Προς το περιεχόμενο

Ημερομηνία Λήξης σε κράνη

vagzaf

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά σας,

Είμαι παλιός μηχανόβιος, αλλά αυτή την στιγμή δεν έχω κάποια μηχανή. Αποφάσισα λοιπόν μετά από καμιά 10αρά (και μπορεί και παραπάνω), χρόνια αποχής να πάρω ξανά μοτοσικλέτα. Είχα αγοράσει λοιπόν τότε ένα κράνος shoei, το οποίο το είχα πληρώσει καμία 200αριά τότε χιλάδες, δηλαδή σημερινά κανα 500-600αριά euro. Η ερώτηση μου λοιπόν είναι η εξής.

Εάν αυτό το κράνος δεν έχει πέσει στο έδαφος, είναι πάρα πολύ καλά διατηρημένο, μπορώ να το χρησιμοποιήσω και τώρα ή έχει λήξη?

Ξέρω ότι κάποια πιό φτηνά κράνη λήγουν στην πενταετία, αλλά κάπου διάβασα, ότι αυτά τα ακριβά κράνη δεν έχουν ημερομηνία λήξης, ισχύει τελικά ή όχι?

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από ότι μου είπαν.....(είμαι νέος μηχανόβιος οπότε οι γνώσεις μου είναι ότι μαθαίνω από αλλού).

Τα κράνη που είναι από πλαστικό (και όλα τα παράγωγα του) έχουν ημερομηνία λήξης κοντά στα 5 έτη...είτε κάνει 100€ είτε κάνει 500€.

Τα κράνη που είναι από ανθρακονήματα-carbon δεν έχουν ημερομηνία λήξης, τα αλλάξεις όταν σπάσει-ραγίσει...

Αυτό μου είπαν (καμιά 10άρα μαγαζιά και ο δάσκαλος στην σχολή οδήγησης) όταν έψαχνα το δικό μου.

Τα shoei από όσο ξέρω, είναι carbon τα περισσότερα (τα full-face).

Αλλά πριν 10 χρόνια δεν ξέρω τι έπαιζε....

Θα εμπιστευόσουν το κεφάλι σου στην γνώμη κάποιου?

Εστω οτι εγω σου λεω πως δεν εχει λήξει? και αν κανω λάθος? και πως μπορώ να το πώ αυτό αν δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι το κράνος σου?

μια φορά να σου έχει πέσει απο το χέρι μπορεί να χρειάζεται αλλαγή. και ας μήν φαίνετε σε άσχημη κατάσταση.

Θα σου πρότεινα να πάρεις καινούριο για να έχεις το κεφάλι σου ασφαλές. Αναλόγως την μηχανή και την χρήση θα δώσεις και λίγα ή πολλά λεφτά. Μπορέι μα μην χρειάζεσαι κράνος των 800€ αλλα και όυτε των 100€.

Πάντως καινούριο χρειάζεσαι, και όποιος σου πει το αντίθετο βάλτον να υπογράψει για την ζωή σου.

Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λες, βέβαια οι πληροφορίες που μου έδωσε ο φίλος μας ο apsiman, ήταν καλές. Πάντως και εγώ βάζω την ασφάλεια πάνω από όλα και δεν έχει να κάνεις τι μηχανή έχεις, εγώ πιστεύω ότι μηχανή και να έχεις, το κεφάλι σου θέλει την μέγιστη προστασία, εάν βέβαια μπορείς να το αντέξεις και οικονομικά. Πάντως είχα σκοπό να πάω από εκει που το πήρα, που πουλάνε shoei κράνη για να μου πει πιο σίγουρα. Βέβαια αυτός έμπορος είναι και θα θέλει να πουλήσει, αλλά .........................

κανεις δεν νομιζω οτι μπορει να σου πει με σιγουρια ποια κρανη εχουν ημερομηνια ληξης και και ποια οχι και κατω απο ποιες προυποθεσεις

σιγουρα καινουργιο καπου στα 300+€ και εισαι οκ

uvex,agv,suomy πολυ καλα κρανη σε καλες τιμες

να κοιταξεις να ειναι ελαφρυ για ανεση και να μην εχει πολυ θορυβο (ψαχτο στο moto.gr)

τα Arai και Shoei θεωρω πως ειναι υπερτιμημενα και σε καθε περιπτωση πληρωνεις μαρκα και διαφημιση οπως και με τα Dainese

τι μηχανη θα παρεις?

Τη μηχανή που σκέφτομαι να πάρω είναι ένα x-max 250 (μεγάλο scooter) δηλαδή, όμως η άποψη μου για τα κράνη είναι ότι με το κεφάλι σου και με τη ζωή σου ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙΣ, οπότε εάν χρειαστεί να αλλάξω κράνος θα πάρω πάλι κάτι καλό και τι να κάνουμε, το καλό είναι και ακριβό

ναι την ειδα απλα σναρωτιομουν αν παιζει ρολο και η εταιρια κατασκευης. δλδ στα απλα κρανη των 150 ευρω πρεπει να τα αλλαζουμε καθε 5-6 χρονια? αν δεν το κανουμε και συμβει το κακο (χτυπα ξυλο) τι γινεται? θα διαλυθει το κρανος? μετα τα 6 χρονια τι προστασια θα παρεχει ?

Απλά μετά την πάροδο αυτού του καιρού, τα υλικά με τα οποία είναι κατασκευασμένο το κράνος, δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει σε κάποια σύγκρουση. Αυτό σημαίνει ότι το κράνος μετά από την πάροδο κάποιον χρόνων(5-6 χρόνια), δεν θα μπορεί να σου προστατέψει το κεφάλι σου, είτε το φοράς είτε οχι το ίδιο και αυτό είναι.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:09 ----------

Αυτό αφορά τα κράνοι που είναι κατασκευασμένα με απλά υλικά (πολυκαρμπονάτα), όσο αφορά τα κράνοι που είναι κατασκευασμένα με carbon(ανθρακονύματα), παρέχουν την ίδια προστασία για περισσότερα χρόνια, αλλά όμως δεν στο λέω με σιγουριά. Εγώ θα ρωτήσω για αυτό το θέμα κάποιον πιο ειδικό και θα σου απαντήσω.

Πάντως εάν είναι να επιλέξεις κράνος, μην επιλέξεις τίποτα κινέζικα των 50 ευρώ, αυτά δεν παρέχουν καθόλου προστασία από την πρώτη μέρα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...