georgeadams Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Πώς είναι η κατάσταση στους Mac? Τι παίζει εκεί σχετικά με τα Codecs? Ευκολα / Δυσκολα? Βρίσκουμε τα πάντα (και μάλιστα δωρεάν)??? Μήπως είναι ολα προεγκατεστημένα? (μπααα...δεν νομίζω..ονειρα θερινής νυκτός) Πρέπει να πληρώνουμε για τα πάντα? Δεν δουλεύουν όλοι οι Codecs οπότε έχουμε πρόβλημα? Απλώς συνδεόμαστε με την Apple/εκεί έχει τα πάντα και κατεβαίνουν αυτόματα? Για πείτε? Περίπου το ίδιο είναι και στο Mac OS X. Κατεβάζεις και εγκαθιστάς το Perian. Αυτό προσθέτει στο Quicktime (και σε όσες εφαρμογές χρησιμοποιούν τις βιβλιοθήκες του) δυνατότητα αναπαραγωγής: * File formats: AVI, DIVX, FLV, MKV, GVI, VP6, and VFW * Video types: MS-MPEG4 v1 & v2, DivX, 3ivx, H.264, Sorenson H.263, FLV/Sorenson Spark, FSV1, VP6, H263i, VP3, HuffYUV, FFVHuff, MPEG1 & MPEG2 Video, Fraps, Snow, NuppelVideo, Techsmith Screen Capture, DosBox Capture * Audio types: Windows Media Audio v1 & v2, Flash ADPCM, Xiph Vorbis (in Matroska), and MPEG Layer I & II Audio, True Audio, DTS Coherent Acoustics, Nellymoser ASAO * AVI support for: AAC, AC3 Audio, H.264, MPEG4, and VBR MP3 * Subtitle support for SSA/ASS and SRT Με αυτό, και με τη βοήθεια των VLC, Movist, Mplayer, Plex θα μπορείς να παίξεις σχεδόν τα πάντα.
domal Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 ε οχι και λιγες εφαμογες να βλεπεις ταινιες στα mac αμα το ψαξεις λιγο θα δεις
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2009 Μην ξεχνάμε πως είμαστε Έλληνες και η καλή υποστήριξη στους υπότιτλους είναι προϋπόθεση. Θα χαρώ να ακούσω προτάσεις πάντως! (στο thread με τα χρήσιμα προγράμματα, μην το χαλάμε αυτό)
tsak4 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2009 Επίσης σπαστικό είναι ότι δε μπορείς να κάνεις full screen τους browsers. μπορεις να κατεβασεις το rightzoom και καθε φορα που θα πατας το + στον σαφαρι θα γινεται fullscreen. θα πρεπει ομως καθε φορα που ανοιγεις το mac να το τρεχεις.
Street-Fighter Δημοσ. 13 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2009 μπορεις να κατεβασεις το rightzoom και καθε φορα που θα πατας το + στον σαφαρι θα γινεται fullscreen. θα πρεπει ομως καθε φορα που ανοιγεις το mac να το τρεχεις. Αυτο ειναι που σαν αυτο που πατάς στα windows για fullscreen το f11? btw μπορείς να το βαλεις να τρέχει αυτόματα καθε φορα που ανοίγει το mac:-)
tsak4 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Αυτο ειναι που σαν αυτο που πατάς στα windows για fullscreen το f11?btw μπορείς να το βαλεις να τρέχει αυτόματα καθε φορα που ανοίγει το mac:-) δεν κανει το παραθυρο ακριβως fullscreen ( δηλαδη φαινονται dock και menu bar ), απλα χωρις αυτο αν πατησεις το + στο παραθυρο του σαφαρι στο κανει το ιδανικο μεγεθος για την σελιδα που βλεπεις και εχει κενα δεξια και αριστερα. με αυτο το προγραμμα το μεγαλωνει σε ολη την οθονη. Μπορεις να το βαλεις να ανοιγει αυτοματα, πας system preferences->accounts->login items και το προσθετεις.
Street-Fighter Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 δεν κανει το παραθυρο ακριβως fullscreen ( δηλαδη φαινονται dock και menu bar ), απλα χωρις αυτο αν πατησεις το + στο παραθυρο του σαφαρι στο κανει το ιδανικο μεγεθος για την σελιδα που βλεπεις και εχει κενα δεξια και αριστερα. με αυτο το προγραμμα το μεγαλωνει σε ολη την οθονη.Μπορεις να το βαλεις να ανοιγει αυτοματα, πας system preferences->accounts->login items και το προσθετεις. Μα δεν χρειάζεσαι κατι τετοιο το μεγαλώνεις απο κατω δεξια και οποτε το ανοίγεις ειναι παλι full διάσταση το full screen ειναι αλλο Μα το ξερω εγω δεν το ειπα άλλωστε οτι μπορείς να το κάνεις να ανοιγει αυτόματα στο log in ?
tsak4 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Μα δεν χρειάζεσαι κατι τετοιο το μεγαλώνεις απο κατω δεξια και οποτε το ανοίγεις ειναι παλι full διάσταση το full screen ειναι αλλο Ειναι πιο ευκολο και γρηγορο να το κανεις με ενα κουμπακι απο το να κλικαρεις κατω δεξια και να το σερνεις μεχρι να μεγαλωσει. Μα το ξερω εγω δεν το ειπα άλλωστε οτι μπορείς να το κάνεις να ανοιγει αυτόματα στο log in ? Απο την βιασυνη μου νομιζα οτι εκανες ερωτηση. (δεν εχω πιει και καφε ακομα)
Street-Fighter Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Ειναι πιο ευκολο και γρηγορο να το κανεις με ενα κουμπακι απο το να κλικαρεις κατω δεξια και να το σερνεις μεχρι να μεγαλωσει. Απο την βιασυνη μου νομιζα οτι εκανες ερωτηση. (δεν εχω πιει και καφε ακομα) καλα ειναι πως εχεις μαθει να δουλευεις. Εγω οταν εβαλα το mac os x πραγματικά άρχισα να δουλεύω με την λογική των mac και οχι με των windows. Αλλα σου ξανα λεω οτι αν θέλεις για να φαίνεται ολόκληρο το σέρνεις και καθε φορα που το ανοίγεις μένει το ιδιο. A στον firefox παλι δεν γίνεται κατι τέτοιο όπως στον safari. Δεν πειράζει και εγω ακομα καφε πίνω Επίσης όποιος ενδιαφέρεται για τον safari να βαλει ως default να ανοίγει τα link σε νεο tab και οχι window ας μου πει να του ποσταρω πως θα το κάνει.
tsak4 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 καλα ειναι πως εχεις μαθει να δουλευεις.Εγω οταν εβαλα το mac os x πραγματικά άρχισα να δουλεύω με την λογική των mac και οχι με των windows. Αλλα σου ξανα λεω οτι αν θέλεις για να φαίνεται ολόκληρο το σέρνεις και καθε φορα που το ανοίγεις μένει το ιδιο. A στον firefox παλι δεν γίνεται κατι τέτοιο όπως στον safari. Δεν πειράζει και εγω ακομα καφε πίνω Επίσης όποιος ενδιαφέρεται για τον safari να βαλει ως default να ανοίγει τα link σε νεο tab και οχι window ας μου πει να του ποσταρω πως θα το κάνει. και εγω σχεδον 2 χρονια που εχω παρει τον iMac ετσι δουλευα, απλα βρηκα αυτο το προγραμματακι και με βολεψε. για πες πως γινεται με τα link να ανοιγουν σε νεο tab ετοιμος και ο καφες
punky Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Επίσης όποιος ενδιαφέρεται για τον safari να βαλει ως default να ανοίγει τα link σε νεο tab και οχι window ας μου πει να του ποσταρω πως θα το κάνει. Υπάρχει πάντα και το Glims, που είναι δωρεάν και δίνει τέτοιες μικρές και χρηστικές δυνατότητες.
tsak4 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Υπάρχει πάντα και το Glims, που είναι δωρεάν και δίνει τέτοιες μικρές και χρηστικές δυνατότητες. δουλευει το Glims με Safari 4? γιατι με τις beta του safari ειχε καποια προβληματα.
Street-Fighter Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 για πες πως γινεται με τα link να ανοιγουν σε νεο tab ετοιμος και ο καφες Η εντολή είναι η: defaults write com.apple.Safari TargetedClicksCreateTabs -bool true και πρέπει να κάνουμε restart το Safari για να ενεργοποιηθεί. Αν για κάποιο λόγο δεν μας αρέσει και θέλουμε να γυρίσουμε στην προηγούμενη κατάσταση, ξανατρέχουμε την εντολή αλλά στο τέλος αντικαθιστούμε τη λέξη true με τη λέξη false. defaults write com.apple.Safari TargetedClicksCreateTabs -bool false Ολα τα παραπάνω σε terminal ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:34 ---------- Υπάρχει πάντα και το Glims, που είναι δωρεάν και δίνει τέτοιες μικρές και χρηστικές δυνατότητες. Eυχαριστω αλλα δεν θα παρω. Απο την στιγμη που μπορείς με τετοιο os να κάνεις σχεδόν τα πάντα πανεύκολα και χωρις διάφορα χαζο προγράμματα οπως γίνεται στα windows και συν οτι εχεις το time machine που και φόρματ που θα κάνεις ολες η ρυθμίσεις σου θα παραμείνουν οπως ηταν γιατι να βάζεις κάποιο πρόγραμμα για να κάνεις την δουλεία σου? Φιλικά
tsak4 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Η εντολή είναι η:defaults write com.apple.Safari TargetedClicksCreateTabs -bool true και πρέπει να κάνουμε restart το Safari για να ενεργοποιηθεί. Αν για κάποιο λόγο δεν μας αρέσει και θέλουμε να γυρίσουμε στην προηγούμενη κατάσταση, ξανατρέχουμε την εντολή αλλά στο τέλος αντικαθιστούμε τη λέξη true με τη λέξη false. defaults write com.apple.Safari TargetedClicksCreateTabs -bool false Ολα τα παραπάνω σε terminal Εγινε και αυτο Thanks Street-Fighter
Street-Fighter Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Εγινε και αυτοThanks Street-Fighter nop κατι αλλο που μπορει να μην γνωρίζεις ειναι με την χρήση alt ή shift δεν θυμάμαι ακριβώς και πατώντας πανω σε καποιο link ανοιγει σε tab και οχι σε παράθυρο Αλλα αν θες να ανοίγεις τα πάντα ολα σε tab τοτε το φτιάχνεις οπως είπα. Αυτα καλησπέρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.