NiCk_ Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Ε τοτε πως το εξηγεις που ολο κ περισσοτεροι επαγγελματιες παιρνουν pc? Χωρίς να είμαι ειδικός μπορώ να σκεφτώ και το software .. Πριν από 10 χρόνια κάποια προγράμματα που υπήρχαν σε Mac ήταν πολύ καλύτερα από τα αντίστοιχα σε PC .. Πλέον κάποιοι επιλέγουν προγράμματα που υπάρχουν σε PC για να κάνουν την δουλειά τους ... Άλλοι επιλέγουν την pro suite που υπάρχει στα Mac .. Στον τομέα των hardware πάλι, δεν νομίζω ότι τα Mac υστερούν σε σχέση με τα PC .. Τόσο τα Macbook Pro όσο και τα Mac Pro είναι μεταξύ των κορυφαίων στις κατηγορίες τους ... Αυ το γιατι τωρα πια τα pc εχουν ιδιες ή καλυτερες επιδοσεις κ αντοχη στο χρονο με τα mac για παρομοια χρηματα.. Ας μην αρχίσουμε το ίδιο θέμα πάλι .. Νομίζω είναι φανερό ότι είναι εντελώς διαφορετικές οι απόψεις που επικρατούν σε αυτό το θέμα .. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Whiteyez Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Μα δεν είναι το θέμα μόνο στα προγράμματα αλλά και στο λειτουργικό, αυτό προσπαθώ να πώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ixthy Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Ελπίζω με το snow η apple να επιδείξει καινοτόμα πράγματα. Το open cl ακούγεται πολύ ωραίο. Μάλλον ταιριάζει με το cuda. Βέβαια αν καταφέρει να εκμεταλλευτεί και τις κάρτες της ATI για παράλληλη επεξεργασία, μιλάμε για πράγματα που σε επαγγελματικό επίπεδο, αλλά ίσως και στο gaming στα pc δε θα είναι διαθέσιμα. Βέβαια πρέπει η Apple να κάνει κάτι ώστε να μην είναι μόνη της στο θέμα του software και να δώσει τα κίνητρα στους developers να χρησιμοποιήσουν τις τεχνολογίες της, ώστε να μη βλέπουμε συνεχώς εφαρμογές μόνο για windows είτε είναι παιχνίδια, είτε επαγγελματικά προγράμματα. Επίσης πρέπει να δώσει στους καταναλωτές περισσότερες επιλογές στο θέμα των gpus. Δεν μπορεί στο τέρας mac pro να μη σε αφήνει να βάλεις μια nvidia της προκοπής (για να μην πω 2 lol)!!! Βέβαια θεωρώ απαράδεκτο και από πολλές εταιρείες να έχουν βοηθήσει τη microsoft να έχει το μονοπώλιο με ένα αποτυχημένο λειτουργικό, τη στιγμή που το unix είναι το πιο ιστορικό και το πιο δυνατό λειτουργικό που υπάρχει. Το νέο mac os x που ουσιαστικά είναι ένα unix λειτουργικό θα έπρεπε να έχει πολύ περισσότερες επιλογές σε software (το ίδιο ισχύει και για το linux). Φαίνεται τους πέφτει πολύ βαρύ να κάνουν compile για όλα τα δημοφιλή λειτουργικά, ή τα παίρνουν από το θείο Bill. Χεχε να μην ξεχάσω ότι η microsoft μέχρι και την ίδια την apple έσωσε από χρεωκοπία, ζητώντας βέβαια κάποια ανταλλάγματα. Ήθελε να φάει τη netscape και να εξαφανίσει όλες τις σουίτες γραφείου για να γίνει μονοπώλειο και με τον explorer και με το office. Εφιαλτικά πράγματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Whiteyez Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Βασικά στα νέα Mac Pro μέχρι 4 κάρτες μπορείς να βάλεις.. Multiple graphics card configurations available with two, three, or four NVIDIA GeForce GT 120 cards Θα θέλαμε και άλλα μοντέλα, χωρίς ταρζανιές βέβαια. Εγώ πιστεύω θα δούμε πολλά καλά στα snow leopard..αναμονή... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vag3d Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Καταρχάς ευχαριστώ πολύ για την συμμετοχή σας στο Thread. Οσο περισσότερες πληροφορίες ακούγονται τόσο περισσότερο συμπληρώνεται το Puzzle...!!!! Διαπιστώνω οτι γίνεται ενα πολύ ενδιαφέρον και ζουμερό σε πληροφορίες Thread και αυτό είναι κάτι πολύ ευχάριστο...!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Δύο πραγματάκια: Κατ' αρχάς, το 64bit, απ' ότι έχω καταλάβει, θα λυθεί με την έλευση του νέου λειτουργικού Snow Leopard. Ας με διορθώσει ο ειδικός μας σε τέτοια θέματα haHa αν κάνω λάθος. Δεύτερον, η αντοχή στο χρόνο είναι μικρότερη στους Mac από την άποψη ότι έχουν χειρότερο hardware για ίδια χρήματα, αλλά είναι μεγαλύτερη από την άποψη ότι το λειτουργικό σύστημα δεν "κουτσαίνει" με τον καιρό και δεν έχει πρόβλημα με τους ιούς, κάτι που μπορεί να σου κουτσαίνει το μηχάνημα και να μην το έχεις καταλάβει. Άρα αν μιλάμε για έναν άνθρωπο που ΔΕΝ σκοπεύει να κάνει συντήρησεις και φορμάτ στο μηχάνημα του, σε 2 χρόνια οι επιδόσεις του στο καλύτερο-hardware PC θα είναι ίδιες (ή και χειρότερες) με του χειρότερο-hardware Mac. Απλά μια γνώμη, δε χρειάζεται να λέμε και να ξαναλέμε τα ίδια και τα ίδια. Διαφωνούμε, γράφουμε ο καθένας τη γνώμη του και τελειώνει η ιστορία. Ας πω και κάτι αόριστο, μήπως και ενδιαφέρει τον topic starter: Ένας Mac είναι φτιαγμένος για να σου φτιάχνει τη μέρα. Προσωπικά βρίσκω αρκετά σημαντικό το ότι δε σου χαλάει την ψυχολογία όταν πας να δουλέψεις, αντίθετα θα βρεις πολλά πράγματα που θα σε "φτιάχνουν" και σπάνια θα βγαίνεις εκτός εαυτού. Το βρίσιμο που έχω ρίξει στα PC μου, δεν το έχω ρίξει σε καμία περίπτωση στον Mac μου. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί μας θεωρούν "φανατισμένους". Νιώθεις το μηχάνημα σου αξιόπιστο και θυμάσαι ότι η πληροφορική είναι απόλαυση - διασκέδαση. Όλα αυτά συμβαίνουν αθροιστικά, μέσα από λεπτομερειούλες, που η κάθε μια από μόνη της φαντάζει ασήμαντη. Όλες μαζί όμως, κάνουν τη διαφορά. Στην ψυχολογία σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vag3d Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Παιδιά, όσον αφορά τις κάρτες γραφικών, ακούστε και λίγο αυτό. Στις κάρτες γραφικών υπάρχουν οι λεγόμενες υποστηριζόμενες λειτουργίες σε Hardware επίπεδο και σε Software επίπεδο (το hardware επίπεδο είναι αυτό που δίνει τις επιδόσεις). Επειδή οι εταιρίες που φτιάχνουν Graphics Cards είναι εμπορικές, τις ενδιαφέρει να πουλήσουν. Συνεπώς, φτιάχνουν διαρκώς πληθώρα μοντέλων χωρίς να σημαίνει οτι υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξυ τους (σε hardware επίπεδο). Πχ. Η αρχαία Nvidia 6600, υποστήριζε σε Hardware επίπεδο ό,τι και η 6800 (απλώς η 6800 ήταν πιό γρήγορη). Αν κάποιος ήθελε να την "βγάλει οικονομικά"...αλλα ταυτόχρονα να είναι και μέσα στο επίπεδο της τρέχουσας τεχνολογίας, έπαιρνε την 6600...(η την 6600 GT). Με βάση τα παραπάνω, ανα γενιά τεχνολογίας καρτών γραφικών, θα μπορούσαμε να πούμε οτι αν οι Mac εκείνης της εποχής έβαζαν στους Mac pro τους τις 6600 GT, τότε, οκ, θα μπορουσε να πάρει κάποιος 2 Χ Τετοιες κάρτες και να αυξήσει τις επιδόσεις του (μιας και ουσιαστικά απο τεχνολογικής απόψεως, πχ. Shader Model 3 που ήταν τότε αν θυμάμαι καλά, δεν θα κέρδιζε κάποιο extra feature). Ισως αυτή να είναι και η λογική της Apple...!!! Θέλεις παραπάνω ισχύ? Βάλε 2 ή 4 κάρτες γραφικών....!!!! Είδα πχ. τώρα με τους Nehalem το "πόσο γρήγορα" ενέργησε...!!! Ενέργησε ουτε αργά ούτε γρήγορα μπορώ να πω...!!!! Αραγε στους Mac Pro με Quad Core, θα μπορεί κάποιος να βάλει Nehalem? Οχι (δεν νομίζω δηλαδή για να είμαι και πιό σωστός σε αυτά που λέω)...!!! Αν πχ. αλλάζουν στην αντιπροσωπεία της Apple motherboard, τότε πόσο θα κόστιζε αυτή η αναβάθμιση? Εκεί είναι το ζουμί της υποθεσεως νομίζω....!!!! Ετυχε να δω βιντεάκια με χειρισμό Mac, καθώς και στο Πλαίσιο που είχε κάποιυς iMac. Πραγματικά το λειτουργικό σύστημα είναι μια απόλαυση...!!! Αμα εχω 2 Χ Nehalem (άραγε υπάρχουν mac pro με 4 Χ επεξεργαστές ή με 8 Χ επεξεργαστές? Οχι πως θα είχα τα λεφτά να τους αγοράσω, αλλα απλώς αναρωτιέμαι)....και εχω και 32GB Ram, και ένα OS (το OSX) που υποστηρίζει σταθερά τα παραπάνω, τότε εκεί φαίνεται η υπεροχή των Mac. Διότι στα PC υπάρχει ένα θεματάκι με το "πόση μνήμη μπορούν να δεχτούν"...!!! Οσα χρόνια έχω PC, έχω σιχαθεί να μου λέει πχ η Motherboard οτι παίρνει μέχρι 8GB Ram και το λειτουργικό να δέχεται μέχρι 2 η 4....!!! :S Αν η Aplle υποστήριζε την προσθήκη οποιαδήποτε κάρτας του εμπορίου ή έστω είχε απο ένα καλό δείγμα αξιόλογων GPU στις κάρτες γραφικών που διαθέτει (σε συνδυασμό και με τις διαθέσιμες μνήμες - σε ποσότητα και ταχύτητα - των καρτών γραφικών) και είχαμε επιλογές, αυτό θα ήταν εκπληκτικό...!!! θα έκανε τους Mac εντελώς αχτύπητους...!!! Τι άλλο να ζητήσει ένας χρήστης? Σταθερό λειτουργικό (απο όσο εχω ακούσει δηλαδή), πλήρη υποστήριξη (οκ...πανάκριβα όμως)....δυνατούς επεξεργαστές....μπόλικη μνήμη (έστω και un-original)...ΚΑΙ κάρτες γραφικών που να ταιριάζουν στις ανάγκες των χρηστών.....!!!! Και ολα αυτά με την μαγεια και την ανετίλα χειρισμού των Mac (OSX) Υστερόγραφο: Εκπληκτικές οι απαντήσεις και τα Link σας...!!! Δεν προλαβαίνω τώρα να τα σχολιάσω όλα τώρα (γιατι πρέπει να πέσω για ύπνο για να πάω στην δουλειά το πρωί)... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elven Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Κατ' αρχάς, το 64bit, απ' ότι έχω καταλάβει, θα λυθεί με την έλευση του νέου λειτουργικού Snow Leopard. Ας με διορθώσει ο ειδικός μας σε τέτοια θέματα haHa αν κάνω λάθος. Δεν ξέρω αν θες συγκεκριμένα να στο επιβεβαιώσει ο haHa αλλά έχεις δίκιο,το Snow είναι 64bitο. Στα άλλα διαφωνώ κλασικά αλλά δεν αφορούν το θέμα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Δύο πραγματάκια: Κατ' αρχάς, το 64bit, απ' ότι έχω καταλάβει, θα λυθεί με την έλευση του νέου λειτουργικού Snow Leopard. Ας με διορθώσει ο ειδικός μας σε τέτοια θέματα haHa αν κάνω λάθος. .. Nαι το snow leopard θα ειναι 64bit. Θα βγουν κ εφαρμογες 64bit κ ετσι πχ ενας mac pro που θα τρεχει snow leopard θα φθασει πχ σε επιδοσεις στο photoshop εναν mac pro που τρεχει vista 64 .(μιας κ σε leopard 10.5 ειναι πιο αργος) ...Αραγε στους Mac Pro με Quad Core, θα μπορεί κάποιος να βάλει Nehalem? Οχι (δεν νομίζω δηλαδή για να είμαι και πιό σωστός σε αυτά που λέω)...!!! Αν πχ. αλλάζουν στην αντιπροσωπεία της Apple motherboard, τότε πόσο θα κόστιζε αυτή η αναβάθμιση? Εκεί είναι το ζουμί της υποθεσεως νομίζω....!!!! Οχι δεν παιζει κατι τετοιο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vag3d Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Οχι δεν παιζει κατι τετοιο. Δηλαδή, αν τους παει κάποιος το mac pro για αλλαγή Motherboard απο Qcore σε Nehalem, δεν στο κάνουν? Περιμένουν να αγοράσεις νέο Mac pro? Μα αφού ουσιαστικά η Motherboard είναι που θα κάνει την διαφορά για τον επεξεργαστή. Γιατι να αγοράσει κανείς τα πάντα απο την αρχή? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Δηλαδή, αν τους παει κάποιος το mac pro για αλλαγή Motherboard απο Qcore σε Nehalem, δεν στο κάνουν? Περιμένουν να αγοράσεις νέο Mac pro?Μα αφού ουσιαστικά η Motherboard είναι που θα κάνει την διαφορά για τον επεξεργαστή. Γιατι να αγοράσει κανείς τα πάντα απο την αρχή? Γιατι δεν ειναι do it yourself μηχανημα... Aν θελεις τετοιες ευκολιες, χτιζεις μονος σου μηχανημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vag3d Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Γιατι δεν ειναι do it yourself μηχανημα... Aν θελεις τετοιες ευκολιες, χτιζεις μονος σου μηχανημα. Και με τις μνήμες? Παρατήρησα πχ. οτι οι μνήμες που βάζουν στον Mac pro στο επίσημο Site της apple (όχι στο Ελληνικό της Rainbow) ως ελάχιστο είναι πλέον τα 6GB. Αν πάω εγω και ζητήσω Mac Pro με 1 GB Ram, δεν θα μου δώσουν? Θα με αναγκάσουν να πληρώσω για τα 6???? Επίσης για τον Qcore-Nehalem που έλεγα πριν---> Μα γιατι να μή μου το κάνουν...!!! Αφού Θεωρείται Upgrade...!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Μην έχεις στο μυαλό σου ότι τα μηχανήματα της Apple είναι upgradeable ιδιαιτέρως. Μπορείς ν' αναβαθμίσεις κάποια πράγματα, αλλά η λογική είναι ότι παίρνεις fix μηχάνημα. Εν ολίγοις, δεν είναι PC. Το λειτουργικό φτιάχνεται για συγκεκριμένα εξαρτήματα και ελάχιστους συνδυασμούς μηχανημάτων, είναι ένας από τους λόγους που είναι πιο σταθερό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeadams Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Και με τις μνήμες? Παρατήρησα πχ. οτι οι μνήμες που βάζουν στον Mac pro στο επίσημο Site της apple (όχι στο Ελληνικό της Rainbow) ως ελάχιστο είναι πλέον τα 6GB. Αν πάω εγω και ζητήσω Mac Pro με 1 GB Ram, δεν θα μου δώσουν? Θα με αναγκάσουν να πληρώσω για τα 6???? Αν πας να αγοράσεις αυτοκίνητο και τους ζητήσεις να σου βάλουν μόνο το κάθισμα του οδηγού και όχι τα άλλα καθίσματα, θα το κάνουν; Ή θα σε αναγκάσουν να πληρώσεις και για τα 4 καθίσματα, ενώ εσύ χρειάζεσαι μόνο το ένα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giorgos_k Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Ας πω και κάτι αόριστο, μήπως και ενδιαφέρει τον topic starter: Ένας Mac είναι φτιαγμένος για να σου φτιάχνει τη μέρα. Προσωπικά βρίσκω αρκετά σημαντικό το ότι δε σου χαλάει την ψυχολογία όταν πας να δουλέψεις, αντίθετα θα βρεις πολλά πράγματα που θα σε "φτιάχνουν" και σπάνια θα βγαίνεις εκτός εαυτού. Το βρίσιμο που έχω ρίξει στα PC μου, δεν το έχω ρίξει σε καμία περίπτωση στον Mac μου. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί μας θεωρούν "φανατισμένους". Νιώθεις το μηχάνημα σου αξιόπιστο και θυμάσαι ότι η πληροφορική είναι απόλαυση - διασκέδαση. Όλα αυτά συμβαίνουν αθροιστικά, μέσα από λεπτομεριούλες, που η κάθε μια από μόνη της φαντάζει ασήμαντη. Όλες μαζί όμως, κάνουν τη διαφορά. Στην ψυχολογία σου. Πολύ ωραία τοποθέτηση, well said!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.