Cue Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Το πήρατε σερί όλο το βράδυ βλέπω Μιλάμε για το overall experience που σου προσφέρει ένα mac, (mac όχι macos μόνο) το να κοιτάμε benchmarks από εδώ και εκεί είναι απλά ανούσιo γιατί δεν σου λένε επί της ουσίας σε τι διαφέρει ένα Mac από ένα PC. Το τελευταίο μου PC, ένα Shuttle XPC είναι πραγματικά απίστευτο μηχανάκι από κατασκευαστικής πλευράς. Είναι αθόρυβο, είναι μικρό, είναι μαζεμένο και στην τελική δε το κρύβεις κάτω από ένα γραφείο. Το συνιστώ σε όσους με έχουν ρωτήσει για PC. Θα μπορούσα λοιπόν να του βάλω linux και να κάνω τη δουλειά μου. Τον υπολογιστή όμως δεν τον έχω μόνο για δουλειά. Ομολογώ ότι έχω χάσει τα τελευταία επεισόδια στην linux scene, αλλά πριν λίγα χρόνια, δεν μπορούσες να συγχρονίσεις το κινητό σου, το tv-out ήταν μπελαλίδικο, οι αναβαθμίσεις σε hardware μόνο πονοκέφαλο σου προκαλούσαν. Πήρα λοιπόν ένα mac. Όχι για κανέναν άλλο λόγο αλλά γιατί ήθελα linux/unix, χωρίς το administration overhead. Έτσι ανακάλυψα το MacOSX και μαζί με αυτό ξανα-ανακάλυψα την μουσική μου (iTunes/Genius), τις φωτογραφίες μου από πρόσωπα και καταστάσεις (iPhoto/Faces/Places) τα μικρά αυτά βίντεο που είχα τραβήξει με την ψηφιακή μου κάμερα (iMovie). Φαίνεται από την πρώτη επαφή ότι η Apple έχει δώσει έμφαση στο UI και στην λειτουργικότητα. Το να κάνεις μία αναζήτηση σε δευτερόλεπτα (spotlight), το να εναλλάσεσαι μεταξύ ανοιχτών εφαρμογών, ανοιχτών windows και desktop με ταχύτητα και χίλια άλλα μικροπράγματα (να ανοίγεις/κάνεις join το wireless με ένα click, να σώζεις μία φώτο από το web μέ ένα drag 'n' drop, να στέλνεις ένα κείμενο με email ακόμα και αν είναι κλειστή η εφαρμογή) είναι που πραγματικά κανείς δεν μπορεί να σου περιγράψει σε ένα κείμενο και αυτό είναι το overall user experience που προσφέρουν τα Mac έναντι των PC. Ακόμα το να τρώει σκάλωμα μία εφαρμογή και να μη σου κατεβάζει όλο το σύστημα κάτω πιάνοντάς το από τα μούτρα. Κάθε φορά που συναναστρέφομαι με windows μηχάνημα θυμάμαι πόσο "σκάρτα" είναι. Ειδικά το "window not responding" και κράάάάάκ ο windows manager κάτω, το "cannot rename/delete/move/μπλα file is already in use, cannot eject target is busy, etc etc. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Loser Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Τι παραπάνω πλήρωσες πέρα απο την εμφάνιση στο imac σου? σε σχέση με ένα hackintosh, όχι πολλά πράγματα (κυρίως ότι άνοιξα το κουτί, έβγαλα το macbook πάτησα το power και μπήκα στο net να σερφάρω, χωρίς κανένα κόπο), αλλά υπάρχει κόσμος που αγοράζει pc από το e-shop, άλλοι που πέρνουν κάτι σαν αυτό και άλλοι που γεμίζουν τα κουτιά τους με τρύπες, λάμπες, κ.α. Περί ορέξεως.... όσο για τον κολλητό σου, δεν το έπιασα, πήγε είδε ένα mac σκέφτηκε δεν μου αρέσει καθόλου αυτό αλλά θα το αγοράσω επειδή είναι mac??? Λογικό δεν είναι να το μετανιώνει μετά... Κανείς δεν λέει ότι τα mac είναι φθηνά (κάτι τέτοιο θα ήταν αρκετά βλακώδες) αλλά το να λες ότι είναι πανάκριβα και σε καμία περίπτωση value for money και εγώ με το hackintosh κάθομαι και σας κοροϊδεύω είναι τουλάχιστον αφελές. Με τα mac δεν αγοράζεις απλά έναν υπολογιστή, αλλά μια έτοιμη ολοκληρωμένη λύση, σε άλλους αρέσει και σε άλλους όχι! Προσωπικά, παρόλα τα προβλήματα που έχει, δεν έχω μετανιώσει ποτέ για το macbook και πιστεύω ότι άξιζε τα λεφτά του μόνο και μόνο για το magSafe adapter που με έχει σώσει ουκ ολίγες φορές. Όπως είπα και πριν, Περί ορέξεως........... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Street-Fighter Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Το πήρατε σερί όλο το βράδυ βλέπω Μιλάμε για το overall experience που σου προσφέρει ένα mac, (mac όχι macos μόνο) το να κοιτάμε benchmarks από εδώ και εκεί είναι απλά ανούσιo γιατί δεν σου λένε επί της ουσίας σε τι διαφέρει ένα Mac από ένα PC. Το τελευταίο μου PC, ένα Shuttle XPC είναι πραγματικά απίστευτο μηχανάκι από κατασκευαστικής πλευράς. Είναι αθόρυβο, είναι μικρό, είναι μαζεμένο και στην τελική δε το κρύβεις κάτω από ένα γραφείο. Το συνιστώ σε όσους με έχουν ρωτήσει για PC. Θα μπορούσα λοιπόν να του βάλω linux και να κάνω τη δουλειά μου. Τον υπολογιστή όμως δεν τον έχω μόνο για δουλειά. Ομολογώ ότι έχω χάσει τα τελευταία επεισόδια στην linux scene, αλλά πριν λίγα χρόνια, δεν μπορούσες να συγχρονίσεις το κινητό σου, το tv-out ήταν μπελαλίδικο, οι αναβαθμίσεις σε hardware μόνο πονοκέφαλο σου προκαλούσαν. Πήρα λοιπόν ένα mac. Όχι για κανέναν άλλο λόγο αλλά γιατί ήθελα linux/unix, χωρίς το administration overhead. Έτσι ανακάλυψα το MacOSX και μαζί με αυτό ξανα-ανακάλυψα την μουσική μου (iTunes/Genius), τις φωτογραφίες μου από πρόσωπα και καταστάσεις (iPhoto/Faces/Places) τα μικρά αυτά βίντεο που είχα τραβήξει με την ψηφιακή μου κάμερα (iMovie). Φαίνεται από την πρώτη επαφή ότι η Apple έχει δώσει έμφαση στο UI και στην λειτουργικότητα. Το να κάνεις μία αναζήτηση σε δευτερόλεπτα (spotlight), το να εναλλάσεσαι μεταξύ ανοιχτών εφαρμογών, ανοιχτών windows και desktop με ταχύτητα και χίλια άλλα μικροπράγματα (να ανοίγεις/κάνεις join το wireless με ένα click, να σώζεις μία φώτο από το web μέ ένα drag 'n' drop, να στέλνεις ένα κείμενο με email ακόμα και αν είναι κλειστή η εφαρμογή) είναι που πραγματικά κανείς δεν μπορεί να σου περιγράψει σε ένα κείμενο και αυτό είναι το overall user experience που προσφέρουν τα Mac έναντι των PC. Ακόμα το να τρώει σκάλωμα μία εφαρμογή και να μη σου κατεβάζει όλο το σύστημα κάτω πιάνοντάς το από τα μούτρα. Κάθε φορά που συναναστρέφομαι με windows μηχάνημα θυμάμαι πόσο "σκάρτα" είναι. Ειδικά το "window not responding" και κράάάάάκ ο windows manager κάτω, το "cannot rename/delete/move/μπλα file is already in use, cannot eject target is busy, etc etc. Mια ΑΞΙΟΛΟΓΗ απάντηση απο έναν ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ χρήστη σου βγάζω το καπέλο ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:27 ---------- Όπως είπα και πριν, Περί ορέξεως........... macbook Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Whiteyez Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Πιστεύω ο Cue και ο Loser με κάλυψαν.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
disqualified Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Μια μεγαλη αληθεια ειναι οτι ολο το πακετο mac προστατευει το χρηστη απο την ιδια του τη βλακεια (και φυσικα δεν υποννοω οτι οσοι χρησιμοποιουν Mac ειναι βλακες) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexzzz Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Έλεος. Αφού λοιπόν έχεις εκπεφρασμένη άποψη (συνήθως μέσα από μισόλογα και ειρωνικά σχόλια και χωρίς ιδιαίτερα επιχειρήματα), γιατί δεν παρατάς την παρούσα ενότητα, το οποίο απευθύνεται σε χρήστες Macintosh ή/και MacOS X, στην ησυχία της; Πραγματικά προξενεί απορία η όλη σου στάση. Εντάξει, το καταλάβαμε, όσοι χρησιμοποιούμε MacOS X είμαστε άσχετοι και δεν ξέρουμε από υπολογιστές. Μπορείς τώρα να μας παρατήσεις ήσυχους; Φυσικά... αν αυτό είναι το ζητούμενο και αφού το ζήτησες τόσο ευγενικά... Το ότι αυτό που είπα δεν έχει καμία σχέση με τα τεχνικά του θέματος και και γενικά ότι το έχω παρατήσει εκτός και αν διαβάσω καμιά υπερβολή δεν έχει καμία σημασία, έτσι; από προχτές έχουν γραφτεί +- 1000 σελίδες το δικό μου το άχρηστο σχόλιο είναι η πέτρα του σκανδάλου; έντιντ: και btw το τόπικ έχει τίτλο "μετάβαση από πισι σε μακ"... άρα δεν απευθύνεται σε χρήστες μακ μόνο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Whiteyez Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Μια μεγαλη αληθεια ειναι οτι ολο το πακετο mac προστατευει το χρηστη απο την ιδια του τη βλακεια (και φυσικα δεν υποννοω οτι οσοι χρησιμοποιουν Mac ειναι βλακες) Πια είναι η βλακεία του χρήστη δλδ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
disqualified Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 οταν βρισκεσαι σε ενα ελεγχομενο περιβαλλον, τα περιθωρια για λαθη ειναι πολυ λιγα. Ελεγχομενοι drivers ενσωματωμενοι Out of the box Δεν υπαρχει η πληθωρα προγραμματων για τα windows και ισως τα apps να ειναι πολυ πιο προσεγμενα, οποτε δεν κανεις ενα συστημα μπουρδελο Απουσια επιθεσεων απο ιους μιας και τα παντα στοχευουν στα windows To αυτοματο defragment στο δισκο και οποια αυτοσυντηρηση υπαρχει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Whiteyez Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Προσωπικά εγώ αυτά δεν τα θεωρώ βλακεία το χρήστη. Αυτοί είναι μερικοί λόγοι από τους οποίους πήγα σε mac, γιατί πολύ απλά είχα βαρεθεί πλέον μετά από τόσα χρόνια στα pc να κάνω όλες αυτές τις διαδικασίες στο σύστημα μου. (Drivers updates, defragments, και πόσα άλλα.) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vag3d Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Ρε παιδια, να σας πω εγώ γιατι θέλω Mac. (Υπόψην οτι χρησιμοποιώ Computers απο το 1985 περίπου μεχρι σήμερα και έχω δεί σχεδόν τα πάντα εκτός απο Mac και οτι δεν είμαι διόλου άσχετος με το θέμα Hardware και λόγο εμπειρίας με υπολογιστές αλλα και λόγω σπουδών γενικότερα...) 1. Βαρέθηκα να ασχολούμαι εδώ και χρόνια με το Λειτουργικό. Απο τότε που βγήκαν τα Windows μόνο προβλήματα έμαθα να λύνω και πιστέψτε με ...τρώνε πολύ χρόνο για να μάθεις να τα λύνεις τα προβλήματα, καθώς και για να τα λυνεις καθεαυτώ. 2. Δεν με ενδιαφέρει το Overclocking πλέον. (δεν εχει νόημα και δεν βελτιώνει ουσιαστικά τις επιδόσεις όσο θα έπρεπε) (πχ. άλλο hyperthreating overclocked στα πχ. 3Ghz Και άλλο Qcore non-overclocked σε μικρότερα Ghz. Είναι θέμα διαφορετικής τεχνολογίας/αρχιτεκτονικής του επεξεργαστή και κανένα overclocking δεν σε σώζει. 3. Μου αρέσει το Linux (Unix Based) και η σταθερότητά τους. (πχ. χρησιμοποιείς Linux για 10 χρόνια και δουλεύει το ίδιο γρήγορα όπως την πρώτη φορά). 4.Βαρέθηκα τους ιούς και τις χαζομάρες. 5. Δεν έχω χρόνο να κάθομαι να ασχολούμαι με σαχλαμάρες και βλακείες. Θέλω να ανοίγω το Computer και να δουλεύει. Να το κλείνω οταν τελειώνω και να κάνω άλλα πράγματα στην ζωή μου απο το "να πρέπει να ξανα-ματα-ασχοληθώ με την συντήρηση του λειτουργικού με το Defrag, με τους ιούς, με τα Format με με λαμπάκια, Overclocking, και αθόρυβους ανεμιστήρες ή υδρόψυκτα κλπ και κάθε φορά που ΠΡΕΠΕΙ να κάνω format για να αποκτήσω και πάλι την χαμένη ταχύτητα του συστήματος ή την χαμένη σταθερότητα να πρέπει να εγκαταστήσω πάλι απο την αρχή τους Drivers, και όλα τα προγράμματα κλπ....!!! Απλώς βαρέθηκα κουράστηκα και δεν έχω χρόνο για τέτοια πλέον. 5. Δεν θέλω να με πρήζει το λειτουργικό με ding - dang -dong "να κάνω αυτό? Ναι / οχι. Συνεφάκια και κολοκύθια τούμπανο...!!! Ετρεξες μια εφαρμογή που δεν είναι της Microsoft, να την τρεξω? Είσαι σίγουρος? Μπορεί να εμπεριέχει κινδύνους..!!! Είσαι απόλυτα σίγουρος? Μήπως το μετάνιωσες? ---> Πατάω ΝΑΙ ΤΡΕΞΤΗΝ για πολωστή φορά....και μετα (λέμε τώρα-χιούμορ κάνω ταυτόχρονα) σε ξαναρωτάει...!!! Είσαι σίγουρος οτι πήρες την σωστή απόφαση?...κλπ...!!! Ελεος πιά...!!! Αν είναι να τρώω τον μισό χρόνο της ενασχόλησης μου στο Computer ΜΗ Δημιουργικά, τότε καλύτερα να σταματήσω να ασχολούμαι με Computer...!!! Εχω καλύτερα πράγματα να κάνω απο το να αναλώνω τον χρόνο μου σε βλακείες...!!! Ο χρόνος μου είναι πολύτιμος πλέον...!!! 6. Εχω βαρεθεί τις αδυναμίες του linux όσον αφορά τις ασυμβατότητες/Ελλειψη των Drivers και την ταλαιπώρια με διάφορα Codecs, κλπ. Γενικα όλα τα γνωστά Non-User Friendly Stuff του Linux (ας μην επεκταθώ - τα γνωρίζετε όσοι ασχοληθήκατε). 7. Μνήμη RAM. Εγώ χρειάζομαι ΠΟΛΛΗ μνήμη RAM (όσο αντέχει η τσέπη μου). (είναι γνωστό απο όσους "ξέρουν απο τεχνολογία" οτι είναι καλύτερα να έχει ΠΟΛΥ ΜΝΗΜΗ στο σύστημα σου...απο το να έχεις λιγότερη και γρηγορότερη....!!! Δεν με νοιάζει να έχω την γρηγορότερη (και πανακριβότερη μνήμη)...με νοιάζει να έχω ΠΟΛΥ μνήμη...) Αντε να βάλεις παραπάνω απο 4 GB RAM σε άλλο λειτουργικό σύστημα...!!! Αναγκαστικά πρέπει να πάς σε 64 bit....!!!! Και εκεί αρχίζουν "άλλα προβλήματα" .....(τα οποία πιστεψτε με δεν θέλω να βιώσω...άς τα βιώσουν άλλοι "πιό ορεξάτοι απο εμένα"...!!! Εγώ βαρέθηκα) 8. Αχ....θέλω ενα οσο το δυνατόν πιό αθόρυβο Computer...!!! Δεν έχω χρόνο ούτε να ψάξω ποιό είναι το καλύτερο...ούτε να δοκιμάσω...!!! Απλώς θέλω να είναι αθόρυβο...!!! Βαρέθηκα να ακούω το ρημάδι το ανεμηστηράκι χρόοονιααα ολόκληρα....!!! 9. Αν εξαιρέσεις τους Nehalem πού ίσως βγήκαν (σύμφωνα με την Intel) κάπως κακή αγορά (λόγω του ότι θα τους σταματήσει και θα βγάλει άλλους ...or something), η τεχνολογία στις κάρτες γραφικών δεν έχει προχωρήσει καθόλου...!!! Οτι υποστηρίζει η Nvidia 6600 μου (κάρτα γραφικών πρίν απο 4 και βάλε χρόνια ) σε Hardware επίπεδο υποστήρίζουν και οι καινούριες. Απλώς είναι πιό γρήγορες και με περισσότερη Μνήμη. Σιγά το BreakDown / Σιγά την Εξέλιξη που είχαμε.....!!! Τρέξτε λοιπόν και αγοράστε τις πανάκριβες κάρτες γραφικών κάθε τρείς και λίγο για να έχετε μερικά Frames παραπάνω στο PC σας.....!!!! 10. Ούμφ...!!! Κουράστηκα να γράφω....!!! 11. Υπόψην Δεν είμαι Mac User (ακόμα)...., αλλα ελπίζω αποκτώντας έναν Mac να τα έχω όλα αυτά που ζητάω, και άς πληρώσω και λίγα λεφτά παραπάνω....!!! Το ερώτημα είναι--> Αξίζει λοιπόν να αγοράσω εναν Mac??? (χιχιχι) Υστερόγραφο: Whiteyez εσύ αλήθεια τι χρήση του κάνεις του Mac Pro σου? Για τι δουλειά τον χρησιμοποιείς? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
disqualified Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 κατανοητοτατος vag3d αν και το Post σου ειναι χαοτικο οπως και τα PC που σε εχουν κουρασει. Ομως ανουσια ...overclocking, driver updates και αναβαθμισεις hardware ειναι ακομα μερικες απο τις "βλακειες" του χρηστη και οχι αδυναμια των PC. Τι σχεση εχει η φουρια καπου να παιξει το crysis με 40Χ ΑΑ και θελει νεα καρτα με τα πλεονεκτηματα που εχει ενας Mac... Επειδη το PC σου δινει τοση ελευθερια σε βαζει σε αυτη τη διαδικασια ε και μετα τα 15 χρονια γαμου με τα windows ενας MAC φαινεται σα διμετρη ξανθια που τυχαινει να ειναι και νοικοκυρεμενη κοπελα. Συγχρονως ακουγεσαι σα κουρασμενος απο τις κρ-e-παλες και θελεις να βρεις μια καλη κοπελα να παντρευτεις (οικογενεια=ελεγχομενο περιβαλλον) Για να το θεσω αλλιως, ενας Mac ειναι ενα ελεγχομενο PC (και αμεσως σε βγαζει απο τη μανια της αναβαθμισης) και αν ρωτας εμενα ναι αξιζει να το παρεις. Ελπιζω καποια στιγμη να κανω και εγω το βημα να παρω εναν Υ.Γ. και επιτελους με τα vista που δεν αρεσουν σε κανεναν... εχουμε αυτοματο defragment Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Whiteyez Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Υστερόγραφο: Whiteyez εσύ αλήθεια τι χρήση του κάνεις του Mac Pro σου? Για τι δουλειά τον χρησιμοποιείς? Video editing, ( Final Cut, Motion ). Photoshop. Όχι σε επαγγελματικό επίπεδο, είμαι home user Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tolis_01 Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 5. Δεν θέλω να με πρήζει το λειτουργικό με ding - dang -dong "να κάνω αυτό? Ναι / οχι. Συνεφάκια και κολοκύθια τούμπανο...!!! Ετρεξες μια εφαρμογή που δεν είναι της Microsoft, να την τρεξω? Είσαι σίγουρος? Μπορεί να εμπεριέχει κινδύνους..!!! Είσαι απόλυτα σίγουρος? Μήπως το μετάνιωσες? ---> Πατάω ΝΑΙ ΤΡΕΞΤΗΝ για πολωστή φορά....και μετα (λέμε τώρα-χιούμορ κάνω ταυτόχρονα) σε ξαναρωτάει...!!! Είσαι σίγουρος οτι πήρες την σωστή απόφαση?...κλπ...!!! Ελεος πιά...!!! Αν είναι να τρώω τον μισό χρόνο της ενασχόλησης μου στο Computer ΜΗ Δημιουργικά, τότε καλύτερα να σταματήσω να ασχολούμαι με Computer...!!! Εχω καλύτερα πράγματα να κάνω απο το να αναλώνω τον χρόνο μου σε βλακείες...!!! Ο χρόνος μου είναι πολύτιμος πλέον...!!! Χα χα E P I C! Σου αρέσει ουσιαστικά η unix λογική (linux-mac) που απαιτεί root access (με κωδικό) στα περισσότερα πράγματα, αλλά δεν μπορείς να πατήσεις ένα ok στο uac Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 11. Υπόψην Δεν είμαι Mac User (ακόμα)...., αλλα ελπίζω αποκτώντας έναν Mac να τα έχω όλα αυτά που ζητάω, και άς πληρώσω και λίγα λεφτά παραπάνω....!!! Το ερώτημα είναι--> Αξίζει λοιπόν να αγοράσω εναν Mac??? (χιχιχι) Πες τα τώρα που μπορείς, γιατί με το που θα πάρεις Mac, το άλλο δευτερόλεπτο θα χαρακτηριστείς φανατισμένος, fanboy και ότι είχες μια άδεια ζωή και νομίζεις ότι πληρώνοντας λεφτά θα τη γεμίσεις και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς. Εμένα τουλάχιστον αυτό μου συνέβη. Έναν μήνα αφότου τον αγόρασα, ήμουν τσιράκι της Apple, πήγαινα σε συνελεύσεις και κολλούσα αυτοκόλλητα της Apple στο αυτοκίνητό μου ή και εγώ δεν ξέρω τι άλλο. Το μόνο που ήταν σίγουρο είναι ότι α) τα windows δε με εκνεύριζαν και δεν είχαν τόσα πολλά προβλήματα όσο νόμιζα και β) το MacOSX δεν έχει σημαντικές διαφορές από τα windows. Αυτά είναι τα μόνα σίγουρα. Ότι άλλο, οφείλεται σε ομαδικές παραισθήσεις και σνομπισμούς. [ειρωνία mode τέλος] Προσωπικά σκασίλα μου ακόμα κι αν έχω άδικο σε όλα τα θέματα και αν δεν μπορώ να αποδείξω τίποτα και ότι θέλετε. Εμένα ένα πράγμα με ενδιαφέρει: ασχολούμαι με υπολογιστές 20 χρόνια (από τον Amstrad) και με κανένα από τα PC μου δεν είχα καλή σχέση, κατά καιρούς ήθελα να τα σπάσω και έχω φάει άπειρες ώρες να προσπαθώ να τα φέρω στα μέτρα μου, να τα καθαρίσω, να τους δώσω τη χαμένη τους ταχύτητα. Πρώτη φορά νιώθω ήρεμος, ασφαλής, έχω εμπιστοσύνη στο λειτουργικό μου σύστημα, δουλεύω με όρεξη, έχω τακτοποιηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό (mp3, φωτογραφίες κ.α.) και έχω ανακαλύψει πράγματα και δυνατότητες στον Η/Υ μου που δεν θα έβρισκα ποτέ αν έμενα στα Windows. Παράδειγμα για το τελευταίο, ανακάλυψα και έμαθα να χειρίζομαι το Pages μέσα σε ένα πρωί και έβγαλα επαγγελματική δουλειά μέσα από αυτό. Πιστεύω πως δε θα μάθαινα ποτέ το Word σε βαθμό ώστε να βγάλω κάτι αντίστοιχο, παρόλο που το σκαλίζω χρόνια ολόκληρα. Η πλάκα είναι βέβαια, πως από τη στιγμή που έμαθα το Pages, τώρα μπορώ να χειριστώ πολύ καλύτερα και το Word γιατί έχω καταλάβει τη φιλοσοφία και έμαθα να ψάχνω τις σωστές εντολές που θα με βοηθήσουν στο εκάστοτε πρόβλημά μου. Τώρα, όλα αυτά αξίζουν λεφτά; Για να δούμε άλλες καταστάσεις της ζωής: Κάποιοι άνθρωποι πάνε σε διαιτολόγους να τους πούνε τι θα φάνε. Κάποιοι πάνε σε γυμναστήρια. Κάποιοι πάνε σε εστιατόρια. Δε θα μπορούσε να πει κάποιος σε αυτούς αντίστοιχα "μην τρως να αδυνατίσεις", "βγες έξω στο δρόμο και τρέχα και σήκωσε βαριά αντικείμενα στο σπίτι σου", "κάτσε και μαγείρεψέ το μόνος σου" κτλ κτλ... ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ σε πιάνουν κότσο οι εταιρίες; Θα μπορούσε... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:38 ---------- Χα χα E P I C!Σου αρέσει ουσιαστικά η unix λογική (linux-mac) που απαιτεί root access (με κωδικό) στα περισσότερα πράγματα, αλλά δεν μπορείς να πατήσεις ένα ok στο uac Μα... δεν ισχύει καθόλου αυτό που λες. Πού έχεις δει εσύ να απαιτεί root access στα περισσότερα πράγματα το UNIX; Εγώ τον κωδικό μου τον χρησιμοποιώ πολύ σπάνια, συνήθως σε κάποιες εγκαταστάσεις προγραμμάτων, όπου οι περισσότερες γίνονται με drag 'n' drop. Μια στο τόσο χρειάζεται τον κωδικό και η εγκατάσταση προγραμμάτων δεν είναι κάτι που κάνω κάθε μέρα. Αντίθετα τα confirmation boxes στα windows είναι πολύ συχνό φαινόμενο. Και δεν έχει νόημα να στο αποδείξω αυτό. Όπως είπα και πριν, αυτήν την αίσθηση μου δίνει. Δηλαδή και υπνωτισμένοι να είμαστε και στην πραγματικότητα τα confirmation boxes να είναι τα ίδια, δεν ξέρω γιατί, κάτι σου κάνουν τα MacOSX και δεν αισθάνεσαι άσχημα να πατάς ΟΚ φαίνεται. Λες να φταίει το ότι είναι όμορφα; Γιατί άμα σου ζητήσει ένα ποτήρι νερό μια όμορφη γυναίκα θα πας ευχαρίστως. Άμα σου το ζητήσει καμιά πατσαβούρα θα στραβομουτσουνιάσεις. Πιστεύω όμως ότι δεν είναι και ΤΟΣΟ γκομενάρες τα MacOSX. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vag3d Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Video editing, ( Final Cut, Motion ). Photoshop. Όχι σε επαγγελματικό επίπεδο, είμαι home user Δεν μου λές (να ένα σημαντικό ερώτημα που καλύπτει το κομμάτι του Video Editing) σε σχέση με το High Definition Video Editing επειδή έφτυσα αίμα για να βρώ πως θα το κάνω δωρεάν στα Windows (linux δεν παίζει ακόμα φάση), οι αντίστοιχες δωρεάν επιλογές σε προγράμματα στους Mac ποιές είναι? Υπάρχουν δωρεάν προγράμματα για να κάνουμε την δουλειά μας? Η αναγκαστικά πρέπει να πάμε στα πανάκριβα Commercial? Εγω πχ. τρελαίνομαι για 3D Modeling, 2D Editing, Photography, Video Editing, Special Effects (όλα αυτα "δένουν μεταξύ τους" με το 3D), Camera Tracking, κλπ. Βλέπε Special Effects στον κινηματογράφο, επεξεργασία Video με Green Screen, κλπ. Μέχρι στιγμής χρησιμοποιώ Blender 3D (είναι πραγματικά απίστευτο πρόγραμμα...και άς είναι open Source / Δωρεάν) (3D Modeling, Video Editing, Compositing, Node Editor, Animation, Green Screen, όλα σε ένα πρόγραμμα) Gimp (2D Editing and Photo Manipulation) και κάποιες εφαρμογές όπως το Virtual Dub Avisynth κλπ. Σίγουρα με το After Effects γίνονται πολλά πράγματα πολύ πιό εύκολα, όμως προτιμώ να επιλέξω τον δύσκολο δρόμο ακριβώς επειδή θέλω να έχω καλύτερο έλεγχο και να μάθω σε πολύ Low Level όλα τα μυστικά των Visual Effects και να μπορώ να κάνω ό,τι θέλω. Κάποιες φορές μπορεί να χρησιμοποιήσω και προγράμματα μουσικής ή επεξεργασίας ήχου όπως το LMMS ή το Audacity. Απο εκεί και πέρα είναι θέμα Codecs. Σκοπεύω να αγοράσω όταν μπορέσω όλο το Adobe Studio (αυτό με τα 3.500 Euro) και κάποια άλλα commercial προγράμματα. Φυσικά θα πάρω και ένα νέο μηχάνημα και λέω να πάρω Mac Pro 8Core (αλλα θα περιμένω λιγάκι). Τώρα έχω Qcore μηχάνημα με 6 GB Ram (τα windows βλέπουν φυσικά μόνο τα 3.5 GB Ram) και μία κάρτα γραφικών Nvidia 6600 (Που θέλει αλλαγή). Εχω γεμίσει τον τόπο με σκληρούς δίσκους (ο τελευταίος που πήρα ήταν ένας Εξωτερικός 1 TB της WD) επειδή η High Definition Camera χρειάζεται πολύ μεγάλες χωρητικότητες για τα Video, και ακόμη μεγαλύτερες για επεξεργασία Video High Definition. Απο εκεί και πέρα τα αρχεία του Gimp (2D Images με πολλά layers κλπ) θέλουν και αυτά μεγάλες χωρητικότητες - ιδίως άν φτιάχνεις διαρκώς πράγματα και τα αρχεία / 3D Scenes του Blender (αναλόγως τα πολύγωνα - αλλα σκέψου και το λεγόμενο Versioning που κάνω στα αρχεία - δηλαδή αποθηκεύω κάθε λίγο και ένα διαφορετικό άρχείο 001, 002, 003 κλπ για να μπορώ να επιστρέψω πίσω άν χρειαστεί κατα την διάρκεια των δημιουργιών κλπ). Ολα αυτά που κάνω στο Computer μου απαιτούν δυστυχώς τρελές δυνατότητες, αλλα οκ, δεν σκοπεύω να φάω και όλα μου τα λεφτά στα Computer. Υπάρχουν και άλλα πράγματα στην ζωή καθώς και ανάγκες. Είμαι όμως πολύ τρελαμένος με αυτά και γιαυτο και την ψάχνω για τους Mac πολύ... Αν ήταν φθηνοί, δεν θα το έψαχνα τόσο. Θα έκανα απλώς την τράμπα και αν δεν έβγαινε καλός, απλώς θα του φορούσα Windows μέσα και τέλος...!!! Αλλα επειδή στοιχίζουν πολλά λεφτά, πρέπει να είμαι προσεκτικός και σίγουρος. Δεν είναι και εύκολες οι εποχές που ζουμε... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:48 ---------- Χα χα E P I C!Σου αρέσει ουσιαστικά η unix λογική (linux-mac) που απαιτεί root access (με κωδικό) στα περισσότερα πράγματα, αλλά δεν μπορείς να πατήσεις ένα ok στο uac Ουσιαστικά μου αρέσει η σταθερότητα η ασφάλεια και η στιβαρότητα του Unix Based λειτουργικού. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.