telegamesvg Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 Ye ye ye . Εάν δεν ξέρεις και πολλά απο Computer είναι καλή φάση το Mac , χωρις ιούς και κολλήματα , Ενω αν ξερεις πολλα απο computer ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
darklordvader77 Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 να μαντεψω, μηπως θα πει να βαλουμε vista x64? πλακα κανω φυσικα, χωρις να ξερω τον vasilisxd Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
domal Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 Παιδια εδω και τρεις μερες εχω πλεον μετατρεψει το pc (intell dualcore 2,3 4gb ram , nvidia 8800 320gb ) σε ενα πληρες mac leopard macosx !!!! και σας λεω ειλικρινα σιχαθηκα τα windows που τοσα χρονια χρησιμοποιουσα , Πλεον δεν προκειται να ξαναγυρισω πισω , η apple ειναι αιωνες μπροστα και η microsoft απλοι αντιγραφεις, ευτυχως που η apple εβαλε intel επεξεργαστες στα μηχανηματα της και απολαμβανουμε και εμεις πληρως το macosx !!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Street-Fighter Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 Παιδια εδω και τρεις μερες εχω πλεον μετατρεψει το pc (intell dualcore 2,3 4gb ram , nvidia 8800 320gb ) σε ενα πληρες mac leopard macosx !!!! και σας λεω ειλικρινα σιχαθηκα τα windows που τοσα χρονια χρησιμοποιουσα , Πλεον δεν προκειται να ξαναγυρισω πισω , η apple ειναι αιωνες μπροστα και η microsoft απλοι αντιγραφεις, ευτυχως που η apple εβαλε intel επεξεργαστες στα μηχανηματα της και απολαμβανουμε και εμεις πληρως το macosx !!!! :-):-D:-D:lol::lol:;) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ixthy Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 Ούτε εγώ (που έγραψα και το blog post) δεν κατάλαβα. Μόνο εγώ δηλαδή κατάλαβα ότι το leopard πάει μια χαρά ακόμα και σε πολύ αδύναμα μηχανάκια όπως είναι τα netbooks? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alexkass Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 Μόνο εγώ δηλαδή κατάλαβα ότι το leopard πάει μια χαρά ακόμα και σε πολύ αδύναμα μηχανάκια όπως είναι τα netbooks? δεν είσαι ο μόνος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ixthy Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 Ξέρω και γω! Να μην το καταλαβαίνουν κάποιοι που γενικώς δε θέλουν να καταλάβουν πάει κι έρχεται. Αλλά και ο ίδιος ο συγγραφέας να λέει ότι δεν κατάλαβε; Χαχαχα! Μάλλον θα πήγε το μυαλό του στο κακό! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elven Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 Φαντάζομαι εγώ είμαι αυτός που δεν θέλει να καταλάβει; ΟΟΟΟΟΟΚ ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ixthy Δημοσ. 20 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2009 Χωρίς πλάκα τώρα εσύ έχεις κάθε δικαίωμα να λες αυτό που πιστεύεις και κανείς δε θα σε πείσει για το αντίθετο! Αφού σου αρέσουν τα windows τι να καταλάβεις όταν εγώ υποστηρίζω το leopard; Οπότε είναι λογικό να μην καταλαβαίνεις ή να μη δέχεσαι κάποια πράγματα που για μένα είναι αυτονόητα. Απλώς ούτε εγώ δεν περίμενα ότι το leopard θα τρέχει χωρίς προβλήματα σε τόσο αδύναμο μηχάνημα όπως το netbook της DELL. Μου έκανε όμως εντύπωση ότι ούτε ο ίδιος ο συγγραφέας του ιστολογίου δεν κατάλαβε τι εννοούσα χεχεχε! Τόσο μπερδεμένο ήταν αυτό που είπα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
flyinmycoffee Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Ρε παιδια. Εχω την αγαπη μου (mac) κανα 5αμηνο η κατι τετοιο, οποτε δεν τα ξερω καλα ακομα και το ολο thread μ εχει μπερδεψει. Εχω ενα mac pro και ειμαι ετοιμος να του βαλω 32GB πανω. Μου λετε δηλαδη οτι το leopard ειναι 32bit και αρα δεν θα αναγνωριζει πανω απο 4-5-6 GB η ξερωγωτι? Και τι το πουλανε τοτε το workstation? Explain please μπας και ξεστραβωθω και εγω ο ερμος... p.s. Εξακολουθω να μην καταλαβαινω τι ζορι τραβανε μερικοι με λειτουργικα και υπολογιστες. Εργαλεια ειναι ολα και οποιο βολευει οποιον. μπααααα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Ρε παιδια. Εχω την αγαπη μου (mac) κανα 5αμηνο η κατι τετοιο, οποτε δεν τα ξερω καλα ακομα και το ολο thread μ εχει μπερδεψει. Εχω ενα mac pro και ειμαι ετοιμος να του βαλω 32GB πανω. Μου λετε δηλαδη οτι το leopard ειναι 32bit και αρα δεν θα αναγνωριζει πανω απο 4-5-6 GB η ξερωγωτι? Και τι το πουλανε τοτε το workstation? Explain please μπας και ξεστραβωθω και εγω ο ερμος... p.s. Εξακολουθω να μην καταλαβαινω τι ζορι τραβανε μερικοι με λειτουργικα και υπολογιστες. Εργαλεια ειναι ολα και οποιο βολευει οποιον. μπααααα... To leopard ειναι 32bit. Τελεια κ παυλα. Αυτο ομως δεν το εμποδιζει να δει πανω απο 4gb ram μεσω pae . To θεμα ειναι οτι αν οι εφαρμογες που σε ενδιαφερουν ειναι 32bit (πχ photoshop),τοτε η καθεμια απο αυτες θα χρησιμοποιει μεχρι 4gb. Αν τρεχεις 64bit εφαρμογες (που ναι , 64bitες εφαρμογες τρεχουν στο 32bit leopard ), τοτε αυτες θα βλεπουν κ πανω απο 4gb λογω pae. Οπως κ να εχει , 32GB ειναι παρα πολλα. Βαλε 8Gb, αντε 16GB. Οχι παραπανω. Διαβασε κ εδω: http://www.appleinsider.com/articles/08/10/28/road_to_mac_os_x_snow_leopard_64_bit_to_the_kernel.html Snow Leopard will deliver the first 64-bit kernel for Mac OS X. Earlier versions of the operating system, including today's Leopard, can run 64-bit software but do so using a 32-bit kernel. More accurately, whether running on 32 and 64-bit CPUs, Mac OS X loads the same kernel image and run it as a 32-bit process, although when run on 64-bit hardware, the 32-bit kernel switches into "long mode compatibility mode." Apple's current implementation allows the existing 32-bit kernel to run both 32-bit and 64-bit applications at once, as well as being able to handle 64-bit virtual memory allocations, giving 64-bit applications and background tasks the capacity to allocate memory spaces larger than 4GB when working with large data sets. In Tiger, 32-bit graphical apps could create a 64-bit process; under Leopard, Mac OS X can run full 64-bit graphical apps. Leopard's 32-bit kernel has been fitted with enhancements that handle copying between 32 and 64-bit user address spaces, and its syscall and trap handlers are also 64-bit code. This hybrid design enabled Apple to deliver a kernel that could run 64-bit apps without needing to immediately deliver 64-bit kernel drivers for it, nor to require third parties to all ship 64-bit versions of their drivers. http://www.appleinsider.com/articles/08/08/26/road_to_mac_os_x_10_6_snow_leopard_64_bits.html&page=3 Currently, Mac OS X Leopard hosts both 32-bit and 64-bit apps on top of a 32-bit kernel (below). Using PAE, the 32-bit kernel can address 32GB of RAM in the Mac Pro and Xserve; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vag3d Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Παιδιά και άλλη απορία προέκυψε. Βλέπω στο Αγγλικό Apple Store τους δύο Mac Pro που έχουν. Τον Quad Core (nehalem) και τον 8 Core (nehalem). Quad-Core One 2.66GHz Quad-Core Intel Xeon "Nehalem" processor 3GB (three 1GB) memory 640GB hard drive 1 18x double-layer SuperDrive NVIDIA GeForce GT 120 with 512MB 8-Core Two 2.26GHz Quad-Core Intel Xeon "Nehalem" processors 6GB (six 1GB) memory 640GB hard drive 1 18x double-layer SuperDrive NVIDIA GeForce GT 120 with 512MB O Quad Core έχει $2,499.00 και ο 8 Core έχει $3,299.00 (*στην βασική του έκδοση) Η απορία μου λοιπόν είναι η εξης: Εάν επιλέξω τον Quad Core (nehalem) 2.66GHz θα μπορώ μετά να βάλω και δεύτερο επεξεργαστή (αργότερα)??? Με άλλα λόγια, "φοράνε" την ίδια motherboard? Η μήπως εάν επιλέξω αυτόν (τον Quad Core/Nehalem) παγιδεύομαι σε σύστημα με μόνο ένα επεξεργαστή???? (τα υπόλοιπα είναι τα ίδια, όπως είδα - απλώς επιλέγεις πάλι τα χαρακτηριστικά - αν εξαιρέσεις την μνήμη με μέγιστο τα 8 GB στην περίπτωση του Qcore). Έχω την αίσθηση (πολύ φοβάμαι) οτι (αν κρίνω απο την μνήμη RAM που o Quad Core παίρνει μέγιστα τα 8 GB) οτι μιλάμε για διαφορετικές Motherboard στον ένα και στον άλλο..... Ελεγα οτι εάν δεν ίσχυε ο παραπάνω συλλογισμός μου, θα έπερνα τον Qcore (μιας και χρονίζεται σε πιό υψηλά Mhz) και αργότερα κότσαρα και τον δεύτερο επεξεργαστή μέσα.... Τελικά τι ισχύει? και κάτι άλλο. Δεν μπορούμε να παραγγείλουμε τις μνήμες Ram όπως θέλουμε ...(πχ. αντί για 6 Χ 1 GB να μας δώσουν 3 Χ 2GB or something??) Μας παγιδεύουν στις μνήμες.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Εχουν διαφορετικη motherboard, ο quad core εχει θεση για εναν μονο επεξεργαστη, οποτε δεν παιζει αναβαθμιση.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vag3d Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Πωπω.....οσο χαζεύω το apple store..τοσο χαζεύω και εγώ ο ίδιος... Το να ξοδέψει κανείς πολλά λεφτά...είναι μονόδρομος...και η μελλοντική αναβάθμιση του υποψήφιου Mac, μοιάζει ουτοπία...!!! Ακόμα και στις μνήμες μας δυσκολεύουν και μας ωθούν να βάλουμε ακόμα πιό βαθιά το χέρι στην τσέπη.... ακου εκεί 6 GB Ram = 6 x 1 GB...!!!! Δηλαδή αν έχει 8 X Slots για RAM ο 8-Core, τότε όλες οι 6 GB που θα φοράει επάνω, πάνε χαμένες (θα πρέπει να αγοράσει κανείς κατευθίαν τα 32 Gb ή έστω όσα περισσότερα μπορεί......!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ixthy Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Ρε παιδια. Εχω την αγαπη μου (mac) κανα 5αμηνο η κατι τετοιο, οποτε δεν τα ξερω καλα ακομα και το ολο thread μ εχει μπερδεψει. Εχω ενα mac pro και ειμαι ετοιμος να του βαλω 32GB πανω. Μου λετε δηλαδη οτι το leopard ειναι 32bit και αρα δεν θα αναγνωριζει πανω απο 4-5-6 GB η ξερωγωτι? Και τι το πουλανε τοτε το workstation? Explain please μπας και ξεστραβωθω και εγω ο ερμος... p.s. Εξακολουθω να μην καταλαβαινω τι ζορι τραβανε μερικοι με λειτουργικα και υπολογιστες. Εργαλεια ειναι ολα και οποιο βολευει οποιον. μπααααα... Βάλε όση μνήμη θες! Αν και το leopard έχει 32bit kernel, όχι μόνο "βλέπει", αλλά και χρησιμοποιεί όση μνήμη του βάλεις. Ο haHA σου έχει απαντήσει πολύ πιο αναλυτικά, αλλά ήθελα να μείνω στην ουσία. Λοιπόν ΒΑΛΕ ΟΣΗ ΜΝΗΜΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ! Μην ανησυχείς γιατί αν το leopard τη χρειαστεί θα τη χρησιμοποιήσει όλη! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.