Προς το περιεχόμενο

πως παίρνω ήχο σε mp3 από .avi με εικόνα και ήχο?

greeneye

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πως παίρνω ήχο σε mp3 από .avi με εικόνα και ήχο?

εχω ενα .avi αρχειο με videoclip και ηχο συνεχόμενο νον-στοπ.

εγω θελω να δημιουργησω ενα .mp3 με τον ηχο χωρις καθολου εικονα. Κανονικο mp3 δηλαδη

φανταζομαι πως γινεται...αλλα πως? θελει πολυ χρονο να γινει?

Δημοσ.

με το virtualdubmod ανοίγεις το .avi από την εντολή streams επιλέγεις stream list και εκέι έχει ένα κουμπί που λέει save wav (παίρνεις τον ήχο του .avi δηλαδή, αλλά σε wav αρχείο) μετά με το nero wave editor ή με κάποιο άλλο πρόγραμμα κάνεις μετατροπή του wav σε mp3

Δημοσ.
και εκέι έχει ένα κουμπί που λέει save wav (παίρνεις τον ήχο του .avi δηλαδή, αλλά σε wav αρχείο) μετά με το nero wave editor ή με κάποιο άλλο πρόγραμμα κάνεις μετατροπή του wav σε mp3

Ή αντί για Save WAV, κάνεις Demux αν είναι ήδη MP3 το audio stream, για να το πάρεις απείραχτο σε MP3 αρχείο. Άλλως πώς, θα κάνεις reencoding MP3 > MP3 τσάμπα και βερεσέ...

Δημοσ.

Επειδή έχω παρατηρήσει να αναφέρεται αρκετά συχνά το AoA και μου κίνησε την περιέργεια, με αφορμή και το post του micos000 είπα να το δοκιμάσω.

Συμπέρασμα: η χρήση της λέξης "Extractor" στον τίτλο του προγράμματος είναι εντελώς παραπειστική. Το πρόγραμμα δεν κάνει extract το audio stream από ένα αρχείο video, αλλά το αποκωδικοποιεί on-the-fly σε PCM μορφή και το περνάει εκ νέου από στάδιο encoding. Γι' αυτό και οι επιλογές στο interface για output format, bitrate κλπ. Αλλιώς δε θα είχαν νόημα. Προσοχή λοιπόν.

Δημοσ.
Ή αντί για Save WAV, κάνεις Demux αν είναι ήδη MP3 το audio stream, για να το πάρεις απείραχτο σε MP3 αρχείο. Άλλως πώς, θα κάνεις reencoding MP3 > MP3 τσάμπα και βερεσέ...

το θέμα είναι ποια προγράμματα κάνουν αυτό που λέει ο parsifal...

να πάρει κατευθείαν το απείραχτο stream και να το αποθηκεύσει σαν mp3 χωρίς απώλεια ποιότητας..

Δημοσ.

Αναλόγως του container format. Αυτά που ξέρω επιβεβαιωμένα ότι κάνουν αληθώς extract, χωρίς reencoding είναι:

Για AVI & OGM (ποιος το θυμάται αυτό): VirtualDubMod

Για MKV: MKVExtractGUI

Για MP4 & MOV: Yamb

Για MPEG & VOB: DGIndex

Για FLV: FLV Extract

Ποιο format από τα δημοφιλή ξέχασα... ;

Δημοσ.

Για mpg και vob κανει και το TmpgEnc, αν και λιγο παλιο.

Για avi, mkv και mp4 κανει και το avidemux

Δημοσ.
Επειδή έχω παρατηρήσει να αναφέρεται αρκετά συχνά το AoA και μου κίνησε την περιέργεια, με αφορμή και το post του micos000 είπα να το δοκιμάσω.

Συμπέρασμα: η χρήση της λέξης "Extractor" στον τίτλο του προγράμματος είναι εντελώς παραπειστική. Το πρόγραμμα δεν κάνει extract το audio stream από ένα αρχείο video, αλλά το αποκωδικοποιεί on-the-fly σε PCM μορφή και το περνάει εκ νέου από στάδιο encoding. Γι' αυτό και οι επιλογές στο interface για output format, bitrate κλπ. Αλλιώς δε θα είχαν νόημα. Προσοχή λοιπόν.

Να πω την αλήθεια, μια φορά το χρειάστηκα για να πάρω ήχο σε wav από ένα avi και έκανε αυτό που του ζήτησα.

Σωστά ανέφερες ότι οι επιλογές για bitrate δεν θα είχαν αλλιώς νόημα.

Έκανε όμως ότι ακριβώς ζήτησε ο greeneye γι' αυτό και το ανέφερα.

πως παίρνω ήχο σε mp3 από .avi με εικόνα και ήχο?[...]

Όσον αφορά το virtualdub, υπάρχει κάποιος τρόπος να εξάγεις vbr mp3; Εκεί ήταν το πρόβλημά μου και πήγα στο AoA.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Λοιπόν, το έψαξα λίγο και βρήκα το AviDemux (που ανέφερες).

Το δοκίμασα σε ένα avi με vbr audio και το έβγαλε σε mp3 χωρίς επανακωδικοποίηση (μενού Ήχος->Αποθήκευση) και είναι και μεταφρασμένο στα Ελληνικά.

Δημοσ.
Είσαι σωστός για το Avidemux, εκτός αν το audio stream είναι AAC. Και δυστυχώς, σε αρκετά MP4 και MKV είναι τέτοιο...

Αμα ειναι aac θα σου κανει demux σε aac αν το θες. Η αν θες mp3 τοτε μπορεις να του ζητησεις να στο κανει reencode (χρησιμοποιωντας το LAME εσωτερικα).

Δεν υπαρχει αλλη λυση για τετοια αρχεια με οποιοδηποτε προγραμμα δυστυχως.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...