Προς το περιεχόμενο

Τοπικό δικτυο ΝΑΙ internet ΟΧΙ

cinemania

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

θα ήθελα την βοήθειά σας.

Εχω εναν υπολογιστή με μητρική albatron px865pe lite pro. Τον συνδέω μεσω δικτύου με ενα μοντεμ baudtec. Στο μοντεμ αυτό είναι συνδεδεμένοι άλλοι 2 υπολογιστές.

Μετά την σύνδεση του καλωδίου μπορώ και βλέπω τους άλλους υπολογιστές, ακόμα και να έχω πρόσβαση στα αρχεία τους μέσω δικτύου. Όμως δεν μπορώ να έχω πρόσβαση στο ιντερνετ.

Σημειωτέο: Ο υπολογιστής είναι μόλις φορμαρισμένος με win xp sp3. Επίσης, περίεργο μου φαίνεται το γεγονός οτι μόλις συνδέσω το καλώδιο δικτύου οι δύο οθονες που δείχνουν την κατάσταση δικτύου εξαφανίζονται. Οταν αποσυνδέω εμφανίζονται με το γνωστό χ του αποσυνδεμένου καλωδίου δικτύου!!!:mad:

Υ.Γ. Φυσικά ήδη κατέβασα τους τελευταίους drivers της mobo αλλα τίποτα...

Δημοσ.

Στον υπολογιστή που δεν έχει ίντερνετ έβαλες ως default gateway την ip διεύθυνση του μοντεμ baudtec???

Εάν όχι, τότε βάλε την!

Δημοσ.
Επίσης, περίεργο μου φαίνεται το γεγονός οτι μόλις συνδέσω το καλώδιο δικτύου οι δύο οθονες που δείχνουν την κατάσταση δικτύου εξαφανίζονται.

Σωστό είναι αυτό. Για να μην εξαφανίζονται πήγαινε στα properties της κάρτας δικτύου σου και τσέκαρε το "show icon in notification area when connected".

Δημοσ.

macabre_sunsets ok ευχαριστώ αυτό λύθηκε

takistmr ναι

προεπυλεγμένη πύλη είναι αυτή με την οποία μπαίνω και στο μενου του μοντεμ

Δημοσ.

DNS έχεις βάλει στην κάρτα δικτύου? Επίσης, μήπως έχεις dhcp ενεργοποιημένο ώστε να πάρει αυτόματα ΙΡ?

Δοκίμασε να κάνεις ένα ping στο 195.170.0.1 (είναι dns της otenet) και αμα σου απαντήσει τότε έχεις πρόβλημα με τον DNS.

Δημοσ.

Σας στέλνω τις ρυθμίσεις δικτύου μπας και καταλάβετε καλύτερα

Διευθυνση ΙΡ : 192.168.251.**

Μασκα υποδικτύου: 255.255.0.0

Προεπιλεγμένη Πύλη: 162.168.251.1

Προτιμώμενος DNS: 195.170.0.2

Εφεδρικός DNS: 195.170.2.2

Τα αστεράκια τα έβαλα γιατί έχω αλλάξει πολλές μπας και γίνει κάτι

Δημοσ.

Οι άλλοι δύο υπολογιστές έχουν πρόσβαση internet; Ποιο ακριβώς μοντέλο modem, router έχεις; Επέλεξε να παίρνεις i.p. διεύθυνση αυτόματα (dhcp) από τον router.

dhcp-ip.jpg

Μερικοί router (κανονικά δεν θα έπρεπε, μου έχει τύχει όμως) όταν δεν δίνουν αυτοί μέσω dhcp i.p. address σε έναν client τον αγνοούν. Δεν δρομολογούν πακέτα από κι προς το internet για τον client αυτόν. Τους άλλους δύο υπολογιστές τους "βλέπεις" λόγο του ethernet (ή 802.3) switch που έχει ενσωματωμένο ο router.

Δημοσ.

BAUDTEC ADSL+ USB/ETHERNET Modem/Router (T263R1U-A1/B1)

το μοντεμ

όσο για τα υπόλοιπα

οι άλλοι έχουν ίντερνετ. και απο εδώ δεν βλέπω πάλι φως

Δημοσ.

Θυμάται κανείς πώς βαρούσαν τα φλιπεράκια όταν κέρδιζες ζωή?

ΠΑΚ ΠΑΚ ΠΑΚ

Τζάκ Πότ

Η μάσκα εφταιγε

Παίδες ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σας και για τον χρόνο σας

Καλή συνέχεια και καλό καλοκαίρι

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...