Προς το περιεχόμενο

Μετάβαση απο PC σε Mac (Τελικά Αξίζει ? )

vag3d

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Αυτές είναι "βλακείες" τις intel γιατί για παράδειγμα η AMD έχει 2 socket και τα υποστηρίζει για χρόνια κι όχι για μερικούς μήνες......

Καπως offtopic:Πριν 3 χρονια (καλοκαιρι 2006) η intel παρουσιασε τους intel core 2 duo , πχ τον intel e6700 2.66GHz (εχει επιδοσεις σαν τους τωρινους iMac ).

Στην ιδια motherboard (με το socket 775) που ειχε αγορασει καποιος το 2006, μπορει σημερα μετα απο 3 χρονια να βαλει εναν τετραπυρηνο επεξεργαστη με λιγοτερο απο 140 ευρω .

Βλεπουμε δηλαδη χαρακτηριστικα κ την αντοχη στο χρονο (επιδοσεις μηχανηματος 3 ετων σαν σημερινο ακριβο iMac) και την αναβαθμισημοτητα που συμβαλλει κι αλλο στην αντοχη στο χρονο.

Τωρα γιατι καποιος παιρνει πανακριβο τετραπυρηνο για office κ λιγο ιντερνετ ειναι αλλο θεμα.

• Απαντ. 608
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Επισκέπτης
Δημοσ.

...και φυσικά η αντοχή στο χρόνο αν δεν κάνεις φορμάτ κάθε τόσο, είναι μειωμένη σε μηχάνημα με Windows.

Το γιατί βέβαια μπορεί κάποιοι να μην έχουν τον χρόνο και την διάθεση να κάνουν φορμάτ κάθε χρόνο, είναι άλλο θέμα.

Δημοσ.
Αυτές είναι "βλακείες" τις intel γιατί για παράδειγμα η AMD έχει 2 socket και τα υποστηρίζει για χρόνια κι όχι για μερικούς μήνες... Το θέμα μου είναι να πάρω κάτι που θα το κρατήσω για αρκετά χρόνια και να μην μπαίνω στο τρυπάκι της αναβάθμισης γιατί εάν μπορείς να το κάνεις θα το σκέφτεσαι ενώ εάν όχι, δεν σου περνάει από το μυαλό κάτι τέτοιο.

Φοβερες βλακειες για μια εταιρεια που εχει το μεγαλυτερο μερος της πιτας τοσα χρονια. Αυτοι ειναι οι βλακες και εμεις οι εξυπνοι...Αυτο που θελει κανεις, σε εχει βαλει ηδη στο τριπακι να παρεις νεο μηχανημα οπως λες μετα απο 7 μηνες για κατι που οπως εσυ ειπες πριν δε σου χρειαζεται

Δημοσ.

1500 euro μηχάνημα και να έχει για κάρτα την 9400Μ δεν θα το αγόραζα ποτέ! Ας σταματήσει επιτέλους η Apple να κάνει αυτές τις μαλακίες και ίσως σκεφτώ να αγοράσω iMac. Δε μπορούσε να βάλει μια 9600Μ τουλάχιστον στα ίδια λεφτά; Αν θες mac για μένα 1000 φορές πήγαινε σε macbook pro με την 9600Μ! Με τεχνολογίες όπως το opencl το να έχεις μια σχετικά καλή κάρτα γραφικών δεν είναι κακό, ανεξάρτητα του αν παίζεις games ή όχι. Εσύ βέβαια λες ότι έχεις και την κονσόλα, αλλά εγώ πάντως που στο mac μου παίζω όλα τα παιχνίδια και όπου και αν πάω μόνο το macbook pro παίρνω μαζί μου, δε με χαλά καθόλου! Σιγά μην κουβαλάω και playstation με τηλεόραση στις διακοπές! Pfff!

Δημοσ.
1500 euro μηχάνημα και να έχει για κάρτα την 9400Μ δεν θα το αγόραζα ποτέ! Ας σταματήσει επιτέλους η Apple να κάνει αυτές τις μαλακίες και ίσως σκεφτώ να αγοράσω iMac. Δε μπορούσε να βάλει μια 9600Μ τουλάχιστον στα ίδια λεφτά;

Όντως είναι πολύ τσίπηδες.Και άντε να μη το κάνουν για μας.Τη φουκαριάρα τη μάνα τους που θα θέλει να παίξει Sims 3 και δε θα μπορεί να το παίξει στο high δε τη σκέφτονται;:shock:

Δημοσ.
1500 euro μηχάνημα και να έχει για κάρτα την 9400Μ δεν θα το αγόραζα ποτέ! Ας σταματήσει επιτέλους η Apple να κάνει αυτές τις μαλακίες και ίσως σκεφτώ να αγοράσω iMac. Δε μπορούσε να βάλει μια 9600Μ τουλάχιστον στα ίδια λεφτά; Αν θες mac για μένα 1000 φορές πήγαινε σε macbook pro με την 9600Μ! Με τεχνολογίες όπως το opencl το να έχεις μια σχετικά καλή κάρτα γραφικών δεν είναι κακό, ανεξάρτητα του αν παίζεις games ή όχι. Εσύ βέβαια λες ότι έχεις και την κονσόλα, αλλά εγώ πάντως που στο mac μου παίζω όλα τα παιχνίδια και όπου και αν πάω μόνο το macbook pro παίρνω μαζί μου, δε με χαλά καθόλου! Σιγά μην κουβαλάω και playstation με τηλεόραση στις διακοπές! Pfff!

+1000 να πω?

Και λίγα βάζω.

Δημοσ.

Το θέμα συγχωνεύθηκε με το "Μετάβαση από PC σε Mac" μιας και κατέληξε να έχει το ίδιο ακριβώς θέμα.

(αλήθεια, δεν βαρεθήκατε τα ίδια και τα ίδια? )

Δημοσ.

Εχω και ένα νεο info ακόμη (αν και με το 64bit Snow αλλαζουν τα πράγματα δραματικά γενικώς)

Στο Leopard μπορεί να έχει το Mac OSX υποστήριξη μνήμης μέχρι 32 GB Ram συνολικά, όμως η κάθε εφαρμογή (πρόγραμμα) έχει Limit στα 4 GB.

Ουσιαστικά δηλαδή το λειτουργικό "βλέπει" 32 GB Ram αλλα σε κάθε πρόγραμμα αντιστοιχεί μόνο 4 GB Max Memory.

Δηλαδή με άλλα λόγια, το memory limit υπάρχει και εκεί (όπως είναι φυσικό) όμως μπορείς να έχεις περισσότερες απο μία εφαρμογές ανοικτές και να καταλαμβάνουν άλλα 4 GB (max) η κάθε μία ...

Δε θυμάμαι που το διάβασα, αλλά έτυχε και το διάβασα και το αναφέρω. (προσοχή: Δεν εχω διασταυρώσει αυτή την πληροφορία - αν και κρίνω οτι πρέπει να είναι αληθής καθώς μου φαίνεται οτι εχει λογική)

Δημοσ.

Νομιζω πως αν η εφαρμογη ειναι 32bit, τοτε δεν μπορει να εκμεταλλευτει πανω απο 4GB Ram, ακομα και αν το λειτουργικο βλεπει-αναγνωριζει πανω απο 4GB.

Δημοσ.
Νομιζω πως αν η εφαρμογη ειναι 32bit, τοτε δεν μπορει να εκμεταλλευτει πανω απο 4GB Ram, ακομα και αν το λειτουργικο βλεπει-αναγνωριζει πανω απο 4GB.

Κάτι τέτοιο πιστεύω οτι έκαναν και στο Leopard.

Προφανώς μπορούμε να έχουμε διαθέσιμη μνήμη συνολικά 32GB αλλά με τον περιορισμό των ~4GB / εφαρμογή. Έτσι εάν τρέχουμε περισσότερες της μίας εφαρμογής ταυτόχρονα είμαστε πιό άνετοι, μιας και θα έχουμε απο ~4GB μέγιστο για την κάθε μία. Ενώ στα windows 32bit απλώς έχουμε 4 GB σύνολο για όλα...!!!

Ουσιαστικά δηλαδή μάλλον πρόκειται για ένα όμορφο τεχνικό overpass της apple που παρά το γεγονός οτι υπήρχε ο "άλυτος" (για τους άλλους) περιορισμός, εκείνοι έκαναν το καλύτερο δυνατό για το λειτουργικό τους. Πολύ έξυπνο...!!!

Δημοσ.
Κάτι τέτοιο πιστεύω οτι έκαναν και στο Leopard.

Προφανώς μπορούμε να έχουμε διαθέσιμη μνήμη συνολικά 32GB αλλά με τον περιορισμό των ~4GB / εφαρμογή. Έτσι εάν τρέχουμε περισσότερες της μίας εφαρμογής ταυτόχρονα είμαστε πιό άνετοι, μιας και θα έχουμε απο ~4GB μέγιστο για την κάθε μία. Ενώ στα windows 32bit απλώς έχουμε 4 GB σύνολο για όλα...!!!...

Στις enterprise εκδοσεις των windows (των 32bit) βλεπουν και εκει πανω απο 4gb..

Δηλαδη για server μηχανηματα, για μηχανηματα που χρειαζοντουσαν πανω απο 4gb ram για ολο το λειτουργικο κλπ πριν 4 χρονια, πριν δηλαδη το 2005, το προβλημα ειχε λυθει: εβαζαν enterprise εκδοση των windows.

Τοτε σε mac os x υπηρχε το panther που δεν εχω ιδεα τι εκανε με 64bit και μεγαλες ποσοτητες ram.

Μετα το 2005,σε windows δεν υπηρχε κανενα προβλημα. Ειχαν ηδη αρχισει να ειναι προσιτοι-διαθεσιμοι-διαδεδομενοι επεξεργαστες 64bit για τον απλο οικιακο χρηστη και οποιος οικιακος ή επαγγελματιας χρηστης ηθελε να βαλει πανω απο 4GB Ram, εβαζε απλα την 64bit εκδοση των windows xp.

Απο το 2007 και μετα, μπορουσε να βαλει την 64bit εκδοση των vista.

Γενικοτερα το θεμα 4GB Ram και 64bit σε windows εχει λυθει απο το 2005 με τις 64bit εκδοσεις τους για οποιον πραγματικα το χρειαζοταν.

Τελος, αυτο:

νομιζω ισχυει και στα windows.. Δηλαδη δεν παει να τρεχεις 64bit windows, αν η εφαρμογη ειναι 32bit, δεν μπορει να δει πανω απο 4GB Ram.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...