Προς το περιεχόμενο

μεγιστη επιτρεπτη θερμοκρασια σε 955

dkangel000039

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χμμ, σύμφωνα με αυτό εδώ: http://products.amd.com/en-us/DesktopCPUDetail.aspx?id=532&f1=AMD+Phenom%E2%84%A2+II+X4&f2=&f3=&f4=512&f5=&f6=C2&f7=45nm+SOI&f8=&f9=&f10=False&f11= η μέγιστη επιτρεπόμενη θερμοκρασία για τον συγκεκριμένο επεξεργαστή, είναι οι 62°C.

Αλλά κάτι μου λέει ότι απέχει αρκετά από την πραγματικότητα.

Άσε που αν πιάσει την ανώτατη θερμοκρασία, θα δεις restarts. Να καεί δεν παίζει..

Δημοσ.

Εμένα το φιλαράκι μου χτυπάει 70άρια με τέλειο airflow, καλή πάστα (και φυσικά τοποθετημένη), και την Scythe Mugen από πάνω. Άσε που έχει ένα μάτσο ανεμιστήρες από πάνω για να καταφέρνει να βλέπει τιμές κάτω από 65 C. Εκτός και άμα κάνει κάτι λάθος. Α ναι!, ξέχασα να αναφέρω ότι είναι overclockariσμένος στα 3,7, που παίζει σημασία.

Δημοσ.
Εμένα το φιλαράκι μου χτυπάει 70άρια με τέλειο airflow, καλή πάστα (και φυσικά τοποθετημένη), και την Scythe Mugen από πάνω. Άσε που έχει ένα μάτσο ανεμιστήρες από πάνω για να καταφέρνει να βλέπει τιμές κάτω από 65 C. Εκτός και άμα κάνει κάτι λάθος. Α ναι!, ξέχασα να αναφέρω ότι είναι overclockariσμένος στα 3,7, που παίζει σημασία.

εμενα ειναι στα 3,5 με εργοστασιακη ψυκτρα κ πανω απο 60-61 δε δειχνει σε full load αρα μαλλον δεν ειναι κ πολυ σωστες οι μετρησεις που βγαζουν

ρωτησα για να δω τι περιθωρια παιζουν για να σπρωξω λιγακι ακομη τη cpu χωρις να καψω τιποτα αλλλα δεν ειχα σκεφτει οτι χτυπανε restart αρα δε παιζει κινδυνος:-)

Δημοσ.

Όλοι οι μοντέρνοι επεξεργαστές ΔΕΝ καίγονται από την υψηλή θερμοκρασία, ούτε και κανουν restart.

Για τον 955, οι 70c είναι περίπου το Max πριν ενεργοποιηθούν οι λειτουργίες υποχρονισμου σε περίπτωση συνεχόμενης αυξήσεως της θερμοκρασίας του package της CPU.

Άρα είσαι σε φυσιολογικά πλαίσια, αναλόγως τον τύπο του load αυξομειώνονται οι θερμοκρασίες. Τα ποιο δυνατά loads είναι τα καθαρά 64bit floating point όπως το Prime95 64bit σε Primality test και το Linpack 64bit για όλες της μοντέρνες CPU. Αυτά σε Windows. Σε Linux υπάρχουν ακόμη καλύτερα ειδικά για AMD βασισμένα στους τελευταίους AMD Open64 Compilers που κανουν πλήρη χρήση και εκμετάλλευση όλων των δυνατοτήτων της CPU ανεβάζοντας τις επιδόσεις της CPU άνω του 20% σε όσες εφαρμογές έχουν γίνει compile πάνω σε αυτούς, ακόμη και στους παλιούς Phenom με το TLB bug.

Αρκετά δύσκολο να συναντήσεις τέτοιους αλγόριθμους στην κοινή χρήση του υπολογιστή σου, αλλά είναι και τα απόλυτα tests για την σωστή και επαρκή ψύξη της CPU σου.

Όσον αφορά το overclocking, να γνωρίζεις ότι από ένα σημείο και μετά, τα εξτρά ρεύματα που θα δώσεις με μεγαλύτερη κατανάλωση σε ρεύμα και εξτρά έξοδα για καλύτερη ψύξη λόγω των θερμοκρασιών δεν αξίζουν για τις μηδαμινές διαφορές σε επιδόσεις που θα λάβεις. Για τις quadcore CPU, αυτό το sweet spot/όριο μέχρι στιγμής είναι τα 3.6Ghz, τα οποία είναι παραπάνω από αρκετά ειδικά για εφαρμογές και games που είναι γραμμένα για multicore, ακόμη και ένας quadcore στα 2.4ghz είναι πολύ ποιο ισχυρός από οποιονδήποτε dualcore στα 4ghz, πάντα στις εφαρμογές που εκμεταλλεύονται επαρκώς η πλήρως πολλαπλούς πυρήνες.

Δημοσ.

για να μην ανοιγω καινουργιο thead ετρεξα το occt v3.1.0 και σταματει συνεχεια τα τεστακια λογω error detected on core #1

εκανα load optimized settings και παλι τα ιδια...να το παρω σοβαρα αυτο το προγραμματακι?ειναι αξιοπιστο?

Δημοσ.

για τα πρώτα 15λεπτά ναι, αλλα το prime95 είναι και το πιο βαρύ αλλά και πιο αξιόπιστο όσο περνάει ο χρόνος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...