Προς το περιεχόμενο

Μετάβαση απο PC σε Mac (Τελικά Αξίζει ? )

vag3d

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Συνήθως τι παίζει? Ξανατρέχουμε την εφαρμογή που για κάποιο λόγο "έσκασε" και όλα οκ? Η για να ξανατρέξουμε την εφαρμογή χρειαζόμαστε και εκει Restart - άσχετα με το ότι το σύστημα στα υπόλοιπα θα παραμείνει σταθερό??? :-)

Δεν έχει καμία σχέση αυτό που λες με το λειτουργικό.

Αν η εφαρμογή δεν ξεκινάει καθόλου πλέον, τα δεδομένα που την αφορούν στον δίσκο (τα αρχεία της εφαρμογής, τα αρχεία ρυθμίσεων κλπ.) είναι κατά πάσα πιθανότητα corrupted (ως αρχεία), και δεν μπορεί κανέναν λειτουργικό και κανένα restart να κάνει τίποτα. Μόνο επανεγκατάσταση της εφαρμογής.

Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα να είναι configuration error, πράγμα που σημαίνει ότι κάποια από τις τιμές των ρυθμίσεων της εφαρμογής να μην είναι έγκυρη, να "χτυπάει", με αποτέλεσμα κάθε φορά που εκκινεί η εφαρμογή και φορτώνεται (μαζί με τις ρυθμίσεις) η συγκεκριμένη τιμή, να κρασάρει η εφαρμογή. Η λύση συνήθως απλή, σβήσιμο του αρχείου ρυθμίσεων/προτιμήσεων της εφαρμογής, με κόστος την απώλεια κάποιον ρυθμίσεων που είχες ενδεχομένως "σετάρει".

Πρακτικά, από προσωπική εμπειρία, στο 98-99% των περιπτώσεων που μου κρεμάει μια εφαρμογή, ενα "force quit" και επανεκτέλεση της εφαρμογής είναι αρκετό. ;) Αυτό συμβαίνει γιατί όταν κρεμάει μια εφαρμογή, ουσιαστικά κρεμάει το στιγμιότυπό της που έχει φορτωθεί στην RAM. Οπότε το quit και το "ξαναφόρτωμα" στην μνήμη δουλεύει μια χαρά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 608
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Επισκέπτης

Όχι Mercyful, και εμένα μου συμβαίνει συχνά αυτό που περιγράφει ο vag3d. Δηλαδή (στα windows) μια εφαρμογή από την στιγμή που κολλάει και την κλείνεις με Ctrl+Alt+Del, να μην μπορεί να ξανατρέξει σωστά παρά μόνο μετά από επανεκκίνηση.

Από ότι "νιώθω", συνήθως γίνεται επειδή το πρόγραμμα αυτό κρατάει δεσμευμένες κάποιες συσκευές (πχ ένα πρόγραμμα για μουσική, κρατάει δεσμευμένη τη συσκευή αναπαραγωγής ήχου) και χρειάζεται η επανεκκίνηση για να αποδεσμευτούν και να μπορέσει να τις χρησιμοποιήσει και να λειτουργήσει κανονικά. Δηλαδή κάποιο conflict συμβαίνει.

Δεν ξέρω τις πιθανές αιτίες, πάντως μου έχει συμβεί αρκετές φορές.

Σε MacOSX τώρα, δεν μου έχει τύχει προς το παρόν (ούτε χρόνο δεν έχω που χρησιμοποιώ Mac) κάποια εφαρμογή που δεν λειτουργεί, να λειτουργήσει μετά την επανεκκίνηση.

Μου έχει τύχει, όμως, να μην λειτουργεί το Spaces και το Expose που έχω βάλει να ενεργοποιείται όταν πηγαίνω το ποντίκι στις κάτω γωνίες του υπολογιστή. Εκεί η επανεκκίνηση διορθώνει το πρόβλημα.

Για το τελευταίο Manuel αν θυμάμαι καλά απλά χάνει τα settings (αν πας στο System Preferences - Spaces τα ξαναβάζεις) εναλλακτικά δοκίμασε να κάνεις kill το Dock.

Επισκέπτης

Είχα κάνει την "επανεκκίνηση" του Spaces. Το Kill Dock δεν το είχα κάνει, θα το δοκιμάσω αν ποτέ μου ξανασυμβεί (μου έχει συμβεί 2 φορές αυτούς τους 9 μήνες).

Λοιπόν μιας και εδώ και 3 μέρες είμαι κάτοχος ενός Macbook Unibody στα 2,4 ας πω και εγώ τις εντυπώσεις μου.Να πω πρώτα ότι αυτά προέρχονται από κάποιον που πίστευε ότι ήταν υπερβολές το ότι αν πας σε Mac δε ξαναγυρνάς και γενικά ότι όλη αυτή η πόρωση με τα Mac είναι αδικαιολόγητη.

Σε γενικές γραμμές οι εντυπώσεις μου είναι θετικότατες.Χαρακτηριστικά να πω ότι αυτές τις 3 μέρες άνοιξα το PC μόνο για να δω κάτι anime στην τηλεόραση που έχω συνδέσει με το PC.

Καταρχάς η built-in camera και μικρόφωνο είναι άψογα πράγμα που δε περίμενα.Επίσης ο τρόπος που κάνεις εγκατάσταση τα προγράμματα με άφησε λαλάκα.Αφού στην αρχή δε το πίστευα λέω κάτι κάνω λάθος δε γίνεται να είναι τόσο απλό.Η ταχύτητα του λειτουργικού διαολεμένη.Τα πάντα ανοίγουν πριν καν πατήσεις το εικονίδιο:PΤο ilife αν και δε το πολυχρησιμοποίησα φαίνεται επίσης πολύ ενδιαφέρον.Πάρα πολύ για την ακρίβεια.Όσον αφορά τα προγράμματα μέχρι τώρα δεν μου έλειψε κάτι με εξαίρεση τα games φυσικά.Το trackpad από άλλο γαλαξία.Χαρακτηριστικά ήμουν στο PClab στη σχολή και κουνούσα χωρίς να το καταλάβω τα δάχτυλα μου πάνω στο mouse pad μήπως και μπορέσω να κάνω στα Windows τα ίδια κόλπα.Φοβάμαι μη μου μείνει κουσούρι:shock:Όσο αφορά το design απλά respect.Αυτά μου ρχονται αυτή τη στιγμή στο μυαλό είναι και 3η ώρα δε δουλεύει το μυαλό.

Πάμε στα αρνητικά.Μερικές φορές ο finder μου σπάει τα νεύρα/μπερδεύει.Μου λείπει το msn.Καλό το Adium αλλά το msn έχει άλλη γλύκα:cry:Είναι σπαστικό το ότι δε μπορείς να κάνεις right click και set as desktop background στις εικόνες.Δεν παίζει games:-(Το ότι τα προγράμματα δε κλείνουν με το χ είναι σπαστικό μερικές φορές.Επίσης σπαστικό είναι ότι δε μπορείς να κάνεις full screen τους browsers.Αν βάλεις να κάνει auto-hide το dock κερδίζεις λίγο χώρο αλλά το θέλω να φαίνεται πάντα οπότε το μπούλο:-(Το ότι έχει λίγες υποδοχές και το ότι χρειάζεται αντάπτορες λόγω του Mini DisplayPort είναι απαράδεκτο κατ'εμέ.Τέλος επιμένω το ότι είναι πανάκριβα και εγώ προσωπικά τόσα λεφτά δε θα τα έδινα για να πάρω Mac(ευτυχώς ήμουν τυχερός και το βρήκα σε super τιμή το MacBook:lol:)Πιστεύω ότι σε αυτή τη τιμή έπρεπε να είχαν καλύτερες κάρτες γραφικών.

Γενικά κάποιος που σκέφτεται το switch και δεν έχει σκοπό να παίζει παιχνίδια θα του το συνιστούσα ανεπιφύλακτα.

Αυτά σαν πρώτη επαφή.Αν σκεφτώ/βρω κάτι άλλο θα επανέλθω.

• Super Moderators
Amsn για mac. Αν κρίνω απο τη Linux version που έχω δουλέψει αρκετά είναι πολύ καλό και θα σε βολέψει μια χαρα πιστεύω.

Προσωπικά το aMSN το θεωρώ ψιλοχάλι (και σχεδιαστικά σπαστικό). Για το MacOS υπάρχει το AdiumX που είναι εξαιρετικό.

Προσωπικά το aMSN το θεωρώ ψιλοχάλι (και σχεδιαστικά σπαστικό). Για το MacOS υπάρχει το AdiumX που είναι εξαιρετικό.

Πράγματι ειναι οτι καλύτερο εχω δει και εγω σε msn και τετοια φαση.Γιαυτο χρησιμοποιώ και εγω μόνο αυτο.:-)

1 μεγάλο κακο που εχει ειναι οτι δεν υποστηρίζει βιντεο κλήση :-(

Το adium X τι ειναι? γουγλαρισα αλλα δεν βρήκα κάτι. :-)

Το adium X τι ειναι? γουγλαρισα αλλα δεν βρήκα κάτι. :-)

το πρώτο αποτέλεσμα http://adium.im/

βασικά είναι multi-client instant messaging, δηλ. μπορεί και συνδέεται συγχρόνως σε msn, yahoo, facebook, jaber, aol,....

adium δεν λέγεται ρε παιδιά?

το X ρώτησα τι είναι!

Υ.Γ. Καλο ειναι να διαβάζεται ολόκληρο το ποστ και οχι να πιάνετε κατι και να πετάτε μπούρδες 6 μήνες με adium είμαι.

adium δεν λέγεται ρε παιδιά?

το X ρώτησα τι είναι!

Υ.Γ. Καλο ειναι να διαβάζεται ολόκληρο το ποστ και οχι να πιάνετε κατι και να πετάτε μπούρδες 6 μήνες με adium είμαι.

καλα μην εκνευριζεσαι, και φυσικα διαβασαμε ολο το post αλλα ετσι οπως ειναι γραμμενο αλλο νοημα βγαινει

καλα μην εκνευριζεσαι, και φυσικα διαβασαμε ολο το post αλλα ετσι οπως ειναι γραμμενο αλλο νοημα βγαινει

Μονο αν τα εχει πιει κάνεις βγάζει αλλο νόημα.:-)

Το adium x θα μου πείτε τι είναι?

Μονο αν τα εχει πιει κάνεις βγάζει αλλο νόημα.:-)

Το adium x θα μου πείτε τι είναι?

και πάλι 7ο αποτέλεσμα του google

http://en.wikipedia.org/wiki/Adium

...However, Adium was eventually renamed to "Adium X" and released at version 0.50, being considered "halfway to a 1.0 product"....[3]After version Adium X 0.89.1, however, the team finally decided to change the name back to "Adium", and as such "Adium 1.0" was released on February 2, 2007.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...