Προς το περιεχόμενο

Περίεργο πρόβλημα με υπολογιστή

hkosmidi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΚΑλησπέρα,

έχω ένα παλιό υπολογιστήμε μια MSI K7N2 mobo και AthlonXP. Πριν κάποιο καιρό πήγα να αλλάξω μνήμες. Οι μνήμες δεν καθονταν και τις πίεζα πολυ μέχρι που συνειδητοποίησα ότι δεν ταίριαζαν στον υπολογιστή! Μεγάλη βλακεία λέω και πάω να βάλω τις παλιές.

Ο υπολογιστής δεν άνοιγε και μάλιστα κάτι LED που έχει απο πίσω έδειχναν ότι υπάρχει πρόβλημα με τις μνήμες. Σκέφτηκα ότι με τη βλακεία που έκανα μάλλον τις χάλασα. Αγόρασα καινούργιες, τις πέρασα αλλά πάλι το ίδιο. άντε λέω θα έπαθε η mobo κάτι. Αγοράζω απο ebay μια σχεδόν ίδια, που δεν είχε onboard SATA, οπότε και πήρα ενα controller.

Ανοίγω τον υπολογιστή, αλλά πάλι τίποτα. Συνειδητοποιώ εν τω μεταξύ ότι το ανεμιστηράκι της κάρτας γραφικών είχε χαλάσει. Πηρα μια κάρτα ενός φίλου σήμερα και την τοποθέτησα. Αλλά πάλι τα ίδια!

Έχω τρελλαθεί με το πρόβλημα και δεν ξέρω τι άλλο να ψάξω. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει; Η οθόνη δεν ανάβει (check signal βγάζει), ενώ οι δίσκοι δείχνουν να δουλεύουν.

Δημοσ.
τις συνδεσεις τις εχεις κανει σωστα?τι τροφοδοτικο εχεις?

Τις έχω κάνει σωστά. Ο υπολογιστής ξεκινάει, και παίρνουν ρεύμα όλα. Τροφοδοτικό έχω παλιό δε θυμάμαι πόσα Watt. Αλλά ότι έχει μέσα το σήκωνε κανονικά.

Δημοσ.

Ο επεξεργαστής μήπως έπαθε ζημιά το σκέφτηκες; Στη μαύρη οθόνη, ευθύνονται, μητρική, επεξεργαστής, κάρτα γραφικών (συνήθως).

Δημοσ.

Υποθέτω ότι αν είχε πρόβλημα ο επεξεργαστής, τα ενδεικτικά leds θα το έλεγαν, όπως λέει και στο manual της mobo.

Επίσης απο τους ήχους που κάνει καταλαβαίνω ότι κάνει access το floppy (ενας χαρακτηριστικός ήχος). Νομίζω πως χωρίς CPU δε θα έφτανε εκεί...

Δημοσ.
Υποθέτω ότι αν είχε πρόβλημα ο επεξεργαστής, τα ενδεικτικά leds θα το έλεγαν, όπως λέει και στο manual της mobo.

Επίσης απο τους ήχους που κάνει καταλαβαίνω ότι κάνει access το floppy (ενας χαρακτηριστικός ήχος). Νομίζω πως χωρίς CPU δε θα έφτανε εκεί...

Την έχω πατήσει αγοράζοντας μητρική ενώ τελικά ήτανε καμένος ο επεξεργαστής. Τέλος πάντων....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...