NemeSis1990 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Έβγαλα 16.406 και το οικονομικό ΑΠΘ θέλει 16.408, πράγμα που σημαίνει ότι αν τυχόν πέσουν οι βάσεις είμαι μέσα. Διαφορετικά θα πάω στο οικονομικό Βόλου που τώρα θέλει 15847. Δεν ξέρω αν πρέπει να χαρώ ή όχι γιατί πολύ μου λένε ότι θα ζήσεις την φοιτητική ζωή στον Βόλο κλπ. Θέλω να ακούσω την άποψή σας σχετικά με το οικονομικό γιατί σκέφτομαι σοβαρά και το τμήμα ΑΕΙ Μάρκετινγκ στην Έδεσσα. Μήπως όμως θα είμαι καλύτερα μόνος και άνετος στον Βόλο? Ευχαριστώ.
De@th L0rd Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Μόνος κι άνετος σημαίνει επίσης υπέυθυνος του εαυτού σου κ ξέχασε τυχόν βολέματα του πατρικού.Επίσης οι οικονομικές σχολές έχουν διάβασμα κ πολλά μαθηματικά.Με το καλό και να περάσεις εκεί που θες.Αν σου τα πρήζουν οι δικοί σου και έχεις οικονομική δυνατότητα σπούδασε σε άλλη πόλη ωστε να μάθεις να ζείς μόνος σου και ανοίξει κ λίγο το μυαλό σου πέρα από το οικογενιακό περιβάλλον.
linkin Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Οι σχολες θα ανεβουν πολυ φετος φιλαρακι.τα θεματα ηταν ευκολα και εγραψαν τα παιδια.το απθ δυστυχως δεν θα το πιασεις,χωρις αυτο να σημαινει πως δεν θα το βαλεις στο μηχανογραφικο.
Praetorianos Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Οι σχολες θα ανεβουν πολυ φετος φιλαρακι.τα θεματα ηταν ευκολα και εγραψαν τα παιδια.το απθ δυστυχως δεν θα το πιασεις,χωρις αυτο να σημαινει πως δεν θα το βαλεις στο μηχανογραφικο. Παρόμοια Κασσανδρικά σχόλια καλά θα κάνεις να μην τα λαμβάνεις καθόλου υπόψιν σου γιατί καθένας θα σου πει το μακρύ του και το κοντό του αυτό τον καιρό χωρίς να έχει ιδέα. Τα ίδια έλεγαν και στην χρονιά μου για τα οικονομικά και τελικά όλες οι οικονομικές σχολές έπεσαν. Εσύ θα ξεκινάς να συμπληρώνεις το μηχανογραφικό σου σαν να έχεις βγάλει 20.000 μόρια όσο ψηλά κι αν είναι η σχολή που θέλεις. Πάμε τώρα στα υπόλοιπα. Γενικά είναι πολύ καλό αν το αντέχουν τα οικονομικά σου κι αν οι πόλεις που πιάνεις έχουν αξιόλογες σχολές να σπουδάσεις μακριά από το πατρικό σου. Τα πλεονεκτήματα άπειρα και δεν είναι του παρόντος, έχουν αναλυθεί κατά καιρούς. Γενικά η ανεξαρτησία μόνο καλό θα σου κάνει. Να λάβεις μόνο υπόψη σου ότι ασχέτως του τι λένε για τις μικρές πόλεις, φοιτητοπαρέες, καφεδάκι, επισκέψεις σε σπίτια, κοντινές αποστάσεις και άλλα ωραία ισχύουν για το πρώτο έτος. Όταν στο δεύτερο συνειδητοποιήσεις ότι τα μέρη που έχεις να πας είναι τα ίδια και τα ίδια, οι εξορμήσεις περιορισμένες τότε θα δεις ότι δεν είναι όλα ρόδινα, οπότε διαλέγεις και παίρνεις. Ξέρω άτομα που είχαν κωλοχαρεί που πέρασαν σε μικρές φοιτητουπόλεις και βαράνε ενέσεις από τη βαρεμάρα μετά το δεύτερο έτος. Τέλος για τις οικονομικές σχολές να ξέρεις ότι είναι μια κλασσική επιλογή αλλά το τι θα κάνεις, πως θα περάσεις και το πόσο δύσκολα θα τα βρεις, είναι δικό σου θέμα.
linkin Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Κασσανδρικα σχολια κανω και λεω την αληθεια.φοιτητης οικομικων ειμαι και βλεπω καθε χρονο το τι γινεται σε αυτες τις σχολες.και ειδικα φετος που τα θεματα ηταν ευκολα εχω την εντυπωση πως οι οικονομικες σχολες θα ανεβουν. Ακομα τονισα πως οπωσδηποτε καποιος που φτιαχνει μηχανογραφικο πρεπει να τις δηλωσει αυτες τις σχολες καθως ποτε δεν ξερεις με βεβαιοτητα τι θα γινει...
slipknot Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Ο linkinp έχει ένα δίκιο. Τα τελευταία χρόνια πολλοί επιλέγουν οικονομικές σχολές επειδή έχουν καλές προοπτικές εργασίας. Απ' τη στιγμή λοιπόν που οι βάσεις καθορίζονται απ' τη ζήτηση που έχουν οι σχολές, μπορεί να μιλάει για μια άνοδο. Αλλά επειδή κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι επιλογές θα κάνουν τόσες χιλιάδες μαθητών, καλύτερα να κάνει κάποιος το μηχανογραφικό μη έχοντας στο νου του βάσεις, προβλέψεις κλπ
andreas_g Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Να λάβεις μόνο υπόψη σου ότι ασχέτως του τι λένε για τις μικρές πόλεις, φοιτητοπαρέες, καφεδάκι, επισκέψεις σε σπίτια, κοντινές αποστάσεις και άλλα ωραία ισχύουν για το πρώτο έτος. Όταν στο δεύτερο συνειδητοποιήσεις ότι τα μέρη που έχεις να πας είναι τα ίδια και τα ίδια, οι εξορμήσεις περιορισμένες τότε θα δεις ότι δεν είναι όλα ρόδινα, οπότε διαλέγεις και παίρνεις. Ξέρω άτομα που είχαν κωλοχαρεί που πέρασαν σε μικρές φοιτητουπόλεις και βαράνε ενέσεις από τη βαρεμάρα μετά το δεύτερο έτος. Δεν ειναι και τοσο απολυτο αυτο........Στην Ναουσα που ειμαι εγω ισχυει λιγο πολυ αυτο που λες......αλλα στην Εδεσσα δεν το νομιζω.....ενταξυ δεν ειναι και Θεσ/νικη αλλα παλευεται!!!!!! Και εννοειται δηλωνουμε οτι ΘΕΛΟΥΜΕ χωρις να ΑΚΟΥΜΕ τη λεγεται για τις βασεις.....
Praetorianos Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Κασσανδρικα σχολια κανω και λεω την αληθεια.φοιτητης οικομικων ειμαι και βλεπω καθε χρονο το τι γινεται σε αυτες τις σχολες.και ειδικα φετος που τα θεματα ηταν ευκολα εχω την εντυπωση πως οι οικονομικες σχολες θα ανεβουν. Εφόσον όμως δεν έχεις κανένα στοιχείο, ούτε μπορεί κανείς να προβλέψει με ακρίβεια που θα κινηθούν οι βάσεις (και ναι οι ηλίθιοι των δελτίων ειδήσεων επίσης δεν ξέρουν τι τους γίνεται) δεν θεωρείς περιττό να κάθεσαι να λες σε ένα παιδί που έδωσε πανελλήνιες και έχει ήδη αρκετό άγχος ότι "το απθ δυστυχως δεν θα το πιασεις"? Ας μην το πιάσει, αστον να συμπληρώσει το μηχανογραφικό με την ησυχία του και αργότερα αν δεν το πιάσει του προτείνεις τι να κάνει. Δεν λέω ότι θα πέσουν οι βάσεις ούτε ξέρω κάτι περισσότερο, απλά έχω βαρεθεί κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια "στο θεό οι βάσεις", "εκτοξεύονται οι βάσεις", "εύκολα τα φετινά θέματα", "ρεκόρ αριστούχων" κτλ.. Απ' τη στιγμή λοιπόν που οι βάσεις καθορίζονται απ' τη ζήτηση που έχουν οι σχολές, μπορεί να μιλάει για μια άνοδο. Τα τελευταία 5 χρόνια που παρακολουθώ τι γίνεται, κάθε χρόνο λένε για άνοδο στις οικονομικές σχολές. Αν ίσχυαν όλα αυτά οι βάσεις θα έπρεπε να είχαν πάει στα 19.500 μόρια. Δεν ειναι και τοσο απολυτο αυτο. Σίγουρα, γενικότερα μιλούσα.
linkin Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Εφόσον όμως δεν έχεις κανένα στοιχείο, ούτε μπορεί κανείς να προβλέψει με ακρίβεια που θα κινηθούν οι βάσεις (και ναι οι ηλίθιοι των δελτίων ειδήσεων επίσης δεν ξέρουν τι τους γίνεται) δεν θεωρείς περιττό να κάθεσαι να λες σε ένα παιδί που έδωσε πανελλήνιες και έχει ήδη αρκετό άγχος ότι "το απθ δυστυχως δεν θα το πιασεις"? Ας μην το πιάσει, αστον να συμπληρώσει το μηχανογραφικό με την ησυχία του και αργότερα αν δεν το πιάσει του προτείνεις τι να κάνει. Δεν λέω ότι θα πέσουν οι βάσεις ούτε ξέρω κάτι περισσότερο, απλά έχω βαρεθεί κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια "στο θεό οι βάσεις", "εκτοξεύονται οι βάσεις", "εύκολα τα φετινά θέματα", "ρεκόρ αριστούχων" κτλ.. Oι βασεις στις οικονομικες σχολες ανεβαινουν οταν τα θεματα στα μαθηματα βαρυτητας ειναι ευκολα.Φετος ηταν σχετικα ευκολα αρα το πιθανο(οχι σιγουρο) ειναι πως θα ανεβουν. Τα παιδια που μολις εχουν τελιωσει πανελληνιες μονο αγχος δεν εχουν,πιστεψε με. Τον αφηνω με την ησυχια του,δεν του πηρα τον στιλο απο το χερι για να μην τον αφησω να δηλωσει,η καταταξη των μαθηματων στο μηχανογραφικο θα ναι οπως αυτος θελει,ασχετως βασεων.
Praetorianos Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Oι βασεις στις οικονομικες σχολες ανεβαινουν οταν τα θεματα στα μαθηματα βαρυτητας ειναι ευκολα.Φετος ηταν σχετικα ευκολα αρα το πιθανο(οχι σιγουρο) ειναι πως θα ανεβουν. Επίσης οι βάσεις στις οικονομικές σχολές ανεβαίνουν όταν όταν τα θέματα στα Μαθηματικά και στη Φυσική Κατεύθυνσης είναι δύσκολα γιατί υπάρχει "μετακίνηση" των παιδιών που ήθελαν να μπουν Πολυτεχνείο/Πληροφορική και τελικά δεν τα πιάνουν. Επίσης οι βάσεις στις οικονομικές σχολές ανεβαίνουν όταν τα θέματα στη Χημεία και στη Βιολογία Κατεύθυνσης είναι δύσκολα γιατί υπάρχει "μετακίνηση" των παιδιών που ήθελαν να μπουν Ιατρική/Βιολογία και τελικά δεν τα πιάνουν. Επίσης οι βάσεις στις οικονομικές σχολές ανεβαίνουν όταν τα θέματα στα Αρχαία και στην Ιστορία είναι δύσκολα γιατί υπάρχει "μετακίνηση" των παιδιών που ήθελαν να μπουν Νομική και τελικά δεν τα πιάνουν. Ειδικά στο 5ο πεδίο, επειδή μπορούν να δηλώσουν μαθητές από όλες τις Κατευθύνσεις το βρίσκω αδύνατο να μπορεί να προβλέψει κάποιος τι θα γίνει. Τέλος πάντων πιστεύω ότι ο Nemesis άκουσε δυο διαφορετικές απόψεις, καλό είναι αυτό Καλά αποτελέσματα
Critter Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 Nemesis, τα πραγματα ειναι απλα. Το εχω ξαναπει σε άλλο topik. Η εννοια της καλης σχολής για μενα δεν υφίσταται. Το θεμα ειναι να εισαι εσύ καλος φοιτητής. Και γω στην οικ.επιστημη στο ΠΑΠΕΙ είμαι και οσο καλη ή κακη και αν ειναι η σχολη, υπαρχουν αριστοι φοιτητες, καλοι φοιτητες, μετριοι, κακοί και πολύ κακοι. Άρα δεν κανει η σχολη τον φοιτητη αλλα ο φοιτητης τη σχολή και συνεπως τον ευατό του. Υ.Γ: Για παραδειγμα με έχει ρωτησει αιώνιος φοιτητης πως κάνει το διαγραμμα έχοντας τον πίνακα των Χ και των Υ διαθέσιμο. Η σχολή φταιει αν αυτος δεν ξέρει οτι 1+1=2 (ή 10 στο δυαδικο )?. Έλεος.
slipknot Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 Τα τελευταία 5 χρόνια που παρακολουθώ τι γίνεται, κάθε χρόνο λένε για άνοδο στις οικονομικές σχολές. Αν ίσχυαν όλα αυτά οι βάσεις θα έπρεπε να είχαν πάει στα 19.500 μόρια. Εννοείται ότι όλοι αυτοί οι "ειδήμονες" που βγαίνουν στα κανάλια και μιλάνε για τις βάσεις λένε μπαρούφες. Δε μπορείς να προβλέψεις με σιγουριά την πορεία των βάσεων κάθε χρονιά εκτός από τις υψηλόβαθμες σχολές που εκεί λίγο πολύ τα πράγματα είναι γνωστά.
NemeSis1990 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 Θα δείξει παίδες. Τέλος πάντων, τελικά το οικονομικό είναι μονόδρομος. Αν σπουδάζει κάποιος στο οικονομικό του Βόλου ας μου στείλει ένα πμ παρακαλώ, να μου δώσει καμιά συμβουλή. Ευχαριστώ.
NemeSis1990 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Θέλω λίγη βοήθεια γιατί έμαθα για ένα νέο τμήμα Διοίκησης επιχειρήσεων στην Κομοτηνή. Από Οκτώβρη θα δεχτεί τους πρώτους φοιτητές και γιαυτό ακόμα δεν έχει για βάση συγκεκριμένα μόρια. Όλοι μου λένε να επιλέξω την διοίκηση παρά το οικονομικό, εσείς τι λέτε? Και οι δυο γράφονται στο οικονομικό επιμελητήριο απλά ο απόφοιτος της διοίκησης έχει περισσότερες δυνατότητες (και οργανωτικές-διοικητικές) . Δηλαδή είναι και οι δυο οικονομολόγοι. Αν όμως πάω οικονομικό μετά μπορώ να κάνω το μεταπτυχιακό μου στην διοίκηση...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.