Προς το περιεχόμενο

Αγορα Laptop για το παλληκαρι μου

xouzel

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Και μια αιρετική απάντηση...

Να μην του πάρεις τίποτα πατριώτη. Είναι δέκα χρονών. Η επαφή με τους Η/Υ και το δίκτυο πρέπει να γίνεται υπό την επίβλεψή σου πάντα (διακριτικά βέβαια...).

Για διάβασε παρακάτω για τον εθισμό στο διαδίκτυο:

Για πολλούς γονείς το χρονικό διάστημα που τα παιδιά τους ασχολούνται με το Διαδίκτυο αποτελεί βασική αιτία εκνευρισμού. Αρχικά οι γονείς υποδέχτηκαν το Διαδίκτυο στα σπίτια τους, ελπίζοντας ότι θα άνοιγε νέους ορίζοντες στις εκπαιδευτικές ευκαιρίες των παιδιών τους. Ωστόσο, πολλοί γονείς συνειδητοπoίησαν γρήγορα ότι τα παιδιά τους, αντί για τα μαθήματά τους και για έρευνα, περνούσαν ώρες συνομιλώντας ηλεκτρονικά με τους φίλους τους, παίζοντας παιχνίδια ή μιλώντας με αγνώστους σε chat rooms.

Το να διατηρήσουν μια υγιή ισορροπία ανάμεσα στα μέσα ψυχαγωγίας και στις άλλες δραστηριότητες στη ζωή των παιδιών τους, αποτελούσε πάντα μια πρόκληση για τους γονείς. Το Διαδίκτυο έκανε αυτή την πρόκληση ακόμα πιο έντονη. Η δεσμευτική φύση των διαδικτυακών επικοινωνιών και των διαδραστικών παιχνιδιών οδηγεί πολλά παιδιά και εφήβους στο σημείο να μην αντιλαμβάνονται πόση ώρα ήταν στο Διαδίκτυο.

Δυστυχώς, γονείς και καθηγητές δεν καταλαβαίνουν το πρόβλημα, πριν αυτό γίνει σοβαρό. Αυτό συμβαίνει γιατί ότι γίνεται στο Διαδίκτυο είναι εύκολο να κρυφτεί και γιατί ο εθισμός στο Διαδίκτυο δεν είναι ευρέως αναγνωρισμένος από την ιατρική κοινότητα. (Οι ψυχίατροι συνεχίζουν να διαφωνούν για το αν αυτή η συμπεριφορά μπορεί να χαρακτηριστεί «εθισμός», με μερικούς να προτιμούν να την αποκαλούν «καταναγκαστική συμπεριφορά».)

Τα παιδιά και γενικότερα οι νέοι μπορεί εύκολα να «κολλήσουν» σε online δραστηριότητες όπως παιχνίδια με πολλούς χρήστες, άμεσα μηνύματα, πορνογραφία και chat rooms. Τα πιο ευάλωτα παιδιά, σύμφωνα με τις Υπηρεσίες Εξάρτησης στον Υπολογιστή της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, είναι αυτά που είναι «μοναχικά και βαριούνται ή από οικογένειες όπου κανείς δεν είναι στο σπίτι για να μιλήσουν μετά το σχολείο».

Τα παιδιά που δεν είναι δημοφιλή ή είναι ντροπαλά, έλκονται από τις ευκαιρίες δημιουργίας μιας νέας ταυτότητας σε ηλεκτρονικές κοινότητες. Αγόρια, κυρίως, είναι οι συστηματικοί χρήστες των online παιχνιδιών ρόλων, στα οποία δημιουργούν μια άλλη προσωπικότητα και συνομιλούν με τους άλλους παίχτες. Αν και αυτό φαίνεται ως μια κοινωνική δραστηριότητα, για το εσωστρεφές άτομο, η υπερβολική ενασχόληση με τέτοιου είδους παιχνίδια μπορεί να σημαίνει την απομόνωση από τους φίλους και τους συνομηλίκους.

Συμπτώματα

Ψυχολογικά:

*

Aίσθηση ευφορίας όση ώρα βρισκόμαστε στο Διαδίκτυο.

*

Είμαστε ανίκανοι να σταματήσουμε την δραστηριότητα.

*

Αποζητούμε όλο και περισσότερο χρόνο στο Διαδίκτυο.

*

Παραμελούμε οικογένεια και φίλους.

*

Νιώθουμε κενοί, θλιμμένοι και οξύθυμοι όταν δεν βρισκόμαστε στο Διαδίκτυο.

*

Λέμε ψέματα στην οικογένεια και τους φίλους μας για τις δραστηριότητες μας. Αντιμετωπίζουμε προβλήματα με τη δουλειά και το σχολείο.

Σωματικά:

*

Διατροφικές διαταραχές.

*

Διαταραχές του ύπνου και αλλαγή των συνηθειών ύπνου.

*

Μυοσκελετικές παθήσεις (π.χ. σκολίωση).

*

Μειωμένη αθλητική δραστηριότητα.

*

Ξηρά μάτια - μυωπία

*

Ημικρανίες

*

Παραμέληση προσωπικής υγιεινής.

Πηγή: http://www.saferinternet.gr/

Γνωστοί μου ακόμα τρέχουν με επιληπτικές κρίσεις του παιδιού τους, που παρουσιάστηκαν ξαφνικά και για τις οποίες, σύμφωνα με ειδικούς από Αγγλία και Βοστόνη, υπεύθυνη είναι η οθόνη του Η/Υ....

Δημοσ.

Η γνώμη μου είναι να του πάρεις σταθερό ΟΧΙ φορητό (που θα είναι τοποθετημένος σε χώρο κοινής πρόσβασης για να παίρνεις διακριτικά και κανα μάτι, που μπαίνει)διότι με το λάπτοπ θα το χάνεις το παιδί στο κρεβάτι του τα βράδια χωρίς να ξέρεις που μπαίνει και τι κάνει και τα παιδιά κυρίως σε αυτή την ηλικία είναι πολύ ευάλωτα!!!

Ετσι πιστεύω θα γίνει σωστή χρήση του υπολογιστή και δεν πειράζει που δεν θα έχει στον παπού του δεν χάλασε και ο κόσμος , δεν είναι ανάγκη να μπαίνει και κάθε μέρα καλό του κάνει!!!:-)

Δημοσ.
Η γνώμη μου είναι να του πάρεις σταθερό ΟΧΙ φορητό (που θα είναι τοποθετημένος σε χώρο κοινής πρόσβασης για να παίρνεις διακριτικά και κανα μάτι, που μπαίνει)διότι με το λάπτοπ θα το χάνεις το παιδί στο κρεβάτι του τα βράδια χωρίς να ξέρεις που μπαίνει και τι κάνει και τα παιδιά κυρίως σε αυτή την ηλικία είναι πολύ ευάλωτα!!!

Ετσι πιστεύω θα γίνει σωστή χρήση του υπολογιστή και δεν πειράζει που δεν θα έχει στον παπού του δεν χάλασε και ο κόσμος , δεν είναι ανάγκη να μπαίνει και κάθε μέρα καλό του κάνει!!!:-)

Ανέφερα "μην του πάρεις τίποτα" θεωρώντας ότι υπάρχει ήδη ένα desktop στο σπίτι...

Συμφωνώ μαζί σου σε όσα σημειώνεις...

Δημοσ.

Ενώ χωρίς το λάπτοπ θα είναι όλη την ώρα με το κινητό.

Και χωρίς το κινητο θα είναι όλη την ώρα στην τηλεόραση.

.

.

.

.

.

.

Δημοσ.
Τελικά ποιό πήρες;;

Τελικά πήρα το Acer, αφού 1) Οι απαντήσεις ήρθαν πολύ καθυστερημένα και 2) ΔΕΝ υπήρχε άλλο !!! Το σκεπτικό μου είναι πως, ούτως ή άλλως, ότι μάρκα και να αγοράσεις σε παιδί, σε 1-2 χρόνια θα το έχει φέρει καπάκι, θα έχει "παλιώσει" και θα ζητάει καινούριο. Πιστεύω ότι θα αντέξει 2 χρονάκια σαν κατασκευή. Άλλωστε με 350 ευρουλάκια, δεν έχεις και μεγάλες απαιτήσεις. Αλλά ο προβληματισμός μου ήταν στο θέμα αξιοπιστίας και σέρβις, γιατί έχω ακούσει κάτι κουλά για το σέρβις της Acer, και πολλά άλλα για τους AMD. Για σταθερό, αναφέρω και πριν ότι δεν υπάρχει αρκετός χώρος για οθόνη, κουτί κλπ. Όσο για το που σερφάρει, νομίζω υπάρχουν αρκετά προγράμματα που θέτουν περιορισμούς για την ώρα. Όταν μάθει να τα παρακάμπτει, πλέον είναι αρκετά μεγάλος. Και για το χρόνο που σπαταλά στο ίντερνετ, υπάρχει ένας αρκετά αυστηρός πατέρας (this is me ;))

Δημοσ.

Καλορίζικο, για τα λεφτά του καλό είναι και θα είναι μια χαρά για τις απαιτήσεις του παιδιού.

Για service υπάρχουν οι παρακάτωhttp://www.acer.gr/acer/service.do?LanguageISOCtxParam=el&miu10einu24.current.attN2B2F2EEF=562&sp=page15e&ctx2.c2att1=19&miu10ekcond13.attN2B2F2EEF=562&CountryISOCtxParam=GR&ctx1.att21k=1&CRC=2896419741

καλό θα ήταν να αποφύγεις την alman διότι τα περισσότερα παράπονα υπάρχουν για αυτή την εταιρεία.

Επίσης και εγώ θα ήθελα να σημειώσω να προσέξεις πολύ το παιδί και την χρήση του Η/Υ.

Δημοσ.
Καλορίζικο, για τα λεφτά του καλό είναι και θα είναι μια χαρά για τις απαιτήσεις του παιδιού.

Για service υπάρχουν οι παρακάτωhttp://www.acer.gr/acer/service.do?LanguageISOCtxParam=el&miu10einu24.current.attN2B2F2EEF=562&sp=page15e&ctx2.c2att1=19&miu10ekcond13.attN2B2F2EEF=562&CountryISOCtxParam=GR&ctx1.att21k=1&CRC=2896419741

καλό θα ήταν να αποφύγεις την alman διότι τα περισσότερα παράπονα υπάρχουν για αυτή την εταιρεία.

Επίσης και εγώ θα ήθελα να σημειώσω να προσέξεις πολύ το παιδί και την χρήση του Η/Υ.

Thx freeworld.

Δημοσ.
Ενώ χωρίς το λάπτοπ θα είναι όλη την ώρα με το κινητό.

Και χωρίς το κινητο θα είναι όλη την ώρα στην τηλεόραση.

.

.

.

.

.

.

Το θεμα είναι που θα είναι όλη την ώρα, ή την επίπτωση απο τη χρήση αυτή????

Οπως δεν θα άφηνες ένα δεκάχρονο παιδί να πάει οπουδήποτε μόνο του , να μιλάει με αγνώστους για οτιδήποτε χωρίς εσύ να γνωρίζεις, έτσι και με το διαδύκτιο δεν είναι δυνατόν να μένει χωρίς επίβλεψη (διακριτική) διότι εκει μέσα μπορεί να οδηγηθεί οπουδήποτε , από μαθήματα χρήσης ναρκωτικών , παραψυχολογία , σατανισμοί , σεξ , και οτιδήποτε άλλο μπορείς να φανταστείς που ένα 10χρονο και μεγαλύτερο ακόμα είναι πολύ ευάλωτο σε οτιδήποτε του πασάρεις.....

Εχω 3 λάπτοπ (1 κανονικό και 2 netbook) kαι στην κόρη μου 11 χρονών δεν έχω δώσει κανένα για δικό της!

Οταν θέλει μπαίνει με το σταθερό και ασφαλώς δεν ξέρει τον πραγματικό λόγο.

Εχουμε ευθύνη για τα παιδιά που φέρνουμε στον κόσμο και δεν τα εκθέτουμε σε τέτοιους κυνδύνους!!!!!!

Τα οπλίζουμε με εφόδια και όταν θα είναι έτοιμα να ανταπεξέλθουν θα έχουν και την πλήρη ελευθερία.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 02:05 ----------

Με ένα πρόχειρο ψάξιμο στο google βρήκα αυτό. http://www.microsoft.com/hellas/athome/security/children/kidpred.mspx

Mε λίγο ψάξιμο θα βρείτε πολλά παρόμοια και σημαντικά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...