Προς το περιεχόμενο

Μετάβαση απο PC σε Mac (Τελικά Αξίζει ? )

vag3d

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ας πω και κάτι αόριστο, μήπως και ενδιαφέρει τον topic starter: Ένας Mac είναι φτιαγμένος για να σου φτιάχνει τη μέρα. Προσωπικά βρίσκω αρκετά σημαντικό το ότι δε σου χαλάει την ψυχολογία όταν πας να δουλέψεις, αντίθετα θα βρεις πολλά πράγματα που θα σε "φτιάχνουν" και σπάνια θα βγαίνεις εκτός εαυτού. Το βρίσιμο που έχω ρίξει στα PC μου, δεν το έχω ρίξει σε καμία περίπτωση στον Mac μου. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί μας θεωρούν "φανατισμένους". Νιώθεις το μηχάνημα σου αξιόπιστο και θυμάσαι ότι η πληροφορική είναι απόλαυση - διασκέδαση. Όλα αυτά συμβαίνουν αθροιστικά, μέσα από λεπτομερειούλες, που η κάθε μια από μόνη της φαντάζει ασήμαντη. Όλες μαζί όμως, κάνουν τη διαφορά. Στην ψυχολογία σου.

Εαν κρίνω απο τις πρώτες μου επαφές με mac αυτοπροσώπως στο plaisio, θα έλεγα οτι συμφωνώ indeed....:-D

Βέβαια δεν θα ξεχάσω και την ημέρα που άλλαξα το CPU μου στο PC απο Hyperthreading σε Qcore,... το χαμόγελο διαγράφηκε στα χείλη μου όταν Rendering που έπαιρνε 45 λεπτά πήρε μόνο 5....!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 608
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

btw σχετικά με την σκέψη που έκανες για αγορα Macbook Pro , εαν το χρειάζεσε για απλή καθημερινή χρήση και όχι μονο για 3D rendering , είναι μια πάρα πολύ καλή αγορά , σε σχέση πάντα με αντοιστιχα Windows Laptop .

Είναι ακριβό αλλά πάει σφαίρα , χωρίς τα κλασικά "κολλήματα" που έχουν τα υπόλοιπα , πράγμα που το κάνει ιδανική αγορά για καποιον που έχει τα λευτά!

Επίσεις το Snow Leopard θα υποστηρίζει την ταυτόχρονη επεξεργασια γραφικών απο την 9400 και 9600GT που έχει.

• Super Moderators

Οποιοδήποτε μήνυμα θεωρηθεί ως trolling ή ως flame θα διαγραφεί άμεσα.

Παρακαλώ είτε συμμετέχετε on topic είτε δεν συμμετέχετε στο topic.

btw σχετικά με την σκέψη που έκανες για αγορα Macbook Pro , εαν το χρειάζεσε για απλή καθημερινή χρήση και όχι μονο για 3D rendering , είναι μια πάρα πολύ καλή αγορά , σε σχέση πάντα με αντοιστιχα Windows Laptop .

Είναι ακριβό αλλά πάει σφαίρα , χωρίς τα κλασικά "κολλήματα" που έχουν τα υπόλοιπα , πράγμα που το κάνει ιδανική αγορά για καποιον που έχει τα λευτά!

Επίσεις το Snow Leopard θα υποστηρίζει την ταυτόχρονη επεξεργασια γραφικών απο την 9400 και 9600GT που έχει.

Οτι θα υποστηριζει νομιζω και ταυτοχρονη χρηση και απο τις δυο καρτες νομιζω οτι ακομα λεγεται ως εικασια.Παντως η open cl σιγουρα, και αν ειναι ολα οπως τα λενε, θα μπορεσει μακροπροθεσμα να προσφερει καλυτερεσ επιδοσεις στο μηχανημα.

Αλλα να σ πω κατι ετσι και αλλιως για laptop σκεφτεσαι οποτε δε σκεφτεσαι να παρεις το μηχανημα στο οποιο θα στηριξεις την επιχειρηση σου.Κανω λαθος?Δηλαδη το λογικο ειναι αν ηθελεσ κατι τετοιο να συζητουσες για desktop pc,i-mac ή εστω καποιο mac pro.Αν εχεις διαθεσεις τα λεφτα που χρειαζονται χτυπα το macbook και θα ησυχασεις.Το να συγκρινουμε ενα pc με ενα windows laptop ή ενα macbook pro νομιζω οτι ειναι εξαρχης αστοχο.Το να συγκρινω εναν i-mac με ενα pc λογικοτερο αλλα και παλι εχει να κανει με τισ αναγκες σου.Δηλαδη αν εχεισ τα 2000 ευρω που χρειαζεται το macbook, δωσε λιγα ακομα και παρε το θηριο (mac pro) και καθε μηνα βαζε μερκα giga ram,και ναι δε θα σ λειψει ποτε ξανα κανενα pc.Απο κει και περα το macbook pro νομιζω οτι εχει πολυ καλα χαρακτηριστικα σε hardware ακομα και σε συγκριση με αλλα laptop.Παραπανω σταθεροτητα θα εχεις οπως και να χει μονο και μονο απο ιους.

Και γενικα οταν εχεις να παρεις ενα μηχανημαπου ειναι fix ετσι και αλλιως γιατι ολα τα ανταγωνιστικα laptop επισης ειναι,εγω θα εμπιστευομουν 2 εταιριες ,την apple και την dell.Ισως και λιγο sony.Τεσπα για μενα αν θες laptop και εχεις τα λεφτα παρε το macbook (θα εχεις να παιζεις και για καποιο καιρο με το καινουργιο σου λειτουργικο).Αν θες desktop θες να κανεις καθε μερα 50 φορες render παρε ενα pc, ειναι πολυ ποιο φθηνο απο εναν i-mac αυτη τη στιγμη και σιγουρα μεμονωμενα προγραμματα θα τα τρεχει καλυτερα.

Απλα για να καταλαβεις πως λειτουργει ενα mac και ενα pc,και συμπεριλαμβανω μεσα και hardware(αρχιτεκτονικη) και software δες αυτο http://reviews.cnet.com/desktops/apple-imac-24-inch/4505-3118_7-33541091-2.html?tag=mncol;txt.

Aν το διαβασεις θα δεις οτι αυτον τον δυπηρυνο i-mac τον βγαζει καλυτερο στον τομεα multitasking σε συγκριση με pc με intel quad core i7.

Εγω αν σε συμβουλευα θα σ ελεγα παρε ενα pc "φουσκωσε" το με επεξεργαστες,μνημες καρτες κτλ. και λογικα θα εχεις το ποιο ισχυρο μηχανημα που μπορεις να εχειςγια να κανεις τη δουλεια που μας ειπες,ειδικα αν βοηθησουν τα 7.Απο κει και περα..

Και σημειωσε επισης κατι τελευταιο,αν χρησιμοποιεις προγραμματα apple να ξερεις οτι θα εισαι σιγουρα καλυμμενος για τα επομενα 4-5 χρονια.

apple rules:p

Υπάρχει κανένα άτομο εδώ μέσα που να πήγε σε Mac και να γύρισε πίσω σε Pc? Να μας πεί γιατί δεν άξιζε? Προσωπικά εγώ δεν έχω δεί κανέναν..

Υπάρχει κανένα άτομο εδώ μέσα που να πήγε σε Mac και να γύρισε πίσω σε Pc? Να μας πεί γιατί δεν άξιζε? Προσωπικά εγώ δεν έχω δεί κανέναν..

γκούχου... και να ήμουν μόνο εγώ...

Δεν θέλω να υποτιμήσω την συζήτηση ούτε εσένα φυσικά με αυτό που είπα, αλλά τα έχουμε πει τόσες πολλές φορές, έχω μαλώσει, έχω χαλαστή και έχω χαλάσει πολλούς (με τον μάνουελ δεν έχει πολύ καιρό που ξαναμιλάμε) που δεν νομίζω να αξίζει.

Σε γενικές γραμμές δεν είδα διαφορά από τα windows που χρησιμοποιούσα και θεώρησα ότι πλήρωσα πάρα πολλά λεφτά.

γκούχου... και να ήμουν μόνο εγώ...

Ποιός άλλος δηλαδή???

Πλάκα πλάκα, μόνο εσένα και τον Pantnick ξέρω :lol:

Δεν έχεις ψάξει καλά... (ούτε εγώ ξέρω άλλον....)

όχι... το απειλητικό μάτι του μοντ έχει προειδοποιήσει ήδη αρκετές φορές...

Χέστη

To leopard είναι ήδη 64bit, απλά το snow leopard καταργεί την υποστήριξη της ppc τεχνολογίας, μεταξύ άλλων καθώς και σταματά την υποστήριξη των 32bitων εφαρμογών.Δεν μπορώ να καταλάβω πως βγήκε η εντύπωση πως το τωρινό λειτουργικό είναι 32bit.Μάλλον μπερδευτήκατε με γράφημα του φίλου που συγκρίνει το photoshop μεταξύ pc και mac και στο pc είναι 64bit ενώ στο mac 32bit.Δεν είναι θέμα λειτουργικού αλλά κόστους από την πλευρά της adobe.Υπάρχει μια μεγάλη βάση με παλιά μηχανήματα που λειτουργούν ακόμη και χρησιμοποιούν το photοshop , έτσι εφόσον το leopard υποστηρίζει 32bit εφαρμογές και εφόσον παίζει πολύ καλά , όπως έδειξε και το γράφημα, και με το snow leopard να έρχεται, γιατί να βγάλουν από τώρα το 64bit;Στα windows βγήκαν τα vista οπότε δεν έχουμε να περιμένουμε κάτι (άσχετα εάν προέκυψαν τα windows 7 στην πορεία).

Πάντως πιστεύω πως αυτήν την στιγμή για 3d rendering πολύ καλό είναι να στήσεις ένα μηχάνημα με κάποια linux διανομή για απόδοση , αλλά θα κάνουν οι νέοι drivers αυτά που υπόσχονται;Ναι μπλέκεις αλλού μετά...

To leopard είναι ήδη 64bit, απλά το snow leopard καταργεί την υποστήριξη της ppc τεχνολογίας, μεταξύ άλλων καθώς και σταματά την υποστήριξη των 32bitων εφαρμογών.Δεν μπορώ να καταλάβω πως βγήκε η εντύπωση πως το τωρινό λειτουργικό είναι 32bit.Μάλλον μπερδευτήκατε με γράφημα του φίλου που συγκρίνει το photoshop μεταξύ pc και mac και στο pc είναι 64bit ενώ στο mac 32bit.Δεν είναι θέμα λειτουργικού αλλά κόστους από την πλευρά της adobe.Υπάρχει μια μεγάλη βάση με παλιά μηχανήματα που λειτουργούν ακόμη και χρησιμοποιούν το photοshop , έτσι εφόσον το leopard υποστηρίζει 32bit εφαρμογές και εφόσον παίζει πολύ καλά , όπως έδειξε και το γράφημα, και με το snow leopard να έρχεται, γιατί να βγάλουν από τώρα το 64bit;Στα windows βγήκαν τα vista οπότε δεν έχουμε να περιμένουμε κάτι (άσχετα εάν προέκυψαν τα windows 7 στην πορεία).

Πάντως πιστεύω πως αυτήν την στιγμή για 3d rendering πολύ καλό είναι να στήσεις ένα μηχάνημα με κάποια linux διανομή για απόδοση , αλλά θα κάνουν οι νέοι drivers αυτά που υπόσχονται;Ναι μπλέκεις αλλού μετά...

Το leopard ειναι 32bit..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...