Kostas-1- Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Γεια σας παιδιά.Δεν ξέρω ακριβώς αν είναι σωστός ο τίτλος που επέλεξα,θα σας εξηγήσω ακριβώς όμως τι θέλω. Αγόρασα ένα σκληρό δίσκο για laptop με προεγκατεστημενα windows πάνω και με περεσμενα κάποια προγραματα που τα χρειάζομαι για την δουλειά μου. Στο laptop επειδή έχω ήδη σκληρό δίσκο με windows πάνω και επειδή δεν είμαι διαθετειμενοσ να ανοίξω το laptop και να αλλάξω το σκληρό αποφάσισα να πάω να πάρω καλώδια ώστε να μετατρέψω τον εσωτερικό σκληρό που αγόρασα σε εξωτερικό και το συνδεσα μέσω θύρας usb. Αυτο που θέλω είναι αν γίνεται όταν ανοίγω τον υπολογιστή να βλέπει τον εξωτερικό σαν κύριο δίσκο και να ξεκινάει το pc με τα windows του εξωτερικού.Δηλαδή να είναι σαν master o εξωτερικός.. Γίνεται?Η θα πρέπει να ανοίξω το laptop και να αλλάξω δίσκους..
ChangeAllNow Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Γενικά γίνεται. Αν παραβλέψουμε τις ταχύτητες (usb vs ide vs sata), το βασικότερο πρόβλημα είναι οτι κάθε εγκτάσταση λειτουργικού "δένεται" με τις συσκευές του υπολογιστή (chipshet μητρικής, ram κλπ). Μία εγκατάσταση, λοιπόν, γιά να μεταφερθεί σε άλλον υπολογιστή, πρέπει να εκτελεστεί συγκεκριμένη διαδικασία : http://e-pcmag.gr/node/24350 http://www.windowsxpprofessional.windowsreinstall.com/installxpcdrepair/indexfullpage.htm ΥΓ 1 . Αν ο καινούργιος δίσκος είναι καλύτερος από τον παλιό, είναι εύκολο να μπεί στη θέση του παλιού (πες μοντέλο και θα βρεθεί -κατά κανόνα- service manual). ΥΓ 2 . Πιό "αστέρι" σου πούλησε (!) προεγκατεστημένα windows ;
digimyth Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 Γεια σας παιδιά.Δεν ξέρω ακριβώς αν είναι σωστός ο τίτλος που επέλεξα,θα σας εξηγήσω ακριβώς όμως τι θέλω.Αγόρασα ένα σκληρό δίσκο για laptop με προεγκατεστημενα windows πάνω και με περεσμενα κάποια προγραματα που τα χρειάζομαι για την δουλειά μου. Στο laptop επειδή έχω ήδη σκληρό δίσκο με windows πάνω και επειδή δεν είμαι διαθετειμενοσ να ανοίξω το laptop και να αλλάξω το σκληρό αποφάσισα να πάω να πάρω καλώδια ώστε να μετατρέψω τον εσωτερικό σκληρό που αγόρασα σε εξωτερικό και το συνδεσα μέσω θύρας usb. Αυτο που θέλω είναι αν γίνεται όταν ανοίγω τον υπολογιστή να βλέπει τον εξωτερικό σαν κύριο δίσκο και να ξεκινάει το pc με τα windows του εξωτερικού.Δηλαδή να είναι σαν master o εξωτερικός.. Γίνεται?Η θα πρέπει να ανοίξω το laptop και να αλλάξω δίσκους.. Λοιπόν καταρχήν γίνεται από το BIOS κατά την εκκίνηση. Δηλαδή με το που ξεκινά ο υπολογιστής πατάς είτε F2 είτε κάποιο άλλο για να μπεις στο BIOS. Από εκεί πρέπει να βρεις μια ρύθμιση για την εκκίνηση του υπολογιστή και να θέσεις σαν πρώτη συσκευή τον εξωτερικό σου δίσκο. Αν θες να ξεκινάει από το σταθερό πάλι πρέπει να βάλεις το δίσκο του σταθερού. Επίσης αυτό που έκανες που αγόρασες εξωτερικό με windows είναι λίγο τραγικό που δε θα ήθελα να μπω στον κόπο να εξηγήσω... Μπορούσες να τον αγόραζες κενό να πέρναγες τα δεδομένα που χρειαζόσουν και μετά να έκανες φορμάτ στο σταθερό και να πέρναγες άλλα windows ή να έκανες διπλό boot στον ίδιο σκληρό. Πάντως αυτό με τον εξωτερικό που έχει λειτουργικό δεν είναι καθόλου καλή επιλογή...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.