Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
Μονο και μονο για λογους μαρκετινγκ, απο εκει και περα αν εχει βελτιωθει στα σημεια θα ειναι καλυτερο. Ομως επιμενω οτι ειναι πανακριβο και φυσικα κερδοφορο για την apple..

Κι έλεγα πού είσαι... :-)

Mόνο και μόνο για λόγους marketing... τι; Είναι ασύντακτη η πρότασή σου. Από δημοσιογράφο περίμενα, αν μη τι άλλο, να βγάζουν νόημα τα γραπτά του.

"αν έχει βελτιωθεί στα σημεία, θα είναι καλύτερο" - τρομερή διαπίστωση, μόνος σου τη σκέφτηκες; Είναι σαν να λέμε "αν έχει λιακάδα, θα βγάλει ήλιο". :lol:

Εν τέλει, το πρόβλημά σου ποιό ακριβώς είναι; Το ότι είναι ακριβό ή το ότι είναι κερδοφόρο για την κατασκευάστρια εταιρεία; Το δεύτερο δεν με απασχολεί.

Το πρώτο θα είχε νόημα, αν το iPhone συγκριθεί με αντίστοιχων δυνατοτήτων και προσόντων κινητά. Έχεις τέτοια σύγκριση πρόχειρη;

Καλά, εσύ δεν έλεγες ότι είναι πατάτα και είχε αποτύχει; Τώρα το γυρίσαμε στο "πανάκριβο" και "κερδοφόρο"; Είναι σοβαρά επιχειρήματα αυτά;

Αλλά τι κάθομαι και γράφω; Σάμπως θα απαντήσεις ποτέ σου; :lol:

• Απαντ. 193
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

και φυσικα ειναι πανακριβο,μην ξεχναμε οτι πολλοι το αγοραζουν σαν συσκευη χωρις συμβολαιο[γυρω στα 570 ευρω το 16αρι] και δεν γνωριζουμε ποσο θα κοστολογισουν το καινουργιο οι εδω γνωστες εταιριες.

εκει ειναι η ενσταση μου,οτι στα 600 ευρω υπαρχουν συσκευες με πολυ καλυτερα χαρακτηριστικα.

για αυτο επιμενω οτι ειναι υπερεκτιμημενο λογω παγκοσμιας διαφημιστικης καμπανιας.

• Super Moderators
Δημοσ.
και φυσικα ειναι πανακριβο,μην ξεχναμε οτι πολλοι το αγοραζουν σαν συσκευη χωρις συμβολαιο[γυρω στα 570 ευρω το 8αρι] και δεν γνωριζουμε ποσο θα κοστολογισουν το καινουργιο οι εδω γνωστες εταιριες.

εκει ειναι η ενσταση μου,οτι στα 600 ευρω υπαρχουν συσκευες με πολυ καλυτερα χαρακτηριστικα.

για αυτο επιμενω οτι ειναι υπερεκτιμημενο λογω παγκοσμιας διαφημιστικης καμπανιας.

Πανάκριβο σε σχέση με τι; Σε σχέση με ένα κινητό των 90 ευρώ, φυσικά είναι πανάκριβο. Αν το συγκρίνουμε με αντίστοιχων δυνατοτήτων κινητά; Περιμένω να δω συγκρίσεις. :-)

Δημοσ.
εμ αυτο θέλω νά πω,οτι ειναι θέμα marketing καί οχι οτι αξίζει να πουλήσει.

Μη τα απολοποιούμε τοσο τα πραγματα.

Το iphone προσφερει πράγματα κυριως για τον μεσω αμερικανο,που η συνδεση του κινητης τηλ του προσφερει φτηνο mobile internet, που κανενα κινητο δεν προσφερει με τοση ευκολια και ομορφια. Και αυτα σας τα λεει ανθρωπος που εχει HTC Touch HD με Windows mobile. Το μονο κινητο που θα μπορεσει να χτυπησει το iphone σε επιπεδο cloud computing και υβριδικη χρηση τηλεφώνου και ιντερνετικου εργαλειου αλλα και απο θεμα εφαρμογων ειναι το palm pre αλλα και τα android κινητα. Ας μη ξεχναμε πως πλεον το κασερι κοινως το ζουμι εχει φυγει απο την πωληση συσκευων μονο και εχει περασει στις προσφερομενς εφαρμογες. Με 50000 εφαρμογες ετοιμες για αγορα, εστω και εαν το 75% λενε καποιοι οτι ειναι σκουπιδια, το iphone δεν εχει ανταγωνιστη ακομα.

Αντε να δουμε η Palm και η Google τι θα προσφερουν αργοτερα γιατι εαν αργησουν και πολυ θα το χασουν το παιχνιδι.

Και ΝΑΙ το μαερκετινγκ της apple δ ε ν παιζεται. Αλλα τουλαχιστον πλασαρει μια συσκευη που ειναι παραπανω απο τιμια. Ανοιξε το δρομο και οι αλλοι ακολουθουν.

• Super Moderators
Δημοσ.
Μη τα απολοποιούμε τοσο τα πραγματα.

Το iphone προσφερει πράγματα κυριως για τον μεσω αμερικανο,που η συνδεση του κινητης τηλ του προσφερει φτηνο mobile internet, που κανενα κινητο δεν προσφερει με τοση ευκολια και ομορφια. Και αυτα σας τα λεει ανθρωπος που εχει HTC Touch HD με Windows mobile. Το μονο κινητο που θα μπορεσει να χτυπησει το iphone σε επιπεδο cloud computing και υβριδικη χρηση τηλεφώνου και ιντερνετικου εργαλειου αλλα και απο θεμα εφαρμογων ειναι το palm pre αλλα και τα android κινητα. Ας μη ξεχναμε πως πλεον το κασερι κοινως το ζουμι εχει φυγει απο την πωληση συσκευων μονο και εχει περασει στις προσφερομενς εφαρμογες. Με 50000 εφαρμογες ετοιμες για αγορα, εστω και εαν το 75% λενε καποιοι οτι ειναι σκουπιδια, το iphone δεν εχει ανταγωνιστη ακομα.

Αντε να δουμε η Palm και η Google τι θα προσφερουν αργοτερα γιατι εαν αργησουν και πολυ θα το χασουν το παιχνιδι.

Συμφωνώ, το όλο παιχνίδι κερδίζεται ή χάνεται στο προσφερόμενο λογισμικό. Κάπως έτσι την πάτησε (εν μέρει) και ο Macintosh στη δεκαετία του 1980-1990: δεν υπήρχε η πληθώρα λογισμικού που υπήρχε για το DOS και τα Windows. Η Apple έμαθε από το λάθος της και έδωσε τη μεγαλύτερη έμφαση στο AppStore και στο προσφερόμενο λογισμικό. Δεν είναι τυχαίο ότι στο WWDC 2009 η παρουσίαση του iPhone 3G-S άρχισε με το AppStore, τα 50.000 διαθέσιμα apps και το ένα δισεκατομμυριοστό download κάποιου app.

Η επιτυχία του iPhone φυσικά και οφείλεται ΚΑΙ στο marketing. Ξέρετε πολλά καταναλωτικά προϊόντα που δεν οφείλουν εν μέρει την επιτυχία τους στον τρόπο που "πλασάρονται" στην αγορά; Προσωπικά όμως βλέπω και κάτι άλλο: ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κατόχων του iPhone δεν το μετανιώνουν, δεν το αλλάζουν. Αυτό δεν είναι αποτέλεσμα marketing. Είναι αποτέλεσμα μιας τίμιας συσκευής...

Δημοσ.

εξαρταται οταν λες αντιστοιχων δυνατοτητων ,τι εννοεις.

προχειρα θα σου πω οτι το 5800 ειναι πιο πληρες κινητο και εχει 320 ευρω.

αυτο δεν σημαινει οτι δεν αποδεχομαι οτι στην κατηγορια του ειναι πρωτοπορος ωστε να βγαινουν σημερα δεκαδες παρομοιες συσκευες χαρις στο iphone,ισα-ισα εαν τιμολογηθει οσο και το 3G,πιθανον να το αγορασω και εγω.

δεν ειμαι εναντιον της συσκευης,αλλα πιστευω οτι τα παντα στο εμποριο ειναι πρωτα απ ολα καλη διαφημιση.

εχω ασχοληθει επαγγελματικα με το εμποριο για 15 χρονια και τα ξερω καλα τα πραγματα.

• Super Moderators
Δημοσ.
εξαρταται οταν λες αντιστοιχων δυνατοτητων ,τι εννοεις.

προχειρα θα σου πω οτι το 5800 ειναι πιο πληρες κινητο και εχει 320 ευρω.

αυτο δεν σημαινει οτι δεν αποδεχομαι οτι στην κατηγορια του ειναι πρωτοπορος ωστε να βγαινουν σημερα δεκαδες παρομοιες συσκευες χαρις στο iphone,ισα-ισα εαν τιμολογηθει οσο και το 3G,πιθανον να το αγορασω και εγω.

δεν ειμαι εναντιον της συσκευης,αλλα πιστευω οτι τα παντα στο εμποριο ειναι πρωτα απ ολα καλη διαφημιση.

εχω ασχοληθει επαγγελματικα με το εμποριο για 15 χρονια και τα ξερω καλα τα πραγματα.

Άντε πάλι το 5800... Πως μπορείς και τα συγκρίνεις αυτά τα 2? Μην κοιτάς μόνο τα specs, δες λίγο και το ΠΩΣ κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν! Έχεις παίξει με το 5800? Με το iphone? Και μετά από αυτό πιστεύεις πως υπάρχει μέτρο σύγκρισης??? Τι να το κάνω το 5800 αν για να πατήσω καπου στην οθόνη με ακρίβεια, πρέπει ή να αφήσω τα νύχια μου να μεγαλώσουν ή να βρω το πενάκι??? Ποιότητα κατασκευής επίσης? Λειτουργικό??? Προγράμματα???

B)

Δημοσ.
Συμφωνώ, το όλο παιχνίδι κερδίζεται ή χάνεται στο προσφερόμενο λογισμικό. Κάπως έτσι την πάτησε (εν μέρει) και ο Macintosh στη δεκαετία του 1980-1990: δεν υπήρχε η πληθώρα λογισμικού που υπήρχε για το DOS και τα Windows. Η Apple έμαθε από το λάθος της και έδωσε τη μεγαλύτερη έμφαση στο AppStore και στο προσφερόμενο λογισμικό. Δεν είναι τυχαίο ότι στο WWDC 2009 η παρουσίαση του iPhone 3G-S άρχισε με το AppStore, τα 50.000 διαθέσιμα apps και το ένα δισεκατομμυριοστό download κάποιου app.

Η επιτυχία του iPhone φυσικά και οφείλεται ΚΑΙ στο marketing. Ξέρετε πολλά καταναλωτικά προϊόντα που δεν οφείλουν εν μέρει την επιτυχία τους στον τρόπο που "πλασάρονται" στην αγορά; Προσωπικά όμως βλέπω και κάτι άλλο: ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κατόχων του iPhone δεν το μετανιώνουν, δεν το αλλάζουν. Αυτό δεν είναι αποτέλεσμα marketing. Είναι αποτέλεσμα μιας τίμιας συσκευής...

Τα παραδειγματα ειναι απειρα. Sega, Sony, Nintendo μιλαω για εποχες Saturn και playstation 1. Τεχνολογικα ιδια αλλα η σονυ επαιξε φοβερη μπαλα σε θεματα τιτλων.

Δημοσ.

το 5800 το εφερα σαν παραδειγμα τιμολογιακης πολιτικης,ακομα και η νοκια που φημιζεται για τα τσουχτερα τιμολογια της,συμορφωθηκε.

το 5800 που ρωτας,το ειχα απο τοτε που βγηκε μεχρι πριν 1 μηνα που το πουλησα,το iphone 3G το εχει η κορη μου.

• Super Moderators
Δημοσ.
Τα παραδειγματα ειναι απειρα. Sega, Sony, Nintendo μιλαω για εποχες Saturn και playstation 1. Τεχνολογικα ιδια αλλα η σονυ επαιξε φοβερη μπαλα σε θεματα τιτλων.

Έτσι ακριβώς, τα παραδείγματα είναι άπειρα. Για να μην αναφέρουμε το πλέον πρόσφατο: Βlu-Ray vs HD-DVD. Από τη στιγμή που η Warner Bros ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει τους τίτλους της αποκλειστικά σε ΒR (και ακολούθησαν τα retail καταστήματα που απέσυραν την υποστήριξη τους στο HD-DVD), το "αντίπαλο" στρατόπεδο κατέρρευσε, μέσα σε 15 ημέρες η Τoshiba ανακοίνωσε ότι σταματάει παντελώς το HD-DVD.

Δημοσ.

Πανάκριβο σε σχέση με τα αντίστοιχά του δεν είναι, πόσο μάλλον αν πάρουμε τιμές αμερικής, αλλά δε ζούμε εκεί.

Στο κάτα πόσο είναι καλύτερο ή όχι δεν ξέρω, αλλά το marketing σίγουρα έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την επιτυχία του. Αν η αγορά καθορίζονταν με αντικειμενική κρίση του αγοραστή, κανείς δε θα οδηγούσε γαλλικά αυτοκίνητα, θα τρέχαμε linux (όχι που δεν το πήγαινα εκεί) και θα αγοράζαμε laptop μόνο όταν πραγματικά το χρειαζόμαστε και όχι για να κάθεται στο γραφείο.

iTROLL

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εμένα αυτό που με εκνευρίζει αλλά ταυτόχρονα με συναρπάζει είναι το εύρος που έχει πιάσει στο καταναλωτικό κοινό.

το iPhone μπορεί να το πάρει από την Paris Hilton (το κακό άκρο) μέχρι κ ένας που πραγματικά αναλογίζεται τις δυνατότητες που το προσφέρει η συσκευή ( στο ότι μπορείς να βρεις ή να "φτιάξεις" οποιαδήποτε εφαρμογή χρειάζεσαι για το οτιδήποτε.. σήμερα πχ βρήκα κάτι εφαρμογές φουλ στους μαθηματικούς τύπους που πάντα χρειάζομαι κ ποτέ δε θυμάμαι απ έξω..) κάποιος που αν τον ρωτήσεις θα σου πει τι επεξεργαστή έχει, τι λειτουργικό έχει κτλ..κάποιος τελοσπάντων που το πήρε μετά από ψάξιμο κ όχι μετά από τη διαφήμιση της τηλεόρασης.. κάποιος που τα μάζευε τα λεφτά για το συγκεκριμένο κινητό..

θα μου πεις κ άλλα κινητά το κάνουν. θα σου πω όχι με τον τρόπο του iphone. το έχω ένα χρόνο, δεν έχει κολλήσει ποτέ, δεν με εξόργισε ποτέ , δεν με έχει απογοητεύσει ..

το κακό σ αυτό είναι ότι όλοι βλέπουν τη μεγάλη οθόνη κ την ξανθιά που το κρατάει κ ακούει Μαρτάκη κ αυτόματα όλοι όσοι το κρατάνε μπαίνουν στην ίδια κατηγορία της ξανθιάς... γιατί ποτέ δεν θα δέις την ξανθιά με toshiba ούτε με blackberry κινητό.

κατάφερε η apple να κάνει τόσο φιλικό στο χρήστη το περιβάλλον του κινητού που πέσαν όλες οι ξανθιές με τα μούτρα.. τι να πω.. πραγματικά αυτό με εκνευρίζει.. αλλά αυτό είναι κ το μαγικό που πέτυχε η apple.. να μπορούν όλοι να το χειριστούν, άλλοι με λιγότερες εφαρμογές άλλοι με περισσότερες.. άλλοι να ακόμα περισσότερες.. άλλοι με καθόλου , τύπου το βγάζω στη καφετέρια στο τραπεζάκι για να το παίζω μούρη.. αυτούς βλέπουν οι υπόλοιποι κ σου λένε γιατί να το πάρω κ να μπω κ εγω στην κατηγορία αυτή?.. θα μπορούσε να βγάλει ίσως 2 -3 μοντέλα, κάποια ποιο "επαγγελματικά" κ κάποια ποιο "χαζο-γκομενο-εφετζίδικα" κ να παίξει με το κόστος.... πραγματικά με κουράζει το γεγονός ότι ο κάθε καμμένος που του περισσεύουν από τους γονείς του πάει κ το αγοράζει..

ο μοναδικός λόγος που εκνευρίζομαι είναι αυτός. κ μετά το λένε μάρκετινγ κ καλά. το μάρκετινγ λειτουργεί μόνο το πρώτο καιρό, εαν βλέπεις ότι μετά από 3 χρόνια η συσκευή συνεχίζει να πουλάει σαν τρελή σε όλους ανεξαρτήτου ηλικίας, επαγγέλματος κ δείκτη iq άρα κάτι πέρα από μάρκετινγ υπάρχει. Δε θυμάστε ποσο είχε διαφημιστεί το blackberry storm.. το πήρε όμως κανείς? όχι.. προσωπικά blackberry = bold , αυτό είναι η blackberry.. αυτό κάνει καλά..

Επεξ/σία από gs20309
Δημοσ.

Κάθε φορά η ίδια ανούσια σύγκριση iphone vs all

Υπάρχουν τόσοι πολλοί παράμετροι στη σύγκριση που άκρη δεν πρόκειτε να βγει ούτε σε 50000 posts,καθαρά υποκειμενικό το αν αξίζει τα λεφτά του ή όχι,για μένα πχ τ' αξίζει λόγω υποκειμενικά καλύτερου design,υποκειμενικά καλύτερο OS κοκ

Δημοσ.
εμένα αυτό που με εκνευρίζει αλλά ταυτόχρονα με συναρπάζει είναι το εύρος που έχει πιάσει στο καταναλωτικό κοινό.

το iPhone μπορεί να το πάρει από την Paris Hilton (το κακό άκρο) μέχρι κ ένας που πραγματικά αναλογίζεται τις δυνατότητες που το προσφέρει η συσκευή ( στο ότι μπορείς να βρεις ή να "φτιάξεις" οποιαδήποτε εφαρμογή χρειάζεσαι για το οτιδήποτε.. σήμερα πχ βρήκα κάτι εφαρμογές φουλ στους μαθηματικούς τύπους που πάντα χρειάζομαι κ ποτέ δε θυμάμαι απ έξω..) κάποιος που αν τον ρωτήσεις θα σου πει τι επεξεργαστή έχει, τι λειτουργικό έχει κτλ..κάποιος τελοσπάντων που το πήρε μετά από ψάξιμο κ όχι μετά από τη διαφήμιση της τηλεόρασης.. κάποιος που τα μάζευε τα λεφτά για το συγκεκριμένο κινητό..

θα μου πεις κ άλλα κινητά το κάνουν. θα σου πω όχι με τον τρόπο του iphone. το έχω ένα χρόνο, δεν έχει κολλήσει ποτέ, δεν με εξόργισε ποτέ , δεν με έχει απογοητεύσει ..

το κακό σ αυτό είναι ότι όλοι βλέπουν τη μεγάλη οθόνη κ την ξανθιά που το κρατάει κ ακούει Μαρτάκη κ αυτόματα όλοι όσοι το κρατάνε μπαίνουν στην ίδια κατηγορία της ξανθιάς... γιατί ποτέ δεν θα δέις την ξανθιά με toshiba ούτε με blackberry κινητό.

κατάφερε η apple να κάνει τόσο φιλικό στο χρήστη το περιβάλλον του κινητού που πέσαν όλες οι ξανθιές με τα μούτρα.. τι να πω.. πραγματικά αυτό με εκνευρίζει.. αλλά αυτό είναι κ το μαγικό που πέτυχε η apple.. να μπορούν όλοι να το χειριστούν, άλλοι με λιγότερες εφαρμογές άλλοι με περισσότερες.. άλλοι να ακόμα περισσότερες.. άλλοι με καθόλου , τύπου το βγάζω στη καφετέρια στο τραπεζάκι για να το παίζω μούρη.. αυτούς βλέπουν οι υπόλοιποι κ σου λένε γιατί να το πάρω κ να μπω κ εγω στην κατηγορία αυτή?.. θα μπορούσε να βγάλει ίσως 2 -3 μοντέλα, κάποια ποιο "επαγγελματικά" κ κάποια ποιο "χαζο-γκομενο-εφετζίδικα" κ να παίξει με το κόστος.... πραγματικά με κουράζει το γεγονός ότι ο κάθε καμμένος που του περισσεύουν από τους γονείς του πάει κ το αγοράζει..

ο μοναδικός λόγος που εκνευρίζομαι είναι αυτός. κ μετά το λένε μάρκετινγ κ καλά. το μάρκετινγ λειτουργεί μόνο το πρώτο καιρό, εαν βλέπεις ότι μετά από 3 χρόνια η συσκευή συνεχίζει να πουλάει σαν τρελή σε όλους ανεξαρτήτου ηλικίας, επαγγέλματος κ δείκτη iq άρα κάτι πέρα από μάρκετινγ υπάρχει. Δε θυμάστε ποσο είχε διαφημιστεί το blackberry storm.. το πήρε όμως κανείς? όχι.. προσωπικά blackberry = bold , αυτό είναι η blackberry.. αυτό κάνει καλά..

τα είπες όλα με αυτό το πόστ, τη συνολικη εικόνα δηλαδή για το iphone, ανεξαρτήτως πλευρας.

χρόοοοοοοοονια τώρα απο μικρός στο γυμνάσιο όταν πήρα το 1ο μου κινητό, μέχρι και τα πολλά υποσχόμενα "smartphones" (που στις υποσχέσεις έμειναν), έβγαιναν κινητά που έκαναν τις παναγιάς τα μάτια και υποτίθεται οτι ήταν για επαγγελματίες, έως ότου είδα απο κοντά εναν "επαγγελματία" να έχει βγάλει τα μάτια του με ενα p800 sonyericsson για να συγχρονίσει τα mail του ή κάτι τέτοιο και με ένα to-do πρόγραμμα-βάση δεδομένων και δε συμμαζεύεται. ήταν δύσχρηστο επειδή έπασχε απο σχεδιαστική φιλοσοφία συνολικά (σχεδιασμό ως προς το GUI + την ίδια τη συσκευή - αν δλδ ήταν ή όχι εργονομική με το πενάκι κτλ).

το iphone τα κατάργησε όλα αυτά και επιτέλους τα έκανε πραγματικότητα. δε με νοιάζει αν η nokia βγάζει 10 κινητά το 6μηνο και μάλιστα τα έχει χωρίσει σε κατηγορίες (αυτό είναι για μουσικάντιδες, αυτό για γραφίστες, αυτό για μάνατζαρέους) και τελικά πρέπει να φας 1 μηνα στο ψάξιμο για το ποιο κινητό να πάρεις, ενώ με το iphone και τις εφραμογές του το φέρνεις στα μέτρα σου. μη μιλήσουμε για την ευχρηστία και τη παραγωγικότητα...

αν καταφέρω κάποια στιγμή να μαζέψω φράγκα (είναι δύσκολο το φοιτητιλίκη χαράλαμπε) σίγουρα θα πάρω ενα iphone ακόμα και 500 ευρώ να κάνει γιατί πολύ απλά θα έχει διαχρονικότητα. είπαμε απο tech specs χορτάσαμε, θέλουμε και λίγο user-friendly software implementation.

κλείνοντας το 3g και το 2g όντος σαν κινητά δεν ήταν ολοκληρωμένα αλλά ακόμα και σήμερα δεν υπάρχει κινητό με το οποίο μπορείς να παίξεις okarina, ενώ ακόμα και στο 2g μπορείς ;) και για όσους χαρακτηρίζουν τη συγκεκριμένη εφαρμογή σκουπίδι, να θυμηθούν οτι είναι 1 απο τις χιλιάδες και προσωπικά τη βρίσκω απλά απίστευτη.

Δημοσ.

Ότι και να λέτε πάντως για εμένα το καλύτερο upgrade που έκανε η Apple στο κινητό είναι η λιποφοβική επίστρωση στην οθόνη. Πολύ λιγότερες δαχτυλιές και θα καθαρίζεται πιο γρήγορα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...