Προς το περιεχόμενο

ΑΕΙ Οικονομικών Επιστημών

NemeSis1990

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γενικά ισχύει ότι από Διοίκηση έχεις πιο πολλές τυπικές δυνατότητες από ένα οικονομικό. Επίσης ένα καλό, αν σε ενδιαφέρει, είναι ότι το οικονομικό είναι πιο προσανατολισμένο σε αντίθεση με το διοίκησης που είναι πολύ γενικό πτυχίο, ξέρεις λίγο από όλα. Οταν τελειώσεις αναλόγως το τι σε ενδιαφέρει μπορείς να εξειδικευτείς καλύτερα στον τομέα που θέλεις.

Ουσιαστικά βέβαια είναι σχεδόν τα ίδια αν ακολουθήσει μεταπτυχιακό, απλά με το ένα θα έχεις και καλά πιο εξειδικευμένο πρώτο πτυχίο.

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Γενικά ισχύει ότι από Διοίκηση έχεις πιο πολλές τυπικές δυνατότητες από ένα οικονομικό. Επίσης ένα καλό, αν σε ενδιαφέρει, είναι ότι το οικονομικό είναι πιο προσανατολισμένο σε αντίθεση με το διοίκησης που είναι πολύ γενικό πτυχίο, ξέρεις λίγο από όλα. Οταν τελειώσεις αναλόγως το τι σε ενδιαφέρει μπορείς να εξειδικευτείς καλύτερα στον τομέα που θέλεις.

Ουσιαστικά βέβαια είναι σχεδόν τα ίδια αν ακολουθήσει μεταπτυχιακό, απλά με το ένα θα έχεις και καλά πιο εξειδικευμένο πρώτο πτυχίο.

Τι προτείνεις?

Δημοσ.

Στην Κομοτηνή έμαθα πρόσφατα ότι θα ανοίξει αυτό το τμήμα διοίκησης που αναφέρεις, καθώς και ένα ακόμη πολιτικών επιστημών. Γνώμη μου είναι πως από τη στιγμή που μπορώ να σου επιβεβαιώσω πως στη συγκεκριμένη πόλη όλα τα τμήματα υπολειτουργούν -με μόνη εξαίρεση τη Νομική- καλύτερα να μην πας σε μια σχολή που δεν έχει καν εγκαταστάσεις ακόμα. Εκτός εάν παίζει το ενδεχόμενο μεταγραφής. Γενικά μην πάτε Κομοτηνή, για κανένα λόγο, όχι.-

Δημοσ.

Οταν έκανα το μηχανογραφικό μου διάλεξα να πάω διοίκηση. Με αυτά που άκουσα και είδα μέσα στο πανεπιστήμιο δεν το μετάνιωσα. Το οικονομικό είχε μερικά θεωρητικά μαθήματα που δεν μου άρεσαν καθόλου και επίσης ανακάλυψα μερικά άλλα μαθήματα στη διοίκηση που τα σκέφτομαι και για μεταπτυχιακό.

Δημοσ.

nemesis1990 φοιτητης διοικησης επιχειρησεων ειμαι,ακου καποια πραγματακια.ΤΙΠΟΤΑ απο αυτα που θα μαθεις στην φοιτητικη σου πορεια δεν θα σου χρειαστει αυτουσιο στην αγορα εργασιας,ειτε γινεις υπαλληλος σε τραπεζα,ειτε λογιστης ειτε καθηγητης ειτε δεν ξερω τι παντα θα χρειαστει να μαθεις νεα πραγματα.Γι αυτο επελεξα εγω διοικηση επιχειρησεων,γιατι εκει μαθαινεις περισσοτερα πραγματα γυρω απο τα οικονομικα εν αντιθεσει με το οικονομικο που μαθαινεις πιο συγκεκριμενα πραγματα σχετικα με το πως λειτουργει η οικονομια.

Βεβαια τα πτυχια παραπλησια ειναι και οι διαφορες μικρες αλλα σημερα και οι μικρες διαφορες εχουν σημασια.

Δημοσ.

Υποκειμενικά ή αντικειμενικά; :rolleyes:

Υπάρχουν υπέρ και κατά τα οποία κάποια στιγμή θα αντιμετωπίσεις, ζύγισε τι σου αρέσει και τι δε σε ενοχλεί (ή σε ενοχλεί λιγότερο) και διάλεξε.

Δημοσ.

αντικειμενικά, ένα τμήμα μπορεί να ξεκινήσει με 4 μόνιμους διδάσκοντες, ένα τμήμα χρειάζεται να δηλώσει στο υπουργείο μόνο διεύθυνση της γραμματείας, αυτό σημαίνει πως μπορεί να βρεθεί να κάνει μάθημα σε πρώην αποθήκες, το πρόγραμμα σπουδών ενός τμήματος "ωριμάζει" με το χρόνο --> 1. Καλό είναι να έχει φαντασία αυτός που το έγραψε ή το αντέγραψε από το εξωτερικό, αλλά πρέπει να υπάρχει και κάποιος να το διδάξει, 2. υπάρχουν τίτλοι μαθήματα που δεν έχουν περιεχόμενο.

Δημοσ.

Δεν αναφερόμουν σε εσένα insomniaK με το υποκειμενικά/αντικειμενικά αλλά στον από πάνω, καθώς είναι λίγο παράλογο όταν αναλύονται υπέρ-κατά για κάποια τμήματα να κοιτάει το δάχτυλο και να ρωτάει ναι αλλά ποιο από τα δυο να διαλέξω.

Δημοσ.

Κρίμα ρε γαμώτο, δεν είμαι το κέντρο του κόσμου, πάντως έχω μία απάντηση για κάθε ερώτηση.

Αφού το παιδί θέλει να του πούμε που να πάει να σπουδάσει, ας αποφασίσουμε (δημοκρατικά) για το μέλλον του: με μία δημοσκόπηση.

Βόλος - Κομοτηνή : 1-0

Υ.Γ. Έχω φάει ένα κόλλημα με το semicolon στα αγγλικά και αναρωτιέμαι πως μπαίνει η άνω τελεία. Πόσο ομορφότερη θα ήταν η πρώτη πρόταση;;;

Δημοσ.

Θα σου πρότεινα Ιωάννινα και μετά Βόλο.

Γιατί: Το πανεπιστήμιο είναι πολύ μεγαλύτερο με πάρα πολλές σχολές, καλές υποδομές και πιστεύω πως θα είναι καλύτερα για σένα από πολλές απόψεις.

Όχι οτι ο Βόλος δεν έχει, αλλά η Κομμοτηνή από αυτή την άποψη δε λέει καθόλου. Θα βαρεθείς τη ζωή σου.

είναι όμως πίτα στο μ.νι

Δημοσ.

2-0 υπέρ του Βόλου τότε(ς).

Και φτάνει αυτό με το μνι. Εντάξει, έχει. Και φαντάρους έχει και μπάτσους και Κομοτηναίους. Βίτσια να έχεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...