Προς το περιεχόμενο

Μετάβαση απο PC σε Mac (Τελικά Αξίζει ? )

vag3d

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 608
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Το aMSN μοιάζει πάρα πολύ με το MSN οπτικά.

Το aMSN το έχω χρησιμοποιήσει με Video-κλήση μονόπλευρα. Είχε δηλαδή ένας φίλος μου Camera και MSN και εγώ aMSN χωρίς camera και τον έβλεπα και τον άκουγα κανονικά (αυτός όμως όχι μιάς και δεν είχα κάμερα και mic συνδεδεμένα κλπ). Το aMSN επίσης μπορεί να καταγράψει σε αρχείο την Video-Συνομιλία σας για να την ξαναδείτε αργότερα και όλα αυτά σαν Default ρυθμίσεις απο όσο θυμάμαι ενώ το MSN νομίζω (τουλάχιστον χωρίς plugin or something, δεν το κάνει αυτό - αλλα επειδή στα windows δεν το έχω ψάξει και πολύ το msn δεν γνωρίζω σίγουρα αν ισχύει ο ισχυρισμός μου για το msn)...!!! :D

(μήπως σας μπέρδεψα λίγο..?? χιχι Lool)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω την εντύπωση ότι το msn είναι πρωτόκολο.

Το πρόγραμμα της Μ$ για αυτό είναι το Live Messenger.

Το aMSN υπάρχει και για Windows.

Το adium είναι κλάσεις πιο πάνω απο το aMSN

Έχω την εντύπωση ότι το msn είναι πρωτόκολο.

Το πρόγραμμα της Μ$ για αυτό είναι το Live Messenger.

Το aMSN υπάρχει και για Windows.

Το adium είναι κλάσεις πιο πάνω απο το aMSN

Εν αρχή ήταν το Windows Messenger. Δινόταν μαζί με τα Windows XP.

Κάποια στιγμή, η Microsoft αποφάσισε να λανσάρει το msn.com ως το σούπερ portal που τα έχει όλα και συμφέρει. Παράλληλα μετονόμασε πολλές από τις υπηρεσίες της δίνοντας τους το πρόθεμα MSN.

Έτσι, φτιάχτηκε το MSN Messenger ως διάδοχος του Windows Messenger. Αρχικά, η μόνη διαφορά τους ήταν πως το MSN Messenger προβάλει διαφημίσεις(*) στο κάτω τμήμα του παραθύρου. Σιγά σιγά προστέθηκαν σε αυτό και διάφορα μπλιμπλίκια (παιχνίδια, smilies χρώματα κλπ) για να δικαιολογήσουν τη μετάβαση σε αυτό.

Αργότερα, η Microsoft είδε πως το όλο "MSN-κάτι" σύστημα δεν τσουλάει και έτσι αποφάσισε να το μετονομάσει για μια ακόμα φορά και να το ξαναλανσάρει. Έτσι γεννήθηκε το Windows Live (Windows Live Search(*), Windows Live Spaces κλπ) και φυσικά το Windows Live Messenger.

Οι υπόλοιπος κόσμος βέβαια έχει μάθει και συνηθίσει το όνομα MSN και γι' αυτό βλέπεις όλοι (εκτός Microsoft) να το αναφέρουν ακόμα έτσι. ;)

(*) [off-topic] Απλή λύση για τις διαφημίσεις: βάλτε το site rad.msn.com στη λίστα με τα απαγορευμένα site (Restricted sites), στις ρυθμίσεις ασφαλείας του Internet Explorer στα Windows. ;)

(**) Πριν από λίγες μέρες μας τελείωσε και το Windows Live Search. Τώρα ονομάζεται "Bing". Λες η επόμενη έκδοση του messenger να γίνει Bing Messenger ?? :lol:

Η κύρια απασχόληση μου είναι 3D Animation & Motion Graphics, και είμαι κάτοχος ενος Mac Pro και 2 PC οπότε μπορώ να σου πω κάποια πράγματα.

Παιδιά, μετά απο πολλάαα χρόνια χρήσης Η/Υ, είμαι κοντά στην απόφαση να μεταβώ απο PC σε Mac.

Γενικότερα χρειάζομαι ένα Mac για 3D Modeling και για γραφικά (ισχυρό μηχάνημα δηλαδή με δυνατό CPU, και αρκετή μνήμη RAM, καθώς και δυνατή κάρτα γραφικών, κλπ).

Οπότε αναγκαστικά πας σε Mac Pro με Quadro 4800 που βγαίνει αρκετά σεβαστό ποσό.

Ένας απο τους λόγους που σκέφτομαι να αγοράσω mac είναι οτι έχω ακούσει τα καλύτερα λόγια για αυτούς και οτι έχω κουραστεί να ασχολούμαι με το λειτουργικό σύστημα και να χάνω τον χρόνο μου με αυτό (είται αυτό λέγεται windows, είται λέγεται Linux) και οτι κάποια στιγμή αργότερα θέλω να επενδύσω αρκετά λεφτά στην αγορά κάποιων προγραμμάτων.

Αν στήσεις Vista x64 με όλο το software που ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ, και κάνεις ενα backup τον δίσκο μέσω windows για κάθε ενδεχόμενο, δεν θα έχεις πρόβλημα. Αν τώρα αρχίζεις και βάζει παιχνίδια η ότι αλλη σαβούρα βρίσκεις λογικό είναι να έχεις προβλήματα...

Συλλογιζόμενος τις τσουχτερές τιμές (για Mac Pro - τον μεγάλο με 2 x Nehalem CPU και τα περίπου 6.000 euro+), σκέφτομαι να αγοράσω για αρχή έναν Macbook Pro (σαν πιό φθηνή λύση - όχι οτι δέν είναι πολύ ακριβός και αυτός) προκειμένου να δω απο πρώτο χέρι την μαγεία των mac.

Τo Macbook pro ζεστένεται υπερβολικά κατά το rendering, έχω χάσει ήδη ένα γι' αυτό το λόγο.

11. Αξίζουν τελικά τα Mac? (το macbook pro έχει διπλάσια τιμή απο ένα άλλο laptop με τα ιδια hardware χαρακτηριστικά). Θα με βολέψουν οι mac για 3D Modeling για για γραφικά??? Οκ, ο macbook pro έχει Intel Core Duo και όχι Quad Core όπως ο μεγάλος αδελφός του, αλλα μιλάω τωρα γενικώς για τους Mac).

Για 3D Grahics θα έλεγα όχι.

Δεν υπάρχει το 3DS Max, Autocad, Fusion, Vray, Massive που είναι εργαλεία που χρησιμοποιώ.

Το Maya κάτω απο osx εχει χάλια performance σε σύγκριση με windows (στο ίδιο μηχάνημα).

Το osx σαν λειτουργικό λεεί πολυ περισσότερα απο τα windows, αλλα τι να το κάνεις όταν δεν υπάρχουν ή εχεις προβλήματα με τις εφαρμογές.

Επίσης περιορισμένες επιλογές για κάρτες γραφικων με κάνουν να μην τα προτιμώ.

Το τωρινό μου workstation είναι HP XW8600 με Xeon E5420 και καρτα Quadro 5600. Όλο μαζί πήγε 1800 Ευρώ απο ebay!!

Μην με παρεξηγήσεις τα mac τα λατρεύω σε όλα τα άλλα εκτός απο graphics. Έχω ενα Mac Pro για μουσική, και Macbook pro για όλα τα άλλα.

Νομίζω Nimrod7 οτι ήσουνα ακαριαία άμεσος στο Post σου. (ωραίος)

Η ενασχόλησή σου με 3D κάνει την γνώμη σου (στα μάτια μου τουλάχιστον) ισχυρή (+ το ότι έχεις την εμπειρία και απο τα δύο είδη μηχανημάτων/λειτουργικών Mac Pro & PC). (Ολες οι απαντήσεις των παιδιών βοηθάνε στο να σχηματιστεί άποψη σιγά-σιγά πιστεύω, αλλα ειδικά η δική σου - "3D Modeling απαντηση" ήταν αυτό που "ελειπε" τόσο καιρό απο το Thread)

Σήμερα αγόρασα μόλις και ένα πρόγραμμα για Camera Tracking για να εισέλθω σιγά-σιγά και στον μαγικό κόσμο των Video Special Effects.

(Ευτυχώς υπάρχει και για Mac, και για Linux και για Win 32 και για Win 64 και η τυχόν αλλαγή πλατφόρμας για το License είναι αρκετά φθηνή - αν προκύψει θέμα)

(κατα κάποιον τρόπο offtopic - αλλα και ταυτόχρονα και σχετικό με το Thread, μιας και γνωρίζουμε οτι το MacOSX υποστηρίζει 32 GB Ram)---> Αλήθεια τα Windows Vista 64 πόση μνήμη Ram αναγνωρίζουν? (και πόση τα Vista 32? Και πόση τα XP 64?) (οκ, για τα XP 32 ξέρουμε οτι βλέπουν 3.5 GB Ram περίπου...)

Χεχε..!!! Ναι για την Ram είμαι υπέρ της άποψης "Φάτε μάτια ψάρια"...

Οσο περισσότερη, τόσο καλύτερα...!!! (που να κάνω επεξεργασία Video απο την High Definition Camcorder μου ο άνθρωπος με 6 GB Ram φορεμένα στο μηχάνημα και αναγνωρίσιμα μόνο τα 3.5-4??)

(μην απορήσετε γιατι "φοράω" 6 GB Ram. Είχα 2 GB και χωρούσαν και τα νέα 4 GB που αγόρασα. Τα έβαλα όλα και ας μην τα ανγνωρίζει το λειτουργικό)

Οι υπόλοιπος κόσμος βέβαια έχει μάθει και συνηθίσει το όνομα MSN και γι' αυτό βλέπεις όλοι (εκτός Microsoft) να το αναφέρουν ακόμα έτσι. ;)

Ο οποίος κόσμος βέβαια δεν είχε χρησιμοποιήσει ποτέ τον ίδιο τον msn, αφού οι περισσότεροι έμαθαν τι είναι το ιντερνετ πέρσι μαζί με το facebook. Επίσης για ένα περίεργο λόγο έχουν "συνηθίσει τα greeklish" και "τους φαίνονται ευκολότερα", παρόλο που πριν από ελάχιστο χρονικό διάστημα αρχισαν να τα χρησιμοποιούν (και όχι κατ'ανάγκη οπως κάποτε κάποιοι σε κανάλια irc) αλλά επειδή είναι trendy.

Sorry για το offtopic αλλά... ήθελα να τα βγαλω απο μέσα μου :P

Ο οποίος κόσμος βέβαια δεν είχε χρησιμοποιήσει ποτέ τον ίδιο τον msn, αφού οι περισσότεροι έμαθαν τι είναι το ιντερνετ πέρσι μαζί με το facebook. Επίσης για ένα περίεργο λόγο έχουν "συνηθίσει τα greeklish" και "τους φαίνονται ευκολότερα", παρόλο που πριν από ελάχιστο χρονικό διάστημα αρχισαν να τα χρησιμοποιούν (και όχι κατ'ανάγκη οπως κάποτε κάποιοι σε κανάλια irc) αλλά επειδή είναι trendy.

Sorry για το offtopic αλλά... ήθελα να τα βγαλω απο μέσα μου :P

τα greeklish ηταν αποδεκτα πριν 12 χρονια οταν ημασταν σε νηπιακο σταδιο του internet και στη εξαψη του mirc, τωρα απλα ειναι ντροπη και στεναχωριεμαι οταν βλεπω φιλους μου φιλολογους να τα χρησιμοποιουν. Το εβγαλα κι εγω

τα greeklish ηταν αποδεκτα πριν 12 χρονια οταν ημασταν σε νηπιακο σταδιο του internet και στη εξαψη του mirc, τωρα απλα ειναι ντροπη και στεναχωριεμαι οταν βλεπω φιλους μου φιλολογους να τα χρησιμοποιουν. Το εβγαλα κι εγω

+1000

Ειναι τουλαχιστον απαραδεκτο να χρησιμοποιουμε greeklish και να ξεχναμε να γραφουμε ελληνικα .

Σωστόν, αλλα μη συνεχίζετε τα Off-topic εαν δεν έχετε ταυτόχρονα και κάτι να προσθέσετε σχετικο με το Thread. (Τουλάχιστον έτσι κάποιος πιθανός αναγνώστης του Thread, θα μπορεί να λαμβάνει την πληροφορία για την οποία μπήκε να διαβάσει, και δεν θα είναι ενα "βαρετό Thread" (δηλαδή με άσχετες με το θέμα πληροφορίες), αλλα ένα thread γεμάτο χρήσιμες πληροφορίες γεμάτο με αγάπη (προς το θέμα) στοργή και προδέρμ..χιχιχ...) :-) :-)

Ερώτημα:

Στα Windows υπάρχει μια σχετική ευκολία με την εγκατάσταση Codecs πχ. http://www.free-codecs.com/download/Codec_Pack_All_In_1.htm

Πώς είναι η κατάσταση στους Mac? Τι παίζει εκεί σχετικά με τα Codecs? Ευκολα / Δυσκολα? Βρίσκουμε τα πάντα (και μάλιστα δωρεάν)??? Μήπως είναι ολα προεγκατεστημένα? (μπααα...δεν νομίζω..ονειρα θερινής νυκτός) Πρέπει να πληρώνουμε για τα πάντα? Δεν δουλεύουν όλοι οι Codecs οπότε έχουμε πρόβλημα? Απλώς συνδεόμαστε με την Apple/εκεί έχει τα πάντα και κατεβαίνουν αυτόματα? Για πείτε? :-)

Αλήθεια τα Windows Vista 64 πόση μνήμη Ram αναγνωρίζουν? (και πόση τα Vista 32? Και πόση τα XP 64?) (οκ, για τα XP 32 ξέρουμε οτι βλέπουν 3.5 GB Ram περίπου...)

Τοσο τα vista 64 business,οσο και τα xp64 ή τα windows7 64, οπως κ καθε διανομη linux χ64, υποστηριζουν-αναγνωριζουν-εκμεταλλευονται πολλη,μα πολλη Ram. Συγκεκριμενα 128GB για τα windows.

Τοσο τα vista 64 business,οσο και τα xp64 ή τα windows7 64, οπως κ καθε διανομη linux χ64, υποστηριζουν-αναγνωριζουν-εκμεταλλευονται πολλη,μα πολλη Ram. Συγκεκριμενα 128GB για τα windows.

Ωραία.

Βασικά επειδή με την υπόθεση οτι τα 32 bit WinXP θεωρητικά θα επρεπε να υποστηρίζουν 2^32= 4.294.967.296 bytes (υπολογισμός μνήμης ανα Bit λειτουργικών συστημάτων) και λόγω της κάρτας γραφικών (η δεν ξερω και εγώ τι άλλο) υποστηρίζουν πρακτικά 3.5 GB Ram περίπου, αναλογικά θα έπρεπε ένα 64 bit σύστημα να υποστήριζε

"θεωρητικά" 2^64 = 18.446.744.073.709.551.616 bytes.

Πρακτικά όμως τα πράγματα είναι πάντα πολύ διαφορετικά.:-)

post-131442-129063009043_thumb.png

Επισκέπτης
Πώς είναι η κατάσταση στους Mac? Τι παίζει εκεί σχετικά με τα Codecs? Ευκολα / Δυσκολα? Βρίσκουμε τα πάντα (και μάλιστα δωρεάν)??? Μήπως είναι ολα προεγκατεστημένα? (μπααα...δεν νομίζω..ονειρα θερινής νυκτός) Πρέπει να πληρώνουμε για τα πάντα? Δεν δουλεύουν όλοι οι Codecs οπότε έχουμε πρόβλημα? Απλώς συνδεόμαστε με την Apple/εκεί έχει τα πάντα και κατεβαίνουν αυτόματα? Για πείτε? :-)

Υπάρχουν, δυστυχώς, λίγες επιλογές για να βλέπεις αρχεία video στα Mac. Τρέχουν τα περισσότερα αρχεία video (προς το παρόν μόνο για τα αρχεία του Real Player χρειάστηκα το συγκεκριμένο πρόγραμμα) και λογικά δε θα σου λείψει κάτι ιδιαίτερο.

Εμένα μου έλειψαν τα εξής δύο:

1) Δεν μπορείς να προσθέσεις υπότιτλους σε μια ταινία με drag 'n' drop, αλλά πρέπει να βρίσκεται στον ίδιο φάκελο με το ίδιο ακριβώς όνομα με το αρχείο του βίντεο, κάτι που κάνει δύσκολη την διαδικασία εύρεσης του κατάλληλου υπότιτλου όταν έχεις πολλές εναλλακτικές λύσεις ("για να δούμε, ταιριάζουν αυτοί; Χμ... όχι, μήπως αυτοί;" κτλ)

2) Δεν υπάρχει εκείνη η υπέροχη λειτουργία του Media Player Classic, όπου αν οι υπότιτλοι ήταν ασυγχρόνιστοι, συγχρόνιζες δύο υπότιτλους όσο πιο τέλεια μπορούσες (προφανώς αν βρίσκονταν ο ένας μακριά από τον άλλο, αυτό βοηθούσε πολύ, γιατί χρειαζόταν μικρότερη ακρίβεια) και αυτό τακτοποιούσε αναλογικά τους υπόλοιπους. Οπότε μπορούσες να χρησιμοποιήσεις και υπότιτλους που "δεν έκαναν".

Προφανώς, το δεύτερο είναι κάτι που κάνω πλέον μέσα από τα Windows, τα οποία τρέχω σε Parallels.

Τέλος, αν τα προγράμματα που υπάρχουν δεν σε βολέψουν σε κάποιες λεπτομέρειες, δυστυχώς δε θα βρεις κάποιο εναλλακτικό που να κάνει ΚΑΙ την λεπτομέρεια που σε απασχολεί. Πχ εμένα δεν μου αρέσει που δεν μπορώ να ρυθμίσω με μεγάλη ακρίβεια το μέγεθος των υπότιτλων στο VLC ή αντίστοιχα δεν μου αρέσει που στο Movist όταν πηγαίνω λίγα δευτερόλεπτα πίσω την ταινία, χάνεται για 1-2 δευτερόλεπτα ο ήχος ή στο QuickTime (νομίζω) πως δεν υπάρχει η δυνατότητα να πας 1 δευτερόλεπτο πίσω την ταινία.

Δεν μπορώ να βρω player που να με βολέψει απόλυτα, ενώ στα Windows είχε κατά καιρούς BSPlayer, μετά Media Player Classic και τελικά στο Gom Player, που είχε όλα όσα έψαχνα.

Πάντως, παρόλες τις παραξενιές μου, τελικά συνήθισα το VLC.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...