Προς το περιεχόμενο

Δεν κάνει boot το PC !!! Please Help!

nodreams.ct

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βασικά υπάρχει ένα PII 450 στο σπίτι του αδελφού μου με soltek mobo αλλά δεν ξέρω αν έχει 2ΜΒit Flash ROM.

Πως ακριβώς θα φορτώσω το bios τις a7v333 σε αυτή??

(Εγώ σε πιστεύω πως δεν θα χαλάσει τίποτα, αλλά αν το πω σε καποιον που δεν ξέρει θα με περάσει για τρελό!!)

@timiman

Μήπως δοκίμασες το κόλπο που λέει ο Gabriel?

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Με Asus A7V που το είχα δοκιμάσει αυτό, δεν είχα αποτέλεσμα...

Δημοσ.

Κάτι λάθος έκανες γιατί έτσι έχω φτιάξει χωρίς υπερβολή πάνω από 40 μητρικές(δεν το λέω για να το παίξω έξυπνος φίλε KWSN Men).

Γράψε το bios σε μια boot δισκεττα με win98 το αρχειο για asus εχει κατάληξη awd.

γράψε σε μια άλλη δισκέττα (φορμαρισμένη) το awdflash.exe και το bios.

Κάνε boot από το PII,και όταν βγεί σε καθαρό dos (χωρίς drivers φορτωμένους για Extended memory κτλ) πάτα f8 οταν ξεκινήσει να φορτώνει η δισκέτα και 6.safe mode command prompt only.

μετά τρέξε awdflash a7v333.awd /f (νομίζω) αν θές βάλε awdflash /h.

όταν βγείς στο dos θα βγάλεις το chip και θα βάλεις του asus.

Δημοσ.

<blockquote><font class="small">Quote nodreams.ct:</font><hr> Αν είχε καεί ο επεξεργαστής θα ξεκίναγαν τα funs? <hr /></blockquote>

nai 8a ksekinagan epidi poly apla to fan mono reuma pernei kai to mono pou borei na kanei einai na leitourgei apo tin stigmi pou pernei auto pou xreiazete

MIPWS vraxikiklonei to motherboard me kana sideraki apo pisw i kapoio sideraki pou den exeis proseksei ? i mipws i motherboard akoubaei paei sto toixwma tou koutiou sou ?

Δημοσ.

Μόλις το πήγα στο πλαίσιο και περιμένω αύριο την διάγνωση!

Αν δεν την αλλάξουν τότε θα δοκιμάσω το κόλπο σου Gabriel.

@Maniakos

Το θέμα με την λειτουργία των funs είναι μήπως η μητρική ελέγχει αν δουλεύει η CPU και αν ναι δίνει ρεύμα στα funs

To MB δεν βραχυκυκλώνει γιατί το έχω βγάλει έξω απο το κουτί

ακριβώς γι' αυτό το λόγο.

Δημοσ.

Έχω ήδη 3 μηχανάκια αλλά με mobo διάφορα τα οποία όλα όμως έχουν CPU PII Slot 1.

Όλα το ίδιο πρόβλημα και όλα από διαφορετικούς πελάτες.

Κατέληξα στο ότι τα έφτυσαν τα mobo, γιατί δοκίμασα όλα τα ανταλακτικά αλλά δεν έγινε κάτι.

Το μόνο που δεν έχω για να δοκιμάσω είναι mobo.

CPU, RAM κλπ έχω από όλα.

Highlander

P.S. Δεν έχω δοκιμασει το κόλπο που λέει ο Grabriel.

Κάνεις την αλλαγή του Chip με ανοιχτό mobo στο DOS ?

Δεν παθαίνέι κάποια ζημιά ?

Δημοσ.

Αν το βάλεις ανάποδα θα αρχίσει αμέσως να ζεματάει...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...