Προς το περιεχόμενο

Απώλεια ΑΦΜ

tolis_01

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο αδερφός μου συνειδητοποίησε ότι έχει χάσει το χαρτί που γράφει το ΑΦΜ του, που είχε πάρει από τη ΔΟΥ. Μπορεί να το έχασε είτε στο σπίτι είτε στο δρόμο, μπορεί και να το έχει χάσει εδώ και χρόνια και να μην το πήρε χαμπάρι, μόνο για το δίπλωμα το είχε χρησιμοποιήσει.

Τι χρειάζεται να κάνει; Να πάει στη ΔΟΥ να του δώσουν το ίδιο; Ή πρέπει να βγάλει άλλο;

• Super Moderators
Δημοσ.

Πηγαίνει στην αρμόδια ΔΟΥ με την αστυνομική του ταυτότητα και ζητάει επανεκτύπωση του ΑΦΜ.

kudos στον Million voices, ταχύτερος στην πληκτρολόγηση :)

Δημοσ.

Όταν εγώ έχασα το συγκεκριμένο χαρτί και πήγα στην εφορία, μου είπαν πως αυτό εκδίδεται μία μόνο φορά.

Μου έβγαλε ένα άλλο όμως στο οποίο αναγραφόταν το ΑΦΜ, το οποίο είναι βεβαίωση αλλαγής προσωπικών στοιχείων. Η υπάλληλος δηλαδή μου είπε πως θα κάνω μία εικονική αίτηση αλλαγής προσωπικών στοιχείων για να εκδόσει το εν λόγω έγγραφο.

Anyway, το χαρτί αυτό δεν χρειάζεται πουθενά. Όποτε ζητήσουν ΑΦΜ το πιστοποιείς από το εκκαθαριστικό της εφορίας.

Δημοσ.
Πηγαίνει στην αρμόδια ΔΟΥ με την αστυνομική του ταυτότητα και ζητάει επανεκτύπωση του ΑΦΜ.

kudos στον Million voices, ταχύτερος στην πληκτρολόγηση :)

Ναι και εγώ αυτό είχα κάνει , ευτυχώς έκτοτε δεν το έχω χάσει ξανά...:P

Δημοσ.

Σε κάποιες επαρχιακές περιοχές όπως Χίος ας πούμε δεν έδιναν τέτοιο χαρτί όταν έβγαζες ΑΦΜ. Απλά σου έδιναν το ΑΦΜ σου σε ένα χαρτάκι postit και αυτό ηταν.

Το αποτέλεσμα είναι να χρειάζεται να δικαιολογούμαι στον κάθε καθυστερημένο υπάλληλο που θέλει αυτό το χαρτί και να ακούω συμβουλές όπως "δεν πρέπει να τα χάνεις αυτα τα χαρτια" , "είναι σημαντικό χαρτί" και λοιπές κλαπ@ρχδιες ακόμα και αν του εξηγεις οτι ΔΕΝ στο δώσαν ποτέ.

Η λύση με την εκτύπωση της νέας σου κατάστασης μετά απο αλλαγή στοιχείων είναι η μόνη λύση.

Δημοσ.

δεν χρειαζονται πουθενα επισημες εκτυπωσεις ΑΦΜ

οποτε και να χασεις την εκτυπωση που σου δινουν (αν σου δινουν) δεν τρεχει και τπτ αν ξερεις τον ΑΦΜ

Δημοσ.

Η αλλιώς φτιάχτε το μόνοι σας :P

Ο αλγόριθμος έχει ως εξής

9 ψηφία

Α*256 + Β*128 + Γ*64 + Δ*32 + Ε*16 + Ζ*8 + Η*4 + Θ*2

το παραπάνω άθροισμα δία 11 πρέπει να αφήνει υπόλοιπο το Ι (το 9ο ψηφίο).

Δημοσ.

Παιδια σημερα που εβγαλα α.φ.μ. μου ειπε αυτη που μου το εδωσε οτι σε περιπτωση που το χασω πρωτα πρεπει να παω απο την αστυνομια να μου δωσουν μια δηλωση και μετα να περασω απο την ΔΟΥ...

Δημοσ.

λοιπον αν εχεις διπλωμα γυρνα την πισω οψη γραφει το αφμ και τελειωνεις.

οτιδηποτε εγγραφο χανεις το δηλωνεις στην αστυνομια και με το χαρτι της αστυνομιας κανεις την οποιαδηποτε ενεργεια. αλλα κατα 90% το γραφει στο διπλωμα

Δημοσ.

και εγω το ειχα χασει αυτο το χαρτι της εφοριας.

πριν 5 μερες που χρειαστηκα ενα πιστοποιητικο του αφμ μου (λογω προσληψης σε δουλεια), πηγα στην εφορια και μου ειπαν πως πρεπει να παω σ ενα ΚΕΠ για να μου το βγαλουν.

Και αυτο εκανα. :ρ

κατα τ αλλα, αν θες απλα να θυμηθεις το νουμερο του αφμ, μπορεις να το τσεκαρεις στο διπλωμα η σε κανεναν λογαριασμο κτλ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...