nyne Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 ενα θα σας πω.Οποιος γνωστος μου επιασε iphone και απο ατομα που ειχαν κινητα με windows mobile htc και τα ρεστα δεν μπορει να αλλαξει κινητο πλεον...Το iphone ειναι μονοδρομος...
Super Moderators paredwse Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Για να μην πέσω στη λογική της "φανατισμένης" αντιπαράθεσης, θα ακουλουθήσω λίγο διαφορετικό δρόμο. Πρώτα θέλω να πω ότι εδώ και 4 χρόνια χρησιμοποιώ αποκλειστικά "κινητά" με windows mobile (Qtek + HTC). Προσωπικά το iPhone μου φένεται τελείως χαζοχαρούμενο gadget και απείρως υπερτιμημένο. Διαβάζοντας την παραπάνω παράγραφο, αναρωτιέμαι (γιατί η τοποθέτησή σου δεν το ξεκαθαρίζει): έχεις χρησιμοποιήσει το iPhone; Όχι να το δεις ή να το πιάσεις για 2-3 λεπτά αλλά να κάνεις χρήση μιας βδομάδας. Το'χεις κάνει; Εγώ θα πρότεινα το HD σε λίγο πιο "hardcore" χρήστες, οι οποίοι θα είναι διατεθιμένοι να κάνουν κάτι παραπάνω από το να πατάνε next...next...finish. Σαν συσκευή έχει άπειρες δυνατότητες που όμως δε θα χρειαστούν ποτέ στους "light" (χωρίς καμία δόση ειρωνίας) χρήστες. Επειδή δυστυχώς δεν έχω εμπειρία από Windows Mobile κινητά, μπορείς να μου εξηγήσεις με απλά λόγια (γιατί προφανώς είμαι "απλός" χρήστης, κατά τα λεγόμενά σου) τι ποιο hardcore έχει το λειτουργικό Windows Mobile που δεν το έχει το λογισμικό του iPhone; Αν ήσουν συγκεκριμένος, θα ήταν ακόμη καλύτερα. Αντίθετα το iPhone, είναι κάπως πιό λαϊκό, πιό user friendly με τα αντίστοιχα μειονεκτήματα όσον αφορά στο "σκάλισμα" του λειτουργικού και τη διαθεσιμότητα προγραμμάτων. Πχ για το GPS που προαναφέρθηκε, οι χάρτες της Navigon για την Ελλάδα δεν είναι ότι καλύτερο. Ακόμα και σε περίπτωση που δε μου αρέσει το Navigon (που ισχύει) και μου αρέσει περισσότερο το iGo, δεν έχω δυνατότητα να το αλλάξω. Είμαι δέσμιος των επιλογών της Apple. Κανένας συνειδητοποιημένος χρήστης δεν το ανέχεται αυτό. Δεν ξέρω βέβαια πόσο συνειδητοποιημένος χρήστης είμαι αλλά νομίζω ότι όλες οι συσκευές είναι δέσμιες του προσφερόμενου λογισμικού που έχουν. Στο iPhone δεν είσαι δέσμιος της Apple, καθότι συγκεκριμένα η Apple δεν βγάζει παρά ελάχιστο λογισμικό. Είσαι δέσμιος των υπολοίπων εταιρειών που αναπτύσουν λογισμικό. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει και με όλους τους υπολογιστές; Και στα Windows (για παράδειγμα) δεν είσαι δέσμιος της Microsoft - είσαι δέσμιος της κάθε Adobe, Blizzard, Valve κλπ που βγάζει το λογισμικό που σε ενδιαφέρει. Οπότε αυτό το "δέσμιος της Apple" είναι μάλλον ανακριβές. Αλλιώς δεν θα υπήρχαν 50.000 εφαρμογές για το iPhone. Κι αυτό το 50.000 ακούγεται λίγο μεγάλο νούμερο για να θεωρηθείς "δέσμιος", δεν νομίζεις;
R_Barrichello Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Διαβάζοντας την παραπάνω παράγραφο, αναρωτιέμαι (γιατί η τοποθέτησή σου δεν το ξεκαθαρίζει): έχεις χρησιμοποιήσει το iPhone; Όχι να το δεις ή να το πιάσεις για 2-3 λεπτά αλλά να κάνεις χρήση μιας βδομάδας. Το'χεις κάνει; Ναι το έχω χρησιμοποιήσει. Όχι για μια εβδομάδα, αλλά για 3 - 4 μέρες. Σαν αντικιμενικός χρήστης windows mobile ομολογώ ότι το interface του είναι πρωτοπωριακό και πολύ πιο εύκολο στη χρήση από το λειτουργικό της microsoft. Αλλά η προσωπική μου άποψη είναι πως αυτο το λειτουργικό είναι βαρετό και καπως θλιβερό (με την κυριολεκτική σημασία - όχι ότι δεν είναι καλό). To response της touch screen από την άλλη είναι εντυπωσιακό. Επειδή δυστυχώς δεν έχω εμπειρία από Windows Mobile κινητά, μπορείς να μου εξηγήσεις με απλά λόγια (γιατί προφανώς είμαι "απλός" χρήστης, κατά τα λεγόμενά σου) τι ποιο hardcore έχει το λειτουργικό Windows Mobile που δεν το έχει το λογισμικό του iPhone; Αν ήσουν συγκεκριμένος, θα ήταν ακόμη καλύτερα. Εδώ πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι με το hardcore δεν αναφέρομαι στις γνώσεις. Είναι πολύ πιθανό να έχεις πολλαπλάσιες γνώσεις από εμενα σε αυτά τα θέματα. Το λέω ως προς τη νοοτροπία. Για να το κάνω κατανοητό θα κάνω έναν παραλληλισμό. Ας πούμε για παράδειγμα ότι θέλω να στήσω ένα σύστημα linux. Επιλέγω μια σχετικά δύσκολη διανομή και προσπαθώ να τη στήσω στο μηχάνημά μου. Μετά από κάποια προσπάθεια τα καταφέρνω, χαίρομαι για 1 -2 βδομάδες και μετά αποφασίζω να κάνω format για να δοκιμάσω άλλη διανομή. Σε πολλούς αυτό μπορεί να φαίνεται τρελό, αλλά μου αρέσει να πειραματίζομαι με τους υπολογιστές και τις υπόλοιπες ηλεκτρονικές συσκευές μου. Μου αρέσει να περνάω custom roms στο κινητό μου και να βλέπω τις βελτιώσεις που ο κάθε χρήστης έχει ενσωματώσει σε αυτές. Τα Windows Mobile έχουν πλέον μια δόση από ανοικτό λειτουργικό (δεν είναι αλλά μερικοί το τραβάνε στα όρια του) και έτσι μπορώ να απολαμβάνω βελτιώσεις που η microsoft δεν θα είχε ενσωματώσει ποτέ. Για παράδειγμα μεγαλύτερη ταχύτητα, μικρότερη κατανάλωση μνήμης, ελληνικό περιβάλλον σε συσκευές αγορασμένες από εξωτερικό κτλ. Μπορώ ακόμα να περάσω τα καινούρια λειτουργικά (windows 6.5 και στο μέλλον windows 7) χωρίς να έχει δοθεί επίσημη αναβάθμιση από τον κατασκευαστή. Το iPhone δε δίνει καμία από αυτές τις δυνατότες στους "δαιμόνιους" χρήστες. Δεν ξέρω βέβαια πόσο συνειδητοποιημένος χρήστης είμαι αλλά νομίζω ότι όλες οι συσκευές είναι δέσμιες του προσφερόμενου λογισμικού που έχουν. Στο iPhone δεν είσαι δέσμιος της Apple, καθότι συγκεκριμένα η Apple δεν βγάζει παρά ελάχιστο λογισμικό. Είσαι δέσμιος των υπολοίπων εταιρειών που αναπτύσουν λογισμικό. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει και με όλους τους υπολογιστές; Και στα Windows (για παράδειγμα) δεν είσαι δέσμιος της Microsoft - είσαι δέσμιος της κάθε Adobe, Blizzard, Valve κλπ που βγάζει το λογισμικό που σε ενδιαφέρει. Οπότε αυτό το "δέσμιος της Apple" είναι μάλλον ανακριβές. Αλλιώς δεν θα υπήρχαν 50.000 εφαρμογές για το iPhone. Κι αυτό το 50.000 ακούγεται λίγο μεγάλο νούμερο για να θεωρηθείς "δέσμιος", δεν νομίζεις; Συμφωνώ εν μέρει. Ήταν λίγο εκτεταμένη η γενίκευση μου. Διαφωνώ στο ότι κάποια από τα προγράμματα, προκύπτουν μέσω συμφωνιών των εταιριών με την Apple. Τα προγράμματα GPS εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία. Αν η Apple δεν ενδιαφερθεί περισσότερο και επαναπαυθεί στη συμφωνία με τη Navigon, μπορεί καμία άλλη εταιρία (θεωρητικά μιλώντας) να μην ενδιαφερθεί να προσαρμόσει το λογισμικό της ώστε να δουλέυει στο iPhone. Οπότε σε αυτή την περίπτωση είμαι δέσμιος των αποφάσεων της Apple. Επίσης δε μπορώ να πω ότι αισθάνομαι ευτυχισμένος με το να περιμένω να εμφανισθούν οι εφαρμογές που θέλω στο iPhone, πόσο μάλλον όταν υπάρχουν ήδη σε ανταγωνιστική πλατφόρμα. Σε 5 χρόνια μπορεί η Apple να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στα Smartphone, αλλά τώρα εμένα δεν με καλύπτει. Τέλος θέλω να τονίσω πως το πρώτο μου post δεν είχε καμία μα καμία δόση ειρωνίας, απλώς χρησιμοποίησα κάποιους χαρακτηρισμούς ώστε να κάνω πιο εύκολα κατανοητά τα λεγόμενά μου.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Τέλος θέλω να τονίσω πως το πρώτο μου post δεν είχε καμία μα καμία δόση ειρωνίας, απλώς χρησιμοποίησα κάποιους χαρακτηρισμούς ώστε να κάνω πιο εύκολα κατανοητά τα λεγόμενά μου. Αρχίζω από το τέλος, διαβεβαιώνοντάς σε ότι ούτε η δική μου απάντηση είχε κάποια δόση ειρωνίας. Θεωρώ ότι απαντώ σε καλόπιστο χρήστη. Ναι το έχω χρησιμοποιήσει. Όχι για μια εβδομάδα, αλλά για 3 - 4 μέρες. [...] ΟΚ, αυτό μου αρκεί. Άρα έχεις μια κάποια γνώση, δεν έχεις απλώς επιφανειακή εντύπωση. [...]Σε πολλούς αυτό μπορεί να φαίνεται τρελό, αλλά μου αρέσει να πειραματίζομαι με τους υπολογιστές και τις υπόλοιπες ηλεκτρονικές συσκευές μου. Μου αρέσει να περνάω custom roms στο κινητό μου και να βλέπω τις βελτιώσεις που ο κάθε χρήστης έχει ενσωματώσει σε αυτές. Τα Windows Mobile έχουν πλέον μια δόση από ανοικτό λειτουργικό (δεν είναι αλλά μερικοί το τραβάνε στα όρια του) και έτσι μπορώ να απολαμβάνω βελτιώσεις που η microsoft δεν θα είχε ενσωματώσει ποτέ. Για παράδειγμα μεγαλύτερη ταχύτητα, μικρότερη κατανάλωση μνήμης, ελληνικό περιβάλλον σε συσκευές αγορασμένες από εξωτερικό κτλ. Μπορώ ακόμα να περάσω τα καινούρια λειτουργικά (windows 6.5 και στο μέλλον windows 7) χωρίς να έχει δοθεί επίσημη αναβάθμιση από τον κατασκευαστή. Το iPhone δε δίνει καμία από αυτές τις δυνατότες στους "δαιμόνιους" χρήστες. Εδώ κάνεις λάθος. Ακριβώς επειδή το λειτουργικό του iPhone είναι κατ'αρχήν αρκετά κλειστό και "δεμένο" με τη συσκευή, οι εφευρετικοί και δαιμόνιοι χρήστες που τους αρέσει να πειραματίζονται έσπευσαν να το "σπάσουν" (το περίφημο jailbreak). Έτσι, υπάρχει 'σπάσιμο' του λειτουργικού, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να πειραματιστούν αρκετά με το iPhone. Ως ανεπίσημες λοιπόν εφαρμογές κυκλοφορούν πολλές - εφαρμογές που δεν μένουν στα τυπικά, προχωράνε και στο λειτουργικό αυτό καθ'εαυτό (βλέπε OpenSSH, βλέπε terminal με unix εντολές!). Οπότε θεωρώ την διαπίστωσή σου ότι το iPhone περιορίζει τους "δαιμόνιους" χρήστες μάλλον αποτέλεσμα ελλιπούς πληροφόρησης. [...] Διαφωνώ στο ότι κάποια από τα προγράμματα, προκύπτουν μέσω συμφωνιών των εταιριών με την Apple. Τα προγράμματα GPS εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία. Αν η Apple δεν ενδιαφερθεί περισσότερο και επαναπαυθεί στη συμφωνία με τη Navigon, μπορεί καμία άλλη εταιρία (θεωρητικά μιλώντας) να μην ενδιαφερθεί να προσαρμόσει το λογισμικό της ώστε να δουλέυει στο iPhone. Οπότε σε αυτή την περίπτωση είμαι δέσμιος των αποφάσεων της Apple. Μάλλον κι εδώ έχεις λανθασμένη ή ελλιπή πληροφόρηση. Οι εταιρείες δεν κάνουν κάποια συμφωνία με την Apple για τις εφαρμογές. Η Apple έχει διαθέσει ένα SDK στις εταιρείες και δίνει μόνο την τελική έγκριση για να "ανέβει" μία εφαρμογή στο AppStore (το επίσημο διαδικτυακό "κατάστημα" απ' όπου κατεβάζεις εφαρμογές). Δεν έχει κάποια άλλη συμφωνία. Οπότε δεν είναι ακριβές ότι η Apple πρέπει να ενδιαφερθεί για να βγει κάποιο πρόγραμμα πλοήγησης ούτε πρέπει να ενδιαφερθεί μπας και κυκλοφορήσει κάποιο άλλο πρόγραμμα. Η μέχρι τώρα ανυπαρξία navigator προγράμματος οφειλόταν σε περιορισμούς του software (του λειτουργικού) όχι σε μη ύπαρξη συμφωνίας με την Apple. Επίσης δε μπορώ να πω ότι αισθάνομαι ευτυχισμένος με το να περιμένω να εμφανισθούν οι εφαρμογές που θέλω στο iPhone, πόσο μάλλον όταν υπάρχουν ήδη σε ανταγωνιστική πλατφόρμα. Σε 5 χρόνια μπορεί η Apple να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στα Smartphone, αλλά τώρα εμένα δεν με καλύπτει. Σε αυτό δεν μπορώ να πω τίποτα. Είπαμε, ο καθένας με τις ανάγκες του. Αν δεν σε καλύπτει, δεν σε καλύπτει. Αλήθεια, μπορείς να μου απαριθμήσεις 2-3-4 εφαρμογές που δεν υπάρχουν στο iPhone και οι οποίες υπάρχουν σε κάποια ανταγωνιστική πλατφόρμα;
R_Barrichello Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Εδώ κάνεις λάθος. Ακριβώς επειδή το λειτουργικό του iPhone είναι κατ'αρχήν αρκετά κλειστό και "δεμένο" με τη συσκευή, οι εφευρετικοί και δαιμόνιοι χρήστες που τους αρέσει να πειραματίζονται έσπευσαν να το "σπάσουν" (το περίφημο jailbreak). Έτσι, υπάρχει 'σπάσιμο' του λειτουργικού, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να πειραματιστούν αρκετά με το iPhone. Ως ανεπίσημες λοιπόν εφαρμογές κυκλοφορούν πολλές - εφαρμογές που δεν μένουν στα τυπικά, προχωράνε και στο λειτουργικό αυτό καθ'εαυτό (βλέπε OpenSSH, βλέπε terminal με unix εντολές!). Οπότε θεωρώ την διαπίστωσή σου ότι το iPhone περιορίζει τους "δαιμόνιους" χρήστες μάλλον αποτέλεσμα ελλιπούς πληροφόρησης. Έχω υπόψη μου το jailbreak καθώς και τις εφαρμογές SSH. Δε λέω ότι δε γίνονται προσπάθειες αλλά ότι έχει να καλυφθεί αρκετό έδαφος ακόμη, λόγω της σχετικά πρόσφατης κυκλοφορίας του iPhone. Επίσης δεν ξέρω κατά πόσο τα παλία iPhone θα συνεχίσουν να κρατιούνται "ζωντανά". Πχ το Qtek S200 που έχω, έχει σταματήσει να υποστηρίζεται εδώ και χρόνια και το τελευταίο λειτουργικό του ήταν τα WM5. Παρόλα αυτά τώρα του έχω περασμένα τα WM6.5...Ο χρόνος θα δείξει αν αυτό θα είναι το ίδιο και για το iPhone... Μάλλον κι εδώ έχεις λανθασμένη ή ελλιπή πληροφόρηση. Οι εταιρείες δεν κάνουν κάποια συμφωνία με την Apple για τις εφαρμογές. Η Apple έχει διαθέσει ένα SDK στις εταιρείες και δίνει μόνο την τελική έγκριση για να "ανέβει" μία εφαρμογή στο AppStore (το επίσημο διαδικτυακό "κατάστημα" απ' όπου κατεβάζεις εφαρμογές). Δεν έχει κάποια άλλη συμφωνία. Οπότε δεν είναι ακριβές ότι η Apple πρέπει να ενδιαφερθεί για να βγει κάποιο πρόγραμμα πλοήγησης ούτε πρέπει να ενδιαφερθεί μπας και κυκλοφορήσει κάποιο άλλο πρόγραμμα. Η μέχρι τώρα ανυπαρξία navigator προγράμματος οφειλόταν σε περιορισμούς του software (του λειτουργικού) όχι σε μη ύπαρξη συμφωνίας με την Apple. Μάλιστα, αν είναι έτσι τα πράγματα ανακαλώ. Παρόλα αυτά κι εδώ ισχύει το ότι το iPhone χρειάζεται χρόνο για να καλύψει το κενό. Αλήθεια, μπορείς να μου απαριθμήσεις 2-3-4 εφαρμογές που δεν υπάρχουν στο iPhone και οι οποίες υπάρχουν σε κάποια ανταγωνιστική πλατφόρμα; Υπάρχει μια και μοναδική εφαρμογή που η έλλειψή της από μόνη της με αποτρέπει από το να σκεφτώ την αγορά του iPhone. Η εφαρμογή αυτή είναι: Navigator με χάρτη της GI. Όπως και να το κάνουμε οι άλλοι είναι ανεπαρκείς για τη χώρα μας. Η έλευση του TomTom με τον Teleatlas, θα βελτιώσει βέβαια κάπως τα πράγματα. Αλλά και πάλι...
Super Moderators paredwse Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Έχω υπόψη μου το jailbreak καθώς και τις εφαρμογές SSH. Δε λέω ότι δε γίνονται προσπάθειες αλλά ότι έχει να καλυφθεί αρκετό έδαφος ακόμη, λόγω της σχετικά πρόσφατης κυκλοφορίας του iPhone. Επίσης δεν ξέρω κατά πόσο τα παλία iPhone θα συνεχίσουν να κρατιούνται "ζωντανά". Πχ το Qtek S200 που έχω, έχει σταματήσει να υποστηρίζεται εδώ και χρόνια και το τελευταίο λειτουργικό του ήταν τα WM5. Παρόλα αυτά τώρα του έχω περασμένα τα WM6.5...Ο χρόνος θα δείξει αν αυτό θα είναι το ίδιο και για το iPhone... Έχοντας το iPhone πρώτης γενιάς (που κυκλοφόρησε το 2007) μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι, τουλάχιστον προς το παρόν, οι μόνες εφαρμογές που δεν υποστηρίζονται είναι αυτές που έχουν να κάνουν με έλλειψη hardware. Για παράδειγμα, εφαρμογές που κάνουν χρήση του GPS - λογικό άλλωστε καθώς το iPhone πρώτης γενιάς δεν έχει GPS δέκτη. Όλες οι άλλες εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένου του νέου firmware, υποστηρίζουν πλήρως το πρώτο-πρώτο μοντέλο (το οποίο, σημειωτέον, εδώ και έναν χρόνο δεν πωλείται, έχει σταματήσει και η κατασκευή του). Αλλά αυτό που γράφεις είναι ορθό, ο χρόνος θα δείξει. Παρ' όλα αυτά, δεν μπορώ να θεωρώ την ενδεχόμενη μη υποστήριξη των παλιών μοντέλων ως μειονέκτημα, αφού κάτι τέτοιο δεν υφίσταται ακόμα. Το θέμα όμως είναι ότι η αιτίασή σου για "δαιμόνιους" χρήστες που δεν θα ικανοποιηθούν από το iPhone μάλλον δεν ευσταθεί, όπως σου ανέπτυξα το jailbreak επέτρεψε στους "δαιμόνιους" να προσθέσουν διάφορες δυνατότητες που δεν μπορούσαν καν να προβλεφθούν (βλ. MAME και ScummVM ως δύο απλά παραδείγματα). Μάλιστα, αν είναι έτσι τα πράγματα ανακαλώ. Παρόλα αυτά κι εδώ ισχύει το ότι το iPhone χρειάζεται χρόνο για να καλύψει το κενό. Ως νέα πλατφόρμα, το iPhone έχει ακόμα δρόμο αλλά σε κάθε περίπτωση είναι εντυπωσιακό ότι ήδη έχουμε φτάσει τις 50.000 επίσημες εφαρμογές - συν δεν ξέρω πόσες ανεπίσημες (μέσω jailbreak). Δεν νομίζω ότι η ανταγωνιστική πλατφόρμα είχε τόσες εφαρμογές μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα (θυμίζω ότι η ανάπτυξη των εφαρμογών με το SDK της Apple άρχισε πριν από 12 μήνες, τον Ιούνιο του 2008). Οπότε τουλάχιστον οι προοπτικές (αν κρίνουμε από τον δρόμο που διανύθηκε μέχρι τώρα) είναι ευοίωνες. Υπάρχει μια και μοναδική εφαρμογή που η έλλειψή της από μόνη της με αποτρέπει από το να σκεφτώ την αγορά του iPhone. Η εφαρμογή αυτή είναι: Navigator με χάρτη της GI. Όπως και να το κάνουμε οι άλλοι είναι ανεπαρκείς για τη χώρα μας. Η έλευση του TomTom με τον Teleatlas, θα βελτιώσει βέβαια κάπως τα πράγματα. Αλλά και πάλι... Υπάρχει ήδη το MobileNavigator της Navigon με ελληνικούς χάρτες. Είναι θέμα χρόνου (και θέλησης των εταιρειών φυσικά!) να κυκλοφορήσουν κι άλλες.
christou Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 παραθετω σχολιο κατοχου iphone για την λειτουργια του ως πλοηγου. το κειμενο που ακολουθει ειναι copy paste απο αλλο forum Σχόλια για το Navigon μετά απο δοκιμή σε Αθήνα. Χάρτες πολύ μέτριοι(ελλειπεστατοι, όχι ενημερωμένοι σωστά) σήμα GPS καλό, ανταπόκριση μέτρια, φωνητικές εντολές απλά δεν έχει Ελληνικά αλλά για εμένα το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι τα ελληνικά αλλά το ότι το μεγάφωνο και στο τέρμα να έχω την ένταση δεν ακούγεται αν έχεις ανοιχτά και μή θα έλεγα τα παράθυρα. Επίσης απο επιλογές λίγες και επίσης αυτό που αναφέρθηκε και παραπάνω ότι οι γύρω οδοί δεν φαίνονται καλά. Πολύ μέτριο πρόγραμμα κατά εμέ. Ελπίζω στην πορεία να βγούνε πργράμματα καλά και να μην χρειάζομαι να κουβαλάω 2 συσκευές. Το Navigon πιστεώ ότι στην πορεία θα βελτιωθεί. Θα δοκιμάσω και τα άλλα προγράμματα που υπάρχουν.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 παραθετω σχολιο κατοχου iphone για την λειτουργια του ως πλοηγου.το κειμενο που ακολουθει ειναι copy paste απο αλλο forum Σχόλια για το Navigon μετά απο δοκιμή σε Αθήνα. Χάρτες πολύ μέτριοι(ελλειπεστατοι, όχι ενημερωμένοι σωστά) σήμα GPS καλό, ανταπόκριση μέτρια, φωνητικές εντολές απλά δεν έχει Ελληνικά αλλά για εμένα το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι τα ελληνικά αλλά το ότι το μεγάφωνο και στο τέρμα να έχω την ένταση δεν ακούγεται αν έχεις ανοιχτά και μή θα έλεγα τα παράθυρα. Επίσης απο επιλογές λίγες και επίσης αυτό που αναφέρθηκε και παραπάνω ότι οι γύρω οδοί δεν φαίνονται καλά. Πολύ μέτριο πρόγραμμα κατά εμέ. Ελπίζω στην πορεία να βγούνε πργράμματα καλά και να μην χρειάζομαι να κουβαλάω 2 συσκευές. Το Navigon πιστεώ ότι στην πορεία θα βελτιωθεί. Θα δοκιμάσω και τα άλλα προγράμματα που υπάρχουν. Γιατί δεν βάζεις και το link του forum; Παρεμπιπτόντως, πρώτες εντυπώσεις από το Mobile Navigator, από το blog του Αντώνη Σιγάλα: GoMac.gr Blog: Εντυπώσεις από MobileNavigator Europe - GPS για το iPhone
atvelos Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Παιδιά ευχαριστώ για τις γνώμες σας αν και από ότι είδα σκόρπισα μια μικρή διχόνοια άθελα μου. Άνοιξα αυτό το topic επειδη υπαρχει μια μεγαλη επιδοτηση και σκεφτομαι εαν τελικα μου δοθει το οκ να την αξιοποιησω οσο ποιο καλα γίνεται.
christou Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Γιατί δεν βάζεις και το link του forum; http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=246669 σελιδα 2
Merdock Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Κοίτα ακόμα και κάποιο από τα δύο να πάρεις και να μη σου αρέσει το πολύ πολύ να το πουλήσεις και να πάρεις μετά το άλλο.Άντε να χάσεις κανά 50ευρω έτσι μιας και τα 2 μπορείς να τα πουλήσεις σε αρκετά καλές τιμές.
user12 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Παρε htc μονο να εχει υποστηριξει για android, δεν το εχω χρησιμοποιηση αλλα αγαπαμε Google
margaritagr Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 διαβασα ολο το τοπικ και επιτρεψτε μου να ρωτησω κατι.. Τελικα ποια εκδοση ειναι η νεοτερη?? το οριο των χαρακτηρων στα μηνυματα και η απουσια αναφορας παραδοσης, υπαρχουν ακομα? Φλασ στην καμερα υπαρχει? Επισης..διαβασα για περιορισμενα προγραμματα απο την apple.. Δηλ. δεν εχεις αρκετες επιλογες σε εφαρμογες/παιχνιδια? Ειμαι αναμεσα σε omnia 2, omnia hd & iphone.. Εχω το htc kaizer αλλα μετα απο λιγο το παρατησα γιατι μου σπασε τα νευρα. 1ον γιατι για ολα ηθελε γραφιδα και 2ον γιατι τα wm ηταν αργα.. Θελω ενα κιν. στο οποιο θα χω τις φωτο, τα βιντεο, τα τραγουδια μου, θα στελνω sms, θα μπαινω ιντερνετ και θα παιζω κανα παιχνιδι. Τι λετε?
Moderators stormrain Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Για την χρηση που αναφερεις καλυτερα να μην μπλεξεις με winmo. Αν σε ενδιαφερει η καμερα και εχεις διαθεση για μικρο ψαξιμο στην συσκευη σου τοτε omnia hd χωρις δευτερη σκεψη. Αν δεν σε ενδιαφερει και εισαι υπερ της απλοτητας τοτε μηλαρακι. Χμμμ μολις ειδα πως σε ενδιαφερουν τα παιχνιδια. Τοτε μηλοφωνο..
atvelos Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 omnia hd ή να περιμενουμε το omnia 2 που ερχεται μεσα στον Οκτωβρη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.