Προς το περιεχόμενο

Δεν υπάρχουν τηλ. γραμμές!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όχι μόνο ADSL δεν υπάρχει στην περιοχή μου, ούτε καν διαθέσιμες τηλεφωνικές γραμμές!:mad:

Πρόσφατα μετακόμησα σε νέο διαμέρισμα στη Νέα Ερυθραία 100 μέτρα από το εμπορικό κέντρο της πόλης.Τι πιο απλό από το να μου βάλουν τηλέφωνο με σκοπό να περάσω ADSL.Κάνω αίτηση στον ΟΤΕ για μια καινούργια pstn γραμμή.Έρχεται ο τεχνικός και ωπ! ανακαλύπτει ότι δεν υπάρχει δίκτυο (διαθέσιμη τηλ. γραμμή)."Τι κάνουμε τώρα μάστορα;" "Ε, ή θα πρέπει να γίνει έργο επέκτασης δικτύου ή περίμενε μήπως κάποιος φύγει απ' την περιοχή και κόψει τη σύνδεσή του ή την μεταφέρει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!".Μου κόπηκαν τα πόδια.Αναρωτήθηκα αν βρίσκομαι πίσω στο 1980.Κάνω αίτηση στην HOL μετά από διαβεβαίωση ότι υπάρχει διαθεσιμότητα και μετά από 15 ημέρες μου λένε ότι υπάρχει πρόβλημα και δεν μπορούν να συνεχίσουν.Και βρίσκομαι τώρα εντός λεκανοπεδίου να σκέφτομαι αν θα έχει κάλυψη HSDPA η Cosmote ή η Wind (γιατί η Vodafone δεν έχει) στην περιοχή ή αν θα πρέπει να βάλω δορυφορικό.

Αυτά για τα μεγάλα σχέδια του ΟΤΕ και του υπουργείου Επικοινωνιών για δίκτυα οπτικών ινών κλπ στην Ελλάδα όταν ο *^%#$%$## ΟΤΕ δεν διαθέτει απλές τηλ. γραμμές μέσα στην Αθήνα.Δεν πάτε όλοι (οι υπέυθυνοι) στον διάολο!

Δημοσ.

φιλαρακο 2 λεξεις κυριαρχουν για χρονια σε αυτη την χωρα.

υπομονη και κουραγιο.

καλυτερα να μετακομισης παρα να περιμενεις τα εργα υποδομης.χα χα χα

Δημοσ.

Κάνε αίτηση για ISDN.

Αν και καλύτερες απ'όλες τις απόψεις σε σχέση με τις συνηθισμένες γραμμές (PSTN) είναι ξεχασμένες επειδή είναι πιο ακριβές. Η διαφορά τιμής είναι αμελητέα αν βάλεις σε PSTN αναγνώριση κλήσης, την οποία η ISDN την έχει δωρεάν.

Στην περιοχή μου δεν υπήρεχε διαθεσιμότητα ADSL over PSTN, αλλά με το που έκανα αίτηση για μετατροπή της γραμμής σε ISDN kai ADSL over ISDN σε 1 εργάσιμη ήταν έτοιμο (λόγω τύχης. Τα συνεργεία έχουν από πριν πρόγραμμα για το πότε θα επισκεφτούν το κάθε ΚΑΦΑΟ. Έτυχε το δικό μου να ήταν στο πρόγραμμα μια μέρα αφού έκανα την αίτηση).

Δημοσ.

anden υπαρχει ζευγαρι ουτε το isdn σε σωζει.δορυφορικο ειναι αργο και ακριβο με ping 600 ms και τιμη κανα 40 το Mbit.

Δημοσ.
anden υπαρχει ζευγαρι ουτε το isdn σε σωζει.δορυφορικο ειναι αργο και ακριβο με ping 600 ms και τιμη κανα 40 το Mbit.

Τι εννοείς "ζευγάρι";

Δημοσ.

Ζευγάρι υπάρχει σίγουρα. Σε κάθε διαμέρισμα περνάνε τουλάχιστον 2, και συνήθως 3 ζευγάρια για λόγους εφεδρείας και fault tolerance (να, έχουν προνοήσει στην οικοδομή για το ενδεχόμενο που θα χαλάσει ένα καλώδιο). Το καλώδιο του ΟΤΕ που πάει στην πολυκατοικία πρέπει να έχει τουλάχιστον τόσα ζευγάρια όσα τα διαμερίσματα + κάποια για εφεδρεία.

Δημοσ.
Ζευγάρι υπάρχει σίγουρα. Σε κάθε διαμέρισμα περνάνε τουλάχιστον 2, και συνήθως 3 ζευγάρια για λόγους εφεδρείας και fault tolerance (να, έχουν προνοήσει στην οικοδομή για το ενδεχόμενο που θα χαλάσει ένα καλώδιο). Το καλώδιο του ΟΤΕ που πάει στην πολυκατοικία πρέπει να έχει τουλάχιστον τόσα ζευγάρια όσα τα διαμερίσματα + κάποια για εφεδρεία.

θεωρητικα ειναι ετσι πρακτικα δεν ειναι παντα ετσι.δευτερον μπορει να υπαρχει ζευγαρι απο καφαο μεχρι πελατη αλλα να μην υπαρχει ζευγαρια απο αστικο μεχρι καφαο.

Δημοσ.
θεωρητικα ειναι ετσι πρακτικα δεν ειναι παντα ετσι.δευτερον μπορει να υπαρχει ζευγαρι απο καφαο μεχρι πελατη αλλα να μην υπαρχει ζευγαρια απο αστικο μεχρι καφαο.

Αν δεν υπάρχει τουλάχιστον ένα λειτουργικό ζευγάρι (που να μην έχει κοπεί κατά λάθος ή κάτι τέτοιο) από το κουτί της πολυκατοικίας μέχρι το διαμέρισμα, μπορείς να κάνεις μήνυση στον κατασκευαστή

Αν δεν υπάρχει τουλάχιστον ένα λειτουργικό ζευγάρι από το καφάο μέχρι το κουτί της πολυκατοικίας, μπορείς να κάνεις μήνυση στον ΟΤΕ.

Αν δεν υπάρχει από το αστικέ μέχρι το ΚΑΦΑΟ, δεν ξέρω τι γίνεται. Δεν το έχω ακούσει ξανά τα τελευταία χρόνια.

Δημοσ.

για ολα αυτα πιασε το αυγο και κουρεφτο.αμα ειναι να κανεις μυνηση και να περιμενεις 3 χρονια να γινει δικαστηριο απλα για να δεις οτι το κερδισες τοτε στην επομενη ζωη θα βαλει adsl.

Δημοσ.

δικαιο εχει ο πουλινος, με τα δικαστηρια δεν σωζεσαι.Πιασε κανενα προησταμενο μπας και σου πει κατι περισσοτερο. Δεν νοειται περιοχη χωρις τηλεφωνο. Ελεος ρε παιδια, που ζουμε...

Δημοσ.

χωρις τηλεφωνο δεν νοειται.χωρις καλωδια αναπληρωματικα η ελαχιστα αναπληρωματικα ναι νοειτα δυστυχως.

Δημοσ.

Τελικά έκανα δεύτερη αίτηση στον ΟΤΕ.Ήρθε άλλος τεχνικός αυτή τη φορά και ανακάλυψε ότι δεν υπήρχε διαθέσιμο ζεύγος στο κουτί της πολυκατοικίας ή κάτι παρόμοιο, δεν το κατάλαβα και πολύ καλά, και πήγε να κοιτάξει στη διπλανή πολυκατοικία.Εκεί βρήκε ελεύθερα ζεύγη (νομίζω) και πέρασε τη γραμμή από 'κει αφού πηγε και στο πλησιέστερο ΚΑΦΑΟ και ρύθμισε κάτι.Έτσι τώρα έχω επιτέλους τηλέφωνο και σύντομα DSL.Το συμπέρασμα;

Ο πρώτος τεχνικός δεν με σύνδεσε γιατί δεν του άνοιγαν την πόρτα στη διπλανή πολυκατοικία!Έτσι προτίμησε να μου πει ότι δεν υπάρχουν γραμμές και τα λοιπά απίστευτα απ' το να πει την αλήθεια και στη χειρότερη να κανονίζαμε άλλο ραντεβού.Αυτά, τα συμπεράσματα δικά σας.

Δημοσ.
Τελικά έκανα δεύτερη αίτηση στον ΟΤΕ.Ήρθε άλλος τεχνικός αυτή τη φορά και ανακάλυψε ότι δεν υπήρχε διαθέσιμο ζεύγος στο κουτί της πολυκατοικίας ή κάτι παρόμοιο, δεν το κατάλαβα και πολύ καλά, και πήγε να κοιτάξει στη διπλανή πολυκατοικία.Εκεί βρήκε ελεύθερα ζεύγη (νομίζω) και πέρασε τη γραμμή από 'κει αφού πηγε και στο πλησιέστερο ΚΑΦΑΟ και ρύθμισε κάτι.Έτσι τώρα έχω επιτέλους τηλέφωνο και σύντομα DSL.Το συμπέρασμα;

Ο πρώτος τεχνικός δεν με σύνδεσε γιατί δεν του άνοιγαν την πόρτα στη διπλανή πολυκατοικία!Έτσι προτίμησε να μου πει ότι δεν υπάρχουν γραμμές και τα λοιπά απίστευτα απ' το να πει την αλήθεια και στη χειρότερη να κανονίζαμε άλλο ραντεβού.Αυτά, τα συμπεράσματα δικά σας.

μην τα ζοριζεις τα παλικαρια ειναι και σε κρισιμμη ηλικια.εμ δεν εβγαλεσ και εσυ κανα 50 ευρω για να παρουν μπροστα.:P

Δημοσ.

Κατά την γνώμη μου, ο πρώτος τεχνικός είτε δεν ήξερε είτε ήθελε να είναι τυπικός, και δεν ασχολήθηκε με την δίπλα πολυκατοικία.

Ο δεύτερος τεχνικός πήρε την ευθύνη του πάνω που έκανε πατέντα με την δίπλα πολυκατοικία και σε βόλεψε.

Δημοσ.

λογικα δεν εκανε πατεντα απλα βρηκε ελευθερο ζευγαρι απο καφαο και πισω που ισως θεωρητικα ανηκε στην αλλη πολυκατοικια και το εδωσε εκει.το ιδιο θα εκανε αμα χαλαγε και ενα αλλο ζευγαρι και δεν υπηρχε αναπληρωματικο

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...