haHa Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 .... Μην ανησυχείς γιατί αν το leopard τη χρειαστεί θα τη χρησιμοποιήσει όλη! Aν ειναι 64bit η εφαρμογη που θα ζητησει πολυ μνημη! Αν ειναι 32bit, τοτε μεχρι 4gb θα μπορει να χρησιμοποιησει.. Αλλα flyinmycoffee μην σκας τοσο: σε 1 χρονο θα τρεχεις snow leopard κ ολες σχεδον οι απαιτητικες εφαρμογες θα ειναι 64bit. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vag3d Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Και άλλη απορία (ξέρω οτι σας φαίνονται ίσως χαζές αρκετές ερωτήσεις, αλλα όταν κάποιος ερχεται απο "PC" πολλά πράγματα του φαίνονται λίγο περίεργα και οι ερωτήσεις έχουν να κάνουν με την διαλεύκανση όσων περισσότερων "θολών σημείων" γίνεται...άλλωστε η αγορά ενός mac όπως φαίνεται δεν είναι και μια "φθηνή αγορά"...) Η επόμενη ερώτησή μου λοιπόν είναι η εξής: "Πόσα GB αρχείου (MAX GB του ενός αρχείου στον HDD μας) υποστηρίζει το FS (File System) των Mac (οκ και για να είμαστε λίγο πιό σαφής του OSX Leopard με Partition MAC (Journalized) που απο όσο έχω διαβάσει είναι το Default file system των Mac"? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators paredwse Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Super Moderators Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 [...] Η επόμενη ερώτησή μου λοιπόν είναι η εξής: "Πόσα GB αρχείου (MAX GB του ενός αρχείου στον HDD μας) υποστηρίζει το FS (File System) των Mac (οκ και για να είμαστε λίγο πιό σαφής του OSX Leopard με Partition MAC (Journalized) που απο όσο έχω διαβάσει είναι το Default file system των Mac"? http://en.wikipedia.org/wiki/HFS_Plus Το μεγαλύτερο επιτρεπόμενο μέγεθος αρχείου στο HFS+ (το οποίο, για να είμαστε ακριβείς, είναι το εγγενές σύστημα διαχείρισης αρχείων του MacOS X) είναι 6 EB (δηλαδή... πολύ μεγάλο, γύρω στα έξι εκατομμύρια gigabytes). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
flyinmycoffee Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Πωπω.....οσο χαζεύω το apple store..τοσο χαζεύω και εγώ ο ίδιος...Το να ξοδέψει κανείς πολλά λεφτά...είναι μονόδρομος...και η μελλοντική αναβάθμιση του υποψήφιου Mac, μοιάζει ουτοπία...!!! Ακόμα και στις μνήμες μας δυσκολεύουν και μας ωθούν να βάλουμε ακόμα πιό βαθιά το χέρι στην τσέπη.... ακου εκεί 6 GB Ram = 6 x 1 GB...!!!! Δηλαδή αν έχει 8 X Slots για RAM ο 8-Core, τότε όλες οι 6 GB που θα φοράει επάνω, πάνε χαμένες (θα πρέπει να αγοράσει κανείς κατευθίαν τα 32 Gb ή έστω όσα περισσότερα μπορεί......!!!! Kαλα. Δε νομιζω ετσι κι αλλιως οτι θα παρει κανεις μνημες απ την apple. τα ατομα τις κοστολογουν ακραια. εγω τουλαχιστον πηρα το minimum σε μνημη ωστε να μπορεσω να αναβαθμισω αργοτερα με το λιγοτερο δυνατο κοστος απο 3d party εταιρια. Οσο για την αναβαθμιση σε δευτερο επεξεργαστη εγω εχω την εντυπωση οτι γινεται και οτι η μητρικη ειναι και στην περιπτωση του 4core και στην περιπτωση του 8core η ιδια (workstation) με slots για δυο επεξεργαστες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Kαλα. Δε νομιζω ετσι κι αλλιως οτι θα παρει κανεις μνημες απ την apple. τα ατομα τις κοστολογουν ακραια. εγω τουλαχιστον πηρα το minimum σε μνημη ωστε να μπορεσω να αναβαθμισω αργοτερα με το λιγοτερο δυνατο κοστος απο 3d party εταιρια. +1 Η καλυτερη λυση ! ... Οσο για την αναβαθμιση σε δευτερο επεξεργαστη εγω εχω την εντυπωση οτι γινεται και οτι η μητρικη ειναι και στην περιπτωση του 4core και στην περιπτωση του 8core η ιδια (workstation) με slots για δυο επεξεργαστες. Στα καινουρια mac pro σιγουρα δεν γινεται... (εδω ο quad core εχει κ τα μισα slots για μνημη απο τον οκταπυρηνο ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
flyinmycoffee Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Στα καινουρια mac pro σιγουρα δεν γινεται... (εδω ο quad core εχει κ τα μισα slots για μνημη απο τον οκταπυρηνο ) Αμαν! Τοτε δε λεει η αγορα. Σε αυτη την περιπτωση θα προτεινα την προηγουμενη γενια. Πολυ καλοι οι καινουργιοι αλλα αμα δεν εισαι στουντιο η πλουσιος δεν πλησιαζονται Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vag3d Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Μαλλον το καλυτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να δούμε πόσο βγαίνει ενα PC με τα αντίστοιχα διπλοπύρηνα nehalem χαρακτηριστικά και αν πχ. βγαίνει κανα 500αρικο με 1000 euro πιό πάνω ένας Mac, τότε να πούμε..."την κάνω την θυσία" για να έχω ένα σοβαρό λειτουργικό σύστημα...!!! Το θέμα είναι "γιατι δεν μας αφήνουν να πάρουμε το Dual CPU σύστημα με μόνο έναν επεξεργαστή" (και μάλιστα τον μεγαλύτερο σε Mhz) και στην συνέχεια αργότερα να τσιμπήσουμε άλλον ενα επεξεργαστή και να ξενοιάσουμε....!!! Εχω την αίσθηση οτι μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε να πέσουν οι τιμές στους Nehalem καθώς και να βγεί και το Snow για να έχουμε ολοκληρωμένη και ίσως φθηνότερη λύση. Ισως με το Snow να κάνουν και τίποτε hardware αλλαγές... Αν και όπως παρακολουθώ τους Mac στο επίσημο English Language Site, οι τιμές παραμένουν πάνω κάτω οι ίδιες..απλώς αλλάζουν τα χαρακτηριστικά...!!! Δεν πρόκειται να δούμε άλλες τιμές απο αυτές.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ixthy Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Aν ειναι 64bit η εφαρμογη που θα ζητησει πολυ μνημη!Αν ειναι 32bit, τοτε μεχρι 4gb θα μπορει να χρησιμοποιησει.. Αλλα flyinmycoffee μην σκας τοσο: σε 1 χρονο θα τρεχεις snow leopard κ ολες σχεδον οι απαιτητικες εφαρμογες θα ειναι 64bit. Ναι αλλά τότε δε θα φταίει το Leopard αλλά η εφαρμογή! Και το θέμα είναι ότι κάποιος μπορεί να τρέχει 100 εφαρμογές και να χει και κάνα δυο virtual machines! Το Leopard θα τους δώσει όλη τη διαθέσιμη ram ενώ τα 32 bit windows το πολύ μέχρι 2 GB. Αλήθεια ξέρεις πόση μνήμη μπορούν να δώσουν για εφαρμογές τα xp και τα vista των 64 bit; Έχουν καμμιά διαφορά μεταξύ τους; Σε ένα χρόνο θα βγει το snow? Πω πω τόσο αργά; Θα μας πιάσουν τα χιόνια!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Ναι αλλά τότε δε θα φταίει το Leopard αλλά η εφαρμογή! Και το θέμα είναι ότι κάποιος μπορεί να τρέχει 100 εφαρμογές και να χει και κάνα δυο virtual machines! Το Leopard θα τους δώσει όλη τη διαθέσιμη ram ενώ τα 32 bit windows το πολύ μέχρι 2 GB. Αλήθεια ξέρεις πόση μνήμη μπορούν να δώσουν για εφαρμογές τα xp και τα vista των 64 bit; Έχουν καμμιά διαφορά μεταξύ τους; Για αυτο εδω κ καιρο υπαρχουν τα windows 64bit που δεν εχουν κανενα περιορισμο κ εισαι αρχοντας.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vag3d Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Τώρα μπορούμε να συγκρίνουμε τιμές καλύτερα για τα workstations... Apple http://store.apple.com/us/configure/MB535LL/A?mco=NDE4NDIyMQ Dell http://configure.us.dell.com/dellstore/config.aspx?c=us&cs=555&fb=1&l=en&oc=MLB1755_64_2&s=biz HP http://h10010.www1.hp.com/wwpc/pscmisc/vac/us/en/sm/workstations/z600.html Απο όσο κατάλαβα, +1 στην apple για τις τιμές -1 στην apple επειδή δεν έχουμε πολλές επιλογές για Super Graphics Cards. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Τώρα μπορούμε να συγκρίνουμε τιμές καλύτερα για τα workstations... Apple http://store.apple.com/us/configure/MB535LL/A?mco=NDE4NDIyMQ Dell http://configure.us.dell.com/dellstore/config.aspx?c=us&cs=555&fb=1&l=en&oc=MLB1755_64_2&s=biz HP http://h10010.www1.hp.com/wwpc/pscmisc/vac/us/en/sm/workstations/z600.html Απο όσο κατάλαβα, +1 στην apple για τις τιμές -1 στην apple επειδή δεν έχουμε πολλές επιλογές για Super Graphics Cards. Δες κ εδω: http://shop.lenovo.com/SEUILibrary/controller/e/web/LenovoPortal/en_US/catalog.workflow:category.details?current-catalog-id=12F0696583E04D86B9B79B0FEC01C087¤t-category-id=8B5AC8FBBDBA4647A5A315809D2C6DFC Γενικοτερα με παρομοιο εξοπλισμο ,εγγυησεις κλπ βγαινουν σε παρομοια τιμη, απλα τα pc εχουν μεγαλυτερες δυνατοτητες αναβαθμισης-περισσοτερες επιλογες εξοπλισμου.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vag3d Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Πολύ ωραία...!!! Ετσι σιγά-σιγά αποκτάμε καλύτερη "εικόνα" για το τί παίζει γύρω απο τους Mac όλοι εμείς οι ...εχμ....PCαδες (μελλοντικοί Mac Users...όπως το κόβω..χιχιχ) Και άλλο ένα ευχάριστο νέο για τους Mac Pro users σχετικά με τις κάρτες γραφικών: Quadro FX 4800 Available for Mac Pro Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kdiamant Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Καλησπέρα και Χριστός Ανέστη! Καταρχήν φίλε "vag3d" είμαι κάτοχος MacBook Pro. Η γνώμη μου είναι αν δεν το βιάζεσαι περίμενε λίγο τώρα πoυ ακούγεται ότι η Apple θα βγάλει τα Snow Leopard όπου θα είναι και 64bit αλλά γενικά περίμενε μήπως βγάλει σύντομα και νέα Mac Pro. Πάντως σαν νέος χρήστης Mac απο πλευράς λειτουργικού μέρα με τη νύχτα κατα τη γνώμη μου σε σχέση με τα Windows. Υ.Γ.: Θέλω να μου πεί κάποιος στα σίγουρα αν τα νέα MacBook Pro θα μπορούν να δεχτούν τη μελλοντική έκδοση των Snow Leopard 64bit? Δηλαδή ο επεξεργαστής τους θα τα υποστηρίζει επειδή διάβασα διάφορα και έχω μπερδευτεί... Ευχαριστώ πολύ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vag3d Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Καλησπέρα και Χριστός Ανέστη! Καταρχήν φίλε "vag3d" είμαι κάτοχος MacBook Pro. Η γνώμη μου είναι αν δεν το βιάζεσαι περίμενε λίγο τώρα πoυ ακούγεται ότι η Apple θα βγάλει τα Snow Leopard όπου θα είναι και 64bit αλλά γενικά περίμενε μήπως βγάλει σύντομα και νέα Mac Pro. Πάντως σαν νέος χρήστης Mac απο πλευράς λειτουργικού μέρα με τη νύχτα κατα τη γνώμη μου σε σχέση με τα Windows. Υ.Γ.: Θέλω να μου πεί κάποιος στα σίγουρα αν τα νέα MacBook Pro θα μπορούν να δεχτούν τη μελλοντική έκδοση των Snow Leopard 64bit? Δηλαδή ο επεξεργαστής τους θα τα υποστηρίζει επειδή διάβασα διάφορα και έχω μπερδευτεί... Ευχαριστώ πολύ! Ναι, πέρασε και εμένα απο το μυαλό μου αυτό για το Snow. Γενικά όμως θέλω να πέσουν οι τιμές λίγο και στους επεξεργαστές. Γιατι να πάρω τα 2 (Dual) Χ Nehalem CPU της τάξεως των 2.26 Ghz (or something) και οχι τους 2.66 ή 2.93 και παραπάνω (όταν πέσουν οι τιμές και άλλο) Edit: Kdiamant --> τι χρήση του κάνεις εσύ του mac σου? 2D Γραφικά? 3D Modeling? Music? Cad? ...? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kdiamant Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Ναι, πέρασε και εμένα απο το μυαλό μου αυτό για το Snow. Γενικά όμως θέλω να πέσουν οι τιμές λίγο και στους επεξεργαστές. Γιατι να πάρω τον 2 CPU της τάξεως των 2.26 Ghz (or something) και οχι τον 2.66 ή 2.93 και παραπάνω (όταν φθηνίνουν) Περίμενε γενικά όχι μόνο για το λόγο των τιμών αλλά κυρίως για το λόγο επειδή θές επιδόσεις μπορεί όπως κάνει κάθε φορά η Apple να κάνει καμία μεγάλη αλλαγή στα νέα Mac Pro ή όπως θα τα ονομάσει... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.