Προς το περιεχόμενο

Ερωτήσεις για αρχιτεκτονική υπολογιστών

SmaTheGreek

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν έχω τις 2 ακόλουθες απορίες από αυτό το μάθημα της σχολής μου. Αν και δε νομίζω πως είναι η καλύτερη ιδέα ερωτώ τα εξής:

Η εκτέλεσης εντολών με τη τεχνική του αγωγού αφορά το παραλληλισμό ?

επίσης

στο ακόλουθο απλουστευμένο σχέδιο μνήμης rom, ο απομονωτής εξόδου τι κάνει και που χρησιμεύει στο εν λόγω κύκλωμα ?????

post-133279-129063011462_thumb.jpg

Δημοσ.

blendera Ντροπη σου που ρωτας τετοια πραγματα....

Ο απομονωτής εξόδου, το CS (Chip Select) απλα οταν ειναι "1" τοποθετει την εξοδο σε υψηλη αντισταση. δηλαδη οτι και να συμβαινει στο bus (A0-A3). δεν επιρεαζει την εξοδο.

αυτο χρησημευει σε μικρο ελενκτες με περιορισμενες Ι/Ο ωστε οταν τα ιδια πινς χρησημοποιουνται σαν bus η data για την συνδεση περισσοτερων απο μια συσκευων (πχ RAM, ROM, ADC,DAC), να οπομωνωνται ολες οι συσκευες μεσω των CS τους και να επιλεγεται μονο η μια τοποθεντας αντιστοιχα 0 ή 1 στα CS pins..

Multiplexing κοινως.

τωρα με το "τεχνική του αγωγού" αν σας αναφερουν αυτο που περιεγραψα οχι δεν ειναι παραλληλισμος αλλα πολυπλεξη...

και θα μπορουσες να μου στειλεις μαιλ ρε συ... αν καταλαβες ποιος ειμαι....

keep rendering ;)

Δημοσ.

Όταν λες τεχνική αγωγού εννοείς pipeline? Αν ναι, όχι με το pipeline (το απλό τουλάχιστον) δεν εκτελείς τις εντολές παράλληλα, απλά δεν περιμένεις να τελειώσει η μία εντολή για να μπει η επόμενη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...