billxl Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 @haHa Τέσπα, πάω πάσο, φαίνεσαι αρκετά καταρτισμένος.Πάντως μου φαίνεται περίεργο η Apple να μην απαιτεί την καλύτερη δυνατή λειτουργία των δύο, τριών καρτών που χρησιμοποιεί και να μην δίνει όση βοήθεια χρειάζεται για την δημιουργία καλών drivers για το λειτουργικό της. Εγώ πάντως, αν το θυμηθώ, αναβαθμίζω μια φορά το χρόνο τους drivers στα windows. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 @haHaΤέσπα, πάω πάσο, φαίνεσαι αρκετά καταρτισμένος.Πάντως μου φαίνεται περίεργο η Apple να μην απαιτεί την καλύτερη δυνατή λειτουργία των δύο, τριών καρτών που χρησιμοποιεί και να μην δίνει όση βοήθεια χρειάζεται για την δημιουργία καλών drivers για το λειτουργικό της. Δεν ειναι τοσο στο χερι της. Οι drivers ειναι υποδεεστεροι γιατι πολυ απλα η nvidia και η ati εχουν πολυ μικροτερη εμπειρια σε γραψιμο drivers για mac os x, εχουν πολυ μικροτερο feedback, πολυ λιγοτερο ανθρωπινο δυναμικο για να γραφει drivers για mac os x, μικροτερο ενδιαφερον κλπ . Το μικροτερο user base εχει αυτα τα αρνητικα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Ειναι λογικο επειδη ειναι ιδιο το hardware..Αλλα ακομα και ετσι το software καμμια φορα κανει διαφορα, πχ οι υποδεεστεροι κατα κανονα drivers του mac os x οδηγουν καμμια φορα σε μειωμενες επιδοσεις(αντι πανομοιοτυπες) σε σχεση με windows. Αυτό που ήθελα να πω είναι το εξής: Έστω ότι χρησιμοποιώ για έναν χρόνο έναν iMac και για έναν χρόνο ένα PC (με windows). Αν κάνω φορμάτ στο PC και ξαναφορτώσω τα windows ΚΑΙ τους ίδιους drivers που είχα πριν και το ίδιο παιχνίδι, θα τρέχει καλύτερα. Εμπειρικά, τουλάχιστον, αυτό συνέβαινε. Το format αναγεννούσε όλο το μηχάνημα (όπως είπα και πριν, με ίδιους drivers και ίδιο φυσικά hardware). Αν κάνω φορμάτ στον iMac, δε νομίζω ότι θα αλλάξει κάτι, καθώς έτσι κι αλλιώς δεν έχει πέσει η απόδοση από την πρώτη μέρα που το πήρα (και σύμφωνα με τις "μαρτυρίες" που ακούω). Αυτό εννοούσα όταν είπα πως η εγκατάσταση του bootcamp είναι καθαρή και δεν έχει ανάγκη από φορμάτ για να πιάσει το 100% των windows επιδόσεων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iznodur Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 ρε παιδια με ταλαιπωρει και μενα εδω και καιρό η αλλαγή απο windows σε mac και είμαι σχεδόν σίγουρος πως θα κάνω την μετάβαση αυτη μετά απο ατελείωτες ώρες παρακολούθησης βίντεο και ανάγνωσης φόρουμ ,τώρα με απασχολεί κάτι άλλο σκέφτομαι για το macbook pro 15 inch με τις δύο κάρτες γραφικών πάνω λόγω της 9600 αλλα γενικά παιχνίδια δεν παίζω καθόλου παίζω μόνο σε κονσόλα,το πρόβλημα μου είναι τα hd videos σε 1080p θα πρέπει να πάρω αυτό με την 9600 για να παίζει αξιοπρεπώς σε σύνδεση πάντα με tv ή και με την 9400 που έχει το φθηνότερο μοντέλο θα είμαι καλυμμένος........??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Παρε αυτο με την 9400 αφου δεν παιζεις παιχνιδια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Madlef86 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Εδώ εγώ έβλεπα Full HD βίντεο με nVidia 7800, η 9400 δεν θα μπορεί;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Εδώ εγώ έβλεπα Full HD βίντεο με nVidia 7800, η 9400 δεν θα μπορεί;; Εκει ολη την δουλεια την εκανε ο επεξεργαστης.. Και με μια καρτα γραφικων παναρχαια μπορεις να δεις full hd αν εχεις γρηγορο επεξεργαστη.. Τελος, σε αντιθεση με το mac os x, στα windows υπαρχει software που εκμεταλλευεται πολυ καλυτερα τις καρτες γραφικων για την θεαση full hd video , αλλα και software που ειναι πιο ελαφρυ και ικανο για την θεαση full hd video με χρηση του επεξεργαστη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Madlef86 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Τέτοια να ακούω φίλε μου haHa!! Άντε να πάρω κι εγώ το δικό μου iMac...!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vasilisxd Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Εγω ακόμα έχω τον Macbook Pro Alumin μόνο με Windows7 πάνω. Πάνε τώρα 3 μήνες. Αρχίζει και μου λείπει για τα καλά το OsX, νιωθω το laptop μου κουρασμένο , μακράν πιο αργό σε σχέση με το OsX. Θα περιμένω όμως το Snow Leopard για να το βάλω μια και καλή και να χαιρετίσω για πάντα τα Windows. Δέν λέω μια χαρα τα Εφτάρια αλλά μου λείπει το φουτούρα περιβάλλον του Mac. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Γιατι δεν εχεις mac os x πανω? Στα macbook pro δεν πολυλεει να βαζεις μονο windows. Δεν εχει φροντισει η apple για σωστους drivers, καινε περισσοτερο γιατι δουλευει υποχρεωτικα μονο η 9600 και οχι η nVidia 9400 για οικονομια, το touchpad δεν δουλευει οπως θα επρεπε σε windows κλπ.. Το μονο θετικο με τα windows σε macbook ειναι οτι εχεις καλυτερες επιδοσεις σε απαιτητικες εργασιες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
domal Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 παιδια ο,τι και να λενε τα τεστ η καθημερινη χρηση κανει την διαφορα , απο τοτε που πηρα τον imac 24 με την 9400 και full hd mkv βλεπω ανετα , και παραλληλα γραφω στο dvd και παραλληλα κατεβαζω απο rapidshare και παραλληλα ξεζιπαρω πολλα μεγαλα αρχεια,κληση με βιντεο ανοιχτο δεχτηκα με το skype και ολα αυτα ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ !!!!! , δεν μετανιωσα ουτε στιγμη που πηρα mac και πεταξα στα σκουπιδια το δηθεν fobero pc μου με thn 8800 gt πανω με τετραπυρυνο κλπ κλπ κλπ , βρε ουστττττ Καντε το εξης πειραμα , παρτε οποιοδηποτε "ΤΡΟΜΕΡΟ PC" , βάλτε του ο,τι θελετε πανω ,και δοκιμαστε κατι απλο , τρεξτε ενα παιχνιδι , και πατηστε τα κουμπια στο πληκρολογιο για να το κανει minimaze την ωρα που το παιχνιδι παιζει , οκ ειστε στο desktop τωρα , ανοιξτε ενα word αρχειο και δοκιμαστε να πατησετε το κουμπι του παιχνιδιου στην taskbar ,,,,,,,,, ουπσσσσσσσ κολησε !!!!!!! και μετα μου λετε για windows και ,,,,,, αφου απλα κακιστες αντιγραφες του macosx ειναι ,,,,, τοσα χρονια εχασα ποσα χρηματα με τα κ&^%$$ windows , τερμα once you go mac you never go back ............ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 παιδια ο,τι και να λενε τα τεστ η καθημερινη χρηση κανει την διαφορα , απο τοτε που πηρα τον imac 24 με την 9400 και full hd mkv βλεπω ανετα , και παραλληλα γραφω στο dvd και παραλληλα κατεβαζω απο rapidshare και παραλληλα ξεζιπαρω πολλα μεγαλα αρχεια,κληση με βιντεο ανοιχτο δεχτηκα με το skype και ολα αυτα ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ !!!!! , δεν μετανιωσα ουτε στιγμη που πηρα mac και πεταξα στα σκουπιδια το δηθεν fobero pc μου με thn 8800 gt πανω με τετραπυρυνο κλπ κλπ κλπ , βρε ουστττττ Αν και βαριεμαι να κανω δοκιμη, να βλεπεις mkv και να γραφεις dvd, να κατεβαζεις και να ξεζιπαρεις ειναι λιγο απαιτητικο απο αποψη οτι μπορει να μην μπορεσει να ανταποκριθει στις ταχυτητες ο σκληρος (ουδεμια σχεση δηλαδη με το λειτουργικο) και να εχεις προβλημα με το γραψιμο του dvd.. Απο επεξεργαστικη ισχυ ειναι αρκετα απλο-μη απαιτητικο αυτο που λες.. Το μονο προβλημα που ισως παρουσιαζοταν ειναι με την διαμεταγωγη του σκληρου που δεν εχει ιδιαιτερη σχεση το λειτουργικο.. Τελος, εχει καποιο προβλημα το (μαλλον "φανταστικο") παραδειγμα που ειπες: μου φαινεται τελειως αφελες να απαντησες σε κληση video με skype και παραλληλα να μην σταματησες το παιξιμο της ταινιας. Καντε το εξης πειραμα , παρτε οποιοδηποτε "ΤΡΟΜΕΡΟ PC" , βάλτε του ο,τι θελετε πανω ,και δοκιμαστε κατι απλο , τρεξτε ενα παιχνιδι , και πατηστε τα κουμπια στο πληκρολογιο για να το κανει minimaze την ωρα που το παιχνιδι παιζει , οκ ειστε στο desktop τωρα , ανοιξτε ενα word αρχειο και δοκιμαστε να πατησετε το κουμπι του παιχνιδιου στην taskbar ,,,,,,,,, ουπσσσσσσσ κολησε !!!!!!! και μετα μου λετε για windows και ,,,,,, . Πανευκολο και δεν παθαινει τιποτα το pc ..Και μιλαμε για pc 2 χρονων . Βασικα μπορω αυτο που λες να το κανω ,ενω ταυτοχρονα παιζει και μια απαιτητικη full hd ταινια, εκτος απο το παιχνιδι. Τελος, αν νομιζεις οτι ειναι δυνατος ο καινουριος σου iMac βαλτον να κανει αυτα που κανει πιο κατω ανετα ενας υπολογιστης 2 χρονων και βγαλε μας ενα screenshot: http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=2610011#post2610011 Παντως εδω μπορω με εναν διπυρηνο υπολογιστη 2 χρονων να ανοιξω 2 hd video 1080p(ή οσα απλα video θελεις) , οσα excel-word θελεις, οσους firefox θελεις, msn, vuze να κατεβαζει φουλ, photoshop ανοιχτο, google earth κ ταυτοχρονα να κανει μετατροπη video(οχι απλα να ειναι ανοιχτο το προγραμμα, αλλα να κανει κανονικα μετατροπη οπως χαρακτηριστικα βλεπεις κ στο screenshot) κ να μην χανει ουτε ενα καρε το παιξιμο των 2 hd video 1080p(δηλαδη να παιζουν στα 24fps οπως χαρακτηριστικα φαινεται στο screenshot, οπου παιζουν 2 hd videos των 11.1mbps κ 28.6mbps). Πολυ αμφιβαλλω αν το mac σου θα μπορει απλα να παιξει ταυτοχρονα μονο τα 2 hd 1080p videos, οχι να κανει ταυτοχρονα μετατροπη video, google earth, vuze κλπ. Βαλε λοιπον 2 full hd 1080p videos των 11.1mbps κ 28.6mbps, google earth και μετατροπη video (για να γινει μικροτερο μεγεθος και να παιζουν σε iPhone), torrent να κατεβαζει full κλπ. Πολυ αμφιβαλλω αν το mac σου θα μπορει απλα να παιξει ταυτοχρονα μονο τα 2 hd 1080p videos . Μπορεις βεβαια καλλιστα να αποφυγεις να κανεις το τεστ(και μαλιστα ειμαι σχεδον σιγουρος οτι θα το αποφυγεις) και να μας δειξεις screenshot, οπου θα φαινεται οτι τα video παιζουν χωρις χασιμο καρε(να φαινονται τα fps οπως στο παραπανω screenshot που φαινεται οτι παιζουν χωρις χασιμο καρε στα 24fps.) Y.Γ.: Εδω το 1 απο τα 2 απαιτητικα full hd video με το οποιο εγινε η παραπανω δοκιμη . Το δινω για να κανεις και εσυ την δοκιμη που προτεινω, αλλα πιστευω οτι θα αποφυγεις! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
darklordvader77 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 αυτο με το touchpad που ειπες δεν το πολυκαταλαβα να σου πω την αλληθεια.. σε macbook white και mbp alu που χω "παιξει" για ωρα, εχει φοβερη αποκριση! καμια σχεση δλ. με οτι touchpad εχω δει ποτε σε pc laptop.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 αυτο με το touchpad που ειπες δεν το πολυκαταλαβα να σου πω την αλληθεια.. σε macbook white και mbp alu που χω "παιξει" για ωρα, εχει φοβερη αποκριση! καμια σχεση δλ. με οτι touchpad εχω δει ποτε σε pc laptop.. Οι drivers της apple για το γυαλινο καινουριο touchpad σε windows και η γενικοτερη αποκριση του σε windows δεν ειναι καλη, ειναι αρκετα υποδεεστερη απο οτι σε mac os x. Γενικοτερα, τα macbook pro unibody οπως του Vasilisxd εχουν περισσοτερα μειονεκτηματα σε windows σε σχεση με προηγουμενα apple φορητα. Τι ειναι το γυαλινο trackpad που σε windows δεν ανταποκρινεται τοσο καλα, τι ειναι οτι λειτουργει υποχρεωτικα με την 9600. Και γενικοτερα δεν πολυβλεπω καποιον λογο να εχει ο Vasilisxd μονο windows πανω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
darklordvader77 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Συμφωνω! Απλα νομιζα οτι ειπες για το trackpad σε Os x, κ φοβηθηκα.. ουτε κ γω πολυβλεπω αφου δεν υπαρχει λογος να μην συνδαζει τα καλα κ των 2 λειτουργικων κ οχι μονο του ενος.. βασικα θυμηθηκα κ μια παλιοτερη συζητηση μας που ελεγες οτι κανει 2 κλικ κ σου σπαγε τα νευρα, αλλα οκ, αφου δεν ειναι αυτο.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.