kyrnikos Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 Λοιπόν πήγα πριν λίγο να μπω στο λογαριασμό μου στο paypal και : Μου λέει αρχικά ότι για λόγους ασφαλείας θέλουν να δώσω τον πλήρη αριθμό της visa μου (visa enter από AlphaBank ) η οποία λήγει σε χχΥΥ (έδινε τα 2 τελευταία ψηφία) . Δεν θυμάμαι καλά το μήνυμα αλλά απ' όσο θυμάμαι εγώ κατάλαβα ότι ήταν έλεγχος ρουτίνας (κάτι σαν τυχαία επιλογή χρήστη ένα πράμα). Τσεκάρω ότι η σελίδα είναι ασφαλής και δίνω τον αριθμό .Μετά μου ζητάει να δώσω νέο κωδικό (δυο φορές) και 2 ακόμα λέξεις ασφαλείας ( αγαπημένο ζώο κλπ κλπ) . Μετά ζητάει να επιβεβαιώσω ή να δηλώσω νέο email . Δίνω το παλιό . Μπαίνω στο λογαριασμό και βλέπω : 1. Μια χρέωση χτεσινή (20-6) στα 9.90 ευρώ (1.80 απο balance και τα υπόλοιπα από την κάρτα που όπως είδα στο e-banking έχουν περαστεί στις προβλέψεις.Είχα μέσα περίπου 115 ευρώ ) . 2.Ενα ανοικτό dispute με κάποιον κύριο Date Jun. 21, 2009 Case PP-χχχ-746-χχχ Type Inquiry by PayPal Temporary Hold Other party Ingo Meyer Details -€9.90 EUR Updated 6/21/2009 Status Being Reviewed By PayPal View Dispute History Log - Most Recent 1 The Dispute History Log displays all actions related to your claim. Date Actor Action Details Jun. 21, 2009 PayPal Email sent to seller Δηλαδή το paypal άνοιξε το dispute . 3.Το παρακάτω μήνυμα : PayPal is constantly working to ensure security by regularly screening the accounts in our system. We recently reviewed your account, and we need more information to help us provide you with secure service. Until we can collect this information, your access to sensitive account features will be limited. We would like to restore your access as soon as possible, and we apologize for the inconvenience. Why is my account access limited? Your account access has been limited for the following reason(s): # Jun. 20, 2009: We have reason to believe that your account was accessed by a third party. We have limited access to sensitive PayPal account features in case your account has been accessed by an unauthorized third party. We understand that having limited access can be an inconvenience, but protecting your account is our primary concern. (Your case ID for this reason is PP-χχχ-514-χχχ.) How can I restore my account access? Please visit the Resolution Center and complete the "Steps to Remove Limitations." και μου ζητάνε για να αρθούν οι περιορισμοί να στείλω έγγραφα σκαναρισμένα για να αποδείξω διεύθυνση ή στοιχεία κλπ κλπ . Το ποσό που έχει χρεωθεί είναι για Item Title: Ebook und Novogames Auswahl: CD-Version per Downloadlink και ούτε τον κύριο Ingo Meyer γνωρίζω ούτε κανένα λινκ για e-book, manual κλπ κλπ πάτησα ούτε πολύ περισσότερο έδωσα αριθμό πιστωτικής ή οτιδήποτε όπως e-mail κλπ κλπ . Τελευταία έκανα κάτι αγορές από e-bay ,και από e-shops (Κίνα -USA) και πλήρωσα με paypal . Ο κωδικός στο paypal ήταν αρκετά καλός-δύσκολος . Δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται . Το paypal τα μασάει . Από τη μιά λέει : PayPal is constantly working to ensure security by regularly screening the accounts in our system. We recently reviewed your account.... και από την άλλη κάνει hold στην πληρωμή- απάτη άρα ξέρει ότι υπάρχει πρόβλημα , δεν ενεργούν στην τύχη . ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Τι κάνω τώρα ; Δεν είναι προφανώς το ποσό .Το θέμα είναι ότι έχασα την εμπιστοσύνη που είχα ρε γαμώτο. Να στείλω έγγραφο με τα στοιχεία μου (λογαριασμό forthnet ) ; Να κάνω κι εγώ αναφορά για Unauthorized transaction από τη στιγμή που το ερευνούν ήδη αυτοί ; Να πάρω το υπόλοιπο από την alpha ; Να ψάξω για κανένα μαμούνι στο pc (απίθανο ) ; EDIT Κοιτάζοντας τα mail μου ανάμεσα σε διάφορα άλλα είδα και ένα από το "Strategien-Novogeraete.de" <[email protected]> με θέμα : Bestellung: CD-Version per Downloadlink (30 Novogames, 78 weitere Games a'la Novoline u.v.m.) Γερμανικά δεν ξέρω αλλά απ ότι κατάλαβα μου δίνει username και pass για να κατεβάσω cd με παιχνίδια !!!! ΑΛΛΑ κάθε φορά που κάνω αγορά από οπουδήποτε το paypal στέλνει e-mail ειδοποίησης . Για αυτόν τον λεχρίτη δεν έχει στείλει αλλά έκανε hold . Τώρα μπερδεύτηκα τελείως :eek:
markosf1 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 φίλε μου και .εμενα μου έχει συμβεί ακριβώς αυτό , και έγινε επειδή έκανα λάθος στο κωδικό της κάρτας μου , έτσι πιστεύουν ότι κάποιο τρίτο πρόσωπο έστειλε χρήματα από το ακαουντ μου .. όλα Είναι αυτοματοποιημένα μηνύματα για λόγους ασφαλείας . Έστειλα το διαβατήριο μου και μετά από κάποιες μέρες , πήρα πίσω τα χρήματα στην κάρτα είναι μπερδεμένη ιστορία αλλά κάνε λίγο υπομονή . και μένα μου την έδωσε στα νέυρα
kyrnikos Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 φίλε μου και .εμενα μου έχει συμβεί ακριβώς αυτό , και έγινε επειδή έκανα λάθος στο κωδικό της κάρτας μου , έτσι πιστεύουν ότι κάποιο τρίτο πρόσωπο έστειλε χρήματα από το ακαουντ μου .. όλα Είναι αυτοματοποιημένα μηνύματα για λόγους ασφαλείας . Έστειλα το διαβατήριο μου και μετά από κάποιες μέρες , πήρα πίσω τα χρήματα στην κάρτα είναι μπερδεμένη ιστορία αλλά κάνε λίγο υπομονή . και μένα μου την έδωσε στα νέυρα Σ' ευχαριστώ φίλε αλλά εμένα μάλλον είναι διαφορετικό. Εμένα χρεώθηκαν χρήματα χωρίς να έχω αγοράσει τίποτα . Δηλαδή φαίνεται κάποιος να χρησιμοποίησε το λογαριασμό μου για να πληρώσει ένα cd το οποίο κάνεις download. Αλλά είναι πολύ περίεργο γιατί : 1.Το paypal δεν έστειλε mail (όπως κάνει πάντα) μετά την αποστολή των χρημάτων. 2.Το ποσό που μου χρέωσαν είναι πολύ μικρό ενώ μπορούσαν να πάρουν κι άλλα 3.Το paypal μπλόκαρε το λογαριασμό μου για ένα τόσο μικρό ποσό θεωρώντας τη συναλλαγή ύποπτη 3.Δεν έχω δώσει ποτέ και πουθενά στοιχεία της κάρτας ή του λογαριασμού μου και κανένας δεν έχει πρόσβαση στον υπολογιστή μου. 4.Το site που έγινε η "αγορά" φαίνεται να είναι ΟΚ. 5.Ο "πωλητής" έστειλε mail με κωδικούς για να κατεβάσω το cd άρα ο "αγοραστής" θα έπρεπε να γνωρίζει και τον κωδικό του mail μου. Τέλος πάντων η υπόθεση βρωμάει αλλά δεν θα πολυασχοληθώ . Έστειλα σκαναρισμένο λογαριασμό forthnet και πήρα πλήρη δικαιώματα στο λογαρισμό μου. Έκανα και αναφορά για παράνομη χρέωση την οποία το paypal εξετάζει αφού πρώτα σταμάτησε αυτή που το ίδιο είχε ξεκινήσει ! Άλλαξα τους κωδικούς μου σε paypal,e-bay και mail με κάτι τρελούς . Σκάναρα το pc για μαμούνια με spybot και adaware (καθαρό). Θα αλλάξω και mail στο paypal .
makis855 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 και εμένα το ίδιο έχει συμβεί αλλά δεν εμπιστεύομαι να στείλω κάποιο έγγραφο ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:29 ---------- πως μπορώ να διαγραψω τον λογαριασμό μου στο paypal?
snik Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 Και εγω επαθα τα ιδια προσφατα στις 19/6 ειδα οτι ειχαν γινει 2 συναλαγες οπου δεν τις γνωριζα. Το συνολικο ποσο που αφαιρεθηκε ηταν περιπου 130 ευρω, σημερα που το πηρα χαμπαρι τους στελνω Mail για να δω τι γινεται και μου ειπαν οτι ο λογαριασμος μου εχει γινει limited και εξεταζουν αυτες τις 2 αγορες να δουν αν ειναι οντως απατη. Σαν συναλαγες στο history μου τις βγαζει σαν ολοκληρωμενες αλλα τις εχει και σαν open cases. Αυριο θα περασω απο την τραπεζα μου να μαθω περισοτερα και να δω τι θα κανω απο εδω και περα. Παντως απο οτι μου ειπαν στο paypal η διαδικασια μπορει να παρει και ενα μηνα και αν δουν οτι οντως ειναι απατη τοτε θα παρω τα χρηματα μου πισω. Αποδειξη για την πληρωμη (αυτην που στελνει παντα το paypal) μου ειχε ερθει και για τις 2 αγορες, η μια ηταν για μια εταιρια με sms και η αλλη για καποιον χρηστη που εδινε για mail ενα hotmail.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.