Προς το περιεχόμενο

Μετάβαση απο PC σε Mac (Τελικά Αξίζει ? )

vag3d

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ναι το ξέρω... είναι αν το έχεις ή όχι μέσα σου... και εγώ δεν αλλάζω κάρτες. Απλά και μόνο που μπορώ σε περίπτωση που χρειαστεί είναι ένα "+"

συναιριζομαι την αναγκη σου.. με ενα mac pro mini (κ κυριως σε καλη τιμη) θα ταν εφικτο αυτο.. αλλα θα αργησει να γινει.

οπως θα αργησει ή δε θα ρθει ποτε official το os x (που λενε μερικοι στις πισω σελιδες) στα pc εκτος κ αν φαλιρίσει η εταιρεια.. η εταιρεια βγαζει χρηματα κυριως απ τον συνδυασμο hw+sw, κ με την πειρατεια, δε θα αργησει η πτωση της. δεν ειναι τοσο χαζη να τραβηξει η ιδια την σκανδαλη..

Μεγάλο λάθος εγω δεν αποκάλεσα τα λεγόμενα σου μη σοβαρά όπως έκανες εσυ (αμήν τι άλλο αυτό μόνο προσβολή μπορώ να το χαρακτηρίσω).

δεν τα αποκαλεσες μη σοβαρα, ενα 0 ειπες, ισως γιατι δεν μπηκες στον κοπο 1 λεπτου να καταλαβεις τι σου λεω..

Άνοιξες καθαρά επίθεση προς το μέτωπο μου και σου απάντησα τελείως διπλωματικά.

ΜΕΓΑ λαθος, διπλωματικη απαντηση δεν ειναι 0 τα παντα ολα.. ειναι απλα η αμυνα του εγωισμου ενος ανθρωπου. επειδη σου ανοιξα "επιθεση" σημαινει πως δεν εισαι υποχρεωμενος να απαντησεις με επιχειρηματα? βεβαια αμα δεν τα βλεπεις, λογικο..:P

οποτε ειναι μονοπλευρη αντιπαραθεση, αφου βλεπω ποια επιχειρηματα σου στεκουν κ ποια οχι, κ συ δε βλεπεις κανενα.. οποτε παρατα το, δε μπορεις δε το εχεις... με τα επιχειρηματα εννοω :P

Δογματικός γιατί?

σου απαντησα ηδη: οσο δογματικος μπορει να σου φαινομαι στις αποψεις μου (εχοντας ομως δοκιμασει "ολο το πακετο") αλλο τοσο δογματικος φαινεσαι (εχοντας δοκιμασει το μισο πακετο). Τι δεν καταλαβες? :-)

ρε παιδακι μου, δεν παρεθεσες την εμπειρια του λειτουργικο που εβαλες, γραφηματα,βιντεο, κ οτι μας εκλεψε η apple ειπες μονο! για αυτο κ δεν στεκουν οι αυθεραιτες, ανεμπειρες κ καθαρα εγωκεντρικες σου αποψεις! γκε γκε?

Imac,mac mini & mac pro λίγα σου πέφτουν?

κ με mac pro μονο, βολευομαι.:-D

Δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς σε χαλάει καθώς σε οτι 'απάντησες' δεν έχει ουσία & επιχειρήματα.Το μονο που μου δίνεις να καταλάβω ειναι οτι εισαι και εσυ ενας απο το 0,1%...

ααα 0,1% ειπα πως ειναι αυτοι που εμαθαν σε mac.. σου λεω ασχολουμαι χρονια με pc κ ακομη συνεχιζω, κ συ αυτο καταλαβες? :X

ειπαμε πρωτα διαβαζουμε, μετα postάρουμε.. αν δεν το καταλαβουμε δε ζηταμε απ τον αλλο να γραψει τα ιδια, απλα το παραταμε.. μπορουμε ομως? ;)

α, κ κατι ασχετο:

Κατι έβγαλες όμως :o

Μετάβαση απο PC σε Mac (Τελικά Αξίζει ? )

για τον ιδιο λογο που στη υπογραφη σου λες My Mac & PC

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 608
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

συναιριζομαι την αναγκη σου.. με ενα mac pro mini (κ κυριως σε καλη τιμη) θα ταν εφικτο αυτο.. αλλα θα αργησει να γινει.

οπως θα αργησει ή δε θα ρθει ποτε official το os x (που λενε μερικοι στις πισω σελιδες) στα pc εκτος κ αν φαλιρίσει η εταιρεια.. η εταιρεια βγαζει χρηματα κυριως απ τον συνδυασμο hw+sw, κ με την πειρατεια, δε θα αργησει η πτωση της. δεν ειναι τοσο χαζη να τραβηξει η ιδια την σκανδαλη..

δεν τα αποκαλεσες μη σοβαρα, ενα 0 ειπες, ισως γιατι δεν μπηκες στον κοπο 1 λεπτου να καταλαβεις τι σου λεω..

ΜΕΓΑ λαθος, διπλωματικη απαντηση δεν ειναι 0 τα παντα ολα.. ειναι απλα η αμυνα του εγωισμου ενος ανθρωπου. επειδη σου ανοιξα "επιθεση" σημαινει πως δεν εισαι υποχρεωμενος να απαντησεις με επιχειρηματα? βεβαια αμα δεν τα βλεπεις, λογικο..:P

οποτε ειναι μονοπλευρη αντιπαραθεση, αφου βλεπω ποια επιχειρηματα σου στεκουν κ ποια οχι, κ συ δε βλεπεις κανενα.. οποτε παρατα το, δε μπορεις δε το εχεις... με τα επιχειρηματα εννοω :P

σου απαντησα ηδη: οσο δογματικος μπορει να σου φαινομαι στις αποψεις μου (εχοντας ομως δοκιμασει "ολο το πακετο") αλλο τοσο δογματικος φαινεσαι (εχοντας δοκιμασει το μισο πακετο). Τι δεν καταλαβες? :-)

ρε παιδακι μου, δεν παρεθεσες την εμπειρια του λειτουργικο που εβαλες, γραφηματα,βιντεο, κ οτι μας εκλεψε η apple ειπες μονο! για αυτο κ δεν στεκουν οι αυθεραιτες, ανεμπειρες κ καθαρα εγωκεντρικες σου αποψεις! γκε γκε?

κ με mac pro μονο, βολευομαι.:-D

ααα 0,1% ειπα πως ειναι αυτοι που εμαθαν σε mac.. σου λεω ασχολουμαι χρονια με pc κ ακομη συνεχιζω, κ συ αυτο καταλαβες? :X

ειπαμε πρωτα διαβαζουμε, μετα postάρουμε.. αν δεν το καταλαβουμε δε ζηταμε απ τον αλλο να γραψει τα ιδια, απλα το παραταμε.. μπορουμε ομως? ;)

α, κ κατι ασχετο:

για τον ιδιο λογο που στη υπογραφη σου λες My Mac & PC

αδιαφορώ για όλα και δες το όπως θες δεν υπάρχει λόγος να έρθω και άλλο σε αντιπαράθεση μαζί σου.

Αλλα σε παρακαλώ κόψε να απαντάς για μένα.

αδιαφορώ για όλα και δες το όπως θες δεν υπάρχει λόγος να έρθω και άλλο σε αντιπαράθεση μαζί σου.

Αλλα σε παρακαλώ κόψε να απαντάς για μένα.

αν αδιαφορεις, οκ, σεβαστο, απλα ετσι δειχνεις ποσο ανοιχτος εισαι κ τι απολυτη γνωμη εχεις σε καινουργια πραγματα για σενα.. ΑΝ κοψεις ειδικα κ την μπουρδολογια, δεν εχω λογο να ασχοληθω αλλο μαζι σου :-)

Εν κατα κλειδι, αμα δεν θες να απαντησεις/διαβασεις/καταλαβεις τον τροπο σκεψης μου, that's fine with me.. τον καταλαβαν μερικοι εδω τον δικο σου, οποτε τα συμπερασματα ας τα κρατησει ο καθενας για τον εαυτο του. B)

αν αδιαφορεις, οκ, σεβαστο, απλα ετσι δειχνεις ποσο ανοιχτος εισαι κ τι απολυτη γνωμη εχεις σε καινουργια πραγματα για σενα.. ΑΝ κοψεις ειδικα κ την μπουρδολογια, δεν εχω λογο να ασχοληθω αλλο μαζι σου :-)

Εν κατα κλειδι, αμα δεν θες να απαντησεις/διαβασεις/καταλαβεις τον τροπο σκεψης μου, that's fine with me.. τον καταλαβαν μερικοι εδω τον δικο σου, οποτε τα συμπερασματα ας τα κρατησει ο καθενας για τον εαυτο του. B)

ναι οντως ο τελευταίος λογος ειναι αυτος που μετράει στις μέρες μας.

συνέχισε το  offtopic κυριε guru.

ναι οντως ο τελευταίος λογος ειναι αυτος που μετράει στις μέρες μας.

συνέχισε το offtopic κυριε guru.

offtopic καντηντησε, διοτι πραγματικα εποιχειρηματα δεν ειδε κανεις απο σενα ποτε..

αλλα επειδη ειμαι μετριοφρων κ δεν ειμαι κανας γκουρου, θα σε συμβουλεψω να μην συνεχισεις το master της μπουρδολογιας.. αντε, με τις υγειες σου ;)

Παιδιά, πάνω απο όλα ηρεμία.

Μπορούμε να αρκεστούμε στις απαντήσεις μας στο στυλ-->

"Ναι, αξίζει διότι αυτό εκείνο το αλλο"

"Οχι, δεν αξίζει διότι αυτο εκείνο το άλλο"

ή

"Εμένα με βόλεψε η μετάβαση και δεν το μετάνιωσα διότι παρα το γεγονός ότι ...ταδε ...ταδε τάδε...μπλά μπλά... έχω εκείνο το άλλο κλπ."

ή

"έχει πολύ καλύτερο interface, και γενικότερα το Hardware δεν χρειάστηκε να το κάνω αλλαγές γιατί με κάλυπτε".

ή ...πιό επιστημονικές / τεχνικές απαντήσεις αν μπορείτε.

Το να φιλονικήσουμε ο ένας με τον άλλο απλώς για την κόντρα, δεν έχει νόημα και δεν βγαίνει και άκρη. :-)

Πιό σημαντική είναι η μετάδοση της εμπειρίας του καθένα μέσω του thread για να μπορούμε να έχουμε όσο πιο καθαρή άποψη η οποία αν μη τι άλλο ΔΕΝ γίνεται να είναι πάντα "αντικειμενική" (σε εισαγωγικά το "αντικειμενική" πάντα).

Για παράδειγμα εγώ στο post μου (Νο. 370 και No. 375) (αλλα και σε άλλα post μου) παρά το γεγονός οτι ήμουν εξαιρετικά κουραστικός (λογω μεγέθους post) (και συγνώμη αν σας κούρασα λιγάκι με το μέγεθος) ήμουν όσο πιό ξεκάθαρος μπορούσα και όσο πιό "ακαριαίος" σε αυτό που ήθελα να πω. (τουλάχιστον προσπάθησα).

Να ένα καλό πιστεύω ερώτημα--> Για παράδειγμα, τι κακό θα μπορούσε να αντιμετωπίσει κάποιος PC User μεταβαίνοντας απο PC σε Mac?

μωρε αμα δε καταλαβαινει κανεις κ τα βασικα Ελληνικα... τεσ πα

στο ερωτημα σου, κυριως τη συνηθεια: πως αλλαζει η γλωσσα, ποιο προγραμμα αντιστοιχο/ιδιο υπαρχει με αυτο που χα συνηθισει κτλ. όλα τα υπολοιπα θα ρθουν με την καθημερινη ενασχοληση του λειτουργικου..

επίσης για τους πρόσφατους switchers καλο ειναι να διαβασουν τις πρωτες βοήθειες οταν παει κατι στραβα που παραθετω σε αυτο το site:

http://www.macephemera.gr/page.php?2

Δεν ξέρω πόση σημασία έχει η άποψή μου, αλλά επιτρέψτε μου να την πω, καθώς είμαι "switcher", όπως είθισται να λέγεται, εδώ κι ένα χρόνο.

Χρησιμοποιώ χρόνια υπολογιστές, χωρίς να είμαι "power user" και να κάνω overclocking και άλλα τέτοια. Μου αρέσει η πληροφορική, όμως, και λόγω δουλειάς μαθαίνω κάθε μέρα καινούρια πράγματα και είμαι σε ένα καλό επίπεδο.

Πριν ένα χρόνο πήρα mac και συγκεκριμένα iMac 24 στα 2,8 GHz. Πριν χρησιμοποιούσα PCs είτε desktop είτε laptop.

Τι αποκόμισα από αυτήν την αλλαγή (switching):

1) Πιστεύω έχω ένα πολύ σταθερότερο λειτουργικό σε σχέση με τα Windows, που χρησιμοποιούσα. Ποτέ δε μου έχει "κρασάρει" το σύστημα, σε αντίθεση με τα Windows, που μια-δυο φορές το μήνα, έκανε και τα περίεργά του. Σε θέμα εφαρμογών, πολλές φορές στο mac λαμβάνω το μήνυμα "the application does not responding", αλλά με ένα force quit τελειώνει το θέμα, σε αντίθεση με τα windows, που πολλές φορές χρειαζόταν restart.

2) Στο θέμα της ποικιλίας των εφαρμογών, δε μου έχει λέιψει κάτι, αφού βρήκα αξιόλογες commercial ή free/open source εφαρμογές και αν καμιά φορά είχα πραγματικά ανάγκη τα windows για κάτι χρησιμοποιώ virtual server.

3) Στο θέμα του hardware, προσωπικά, είμαι υπερευχαριστημένος με την απόδοση του υπολογιστή και ειλικρινά, ανάλογα και με τις μελλοντικές βέβαια, πιστεύω, ότι θα κρατήσω το μηχάνημά μου πολύ καιρό. Εξάλλου, πριν κάνω το switching, δανειζόμουν ένα Powerbook (αν δεν κάνω λάθος) ενός φίλου, το οποίο το έχει ακόμα και δουλεύει μαι χαρά. Εννοείται, ότι δεν πρόκειται να πιάσει αποδόσεις και ταχύτητες ενός alienware, αλλά εγώ, προσωπικά, ως μέσος χρήστη δεν αισθάνομαι, ότι τις χρειάζομαι.

4) Ως προς το design...Μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα υπολογίσιμο μέγεθος στο αμιγώς κομμάτι της πληροφορικής αυτό, αλλά, όπως και σε ένα αυτοκίνητο ... θέλω να μου αρέσει και το design σε σχέση με την απόδοση.

5) Σα συνολική εκτίμηση, έχω την αίσθηση, ότι με ένα Macintosh (προς το παρόν) δουλεύεις κι εργάζεσαι απρόσκοπτα σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ότι με ένα PC - Windows. Δεν αντιλέγω, ότι, ίσως, υπάρχουν εργασίες, που απαιτούν Windows.

Ένα χρόνο μετά είμαι απόλυτα ευχαριστημένος και δεν σκοπεύω να γυρίσω σε PC, εκτός φυσικά αν αλλάξει η κατάσταση είτε με Windows είτε ακόμα και με Linux. Η "μάχη" της Αpple και της Microsoft, κερδισμένο βρίσκει εμένα και μόνο εμένα, αφού θα είμαι σε θέση να επιλέγω το καλύτερο δυνατό.

Ό,τι είπα είναι φυσικά προσωπικές εκτιμήσεις μιας κι έκανα το "switching". Αυτά... :-)

Ορίστε..!!! Να μια πολυ όμορφη απάντηση..!!! (απο άποψη Flaming κλπ)

Δεν μας είπες όμως πάνω - κάτω τι ακριβώς κάνεις με το Computer σου (για τι δουλειές το χρησιμοποιείς κυρίως). :-)

Έχεις δίκιο, συγγνώμη, ήθελα να το γράψω, αλλά ξεχάστηκα.

Αν χωρίσουμε αυτά που κάνω σε δύο κατηγορίες:

Γενικά:

- Πλοήγηση στο διαδίκτυο,

- Επεξεργασία κειμένου (και πολλή χρήση, εν γένει του office) ενίοτε με ΜS Office for mac, ενίοτε με iWork.

- Ταινίες, μουσική και τα συναφή

- Εν γένει όλες οι απλές καθημερινές ασχολίες ενός μέσου χρήστη.

Ειδικότερα:

- Ηχογραφήσεις

- Κατασκευή ιστοσελίδων (κυρίως στο δημιουργικό κομμάτι "graphics")

- DTP (Desktop Publishing)

- Βάσεις δεδομένων

- Φωτογραφία

Αυτά :-)

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Super Moderators

Tα άσχετα με το παρόν θέμα μηνύματα μεταφέρθηκαν εδώ:

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=318428

Οποιοδήποτε άλλο offtopic μήνυμα θα διαγραφεί. ;)

Σε θέμα εφαρμογών, πολλές φορές στο mac λαμβάνω το μήνυμα "the application does not responding", αλλά με ένα force quit τελειώνει το θέμα, σε αντίθεση με τα windows, που πολλές φορές χρειαζόταν restart. :-)

Μία μικρή λεπτομέρια χρειάζομαι για το συγκεκριμένο θέμα για τους Mac (απο όσους το έχουν ζήσει).

Πχ. είσαστε μέσα στον Mac και τρέχετε μία εφαρμογή (έστω πχ. το utorrent για mac).

Ξαφνικά για οποιονδήποτε λόγο η εφαρμογή κρεμάει/σκάει/κλπ. Ολα ΟΚ, δεν χρειαζόμαστε Restart, κάνουμε kill την εφαρμογή και το σύστημα παραμένει σταθερό.

Οταν ξανα-ανοίγετε την εφαρμογή, αυτή σκάει ξανα? Τι γίνεται στις περισσότερες τέτοιου είδους περιπτώσεις στους Mac? Αυτό που θέλω να πω είναι το εξής--> Ουσιαστικά ολα OK, το λειτουργικό συνέχισε να λειτουργεί μια χαρά/σταθερά και απλώς "σκοτώσαμε την εφαρμογή". Στα Windows, μπορεί αν για κάποιο λόγο "σκάσει" ή κολλήσει μια εφαρμογή να χρειαστούμε Restart όχι μόνο για να επαναφέρουμε την σταθερότητα του συστήματος γενικά, αλλα για να μπορέσουμε τελικά "να τρέξουμε" την εφαρμογή που μας είχε σπάσει τα νευρα και έσκαγε απο ένα σημείο και μετά κάθε φορά που την τρέχαμε. Στους Mac τι γίνεται? Σκάει έστω μια εφαρμογή (για οποιονδήποτε λόγο) και μετά όλα OK την ξανατρέχουμε και τρέχει κανονικά? Η μήπως χρειάζεται και εκει Restart or something. (ξέρω οτι το ερώτημα είναι κάπως αντι-επιστημονικό αυτη τη στιγμή και οι προγραμματιστές θα ήταν έτοιμοι να "ορμήξουν" λέγοντας οτι "πολλά μπορεί να συμβούν, αναλόγως τα Bugs ή τις ατέλειες γενικότερα του έκαστου προγράμματος. Τι σου φταίει το καημένο το Mac OSX?". :-) Ομως εγώ απλώς θέλω την εμπειρία σας σε αυτή την λεπτομέρια που ρωτάω. Συνήθως τι παίζει? Ξανατρέχουμε την εφαρμογή που για κάποιο λόγο "έσκασε" και όλα οκ? Η για να ξανατρέξουμε την εφαρμογή χρειαζόμαστε και εκει Restart - άσχετα με το ότι το σύστημα στα υπόλοιπα θα παραμείνει σταθερό??? :-)

Όσες φορές μου έτυχε αυτό απλά έκανα force quit τις εφαρμογές και όταν τις έτρεχα ξανά έπαιζαν κανονικά, ας δούμε όμως τι έχουν να πουν και οι υπόλοιποι...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...