vag3d Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Πολύ ενδιαφέρον προσέγγιση. Για τις οθόνες, έχω ακούσει οτι παρά το γεγονός οτι είναι γυαλιστερές, δεν έχουν καμία σχέση με τις οθόνες του παρελθόντος. Είναι πολύ βελτιωμένες. Δηλαδή αν ισχύουν τα παραπάνω, δεν θα έχεις τόσο μεγάλο πρόβλημα. Αν κρίνω και απο την οθόνη του iphone μου, τότε ίσως υπάρχει μεγάλη δόση αλήθειας στις φήμες που άκουσα. Εγώ στην θέση σου θα το αγόραζα πάντως. Ευκαιρία είναι με τέτοια τιμή...!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
djmike Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 hasodiki... παρτο δε θα το μετανιωσεις... αυτο που ειναι ακριβο χωρις λογο αν θες να βαλεις μεγαλυτερους σκληρους και ram εγω ολα τα mac που παιρνουμε στο γραφειο τα παιρνω με το standard configuration και αναλογα τους βαζω περισσοτερη ram και μεγαλυτερους σκληρους.... τα προβληματα που ειχαν καποια macbook παλια ηταν πανω στην αλλαγη power σε intel...τωρα πια κυκλοφορουν αρκετα χρόνια (το unibody απλως βελτιωσε τη ποιοτητα και τη σταθεροτητα) οι οθονες ειναι καλές αν και θα προτιμουσα ματ αλλα δεν ειναι οπως κατι παλιες γυαλιστερες που εβλεπες μονο τον εαυτο σου καμια σχεση... πηγαινε σε ενα fnac ή multirama και δες για τις οθονες... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giorgos_k Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 (..thx vag3d) +1 για να το πάρεις hasodikis. Ορμόμενος μόνο κ μονο απτη τιμή(κ εγω σε παρόμοια περίπτωση αγόρασα το alumacbook 2.4 1080euro) πιστεύω πως δεν θα μετανιώσεις την αγορά! Ακόμα κ αν το πουλήσεις μετά.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Big_Black_Dark Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Έχει φτάσει λοιπόν η στιγμή της απόφασης.. Hasodikis Έκανα register για να σου πω αυτό, Εδώ ΔΕΝ θα πάρεις πραγματική αντικειμενική άποψη, προσπαθούν να κάνουν διαφήμιση στην apple: πάρτο και το πουλάς, πάρτο και μπορείς να βάλεις και windows, πάρτο και με ένα σεμεδάκι απο πάνω θα είναι μούρλια η αλήθεια είναι πως θα δώσεις 850 ευρώ για 13" οθόνη,, επίπονη για πολές ώρες ενασχόλησης τα laptop δεν υστερούν σε τίποτα σε ποιοτητα κατασκευής, "τα mac έχουν καλήτερη ποιοτητα κατασκευής" το λενε λες και τα ρίχνουν απο το μπαλκόνι να δουν αν αντέχουν τα HP Pawilion έχουν 10χ γαμάτο design είναι γεγονός πως οι τιμές στα laptop έχουν πέσει κάνοντας το κενό ανάμεσα τους και τα mac μεγαλήτερο έχω ασχοληθει και εγώ αρκετά με linux και πιστεύω δεν θα σου αρέσει το πόσο uncustomizable είναι τα πάντα στα mac, και ξέχνα πικοιλία προγραμμάτων, τα mac "δεν κολάνε" γιατί δεν έχουν και πολλά πράγματα εγκατεστημένα να τα κολήσουν μου φένεται πως μόνο απο περιέργεια θέλεις να κάνεις το επιχείρημα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iced Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Εκανες register για να απαντησεις που σημαινει οτι παρακολουθουσες αρκετα το θεμα. Εγω γιατι δεν μπαινω και δεν θυμαμαι να εχω μπει καν στο τοπικ των windows ή του linux??? Λοιπον τραβα πιες κανα χαμομιλι να ηρεμησεις και ασε μας να πληρωνουμε οσα γουσταρουμε για 13,3" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Big_Black_Dark Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Εκανες register για να απαντησεις που σημαινει οτι παρακολουθουσες αρκετα το θεμα. όχι πολύ, απλά έτυχε να βρώ το forum πειράζει ? αυτοί που έχουν mac είναι σύνηθες ότι κάνουν λες και θα πάρουν προμήθεια όταν τους ζητάνε γνώμη για mac ασε μας να πληρωνουμε οσα γουσταρουμε για 13,3" εσείς να γουστάρεται, αλλά όταν ο άλλος θέλει μια γνώμη δεν μπορώ να μην του πω οτι 13" είναι πολύ κουραστική Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hasodikis Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Big_Black_Dark σε γενικές γραμμές θα διαφωνήσω μαζί σου (παίδες παράκληση ..... μην το κάνουμε flame war.... ) Έκανα register για να σου πω αυτό, Εδώ ΔΕΝ θα πάρεις πραγματική αντικειμενική άποψη, προσπαθούν να κάνουν διαφήμιση στην apple: πάρτο και το πουλάς, πάρτο και μπορείς να βάλεις και windows, πάρτο και με ένα σεμεδάκι απο πάνω θα είναι μούρλια δεν συμφωνώ. Όπως συμβαίνει στα περισσότερα ζητήματα υπάρχουν αντικειμενικές και υποκειμενικές απόψεις. Σίγουρα και σε αυτό το section όπως και στο section του linux θα βρει κανείς πιο ισχυρές προσωπικές απόψεις (πρώτο παράδειγμα εγώ στο μίσος μου για την canonical και ότι τελειώνει σε -UNTU), αλλά ο καθένας έχει κρίση και ικανότητα (σε διάφορους βαθμούς) να διακρίνει το σωστό. Στο section αυτό έχω διαβάσει πολλά και πολύ καλά posts. η αλήθεια είναι πως θα δώσεις 850 ευρώ για 13" οθόνη,, επίπονη για πολές ώρες ενασχόλησης Το επιχείρημά σου δεν στέκει. καταρχήν τα κατεξοχήν ακριβότερα λάπτοπ είναι τα ultraportables (δε μιλάω για αναιμικά netbooks). Σε κάθε δε περίπτωση, προσωπικά, βρίσκω τις 13" τον καταλληλότερο δυνατό συνδυασμό φορητότητας και άνετης εργασίας. Παράλληλα θα έπρεπε να σε απασχολεί και η ποιότητα της οθόνης και τα χαρακτηριστικά της πέρα από το μέγεθός της. Εμένα με απασχολούν περισσότερο οι ανατανακλάσεις φωτός στη γυάλινη επιφάνειά της από το μέγεθός της αυτό καθεαυτό. τα laptop δεν υστερούν σε τίποτα σε ποιοτητα κατασκευής, "τα mac έχουν καλήτερη ποιοτητα κατασκευής" το λενε λες και τα ρίχνουν απο το μπαλκόνι να δουν αν αντέχουντα HP Pavilion έχουν 10χ γαμάτο design Σε αυτό συμφωνώ μαζί σου υπό προϋποθέσεις όμως. Υπάρχουν πάρα πολλά ποιοτικά λάπτοπς όπως υπάρχουν και πολλές σακαράκες. Pavilion έχω (dv5063eα) και δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος (το μεταλλικό πλέγμα μρποστά από τα altec lansing έχει ξεφτίσει και σκουριάσει εκεί που ακουμπούν οι καρποί, η οθόνη μόλις ρίξεις φωτεινότητα γίνεται σιγά σιγά ροζ, άλλαξα σκληρό δίσκο εντός εγγύησης λόγω εμφάνισης bad sectors κτλ κτλ. ). Δεν υπάρχει κανένας κατασκευαστής που φτιάχνει τέλεια λάπτοπ. Σημασία έχει το πόσο συχνά εμφανίζονται προβλήματα, τι είδους είναι αυτά και τι πολιτική έχει ο κατασκευαστής σχετικά με αυτά (εγγυήσεις- επισκευές). Το τελευταίο με προβληματίζει πάρα πολύ στην περίπτωση της apple ειδικά στην Ελλάδα (π.χ. Rainbow) σε συνδυασμό με το που μένω (Κρήτη). είναι γεγονός πως οι τιμές στα laptop έχουν πέσει κάνοντας το κενό ανάμεσα τους και τα mac μεγαλήτερο Συμφωνώ ότι οι τιμές στα λαπτοπς έχουν πέσει αρκετά αλλά πρέπει να συγκρίνουμε πράγματα όμοιων χαρακτηριστικών και δυνατοτήτων, σε συνδυασμό εν προκειμένω με την τιμή στην οποία μου δίνεται η ευκαιρία να αγοράσω. π.χ. θα με ενδιέφερε να δω ανα υπάρχει λαπτοπ 13'', με core 2 duo, ddr3, nvidia 9400m, firewire, camera, 7 ώρες μπαταρία κτλ κτλ στα 850 Ευρώ (χμμ....με δυνατότητα να βάλω mac os X και να δουλέυει απρόσκοπτα .......:-) ... εντάξει αυτό το παίρνω πίσω) έχω ασχοληθει και εγώ αρκετά με linux και πιστεύω δεν θα σου αρέσει το πόσο uncustomizable είναι τα πάντα στα mac, Συμφωνώ ότι δεν μπορείς να εμπέμβεις σε βάθος και πολύ στο mac os X σε σχέση με τις δυνατότητες (ουσιαστικά περιοριζόμενες μόνο από τη γνώση του καθενός) επέμβασης και customization που δίνει το linux. Κανένα λειτουργικό σύστημα δεν μπορεί καν να πλησιάσει. Κατά το χρονικό διάστημα, όμως, που χρησιμοποιώ mac os, δεν μου έχει εμφανισθεί κάτι που δεν μποροούσα να το κάνω. (στο σημείο αυτό βέβαια με βοηθούν απίστευτα οι λιγες γνώσεις που κουβαλάω από το linux). και ξέχνα πικοιλία προγραμμάτων, τα mac "δεν κολάνε" γιατί δεν έχουν και πολλά πράγματα εγκατεστημένα να τα κολήσουν 1. Διαφωνώ οριζοντίως, καθέτως και διαγωνίως. Το επειχείρημα αυτό το αντιμετωπίζω συνεχώς και σε σχέση με το Linux. Προγράμματα υπάρχουν για τις συντριπτικά περισσότερες ανάγκες μου. Ειλικρινά μόνο για ένα δυο περιπτώσεις είχα πρόβλημα και λύση βρέθηκε γρήγορα. Πάντα όμως να ξέρεις ότι το θέμα της ύπαρξης επαρκούς software συνδέεται και με τις ανάγκες του καθενός. Π.χ. είμαι δικηγόρος, δεν ασχολούμαι με φωτογραφία, σχεδίαση, coding ή βίντεο, και το μόνο παιχνίδι που παίζω είναι το UrbanTerror. Οι ανάγκες μου σε λογισμικό λοιπόν καλύπτονται. 2. Τα mac κολλάνε, to linuχ κολλάει όλα κολάνε κατά καιρούς γιατί κανένα software η hardware δεν είναι τέλειο και αμφότερα τα χειρίζονται άνθρωποι. Απλά το Linux και το mac os θα κολλήσουν λιγότερες ίσως φορές από τα windows ακριβώς λόγω του σχεδιασμού τους (mac= unix, linux= linux ) μου φένεται πως μόνο απο περιέργεια θέλεις να κάνεις το επιχείρημα Έίμαι περίεργος όντως αλλά και προσεκτικός με τα λεφτά μου. Περιέργεια ως προς το mac os δεν έχω . Το χρησιμοποιώ ήδη πλήρως. Περιέργεια για το hardware?... xm.... δε νομίζω Φιλικά Hasodikis P.S. Παιδιά το γεγονός ότι τα macbook από ΗΠΑ έχουν κλειδωμένα τα 12,13,14 channels στο Wireless Μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στην Ελλάδα; Έχετε πέσει συχνά σε δίκτυο που εκπέμπει σε αυτά τα channels; Εγώ ποτέ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 2. Η τιμή ότι και να λέμε... είναι υψηλή. Ειναι τόσο απλό και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πολλοί το αρνούνται. Σε ορισμένες δε περιπτώσεις είναι πολύ υψηλή. Η τιμή μάλιστα πρέπει να συνδυάζεται με την μονοετή εγγύηση ή την έξτρα πληρωμή για τριετή εγγύηση. +1 Οποιος πιστευει οτι τα apple δεν ειναι κατα κανονα ακριβοτερα απο αντιστοιχης ποιοτητας λαπτοπ, μαλλον δεν κοιταξε αλλου. και είμαι στο μεταίχμιο..... Ένας πελάτης θα πάει στις ΗΠΑ σε λιγες μέρες για δουλειά και μου πρότεινε να αγοράσει για μένα ένα macbook. Στην Ελλάδα θα μου κοστίσει 1200 περίπου Ευρώ, ενώ από ΗΠΑ περίπου 850 με την τωρινή ισοτιμία. Κατά συνέπεια το ζήτημα της τιμής έχει εξαληφθεί για την περίπτωσή μου. Μια χαρα η τιμουλα! Απλα να ξερεις οτι αντιστοιχα φθηνοτερα θα βρεις κατα πασα πιθανοτητα κ τα αλλα λαπτοπ εκει. Πχ αυτο το sony 13.3" που ειναι ελαφρυτερο, γρηγοροτερο, καλυτερα εξοπλισμενο, με 2 χρονια εγγυηση,hdmi(αλλα πχ χωρις τοσο μεγαλη διαρκεια μπαταριας σαν το καινουριο mbp13.3") και εδω κανει 930 ευρω (δηλαδη κανα 500αρι ευρω φθηνοτερα απο το αντιστοιχων επιδοσεων macboook pro 13.3" ή κανα 250 ευρω φθηνοτερα απο το φθηνο mbp 13.3") θα κανει και εκει φθηνοτερα λογικα.. Αν δε βρεις καποιο αλλο φθηνοτερα, τοτε παρτο με κλειστα ματια! Γενικοτερα, το καινουριο mbp 13.3" που τωρα πια εχει ποιοτικη οθονη, ειναι φθηνοτερο σε σχεση με το παλιοτερο, εχει firewire, καλυτερη μπαταρια κλπ ειναι απο τις καλυτερες αγορες στα 2kg . (μαζι πχ με το φθηνοτερο sony απο πανω και τα ibm thinkpad t400,hp compaq 6930p. Tα 2 τελευταια ειναι 14.1 αλλα με παρομοιο βαρος και με μη γυαλιστερη οθονη, μαλιστα μεγαλυτερης αναλυσης) Να προσθέσω ότι με προβληματίζει επίσης η οθόνη του macbook και σε αυτό θα ήθελα και τη βοήθειά σας. Το γυαλί που την καλύπτει πόσο δύσκολη κάνει την εργασία σε συνθήκες γραφείου και με παράθυρο από πισω και σε εξωτερικούς φυσικά χώρους καθότι λαπτοπ είναι και όχι dekstop Ναι. Σε εξωτερικους χωρους ειναι προβλημα. Σε εσωτερικους χωρους, πχ γραφεια, με εντονο ασπρα φωτα απο πισω ειναι και παλι προβλημα.. Αυτο ισχυει για ολα τα λαπτοπ με glossy οθονες. Μαλιστα τα macbook εχουν ισως απο τις πιο γυαλιστερες οθονες. Παρε κ απο εδω μια ιδεα: http://www.engadget.com/2009/06/18/macbook-pro-early-2009-in-depth-impressions/ http://www.engadget.com/2008/10/21/macbook-and-macbook-pro-review/ (Original MacBook Pro on the left and new version on the right in the same, brightly lit room.) Side by side with the previous generation, there's no comparison. The screen is classic, gorgeous Apple... save for one big problem. The company is only offering these laptops with the high-gloss displays, and they are outrageously, ridiculously reflective. Using the laptop in a brightly lit room is actually rather annoying; the reflections are so intense that they can sometimes obscure on-screen activity. If you're in a scenario where you don't have total control over lighting, this could potentially be a nightmare. In daytime use we found the reflection terrifically distracting, though at night (or in dark rooms) the results were extraordinarily good. The results were a bit Jekyll and Hyde. Apple insists that consumers overwhelmingly love this option, and we don't doubt that it's impressive in a showroom or controlled environment, but we take serious issue with the lack of a non-gloss option, and found it intrusive enough to consider it nearly a deal-breaker. Let's just be clear here -- the screen quality is excellent. It's hampered only by the glass covering. Πηγαινε δες ενα απο κοντα (πχ σε ενα Πλαισιο) και σκεψου που και πως θα το χρησιμοποιεις, γιατι μπορει να καταντησει ιδιαιτερα κουραστικο. Αν θα το χρησιμοποιεις συχνα σε εξωτερικους χωρους ή σε γραφειο με εντονο εσωτερικο φωτισμο, θα προτεινα να κοιταγες σε αλλα αμιγως επαγγελματικα λαπτοπ με ματ οθονες. (πχ ibm thinkpad t400, hp compaq 6930p) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hasodikis Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου haHA. ό,τι υπάρχει στο engadget το έχω διαβάσει και ξαναδιαβασει σε σημείο απομνημόνευσης. Καλούλι το vaio....αλλά η μπαταρία του είναι αθλια δες Μπαταρία: 85%Πρόκειται για μια τυπική μπαταρία 6cell/4800mah . Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι με wifi ανοιχτό, φωτεινότητα στην μέση και συνεχόμενο-ασταμάτητο σερφάρισμα ο υπολογιστής σας θα κλείσει μετά από 2ωρες και 40 λεπτά. Οι χρόνοι αυτοί μεγαλώνουν και μικραίνουν αισθητά ανάλογα με την χρήση (π.χ. επεξεργασία κειμένου, προβολή ταινίας κτλ). Επίσης θετικό είναι το γεγονός ότι η μπαταρία δεν προεξέχει και δεν ανασηκώνει καθόλου το laptop. http://www.notebookjournal.de/storage/show/image/image48a3edd990299 από http://www.insomnia.gr/forum/archive/index.php/t-310774.html δες εδώ για κάτι άλλο http://www.laptopmag.com/review/laptops/hp-elitebook-6930p.aspx (χμμμ.... τώρα μόλις είδα ότι το είχες..... ) Μια χαρα η τιμουλα!Απλα να ξερεις οτι αντιστοιχα φθηνοτερα θα βρεις κατα πασα πιθανοτητα κ τα αλλα λαπτοπ εκει. Πχ αυτο το sony 13.3" που ειναι ελαφρυτερο, γρηγοροτερο, καλυτερα εξοπλισμενο, με 2 χρονια εγγυηση,hdmi(αλλα πχ χωρις τοσο μεγαλη διαρκεια μπαταριας σαν το καινουριο mbp13.3") και εδω κανει 930 ευρω (δηλαδη κανα 500αρι ευρω φθηνοτερα απο το αντιστοιχων επιδοσεων macboook pro 13.3" ή κανα 250 ευρω φθηνοτερα απο το φθηνο mbp 13.3") θα κανει και εκει φθηνοτερα λογικα.. Αν δε βρεις καποιο αλλο φθηνοτερα, τοτε παρτο με κλειστα ματια! Ένα πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να τον βάλω να γυρνά τα μαγαζιά εκεί για να μου ψάχνει λάπτοπ. (αν και θα είχε πλάκα να του το κάνω.... ).. Δυστυχώς πάει για δουλειά έχει περιορισμένο χρόνο. Το να πεταχτεί στο apple store στο Chicago καινα το τσιμπήσει είναι υπόθεση 10 λεπτών από εκεί που θα μένει. H οθόνη πράγματικά με προβληματίζει. Δυστυχώς στο Ηράκλειο και το πλαίσιο και το multirama έχουν το προηγούμενο macbook και άλλωστε δεν μπορώ να τα σηκώσω για τα τα δώ υπό διαφορτετικές συνθήκες φωτισμού. Hasodikis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Καλούλι το vaio....αλλά η μπαταρία του είναι αθλια δες από http://www.insomnia.gr/forum/archive/index.php/t-310774.html Σιγουρα δεν εχει την μπαταρια του καινουριου mbp 13.3", αλλα στοιχιζει και ενα 500αρι ευρω φθηνοτερα απο το αντιστοιχων επιδοσεων mbp 13.3"! H οθόνη πράγματικά με προβληματίζει. Δυστυχώς στο Ηράκλειο και το πλαίσιο και το multirama έχουν το προηγούμενο macbook και άλλωστε δεν μπορώ να τα σηκώσω για τα τα δώ υπό διαφορτετικές συνθήκες φωτισμού. Hasodikis Μπορεις να κρινεις καπως απο το mbp 15.4" που εχει οθονη σχεδον ιδια με του καινουριου 13.3" . Αν τωρα θελεις κατι που να μην εχει τετοια glossy οθονη, δες αυτο: http://www.notebook.de/lenovo-thinkpad-t400-mit-intel-core-2-duo-p8700-253-ghz-umts4gb-p-20469/ Στοιχιζει οσο το αντιστοιχα εξοπλισμενο mbp 13.3" (που εχει ομως 1 χρονο εγγυηση και δεν εχει 3g): http://www.notebook.de/apple-macbook-pro-13-zoll-alu-mit-253-ghz-g-1085/ Υπαρχει κ αυτο σε πιο φθηνα configuration και νομιζω πως στην Αμερικη ειναι γενικα φθηνο.(με αξιοπρεπη χαρακτηριστικα, led οθονη το βρισκεις γυρω στα $1000 .) Ειναι κ αυτο μαζι με το mbr 13.3" καλη περιπτωση.. Εξαιρετικη ποιοτητα κατασκευης, 3 χρονια εγγυηση, 14.1" αλλα λιγο βαρυτερο (γυρω στα 200-300gr πιο πανω), πιο ανετη οθονη αναλυσης 1440x900, ματ οθονη για την χρησιμοποιεις και σε εξωτερικους χωρους, ενω εχει κ αυτο μεγααααααλη μπαταρια. http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=4569 Battery LifeI don't think I have ever used the word "insane" to describe battery life before and there is no doubt that the 14" T400 falls into that category. To get 10 hours of battery life from a notebook this size, most people think you would need a huge battery attached to the bottom of the case, another battery taking the place of the optical drive, and a big battery sticking out the back. With the T400 you can reach 9 hours and 41 minutes with the wireless enabled, screen backlight at 60%, and the laptop in integrated graphics mode using only the 84Wh 9-cell battery. In this situation the notebook is only consuming roughly 8.5 watts of power. In dedicated graphics mode under the same settings battery life falls by exactly 2 hours down to 7 hours and 41 minutes, and power draw increases to 10.5 watts. The 6-cell battery managed 6 hours and 4 hours and 28 minutes respectively. Με την μαμισια μπαταρια θα εχεις δηλαδη γυρω στις 6 ωρε αυτονομια με wifi on και φωτεινοτητα οθονης γυρω στο 60% . Με την μεγαλυτερη θα φθανεις τις 10 ωρες. Μπορεις να το βρεις με αξιοπρεπη χαρακτηριστικα, led οθονη γυρω στα $1000 . Οποιο απο τα 2 και να παρεις, ευχαριστημενος θα μεινεις. Δες μονο το θεμα με το φωτισμο και την glossy οθονη, σκεψου δηλαδη τι χρηση θα κανεις στον φορητο. Τελος, υπαρχει κ αυτο με καλη διαρκεια μπαταριας, καλες επιδοσεις, ματ οθονη(αλλα κατα τα αλλα μετριοτατη, με χαμηλο contrast), φθηνη τιμη, πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης, 3 χρονια σοβαρης εγγυησης: Dell Latitude E6400 (απο 840 ευρω) review Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Big_Black_Dark Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 δεν συμφωνώ. Όπως συμβαίνει στα περισσότερα ζητήματα υπάρχουν αντικειμενικές και υποκειμενικές απόψεις....Στο section αυτό έχω διαβάσει πολλά και πολύ καλά posts. να μου επιτρέψεις να μην συμφωνίσω και εγώ, το πρώτο post μου στο forum διαγραφικε επειδί ήταν αρνητικό για τα mac, i rest my case Το επιχείρημά σου δεν στέκει. καταρχήν τα κατεξοχήν ακριβότερα λάπτοπ είναι τα ultraportables (δε μιλάω για αναιμικά netbooks). Σε κάθε δε περίπτωση, προσωπικά, βρίσκω τις 13" τον καταλληλότερο δυνατό συνδυασμό φορητότητας και άνετης εργασίας. Παράλληλα θα έπρεπε να σε απασχολεί και η ποιότητα της οθόνης και τα χαρακτηριστικά της πέρα από το μέγεθός της. Εμένα με απασχολούν περισσότερο οι ανατανακλάσεις φωτός στη γυάλινη επιφάνειά της από το μέγεθός της αυτό καθεαυτό. η λογική μου είναι πως 90% των περιπτώσεων που κάποιος έχει μαζί του netbook (μιλάω για μέγεθος) θα μπορούσε κάλιστα να κουβαλίσει laptop 15", to hp μου το είχα στην παραλία προχθές (θεσσαλονίκη) και μια χαρά ήμουν με τον ήλιο, δίκιο έχεις μεν να ανησηχείς για αντανακλάσεις αλλά απλά στα μαγαζιά με το φώς και τις λάμπες που έχουν θα πάρεις ιδέα, ο υπάληλος στο expert στο εμπορικό με βοήθησε. Τώρα πάλι για το αρχικό μου επιχήριμα το στηρίζω, 850 ευρό σημένει πως θα ασχολείθει κάποιος αρκετά με το μηχάνημα και 13" και άνετη εργασία δεν μου κάνει. π.χ. θα με ενδιέφερε να δω ανα υπάρχει λαπτοπ 13'', με core 2 duo, ddr3, nvidia 9400m, firewire, camera, 7 ώρες μπαταρία κτλ κτλ στα 850 Ευρώ (χμμ....με δυνατότητα να βάλω mac os X και να δουλέυει απρόσκοπτα .......:-) ... εντάξει αυτό το παίρνω πίσω) οκ τα mac έχουν μπαταρία, έλεος, είναι το μόνο τους ατού και το έχω ακούσει χίλιες φορές Το επειχείρημα αυτό το αντιμετωπίζω συνεχώς και σε σχέση με το Linux. Προγράμματα υπάρχουν για τις συντριπτικά περισσότερες ανάγκες μου......Κατά το χρονικό διάστημα, όμως, που χρησιμοποιώ mac os, δεν μου έχει εμφανισθεί κάτι που δεν μποροούσα να το κάνω. και τί κάνς ? Π.χ. είμαι δικηγόρος, δεν ασχολούμαι με φωτογραφία, σχεδίαση, coding ή βίντεο, και το μόνο παιχνίδι που παίζω είναι το UrbanTerror. Οι ανάγκες μου σε λογισμικό λοιπόν καλύπτονται. i had a dog his name was ...Bingo ! 2. Τα mac κολλάνε, to linuχ κολλάει όλα κολάνε κατά καιρούς γιατί κανένα software η hardware δεν είναι τέλειο και αμφότερα τα χειρίζονται άνθρωποι. Απλά το Linux και το mac os θα κολλήσουν λιγότερες ίσως φορές από τα windows ακριβώς λόγω του σχεδιασμού τους (mac= unix, linux= linux ) μεταξί μας τώρα, δεν θα παν πιο γρήγορα και δεν θα κολήσουν λιγότερο απο τα windows επειδι είναι unix, είναι επιδή στα windows βάζου όλοι τις παναγιάς τα μάτια απο προγράμματα, και μπορεί όλοι να λένε μερικοί "εμένα τα mac με καλήπτουν" αλλά το επιχήριμα πως ποικιλία software, shareware και γενικά συμβατότιτα με το 90% των προγραμμάτων όπως windows δεν έχει Έίμαι περίεργος όντως αλλά και προσεκτικός με τα λεφτά μου. Περιέργεια ως προς το mac os δεν έχω . Το χρησιμοποιώ ήδη πλήρως. Περιέργεια για το hardware?... xm.... δε νομίζω η περιέργια μου φένεται έχεις για το πακέτο πως θα πάει το os με το hardware, αλλά μιας και ασχολούμε με ήχο δοκίμασα το cubase σε mac και δεν με έκανε click, και μου λέει ο τύπος το logic πάει καλήτερα, και τότε κατάλαβα πως το κύριο ψέμα της marketing campaign της apple είναι να προσπαθει να παροθσιάσει τα mac σαν αντοίστιχα pc που "απλά δουλεύουν", αλλά όχι αντοίστιχη δουλιά δεν κάνουν, τα εργαλία μου στα mac δεν τα βλέπω σου απάντησα και εγώ μόνο επειδή έκανες το κόπο με πρώτο μου post να διαγράφεται γιατί δεν ήταν καλή διαφήμιση, καταλαβένεις πως εδώ εγώ δεν... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Loser Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 ...7 ώρες μπαταρία.... P.S. Παιδιά το γεγονός ότι τα macbook από ΗΠΑ έχουν κλειδωμένα τα 12,13,14 channels στο Wireless Μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στην Ελλάδα; Έχετε πέσει συχνά σε δίκτυο που εκπέμπει σε αυτά τα channels; Εγώ ποτέ για την μπαταρία σημασία έχει και η διάρκεια ζωής, συγκεκριμένα στο macbook μου 2 χρόνων στην αρχή κράταγε 3-max3.5 ώρες (διαφήμηση για 4) ενώ σήμερα περίπου 1.5 ώρα (με διάφορα κόλπα ίσως το τραβήξω στις 2) πράγμα που το θεωρώ πολύ σημαντικό-θετικό. Από άλλα laptop που ξέρω συνήθως η μπαταρία μετά τον πρώτο χρόνο είναι νεκρή. Φαντάζομαι υπάρχουν και οι εξαιρέσεις αλλά αυτή είναι η γενικότερή μου άποψη. Για το wireless, με μια φίλη μου που αγόρασε πρόσφατα από Αμερική είχαμε πρόβλημα στην αρχή στο σπίτι της μέχρι που πήραμε χαμπάρι τι παίζει. Αν και δεν είμαι κανένας τρομερός wardring τύπος, δεν έχω πετύχει συχνά σε hot-spots να χρησιμοποιούνται αυτά τα κανάλια, μόνο σε σπίτια όπου το router συνήθως είναι και προσβάσιμο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iced Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Εξακολουθεις να μην μου απαντας τι κανεις εδω μεσα αυτη την στιγμη Big_Black_Dark??? Υπαρχουν ωραια section να πας να ψαξεις και να προσφερεις γνωση. Νταξει ειπες τα παραπονα σου, θα μας αδειασεις την γωνια να μιλησουμε για τα παθη μας??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.