Επισκέπτης Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Street fighter, δεν ισχύει. Και εγώ ξέρω ένα κάρο κόσμο, μουσικούς επί το πλείστον είναι η αλήθεια, που δε χρησιμοποιούνε windows. To Microsoft Office (για όποιον το έχει απολύτως ανάγκη, αν και εγώ δεν το χρησιμοποιώ) υπάρχει για Mac, και αν είσαι μουσικός υπάρχουν Logic, Cubase, Sibelius, Finale. Τα πάντα δηλαδή. Εγώ, δυστυχώς, είμαι υποχρεωμένος να χρησιμοποιώ τα Windows για ένα πρόγραμμα υποτιτλισμού (δε βρήκα κάτι για Mac, δυστυχώς οι ξένοι δεν ασχολούνται πολύ με υπότιτλους και είμαστε πίσω σε αυτά όσον αφορά το software, είτε σε windows είτε σε macosx). Επίσης τα χρησιμοποιώ για παιχνίδια. Ξέρω, όμως, πολύ κόσμο (καλά, είναι σχετικό, εννοώ κάπου 5-10) μουσικούς που δεν παίζουν παιχνίδια και δεν φτιάχνουν υπότιτλους Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mercyful_Fate Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Επίσης μια χαρά προγραμματισμό κάνεις και σε Mac. Αν φτιάχνεις αποκλειστικά προγράμματα για Windows, τότε ναι, θα χρειαστείς οπωσδήποτε Windows (οπότε ως επαγγελματίας "παραθυράκιας" για ποιον λόγο γενικά να έχεις Mac). Σε σχεδόν οτιδήποτε άλλο όμως υπάρχει λύση και για Mac. Οτιδήποτε είναι universal (C/C++/Java, php, html κλπ.), καθώς και οτιδήποτε είναι apple specific (Xcode suite, Cocoa κλπ.) ή platform specific (bash scripts, tcl, perl, python κλπ.) παίζει σε mac. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Street-Fighter Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Ναι αλλά παίδες δεν υπάρχουν μόνο μουσικοί και μόνο προγραμματιστές που δεν φτιάχνουν αποκλειστικά προγράμματα για windows μονοί σας απαντάτε το ίδιο που λέω και εγώ αλλά με άλλο τρόπο άρα συμφωνείτε. Και τίποτα να μην μπορούσες να κάνεις στα windows από όλα αυτά που λέτε πάλι τα windows θα υπερισχούσαν καθώς εκεί βγαίνουν τα άτιμα τα προγράμματα που δεν βγαίνουν στα macintosh. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators paredwse Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Super Moderators Share Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Ναι αλλά παίδες δεν υπάρχουν μόνο μουσικοί και μόνο προγραμματιστές που δεν φτιάχνουν αποκλειστικά προγράμματα για windows μονοί σας απαντάτε το ίδιο που λέω και εγώ αλλά με άλλο τρόπο άρα συμφωνείτε.Και τίποτα να μην μπορούσες να κάνεις στα windows από όλα αυτά που λέτε πάλι τα windows θα υπερισχούσαν καθώς εκεί βγαίνουν τα άτιμα τα προγράμματα που δεν βγαίνουν στα macintosh. Κι εδώ σου επαναλαμβάνω γιατί κάνεις το ίδιο λάθος: Δεν τίθεται θέμα αντιπαράθεσης ποιό είναι το καλύτερο ή ποιό υπερισχύει. Απλώς η "διαπίστωση" που έγραψες ότι κάθε χρήστης Macintosh έχει και Windows PC, δεν ισχύει. Πολύ απλά. Από 'κει και πέρα, ο καθένας αγοράζει σύμφωνα με τις ανάγκες του και αυτά που ζητάει. Παρεμπιπτόντως, μην αναπαράγεις έτσι άκριτα τα περί δυσκολίας προγραμματισμού. Εάν θέλεις να προγραμματίσεις σε C, C++, Fortran, Objective-C, Objective- C++, Java, AppleScript, Python και Ruby μπορείς κάλιστα να προγραμματίσεις σε Macintosh. Το μόνο που δεν υποστηρίζεται είναι το .net framework - αλλά αυτό δεν υποστηρίζεται πουθενά εκτός Windows. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Ναι αλλά παίδες δεν υπάρχουν μόνο μουσικοί και μόνο προγραμματιστές που δεν φτιάχνουν αποκλειστικά προγράμματα για windows μονοί σας απαντάτε το ίδιο που λέω και εγώ αλλά με άλλο τρόπο άρα συμφωνείτε.Και τίποτα να μην μπορούσες να κάνεις στα windows από όλα αυτά που λέτε πάλι τα windows θα υπερισχούσαν καθώς εκεί βγαίνουν τα άτιμα τα προγράμματα που δεν βγαίνουν στα macintosh. Το μόνο που λέμε είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν τους είναι χρήσιμα τα Windows και ως εκ τούτου, δεν τα χρησιμοποιούν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
djmike Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 εγώ πάντως έχω parallels και windows για ενα και μόνο λόγο: κάνω βάσεις δεδομένων με το filemaker advanced και για να τις κάνεις runtime (να παίζουν χωρίς κάποιος να έχει το filemaker) πρέπει να τις κάνεις στο λειτουργικό στο οποίο θα τρέξουν.... (δυστυχώς.... αν υπάρχει άλλος τρόπος θα σβήσω εντελώς τα windows) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ixthy Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 Street fighter, δεν ισχύει. Και εγώ ξέρω ένα κάρο κόσμο, μουσικούς επί το πλείστον είναι η αλήθεια, που δε χρησιμοποιούνε windows. To Microsoft Office (για όποιον το έχει απολύτως ανάγκη, αν και εγώ δεν το χρησιμοποιώ) υπάρχει για Mac, και αν είσαι μουσικός υπάρχουν Logic, Cubase, Sibelius, Finale. Τα πάντα δηλαδή. Εγώ, δυστυχώς, είμαι υποχρεωμένος να χρησιμοποιώ τα Windows για ένα πρόγραμμα υποτιτλισμού (δε βρήκα κάτι για Mac, δυστυχώς οι ξένοι δεν ασχολούνται πολύ με υπότιτλους και είμαστε πίσω σε αυτά όσον αφορά το software, είτε σε windows είτε σε macosx). Επίσης τα χρησιμοποιώ για παιχνίδια. Ξέρω, όμως, πολύ κόσμο (καλά, είναι σχετικό, εννοώ κάπου 5-10) μουσικούς που δεν παίζουν παιχνίδια και δεν φτιάχνουν υπότιτλους Κι εγώ δεν έχω βρει ένα εύχρηστο πρόγραμμα υποτιτλισμού για mac! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Qaara Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 Ξέρω, όμως, πολύ κόσμο (καλά, είναι σχετικό, εννοώ κάπου 5-10) μουσικούς που δεν παίζουν παιχνίδια και δεν φτιάχνουν υπότιτλους Το ακούω πολύ αυτό, είναι σαν να λές πως μπορείς να χρησημοποιήσεις MAC μόνο για πολύ συγγεκριμένα πράγματα Και οι "ξένοι" χρησιμοποιουν πάρα πολυ υπότιτλους, τα περισοτερα anime fansub groups κάνουν video editing, encoding, timing, subtitling, effects με software για PC, και επιδη είναι amateurs δεν σημεινει πως η δουλια τους δεν είναι top notch Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators billdanos Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 Super Moderators Share Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 http://www.viddler.com/explore/engadget/videos/406/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Το ακούω πολύ αυτό, είναι σαν να λές πως μπορείς να χρησημοποιήσεις MAC μόνο για πολύ συγγεκριμένα πράγματα Και οι "ξένοι" χρησιμοποιουν πάρα πολυ υπότιτλους, τα περισοτερα anime fansub groups κάνουν video editing, encoding, timing, subtitling, effects με software για PC, και επιδη είναι amateurs δεν σημεινει πως η δουλια τους δεν είναι top notch Βασικά λέω ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις PC μόνο για πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Αυτά που δε γίνονται σε Mac. Δηλαδή (προς το παρόν αυτά που έχω βρει είναι) παιχνίδια και υπότιτλοι. Ε, όχι και χρησιμοποιούνε πάρα πολύ υπότιτλους οι ξένοι. Απλά μπες στο amazon.co.uk και ψάξε. Θα διαπιστώσεις ότι δεν υπάρχουν σχεδόν ποτέ πληροφορίες για τους υπότιτλους. Κάποιος λόγος θα υπάρχει για αυτό. Αν πρόκειται για κάτι που χρησιμοποιείται πολύ, θα έπρεπε να αναφέρεται αυτό το χαρακτηριστικό σε ένα site τόσο δημοφιλές. Επίσης, δε βάζουν υπότιτλους στα τηλεοπτικά τους προγράμματα. Το ότι υπάρχουν fan groups και μπορεί να κάνουν αξιόλογους υπότιτλους, δε βλέπω τι σχέση έχει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Βασικά λέω ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις PC μόνο για πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Αυτά που δε γίνονται σε Mac. Δηλαδή (προς το παρόν αυτά που έχω βρει είναι) παιχνίδια και υπότιτλοι..... Lol :lol: Φανταζομαι το 90% των χρηστων υπολογιστων που χρησιμοποιει windows δεν τα εχει μονο για παιχνιδια κ υποτιτλους... Οι χρησεις των pc ειναι σχεδον απεριοριστες. Αντιθετα, η χρηση των mac ειναι πιο περιορισμενη . Κ αυτο κ λογω πιο αναιμικου hardware(πχ 1160 ευρω για μηχανημα με μετριοτατη 20" οθονη κ ενσωματωμενη καρτα γραφικων) αλλα κ λογω των λιγοτερων διαθεσιμων εφαρμογων.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mercyful_Fate Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Lol :lol:Φανταζομαι το 90% των χρηστων υπολογιστων που χρησιμοποιει windows δεν τα εχει μονο για παιχνιδια κ υποτιτλους... Οι χρησεις των pc ειναι σχεδον απεριοριστες. Αντιθετα, η χρηση των mac ειναι πιο περιορισμενη . Κ αυτο κ λογω πιο αναιμικου hardware(πχ 1160 ευρω για μηχανημα με μετριοτατη 20" οθονη κ ενσωματωμενη καρτα γραφικων) αλλα κ λογω των λιγοτερων διαθεσιμων εφαρμογων.. Έτσι όπως το λες, ακούγεται σαν να είναι για πολυ λίγα πράγματα οι mac. Ξέρεις και συ πολύ καλά πως για τον μέσο (και προς τα πάνω λίγο) χρήστη μια χαρά τον καλύπτει ένας mac. Μόνη εξαίρεση τα παιχνίδια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Έτσι όπως το λες, ακούγεται σαν να είναι για πολυ λίγα πράγματα οι mac. Δεν εννοω καθολου αυτο.. Εννοω αυτο που ξεκαθαρα ειπα: τα pc δεν ειναι καθολου μονο για πολυ συγκεκριμενα πραγματα οπως ειπωθηκε. Οι χρησεις τους ειναι σχεδον απεριοριστες.. Των mac ειναι λιγο πιο περιορισμενες. Οχι οτι ειναι για πολυ λιγα πραγματα(αντιθετως ειναι για πολλα), αλλα σιγουρα ειναι πιο περιορισμενα σε σχεση με ενα pc. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Street-Fighter Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Δεν εννοω καθολου αυτο.. Εννοω αυτο που ξεκαθαρα ειπα: τα pc δεν ειναι καθολου μονο για πολυ συγκεκριμενα πραγματα οπως ειπωθηκε. Οι χρησεις τους ειναι σχεδον απεριοριστες.. Των mac ειναι λιγο πιο περιορισμενες. Οχι οτι ειναι για πολυ λιγα πραγματα(αντιθετως ειναι για πολλα), αλλα σιγουρα ειναι πιο περιορισμενα σε σχεση με ενα pc. Συμφωνώ απόλυτα. + ότι δεν έχουν και υποστήριξη απο αρκετές συσκευές. Οπότε αναγκαστικά ένας mac user θα "παίξει" με τα windows θέλοντας και μη κάποια στιγμή ενώ στα windows δεν θα χρειαστείς πότε mac για να κάνεις την δουλειά σου. Είναι πολυτέλεια τα mac όπως και να έχει όμως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Qaara Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 http://www.viddler.com/explore/engadget/videos/406/ Τις έχω δει αυτές τις διαφημησεις αυτές και δεν έχει να κάνει με κάποια αντιπάθεια που έχω με τα Mac, αλλά θα το θεωρούσα λίγο ανευθηνο να προτείνω έναν Mac σε άτομο που προφανώς δεν έχει εξικοίωση με υπολογιστές, γιατί είτε Mac, είτε PC με windows/linux σε κάποια στιγμή θα έχεις πρόβλημα και τότε άντε να βρεις κάποιον από το 5% χρειστών υπολογιστών που έχουν mac γιανα σε βοηθήσει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.