Praetorianos Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Γιάννενα ή Βόλος? Αζερμπαϊτζάν. Όχι σοβαρά μιλάω. Σου έχουμε πει τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα κάθε επιλογής, τόσο από άποψη μαθημάτων, όσο και από άποψη κατεύθυνσης, μελλοντικής αποκατάστασης, για το τι γίνεται στα καινούρια τμήματα, για το τι περίπου συνθήκες επικρατούν σε κάθε πόλη και αντί να προσπαθήσεις να αποφασίσεις μόνος σου, ρωτάς άγνωστους ανθρώπους σε ένα αχανές forum για μια απόφαση που θα κρίνει που θα περάσεις τα επόμενα 4 (ή και, το απεύχομαι, παραπάνω) χρόνια της ζωής σου σα δημοψήφισμα. Θα μου πεις αντί να κάνεις το δάσκαλο δεν απαντάς με ένα ξερό Γιάννενα ή Βόλος? Μπα πιστεύω ότι δεν θα κάνει διαφορά στο τέλος και είναι κρίμα να προσπερνάς αυτά που σου λέμε κοιτάζοντας μόνο το όνομα της πόλης στο τέλος της πρότασης. Φιλικά. ΥΓ Γιάννενα που έχω πάει 3 φορές ως τουρίστας από πόλη δεν λέει και πολλά. Αν έχεις αμάξι θα μπορείς να κάνεις εξορμήσεις στις γύρω περιοχές να δεις και κάτι διαφορετικό αλλά φαντάζομαι στα 3 χρόνια θα βαρεθείς. Βόλο δεν έχω πάει δεν ξέρω τι γίνεται. Επίσης δεν ξέρω τι γίνεται καθόλου στο θέμα των σχολών των δυο πόλεων.
NemeSis1990 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Άρα Βόλος! Έτσι κι αλλιώς στα Γιάννενα δεν έχει θάλασσα... και δεν έχει και λευκό πύργο!
afentiko7 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Γιάννενα που έχω πάει 3 φορές ως τουρίστας από πόλη δεν λέει και πολλά Σε σχέση, με ποια πόλη?
Praetorianos Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Σε σχέση, με ποια πόλη? Με το Ηράκλειο/Χανιά/Ρέθυμνο που γνωρίζω καλύτερα. Οι άλλες πόλεις που μπορώ να μιλήσω (Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη) προφανώς δεν συγκρίνονται και είπα ότι δεν ξέρω τι γίνεται στο Βόλο.
afentiko7 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Με το Ηράκλειο/Χανιά/Ρέθυμνο που γνωρίζω καλύτερα. Οι άλλες πόλεις που μπορώ να μιλήσω (Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη) προφανώς δεν συγκρίνονται και είπα ότι δεν ξέρω τι γίνεται στο Βόλο. Δλδ τώρα για να καταλάβω. Οχι μόνο κάνεις σύγκριση μεταξύ Ηρακλείου και Ιωαννίνων, αλλά θεωρείς πως το Ηράκλειο είναι ομορφότερο ? Δλδ ποια θεωρείς την ομορφότερη ελληνική πόλη? νεμεσις, έχω φίλη που τελείωσε το τμήμα αυτό, των ιωαννίνων, με ελάχιστο κόπο, και ψάχνεται για μια θέση στο δημόσιο (μαζί με άλλους συμφοιτητές της). Μην περιμένεις δλδ να γίνεις φριντμαν. Σαν πόλη, λέει πολύ, έχει και τη λίμνη για βόλτα, έχει και το παλιό το τμήμα για ρακόμελα και δεν έχει κίνηση. Και έχει ένα πολύ ωραίο κόμματι για είσοδο, όπου τα κτήρια, τα περικυκλώνουν δέντρα. Ο Βόλος πάλι, έχει μια πολύ ωραία προκυμαία (και παρκάκι), αλλά σαν πόλη είναι μονότονη.
Physics_Rulez Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Καθόλου θα έλεγα Αλλά το θέμα δεν είναι αυτό, είναι οτι η επιλογή της σχολής που θα σπουδάσει κάποιος κρέμεται από το ποια πόλη είναι καλύτερη.
Praetorianos Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Δλδ τώρα για να καταλάβω. Οχι μόνο κάνεις σύγκριση μεταξύ Ηρακλείου και Ιωαννίνων, αλλά θεωρείς πως το Ηράκλειο είναι ομορφότερο ? Κοίτα προσωπικά αυτά τα ποταμάκια, δεντράκια, λιμνούλες και ψαράκια σε μια πόλη που θα πάω να ζήσω 4 χρόνια το ελάχιστο, με αφήνουν παγερά αδιάφορο. Τα είδα μια, τα είδα δυο, την τρίτη βαρέθηκα. Γενικά όλο το στυλ παλιά πόλη και πλακόστρωτα δρομάκια και ησυχία δεν μου αρέσει όταν πρόκειται για πόλη που θα μείνω. Αν σε άλλους αρέσει καλώς θα κάνει να πάει και καλά να περάσει. Όπως είπε όμως και ο Physics_Rulez καλύτερα πρώτο κριτήριο να είναι η σχολή και όχι η πόλη.
anterovgaltis Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Για φοιτητη τα γιαννενα ειναι μια χαρα πολη. Αυτό που μπορεί να σε οδηγήσει στα ψυχοφάρμακα είναι οι συγκοινωνίες Λεωφορεία που έρχονται όποτε θέλουν, φτάνεις στον προορισμό σου αγνωστο πότε και πληρώνεις 70 λεπτά (φοιτητικό ε?)
afentiko7 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Κοίτα προσωπικά αυτά τα ποταμάκια, δεντράκια, λιμνούλες και ψαράκια σε μια πόλη που θα πάω να ζήσω 4 χρόνια το ελάχιστο, με αφήνουν παγερά αδιάφορο. Τα είδα μια, τα είδα δυο, την τρίτη βαρέθηκα. Γενικά όλο το στυλ παλιά πόλη και πλακόστρωτα δρομάκια και ησυχία δεν μου αρέσει όταν πρόκειται για πόλη που θα μείνω. Αν σε άλλους αρέσει καλώς θα κάνει να πάει και καλά να περάσει. Όπως είπε όμως και ο Physics_Rulez καλύτερα πρώτο κριτήριο να είναι η σχολή και όχι η πόλη. E ναι, μωρέ, ξέρουμε εμείς να χτίζουμε πόλεις και όχι οι βλάκες οι ελβετοί. εχεις πάει λωζάννη? Α πα πα, τι αηδία, όλο λίμνες έχει και κάτι τρελούς με ιστιοπλοϊκά (κλεμμένα θα ναι, γιατί ως γνωστόν οι ελβετοί είναι και φτωχοί). Ενώ η Αθήνα. Τι ωραίες περιοχές που έχει. Κυψέλη, Γκύζη, Παγκράτι, Νέα Φιλαδέλφεια, Περιστέρι, όλες χάρμα οφθανών, με άφθονα πάρκα, πλατείες, χωρίς καυσαέριο, ποδηλατόδρομους, χώρους άθλησης κλπ.. Τα ίδια ισχύουν και για Θεσσαλονίκη, Πάτρα. Πάντως για τον φοιτητή, που πάει σε άλλη πόλη, η μόνη διαφορά μεταξύ Αθήνας κ επαρχίας, είναι ότι η επαρχία, δεν έχει πρώτα ονόματα σε πίστες και guest djs. και πληρώνεις 70 λεπτά (φοιτητικό ε?) Γιατί, στον υπόλοιπο κόσμο, είναι δωρεάν? Πάντως το πανεπιστήμιο, είναι σε εκπληκτικό μέρος.
Praetorianos Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 E ναι, μωρέ, ξέρουμε εμείς να χτίζουμε πόλεις και όχι οι βλάκες οι ελβετοί. εχεις πάει λωζάννη? Α πα πα, τι αηδία, όλο λίμνες έχει και κάτι τρελούς με ιστιοπλοϊκά (κλεμμένα θα ναι, γιατί ως γνωστόν οι ελβετοί είναι και φτωχοί). [...] Κοίτα προσωπικά αυτά τα ποταμάκια, δεντράκια, λιμνούλες και ψαράκια σε μια πόλη που θα πάω να ζήσω 4 χρόνια το ελάχιστο, με αφήνουν παγερά αδιάφορο. Τα είδα μια, τα είδα δυο, την τρίτη βαρέθηκα. Γενικά όλο το στυλ παλιά πόλη και πλακόστρωτα δρομάκια και ησυχία δεν μου αρέσει όταν πρόκειται για πόλη που θα μείνω[/size']. Btw όταν μου συγκρίνεις Λωζάνη με Ιωάννινα είσαι τουλάχιστον τραγικός.. Πάντως για τον φοιτητή, που πάει σε άλλη πόλη, η μόνη διαφορά μεταξύ Αθήνας κ επαρχίας, είναι ότι η επαρχία, δεν έχει πρώτα ονόματα σε πίστες και guest djs. Θέατρα, μουσεία, εστιατόρια, alternative μαγαζιά, περισσότερη ποικιλία και πολλά άλλα. Και ναι σε μια πόλη που θα πάω ως φοιτητής θέλω να έχει φασαρία και κόσμο, τα δεντράκια δεν τα χρειάζομαι. Αργότερα όταν θα θέλω να δουλέψω κάπου και να ηρεμήσω θα το σκεφτώ..
linkin Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Αυτό που μπορεί να σε οδηγήσει στα ψυχοφάρμακα είναι οι συγκοινωνίες Λεωφορεία που έρχονται όποτε θέλουν, φτάνεις στον προορισμό σου αγνωστο πότε και πληρώνεις 70 λεπτά (φοιτητικό ε?) σε πολλες πολεις τα ιδια συμβαινουν...οι ασχημες συγκοινωνιες δεν ειναι επαρκης(για μενα) λογος ωστε να μην πας σε μια πολη.
afentiko7 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Btw όταν μου συγκρίνεις Λωζάνη με Ιωάννινα είσαι τουλάχιστον τραγικός.. Θέατρα, μουσεία, εστιατόρια, alternative μαγαζιά, περισσότερη ποικιλία και πολλά άλλα. Και ναι σε μια πόλη που θα πάω ως φοιτητής θέλω να έχει φασαρία και κόσμο, τα δεντράκια δεν τα χρειάζομαι. Αργότερα όταν θα θέλω να δουλέψω κάπου και να ηρεμήσω θα το σκεφτώ.. Μα όλες οι πόλεις της ελβετίας βασίζονται στην ησυχία. Αλλά και τα Ιωάννινα, μια χαρά πόλη είναι για φοιτητές. Ισα ίσα που είναι πολύβουη. Μεταξύ μας τώρα, εσύ ήρθες στην αθηνα γιατί έχει μουσεία και θέατρα? Ισα ίσα που στις περισσότερες επαρχιακές πόλεις σε 5-10 λεπτά είσαι στη σχολή. Στην Αθήνα ακόμα και οι επαρχιώτες θέλουν μισάωρο. Γιατί αν μενεις ζωγραφου, είσαι μακριά από το κέντρο και κοντά στην πανεπιστημιόυπολη, αν μένεις καλλιθέα το αντίθετο. Χώρια, που οι αποστάσεις είναι μεγάλες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.