Προς το περιεχόμενο

Ξαφνικο "παγωμα"

mynam3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχοντας τον υπολογιστη ανοιχτο ξαφνικα εκλεισε, πατωντας το κουμπι δεν κανει κατι.

Ανοιξα την μητρικη μηπως βραχυκυκλωνει κατι, καποια ram απο τα 2 modules που εχω, τιποτα. Ουτε καρτα γραφικων.

Ετσι παμε στο θεμα του τροφοδοτικου.

Η μητρικη εχει ενα μικρο ledακι που οταν δειχνει οτι περναει ρευμα ειναι κιτρινο.

Αν πατησω το κουμπι, κανει να κουνηθει και ο ανεμιστηρας του επεξεργαστη και ξαφνικα σταματαει εκει.

Τροφοδοτικο ειναι? Δε νομιζω να ειναι κατι αλλο.

Δυστυχως δεν ειμαι σε θεση να δοκιμασω καποιο αλλο..

Τι προτεινετε να ελεγξω?

Ο Η/Υ ειναι παλιος, p4 εχει πανω. Κυκλοφορουν τετοια τροφοδοτικα ακομα?B) ( απο οσο ξερω αλλαξαν τα Pins πλεον...)

Δημοσ.

Βγάλε αν έχεις στις pci θύρες modem, tvtuner κλπ, αποσύνδεσε και τα οπτικά και το floppy μήπως κάτι από αυτά βραχυκυκλώνει τη μητρική σου και άφησε μόνον το σκληρό και την κάρτα γραφικών. Δοκίμασε ένα reset bios. Αν συνεχίσει να μην ανοίγει αν μπορείς από κάποιον φίλο δανείσου για λίγο ένα τροφοδοτικό. Επίσης δες μήπως τα πινάκια του front panel του power/sw δεν κουμπώνουν καλά στη μητρική.

Δες επίσης (επειδή την έχω πατήσει) με άλλο καλώδιο ρεύματος αν σου κάνει το ίδιο. Εννοώ αυτό που συνδέεις το τροφοδοτικό με το ρεύμα.

Δημοσ.

Αλλαξα το τροφοδοτικο.

Μολις βαλω το καλωδιο ρευματος στη μητρικη, το 20πινο, ανοιγει αλλα δεν ανταποκρινεται τιποτα.

Αφαιρεσα μνημες, τιποτα. Αφαιρεσα τη vga, τιποτα.

Αφαιρεσα τους οπτικους και το σκληρο, ολα αυτα ξεχωριστα και ενα ενα παλι τιποτα.

Τα ιδια και με ενα Pci modem το οποιο εχω απλα να βρισκεται.

Αν βαλω δε το καλωδιο

Λειτουργει κανονικα, ετσι δειχνει αλλα στην οθονη τιποτα..

Αν βαλω το αλλο μικρο καλωδιο στη μητρικη, νομιζω atx λεγεται, σταματαει να λειτουργει και δεν αναβει καν

Γιατι αυτο?

Τι να εχει καει ?

Δημοσ.

Ποιο καλώδιο εννοείς; Κάποια φωτογραφία από το internet που να το δείχνει μπορείς να δώσεις; Atx είναι το 20πινο, όμως γράφεις πως το έχεις συνδέσει.

Δημοσ.

Άμα ξέρεις απο ρεύματα κάνε το παρακάτω αλλιώς άσε το.

Αποσύνδεσε το τροφοδοτικό τελείως απο το pc, βραχυκύκλωσε το πράσινο καλώδιο απο το 20pin με το μαύρο που είναι δίπλα του.

Άμα το τροφοδοτικό πάρει εμπρός είναι μια χαρά,αλλιώς είναι 2 τρομάρες...

Άμα το τροφοδοτικό δουλεύει.

Κάνε βίδες το pc (άμα ξέρεις απλά βγάλε τα περιττά) και ξανασυναρμολόγησέ το.

Δοκίμασε να το βάλει εμπρός μόνο με 1 μνήμη, την cpu την κάρτα γραφικών (άμα έχει onboard με την onboard) το 20pin και το 4pin τίποτα άλλο απανω στην mb, ούτε usb κουτιού.

Πλήρη χαρακτηριστικά του pc? Καμία foto παίζει?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...