Προς το περιεχόμενο

Θεμα με εξωτερικο E-Sata

EliasKir

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους. Πριν λιγες ημερες αγορασα ενα κουτι και εναν δισκο τα οποια εχω συνδεδεμενα με το e-sata. Το κουτι εχει κουμπι on-off. Αν ανοιξω τον υπολογιστη και εχω τον εξωτερικο αναμενο τον αναγνωριζει κανονικα.

Αν ομως εχω ηδη τον υπολογιστη ανοιχτο και τον δισκο τον ανοιξω μετα, αφου μπει στα Windows, δεν τον αναγνωριζει. Θυμαμαι οτι με εναν παλιοτερο USB που ειχα δεν ειχα τετοιο προβλημα. Μηπως ειναι καποια ρυθμιση απο το BIOS ή τα Windows (ΧΡ 32bit) που πρεπει να αλλαξω?

Δημοσ.

Νομίζω ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στο BIOS έχεις τον SATA σε IDE Compatibility Mode.

Εάν τα πράγματα είναι έτσι τότε απλά χρειάζετε να κάνεις scan for hardware changes για να δεις τον δίσκο

Η άλλη λύση είναι να αλλάξεις το Mode σε SATA αλλά είναι λίγο ιστορία να περάσεις τους drivers πριν την αλλαγή...

Δημοσ.

Αλλαξα το Mode σε Compatible απο Enhanced αλλα το IDE το αφησα ως εχει. Μεχρι τωρα φαινεται να λειτουργει σωστα. Επιασα τις e-sata ταχυτητες εγγραφης που επρεπε να πιασω, αλλα νομιζω οτι εχω προβλημα με το read. Συν οτι αργει παρα πολυ να τελειωσει το Sequential Read Test του HDTach (δεν το εχω αφησει ποτε να τελειωσει βασικα). Να τον δοκιμασω εσωτερικα για να δω αν εχει προβλημα ο δισκος ή το κουτι?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...