Προς το περιεχόμενο

Μετάβαση απο PC σε Mac (Τελικά Αξίζει ? )

vag3d

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ναι παιδιά, έχετε δίκιο. Έπρεπε να το είχα επισημάνει. :-)

• Απαντ. 608
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

domal, δεν σε αμφισβητει κανεις, απλα θελουμε κ κανα screenshot μιας κ ο Haha παρεθεσε το δικο του.. αυτο δεν θα ταν δικαιο?

γενικα μετρανε κ τα 2 (tests κ προσωπικη εμπειρια) αλλα δε μετραμε το e-penis μας εδω! κ γω εχω κανει πολλες δουλειες ταυτοχρονα (χωρις τα .mkv μιας κ εχω ελαχιστα) αλλα ξερω οπως ξερεις κ συ, οτι κ με τις δυο πλατφορμες κανεις δουλεια, απλα με διαφορετικο τροπο λογω διαφορετικης φιλοσοφιας.:-)

Δημοσ.
domal, δεν σε αμφισβητει κανεις, απλα θελουμε κ κανα screenshot μιας κ ο Haha παρεθεσε το δικο του.. αυτο δεν θα ταν δικαιο?

γενικα μετρανε κ τα 2 (tests κ προσωπικη εμπειρια) αλλα δε μετραμε το e-penis μας εδω! κ γω εχω κανει πολλες δουλειες ταυτοχρονα (χωρις τα .mkv μιας κ εχω ελαχιστα) αλλα ξερω οπως ξερεις κ συ, οτι κ με τις δυο πλατφορμες κανεις δουλεια, απλα με διαφορετικο τροπο λογω διαφορετικης φιλοσοφιας.:-)

+1

.........

Δημοσ.

Όσα ειπώθηκαν περί AMIGA vs PC είναι παιδικές βλακείες. Τον μεγαλύτερο τρόμο στο πετσί τους με την γέννηση της Amiga τον ένιωσαν οι γνωστές public φιγούρες της Apple και οι οπαδοί τoυς. Ο κύριος Jay Miner, ο μεγαλύτερος αλλά δυστηχώς αφανής "ήρωας" των προσωπικόν υπολογιστών σε σύγκριση με τον ποιο γνωστό μαρκετίστα και αυτοπροβαλλόμενο ως μεσία/σωτήρα Jobs, απλά γελάει με όλους μας από τον τάφο του.

msoi7b.jpg

Δημοσ.
ψεματα δεν ειπα ποτε και δεν εχω κανενα λογο αλλωστε , τωρα επειδη πραγματικα βαριεμαι να σου απαντησω , ΝΑΙ ΕΧΕΙΣ ΤΡΟΜΕΡΟ PC ΜΠΡΑΒΟΟΟΟΟΟ , ποτε εχεις προγραμματισει το επομενο format ???

Ο χρήστης domal δεν είναι συνδεδεμένος Αναφορά Μηνύματος

Απάντηση με Παράθεση

Αγαπητε μην τσαντιζεσαι με τον haHa, εισαι νεος στο φορουμ γιαυτο τον παρεξηγησες. Ειναι 100% - οχι 99% - αντικειμενικος Η αληθεια ειναι οτι οι περισσοτεροι λενε μεγαλα λογια ως προς την ανωτεροτητα των mac. (σου μιλαει mac lover τωρα) Καταλαβαινω τον ενθουσιασμο σου αλλα θα δεις στην πορεια καποιες μικρες λεπτομερειες που σιγουρα θα " σου την σπασουν" αλλα φυσικα δεν θα ειναι λογος να πας πισω. Θα ειναι μικρες.

Και εγω ενα macbook που το θαυμαζω και με εξυπηρετει αφανταστα (πριν ειχα τον imac που μου παζαρευες :-) ) αλλα καποιες φορες που κανω μετατροπη βιντεο για το ipod μου κακοφαινεται που μου λεει τρελο χρονο αναμονης σε σχεση με ενα 4πυρηνο.

Επισκέπτης
Δημοσ.
Αγαπητε μην τσαντιζεσαι με τον haHa, εισαι νεος στο φορουμ γιαυτο τον παρεξηγησες

Σωστός. Respect σε έναν άνθρωπο με τον οποίο μπορεί σε πολλά να διαφωνώ, αλλά λέει πάντα εμπεριστατωμένα τη γνώμη του.

Δημοσ.

Μην ξεχνάτε και τα limit του Hardware γενικώς. Κανένα μηχάνημα δεν κάνει και καλά... "παπάδες", επειδή φοράει Windows, Mac OSX, Linux.

Γενικώς +1 στον haHa επειδή μιλάει εμπεριστατωμένα.

Edit: Βέβαια το badaboom σύμφωνα με το site τους χρησιμοποιεί την GPU και όχι την CPU για να κάνει Encoding τα βίντεο άρα μένει και περισσότερο "ελεύθερη CPU" για άλλα πράγματα...

"It is very nice to encode video without taxing your CPU, leaving your system responsive for other tasks. Badaboom allows you to do this.”
Επίσης από ένα απλό Screenshot, δεν μπορούμε να καταλάβουμε αν έχει παιχτεί κάτι με τα Affinity και τα Priority του Task Manager των Windows....χιιχιχ :-)

(haHa, δεν αμφισβητώ την εγκυρότητα του Screenshot σου, απλώς αναφέρω τις επιλογές που υπάρχουν προκειμένου να δουλεψουν και ακόμη πιό δύσκολες καταστάσεις σε ένα Computer - για τεστς και οτι μπορουμε να βελτιώσουμε τις επιδόσεις του συστήματός μας δίνοντας στην κάθε εφαρμογή που τρέχει την κατάλληλη "δύναμη" ανάλογα με τις προτεραιότητές μας μέσω του Task Manager) :-)

post-131442-129063013234_thumb.png

post-131442-129063013253_thumb.png

Δημοσ.

Edit: Βέβαια το badaboom σύμφωνα με το site τους χρησιμοποιεί την GPU και όχι την CPU για να κάνει Encoding τα βίντεο άρα μένει και περισσότερο "ελεύθερη CPU" για άλλα πράγματα...

Ναι ετσι ειναι.

Και αυτο πχ ειναι ενα απο τα πλεονεκτηματα των windows που εχω αναφερει: καλυτεροι drivers με περισσοτερες δυνατοτητες και πληθωρα software που εκμεταλλευεται το hardware..

Πχ σε mac os x δεν υπαρχει τετοιο software ακομα , ενω καλα καλα δεν υπαρχει software και καταλληλοι drivers για να βοηθαει η gpu στην θεαση hd videos με αποτελεσμα τα απαιτητικα video να αποτελουν προβλημα καμμια φορα ακομα και για καινουρια μηχανηματα.(οταν πχ ενα περσινο pc φορητο των 500 ευρω δεν εχει προβλημα )

Στο προηγουμενο screenshot ηταν κατι που ο υπολογιστης εκανε κατι πραγματικα απαιτητικο, οπου επαιζε 2 απαιτητικα full hd 1080p video και μετετρεπε μια ταινια χωρις την βοηθεια της καρτας γραφικων.

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=2800681#post2800681

Και οπως εχω ξαναπει:

αν βγαλουμε εξω τετοιες περιπτωσεις (που επιτηδες τις παρουσιαζω καμμια φορα γιατι ακουμε διαφορα κουφα εδω μεσα, αλλα οπως και να εχει πιστευω αφορουν τον μεσο χρηστη ,ειδικα η θεαση hd videos ) η διαφορα στις επιδοσεις των 2 λειτουργικων ειναι πολυ μικρη..

Και αυτο το επιβεβαιωνουν και οι βαριες εφαρμογες κλπ....

Υ.Γ.: Προσωπικα με ενοχλουν οι παρωπιδες,η εμπαθεια και οι τυποι που λενε εν γνωσεις τους ανακριβειες απλα για να βγαλουν την χολη τους.

Δημοσ.

Κατ' αρχάς, δεν βρίσκω λόγο φανατισμού.

Μπορώ όμως όσο πιο αναλυτικά μπορώ, να σας πώ τα εξής.

Είμαι 28 χρονών, μπήκα ελαφριά και βαθιά στους υπολογιστές γύρω στα 19, εννέα χρόνια δηλαδή. Μπαίνοντας άμαθος, τί θα πάρεις? Σαφέστατα αυτό που χρησιμοποιούν οι πολλοί. Στην προκειμένη, είχα πάρει ένα λάπτοπ( όπου ακόμη το έχω!) patriot 3070, 256 mb ddr-ram, CLE266 graphics με 64 mb shared memory, και φορούσε windows xp.

Το έλιωσα κυριολεκτικά και μεταφορικά. Όλα ωραία και καλά, μάθαμε και τα xp.

Προχώρησα σε sony vaio vgn n21e-w, core duo, 1gb ddr2, με windows vista (μόλις είχαν κυκλοφορήσει, ήμουν απ' τις πρώτες που τα είχε :P ) Τα έλιωσα κι αυτά, έβγαλα όλα μου τ' απωθημένα, μιας και δεν με πολυενδιέφερε, αφού ήμουν ακόμη στη φάση ξεψαχνίσματος. Τα vista δεν τα κράτησα και πολύ, διότι σέρνονταν περισσότερο και απο τη γιαγιά μου, που πάσχει απο πάρκινσον και αλτσχάϊμερ. Στις καλές του μέρες, ξεχνούσε να τρέμει. Δεν είχε βγεί και service pack τότε, οπότε τους είπα ''στο καλό'', αν και με είχε εντυπωσιάσει (γυναίκα παιδί μου) το aero.

Ξαναματαγυρνάω σε xp, (δοκιμασμένα!), αλλά κάτι μ' έτρωγε πλέον.

Ένας φίλος, μου είπε για κάποιες διανομές των linux, και μετά απο ελάχιστη σκέψη, κατέβασα 3, αν θυμάμαι καλά. Καταστάλαξα στα Madriva, οπου αν το καλοσκεφτείς, θυμίζουν xp. Τα έπαιξα, περίπου 4 μήνες, μόνο που το interface τους, παραήταν σκληρό για μένα (τώρα θα μου πείς ας περνούσες τα ubuntu. Τα ubuntu όμως τ' άφησα στην άκρη, μιας και απο συζητήσεις με φίλους, μου είπαν πως μοιάζουν με τα mac os x) , και είπα να τ' αφήσω τελευταία, όταν τελειώσω απο linux. Και τελείωσα. Με mac ουτε ΚΑΝ είχα ασχοληθεί, ούτε ΚΑΝ το είχα ψάξει, δεν ήξερα ΚΑΝ τι έπαιζε. Είδα μερικά βιντεο, και ενθουσιάστηκα με το interface (να μη τα ξαναλέμε, γυναίκα), αλλα απογοητεύτηκα όταν είδα πως δεν μπορώ να τα περάσω στο λαπτοπάκι μου, όπως windows και linux. Χάλασα άπειρα δισκάκια, για να βρώ ποιό λειτουργεί στο sony καλύτερα, αφού σχεδόν σε όλα, με το που ξεκινούσε το φορμάτ, δεν αναγνώριζε δίσκο.

Και το βρήκα. Και αναγνώριζε τα πάντα. Κανένα πρόβλημα, πουθενά. Μα ΚΑΝΕΝΑ!

Κί εκεί που πάλευα για οργάνωση, για drivers, γι' αγωνίες με κουλά errors, και φακέλους, των φακέλων, των υποφακέλων, (που μεταξύ μας, μ' έφτιαχναν τρελά αυτά, γτ ναι, γουστάρω να τα μαθαίνω, να είμαι προετοιμασμένη σε περιπτώσεις τρελές)ξαφνικά??? Τίποτε.

Ειλικρινά, δεν γνωρίζω το λόγο που τα mac os x μ' έκαναν να είμαι οργανωτική, να χρησιμοποιώ notes ΚΑΙ calendar, που τ' απαξιούσα σε windows, αυτό που γνωρίζω είναι πως....

Ξεκίνησα με windows, όπως πιστεύω και σχεδόν όλοι (για να μην πώ όλοι και φάω καμια τομάτα) έμαθα πολλά,μα πάρα πολλά, βασικά όλα όσα γνωρίζω τα χρωστάω στα windows (και σε errors και ιούς που κατα καιρούς έκαναν εκ βαθέων πρωκτοσκόπηση στους υπολογιστές μου), μόνο που ειλικρινά, δεν γνωρίζω το λόγο που είπα μόλις αγόρασα τον iMac μου ''εδώ, σταματώ''.

Είμαι πλέον μια μέση χρήστρια ενός υπολογιστή, μα εάν είχα ξεκινήσει με mac, δεν θα έπεφταν δάκρυα δακρύων όταν έπεφταν ιοί και κουλά errors, κι εγώ δεν ήξερα ΠΩΣ να τ' αντιμετωπίσω ως άπειρη ακόμη σε αυτά. Ανοίγω, κάθομαι, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ ήρεμη, και κλείνω.

Εάν είχα όμως ξεκινήσει με mac, δεν θα έμπαινα ποτέ στον κόπο να μάθω όχι 10, 110 πράγματα παραπάνω, και σε περίπτωση που θα έπρεπε να χειριστώ windows, θα έκλεινα υπολογιστή, και θ' ανέβαινα ταράτσα να συνεννοηθώ άνετα, με σήματα καπνού..

Έμαθα πολλά, κι αυτό δεν αλλάζει με το αν καταστάλαξα σε mac.

:X

Δημοσ.

Εγώ απλώς θα πω ότι η αναπαραγωγή mkv ειδικά HD πρέπει να γίνεται από vlc ή άλλους players και όχι από quicktime! Το quicktime σέρνεται και με 1 hd video mkv! Μπορώ να παίξω ταυτόχρονα 2 videos μόνο με vlc?

Δημοσ.

Δεν αμφισβητω κανενα και ουτε εχω την διαθεση να αντιπαρατεθω με κανεναν , απλα ειπα την εμπειρια μου και αυτο ηταν ολο . Τωρα αν δεχομαι επιθεσεις απο τον οποιοδηποτε που θελει να παρουσιασει το pc καλυτερο απο τα mac , απλα δεν με ενδιαφερει καθολου, μεγεια του και χαρα του !! , εγω απλα δηλωνω υπερευχαριστημενος macuser πλεον

Σχετικα μετα βιντεο ναι τα επαιξα ταυτοχρονα το ενα με vcl και το αλλο με miro.

Τωρα να παραθεσω screens για να πεισω ποιον ??? ουτε καν με νοιαζει φιλε.

Το θεμα του φορουμ εδω ειναι αν αξιζει η μεταβαση απο pc σε mac και εγω απλα ειπα την γνωμη μου

και επαναλαμβανω

Ο καλυτερος τροπος ειναι να πατε να δειτε ενα mac να δουλευει και αν μπορειτε δοκιμαστε τον λιγο για 5 λεπτα ,γιατι το 90% των ανθρωπων που το εκαναν αυτο ειπαν once go mac you never go back ?????

ΑΑΑ ποσες φορες θα δεις 2 ταινιες ταυτοχρονα και θα ξεζιπαρεις και και και και ....

Το ζητημα ειναι να χρησιμοποιεις τον υπολογιστη σου ειτε για την δουλεια σου ειτε για την διασκεδαση σου , να κανει αυτα που θελεις γρηγορα και ΑΠΛΑ και να μη φοβασαι οτι θα σε κρεμασει και οτι μετα απο μερικους μηνες χρησης θα σερνεται .......

Και μιλαμε για συμβατικους υπολογιστες της ταξης των 1500 Ε το πολυ ε

Αν παμε σε υπολογιστες 2.500 Ε παρε ενα pc αυτης της αξιας και ενα αναλογο mac pro και δες τι γινεται ....

Γιατι ολα τα studio ,tv cinema, klp χρησιμοποιουν mac ???

Γιατι ολα τα πανεπιστημια γραφιστικων μελετων χρησιμοποιουν mac ??

και εμεις συγκρινουμε αν μπορει να παιξει full hd κλπ

και τελευταιο

το asus 1000ha με 2 gb ram με το vcl το επαιξε ανετα το full hd videaki σου ....

• Super Moderators
Δημοσ.

Επειδή το θέμα έχει ξεφύγει προ πολλού και έχει γίνει ακόμα ένα Mac vs PC θέμα, με διάφορους άσχετους με υπολογιστές Macintosh να μπαίνουν για να προσπαθούν να αποδείξουν ότι οι Mac users είμαστε κακόμοιρα θύματα του marketing, παρακαλούνται θερμά τα μέλη να παραμείνουν on topic. Τα offtopic μηνύματα θα διαγράφονται άνευ ετέρου.

Επισκέπτης
Δημοσ.
Ειλικρινά, δεν γνωρίζω το λόγο που τα mac os x μ' έκαναν να είμαι οργανωτική, να χρησιμοποιώ notes ΚΑΙ calendar, που τ' απαξιούσα σε windows

Για μένα, αυτή ήταν η μεγαλύτερη αλλαγή από όλες. Πραγματικά τόσο οργανωμένος δεν ήμουν ποτέ στη ζωή μου. Άλλη ζωή πραγματικά.

Δημοσ.
να μπαίνουν για να προσπαθούν να αποδείξουν ότι οι Mac users είμαστε κακόμοιρα θύματα του marketing,

τα σχόλια για τα μουρόχαυλα πρόβατα της Microsoft δεν ενοχλούν δηλαδή;

Δημοσ.

Λοιπόν έχουμε και λέμε.

Πρώτα ας πω μερικά γενικά πράματα.Χρησιμοποιώ Windows από το 2002 όταν και άρχισα να ασχολούμαι με υπολογιστές.Πρώτη φορά ήρθα σε επαφή με Mac στο σπίτι ενός θείου μου που με φιλοξενούσε και είχε έναν Mac Pro.Ωστόσο πέραν από σερφάρισμα στο internet και κάτι άλλα πραματάκια που μου χε δείξει δεν τον είχα δουλέψει πολύ.Από αυτά τα λίγα δε μου είχαν κάνει ιδιαίτερη εντύπωση τα Mac OSX και δε μπορούσα ακόμα να καταλάβω τι τους έβρισκε.

Πριν ένα μήνα έτυχε και βρήκα το Macbook μου σε πάρα πολύ καλή τιμή(800 ευρώ) οπότε είπα να το πάρω με σκοπό να δοκιμάσω κανά μήνα τα Mac OSX και μετά να τον πουλήσω για να βγάλω και κέρδος:-D

Τις πρώτες 2-3 μέρες αν και μου έκανα μερικά πράματα εντύπωση το ότι δεν μπορούσες να κάνεις μεγιστοποίηση τα παράθυρα + κάτι άλλα πράματα με ψιλοξενέρωναν.Πάνω στη βδομάδα που τα συνηθίσει κάπως είχα πια ανάμικτα συναισθήματα και δεν ήξερα αν τελικά θα τα κρατήσω ή όχι.Μετά ακολούθησε μια βδομάδα χωρίς να το χρησιμοποιήσω καθόλου.

Πριν 2 βδομάδες είπα να το ξαναχρησιμοποιήσω.Το αποτέλεσμα;Τη τελευταία βδομάδα ανοίγω το PC μόνο για να παίξω κανά παιχνίδι ή για να δω anime στη τηλεόραση που έχω συνδέσει με το PC.

Η ταχύτητα του,πραματάκια όπως το expose,spaces κτλ δε συγκρίνονται με τίποτα.Όλα λειτουργούν άψογα και σου κάνουν τη ζωή πιο εύκολη.

Αφού ψήνομαι ακόμα και να πάρω iPhone τον Οκτώβρη/Νοέμβρη ενώ πιο παλιά το αντιπαθούσα.Μέχρι και Obj-C έχω αρχίσει να μαθαίνω σιγά σιγά:lol:

Συμπερασματικά θα έλεγα ναι αξίζει η μετάβαση εκτός και αν σε ενδιαφέρουν τα videogames.Βέβαια ακόμα υποστηρίζω το ότι είναι πανάκριβοι και θα πρεπε να μειωθούν λίγο οι τιμές.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...