zztop845 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 Φτιάχνω ένα πρόγραμμα με Visual C++2003 και θέλω να προσθέσω μία μπάρα εντολών για να εισάγω εντολές στο πρόγραμμα μέσω πληκτρολογίου. Έχω κάνει την μπάρα, με ένα πλαίσιο εισαγωγής κειμένου, που κλειδώνει στις γωνίες του παραθύρου. Τώρα προσπαθώ όταν πατάω ένα πλήκτρο να γράφεται το κείμενο στην μπάρα χωρίς να χρειάζεται να την επιλέξω με το ποντίκι. Δηλαδή με το μήνυμα WM_CHAR να γίνετε εναλλαγή μεταξύ δύο θυγατρικών παραθύρων. Ευχαριστώ.
georgemarios Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 Κοιτα, γενικα ο τρόπος για να παρει το text box σου το input focus ειναι η εντολή SetFocus Απλα πρέπει να βρεις το καταλληλο σημείο να την καλέσεις, πχ μετα απο το πατημα ενος συνδυασμου πληκτρών ή αμέσως με το που φορτώνεται το προγραμμά σου.
zztop845 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 Μήπως ξέρεις κάποιο βιβλίο - πηγή που να εξηγεί λεπτομερέστερα την MFC (έστω και σε Αγγλικά); Τα περισσότερα που ξέρω εξηγούν τα συμβατικά θέματα όπως δημιουργία μενού μπάρες εργαλείων κτλ. Πώς όμως κάποιος για παράδειγμα θα σχεδιάσει ένα παράθυρο full screen ή ένα κουμπί όχι τετράγωνο αλλά τρίγωνο (λέμε τώρα) ή να βάλει μία μπάρα κύλισης σε μία γραμμή εργαλείων σε MFC. Προγραμματίζω από χόμπι και έχω πάει γρήγορα στα βαθιά.
georgemarios Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 κοιτα, για βιβλιο, εγω εχω [ame=http://www.amazon.com/Visual-NET-Bible-Tom-Archer/dp/0764548379]αυτο[/ame] και ειναι αρκετα καλογραμμενο απο κει και περα, ειδικα η visual c (το mfc στην ουσια) εχει πολυ μεγαλο community και θα βρεις απειρα παραδειγματα στο νετ ξεκινα απο: codeproject codeguru functionx και εδω, εδω κτλ google οσο θες και εδω ειμαστε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.