Erwdios Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 Έχω τη συγκεκριμένη mobo η οποία έχει on board κάρτα ήχου. Πριν λίγες μέρες κι ενώ μιλούσα μέσω msn χρησιμοποιώντας ένα headset, άρχισε ξαφνικά να τσιρίζει (το headset) και έκτοτε, όταν κάποιες φορές μιλάω και καταφέρνει ο άλλος να με ακούσει, η φωνή μου παραμορφώνεται σε σημείο να είναι ανέφικτη η οποιαδήποτε απόπειρα επικοινωνίας. (ακούγομαι σαν Robot) Στην αρχή θεώρησα ότι ευθύνεται το headset, αλλά το δοκίμασα σε άλλο PC και δουλεύει κανονικά. Καμία ιδέα? Ενημερωτικά να αναφέρω ότι χρησιμοποιώ Vista 64, σε περίπτωση που αυτό παίζει κάποιο ρόλο. Ευχαριστώ για το χρόνο σας. PS: Αν δεν έχει κανείς ιδέα τι μπορεί να φταίει, τουλάχιστον προτείνετε μία καλή και σχετικά φθηνή κάρτα ήχου, γιατί αν πάω το PC στο e-shop να το ελέγξουν, θα το πάρω του χρόνου...
liopyr Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 Στο έχει κάνει και σε κάποιο άλλο software; Δοκίμασες δοκιμαστικά (γαμάτος ο πλεονασμός μου) να ρίξεις το mic σε άλλη θύρα; Δεν νομίζω πως είναι hardware το πρόβλημα πάντως.
Erwdios Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 Στο έχει κάνει και σε κάποιο άλλο software;Δοκίμασες δοκιμαστικά (γαμάτος ο πλεονασμός μου) να ρίξεις το mic σε άλλη θύρα; Δεν νομίζω πως είναι hardware το πρόβλημα πάντως. Έχω δοκιμάσει και σε ventrilo και σε wow ingame Voice Chat με τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα. Δεν δοκίμασα δοκιμαστικά γιατί δεν καταλαβαίνω τι εννοείς να το ρίξω σε άλλη θύρα? 2 βύσματα έχει το headset, κλασικά το πράσινο για τα ακουστικά και το ροζ για το μικρόφωνο.
liopyr Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 2 βύσματα έχει το headset, κλασικά το πράσινο για τα ακουστικά και το ροζ για το μικρόφωνο. Το ροζ υποθέτω το κουμπώνεις στην ροζ τρυπούλα. (νταξ, τα ισοπέδωσα όλα). Δοκίμασε να το κουμπώσεις σε μία άλλη (δοκιμαστικά), π.χ στην μαύρη (που είναι για πιο ειδικά γούστα), και να ορίσεις σε αυτήν το mic από το realtek control panel.
Erwdios Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 Το ροζ υποθέτω το κουμπώνεις στην ροζ τρυπούλα. (νταξ, τα ισοπέδωσα όλα). Δοκίμασε να το κουμπώσεις σε μία άλλη (δοκιμαστικά), π.χ στην μαύρη (που είναι για πιο ειδικά γούστα), και να ορίσεις σε αυτήν το mic από το realtek control panel. Καλά, είπαμε, δεν είμαστε και IT, αλλά ένα βύσμα ξέρουμε να το κουμπώσουμε... Τώρα που το σκέφτομαι, εκτός από τα κλασικά 3 βύσματα (στο PC μου δεν υπάρχει ροζ, αλλά κίτρινο, πράσινο και μαύρο) τα οποία κάθε φορά που τα συνδέω, ορίζω τη λειτουργία τους, υπάρχουν και ακόμη 2 βύσματα για ψηφιακή έξοδο(?), ένα πορτοκαλί και ένα κίτρινο αν θυμάμαι καλά... Θα δοκιμάσω και εκεί (μόλις σχολάσω) και θα γράψω αποτελέσματα του πειράματος. PS Το mic το συνδέω στη μαύρη (που είναι για πιο ειδικά γούστα)
Erwdios Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Σήμερα το δοκίμασα και κάνει τα ίδια. Υπάρχει περίπτωση να ευθύνονται οι drivers και με update να λυθεί το πρόβλημα?
liopyr Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Χμ, δεν νομίζω πως οι drivers "έσκασαν" στα καλά καθούμενα ενώ μέχρι τώρα δούλευε σωστά. Κάνα partition με άλλο λειτουργικό δεν έχεις ε; Δεν ξέρω man, αυτά τα προβλήματα είναι πολύ κουλά, και ακόμη πιο κουλή είναι συνήθως και η λύση τους... Αντί να δοκιμάσεις το headset σε άλλο Pc (που ήδη έκανες), δανείσου ένα άλλο headset να το δοκιμάσεις στο δικό σου Pc. Επίσης, δοκίμασες κάποιο άλλο voice chat εκτός από msn;
Erwdios Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Χμ, δεν νομίζω πως οι drivers "έσκασαν" στα καλά καθούμενα ενώ μέχρι τώρα δούλευε σωστά. Κάνα partition με άλλο λειτουργικό δεν έχεις ε; Δεν ξέρω man, αυτά τα προβλήματα είναι πολύ κουλά, και ακόμη πιο κουλή είναι συνήθως και η λύση τους... Αντί να δοκιμάσεις το headset σε άλλο Pc (που ήδη έκανες), δανείσου ένα άλλο headset να το δοκιμάσεις στο δικό σου Pc. Επίσης, δοκίμασες κάποιο άλλο voice chat εκτός από msn; Έχω σε partition Windows XP, αλλά επειδή δεν τα χρησιμοποιώ σχεδόν ποτέ, δεν σκέφτηκα να το δοκιμάσω εκεί. Thanx. Βασικά έχω δοκιμάσει και σε Vent και σε WoW ingame αλλά τζίφος. Θα τα δοκιμάσω όλα απόψε σε XP και βλέπουμε, αλλιώς πάμε για νέα κάρτα ήχου.
sakhs2208 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2009 εκανα φορματ στο pc μου και δεν εχω καθολου ηχω τωρα τι να κανω?ειχε ανσοματομενα c-madia realtek c97 audio driver και τωρα δεν τα εχει ουτε μπορω να τα βρω να τα κατεβασω απο καπου
liopyr Δημοσ. 9 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2009 εκανα φορματ στο pc μου και δεν εχω καθολου ηχω τωρα τι να κανω?ειχε ανσοματομενα c-madia realtek c97 audio driver και τωρα δεν τα εχει ουτε μπορω να τα βρω να τα κατεβασω απο καπου http://downloads.guru3d.com/Realtek-HD-Audio-2.29-Driver-download-2337.html
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.