alexzzz Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 η άσπρη οθόνη και η έλλειψη καλωδίων κάνει μεγάλη δουλειά τελικά...
haHa Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Ερχομαι να αναθεωρησω αυτα που ειπα μερικες μερες πριν 1.- τα mac ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με τα hacindows !!! Και οταν λεμε καμια εννοοθμε καμια , μονο αμα το δεις το πιστευεις , ετυχε χτες και πηγα σε ενα φιλο μου που ειχε imac 24 με την 9400 καρτα και 4gb , ΜΙΛΑΜΕ ΕΜΕΙΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Εγω με τον hacindows που ειχα φτιαξει (nvidia 8800 gts 320gb , 4 gb ,κλπ) και τρεχοντας το leopard (θεωρητικα καλλιτερο μηχανημα απο τον imac ) ουτε sto 50% εφτανε τον mac Αν εχετε συμβατο hardware με mac στο pc σας , δοκιμαστε το leopard , αν σας αρεσει , τοτε οκ , ΑΛΛΑ μη φανταστειτε οτι οπως τρεχει στο pc τρεχει και στο mac (οπως ΚΑΚΩΣ νομιζα) απλα δειτε τα χαρακτηριστικα του ..... Πρεπει να εχεις πληρως συμβατο συστημα για να εισαι σωστος και να εχεις κανει σωστη εγκατασταση.. Τι εκδοση ειχες βαλει? Δε μας στελνεις ενα screenshot απο xbench που να φαινονται κ οι προδιαγραφες που λες απο το system profiler? Οσοι σοβαροι εχουν δει κ mac κ σωστα στημενο hackintosh, δεν βλεπουν διαφορα σε επιδοσεις κλπ αν ειναι παρομοιο το hardware..
Street-Fighter Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Ερχομαι να αναθεωρησω αυτα που ειπα μερικες μερες πριν 1.- τα mac ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με τα hacindows !!! Και οταν λεμε καμια εννοοθμε καμια , μονο αμα το δεις το πιστευεις , ετυχε χτες και πηγα σε ενα φιλο μου που ειχε imac 24 με την 9400 καρτα και 4gb , ΜΙΛΑΜΕ ΕΜΕΙΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Εγω με τον hacindows που ειχα φτιαξει (nvidia 8800 gts 320gb , 4 gb ,κλπ) και τρεχοντας το leopard (θεωρητικα καλλιτερο μηχανημα απο τον imac ) ουτε sto 50% εφτανε τον mac Αν εχετε συμβατο hardware με mac στο pc σας , δοκιμαστε το leopard , αν σας αρεσει , τοτε οκ , ΑΛΛΑ μη φανταστειτε οτι οπως τρεχει στο pc τρεχει και στο mac (οπως ΚΑΚΩΣ νομιζα) απλα δειτε τα χαρακτηριστικα του ..... αν σας αρεσει , κλειστε στο pc και παρτε ενα real mac 2.- Ειναι πανεμορφα τα ατιμα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ , σημερα εκλεισα το pc και πηγα και πηρα και εγω imac 24 (1470E ) απο eshop ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΕΡΜΑ ΤΑ WINDOWS (ισως μεσω parralers desktop να βαλω τα win7 ) Απο αυριο θα σας γραφω απο ενα πραγματικο mac α μάλιστα... Οκ οποτε θες στείλε μου ενα pm να κανονίσουμε να το φερεις απο δω να δούμε ποιο θα τρέχει καλύτερα. Το hacingtosh μου η το imac σου...
skywritergr Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 η άσπρη οθόνη και η έλλειψη καλωδίων κάνει μεγάλη δουλειά τελικά... Είναι προφανές ότι κάνει δουλειά και δεν νομίζω αυτό να είναι υποτιμητική παρατήρηση. Σε μερικούς hardcore χρήστες τους ενδιαφέρει να βγάζει το μηχάνημα πολλά fps να bencharei τρελά κλπ κλπ. Άλλοι ενδιαφέρονται να κάνει το pc την δουλειά που πρέπει να κάνει ενώ παράλληλα είναι εύχρηστο 100% και ευχάριστο στο μάτι. Καμία από τις 2 κατηγορίες για εμένα δεν πρέπει να είναι κατακριτέες. Και επειδή πάντα παίζει το επιχείρημα της απόδοσης/τιμή, πρέπει σε αυτό να υπολογίζουμε την οικονομική ευχέρεια του χρήστη και πόσο βαρύνουσα σημασία παίζει γι' αυτόν το design και τα 3 κιλά καλώδια λιγότερο. Προσωπικά αν μπορούσα εκτός από το macbook θα έπαιρνα και έναν κανονικό υπολογιστή τέρας με hacintosh και windows επάνω, και ένα mac mini για την τηλεόραση και πολλά άλλα. Θα είμουν παράλογος?
alexzzz Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Ακόμα δεν μας είπες όμως τι μπορούσε να κάνει που δεν μπορούσε το hackintosh και το pc να κάνουν... αυτό που σε έκανε να δώσεις 1 κάρο λεφτά...
haHa Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 που είναι το παιδί αυτό να το κεράσω ένα ούζο... Για εμενα τιποτα?
skywritergr Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Δεν ξέρω αν η ερώτηση πήγαινε σε εμένα ή στον φίλο domal παρόλα αυτά στην δικιά μου περίπτωση θα σου απαντήσω λέγοντας "τίποτα". Τα ίδια ακριβώς πράγματα απλά με ωραιότερο τρόπο σύμφωνα με την δικιά μου αντίληψη (γενικά η παρατήρηση για το macOS). Τώρα ο domal φαντάζομαι εντυπωσιάστηκε γιατί το native macOS installation μαζί με το design-άτο εξωτερικό περίβλημα ήταν καλύτερο απο το δικό του ατελές installation με το χάος των καλωδίων κλπ (προσωπική εκτίμηση πάντα).
haHa Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Αυτο με τα λιγοτερα καλωδια του iMac μου φαινεται καπως αστειο.. Ο iMac εχει 2 καλωδια λιγοτερα: ρευματος οθονης κ dvi. Ομως μιλαμε για ενα μηχανημα με εναν μονο σκληρο οπου οι πλειονοτητα των χρηστων του αγοραζουν κ εναν εξωτερικο γιατι δεν τους φθανει ο εσωτερικος.. Αυτο σημαινει 2 επιπλεον καλωδια.. Χανει δηλαδη το οποιο πλεονεκτημα καλωδιων! Αρα συνηθως μιλαμε για ιδια καλωδια ή στην καλυτερη περιπτωση(για χρηστες που δεν παιρνουν εξωτερικο σκληρο) μιλαμε για 2 καλωδια λιγοτερα.Big Deal! Οπως κ να εχει η διαφοροποιηση του iMac δεν ειναι τοσο τα καλωδια , αλλα οτι δεν πιανει χωρο,design κλπ. Αυτο φανταζομαι για μερικους ελαχιστους ειναι πλεονεκτημα..
Vasilisxd Δημοσ. 23 Μαΐου 2009 Δημοσ. 23 Μαΐου 2009 ΚΚ, παντως εγώ να πώ πως τα μηχανήματα της Apple ειναι πολύ όμορφα. (κατασκευαστικά και οπτικά) Ακόμα δεν έχω δεί πιο ωραίο μηχάνημα απο το Macbook pro μου. Τώρα όσο για το OSX μετά απο περίπου 6 μήνες χρήση έχω τις *ενστάσεις μου. Απο τις αρχές της εβδομάδας είπα να δώσω μια ακόμα ευκαιρία στα Windows και έβαλα τα 7ρια, καθαρό install χωρίς καθόλου Osx. Μεχρι στιγμής απολυτα ικανοποιημένος και εάν συνεχίσει έτσι θα αργήσω να γυρίσω πάλι πίσω... Υ.σ.1 Windows είναι αυτά, ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σε απογοητεύσουν... Υ.σ.2 Μουάχαχαχα, μόλις μου κόλησε και παραλίγο να χάσω το πόστ... * Βαριέμε να έχω 2 Λειτουργικά ταυτόχρονα * Δέν μπορώ να έχω την αγαπημένη μου Delphi * Μου την σπάει η διαχείριση των παραθύρων (minimize, maximize, restore) και ότι δεν μπορώ να αλλάξω την συμπεριφορά τους. * Θέλησα να παίξω ένα παιχνιδι και δεν γινότανε * Αν και όμορφο - πρακτικό περιβάλλον , μυρίζει λίγο κλεισούρα...
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Μαΐου 2009 Δημοσ. 23 Μαΐου 2009 Αυτο φανταζομαι για μερικους ελαχιστους ειναι πλεονεκτημα.. Ε, όχι και για ελάχιστους. Οι πιο πολλοί το βάζουν στα μεγάλα συν. Όπως και το ότι είναι αθόρυβος. Νομίζω ότι πάντα μιλάς έχοντας στο μυαλό σου κάποιον ψαγμένο, και αυτό είναι το λάθος σου. Η πλειοψηφία του κόσμου δεν έχει χρόνο και διάθεση να ασχοληθεί πχ με το πως θα κάνει το PC του αθόρυβο ή πως θα γίνει να πιάνει λιγότερο χώρο. Όπως ακριβώς και η πλειοψηφία του κόσμου δεν κάνει φορμάτ στο μηχάνημα του, σχεδόν ποτέ. Γενικά αυτές οι λεπτομερειούλες (που κάποτε τσακωνόμασταν με τον alex για το πόση σημασία έχουν), είναι τεράστια επιρροή στις αποφάσεις που παίρνει κάποιος για το τι υπολογιστή, τι κινητό ή τι browser θα διαλέξει. Εγώ δεν ξεκολλούσα από τον Firefox μόνο και μόνο επειδή είχε αυτόματη αναζήτηση κατά την πληκτρολόγηση. Ένας φίλος μου δεν ξεκολλάει από το τάδε μοντέλο κινητού γιατί έχει ένα μενού που είναι έτσι και έτσι και με βολεύει. Κάποιος νωρίτερα είπε ότι δεν του αρέσουν οι Mac, ένας από τους λόγους ήταν πως είναι απαράδεκτο το ότι δεν έχουν copy-paste. Εμένα μπορεί να μου φαίνεται περίεργο, αλλά τον καταλαβαίνω. Ο καθείς με τα γούστα του τελικά, αλλά ας μην θεωρούμε ασήμαντες τις λεπτομέρειες.
haHa Δημοσ. 23 Μαΐου 2009 Δημοσ. 23 Μαΐου 2009 Υ.σ.2 Μουάχαχαχα, μόλις μου κόλησε και παραλίγο να χάσω το πόστ... Ειδες γινονται κ θαυματα: κολλαει ο υπολογιστης, αλλα δεν χανεις το ποστ ! Αυτα ειναι! Οτι να ειναι.. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 00:31 ---------- Ε, όχι και για ελάχιστους. Οι πιο πολλοί το βάζουν στα μεγάλα συν. Όπως και το ότι είναι αθόρυβος. Ο περισσοτερος κοσμος οταν κοιταει ενα προιον βαζει πρωτιστως στα συν την τιμη , την εγγυηση κλπ. Αν τον ενοιαζε τοσο ο χωρος, θα ειχαμε πηξει στα desktop all-in-one. Αυτο εννοω οταν λεω οτι οτι για ελαχιστους αποτελει πλεονεκτημα-κριτηριο αγορας το μαζεμενο μεγεθος. Αν ηταν για τους πιο πολλους τοσο σημαντικο οπως λες, θα ειχαν φροντισει οι εταιριες να μας πλημμυρισουν σε τετοια μοντελα! Χαζες ειναι να χασουν τοσους πελατες? Αυτο ηταν το point μου. Και δεν σκεφτηκα καθολου καποιον ψαγμενο, αλλα την πλειοψηφια.
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Μαΐου 2009 Δημοσ. 23 Μαΐου 2009 Αν ηταν για τους πιο πολλους τοσο σημαντικο οπως λες, θα ειχαν φροντισει οι εταιριες να μας πλημμυρισουν σε τετοια μοντελα!Χαζες ειναι να χασουν τοσους πελατες? Μήπως τελικά περιτριγυρίζομαι από περίεργους τύπους; Οι εταιρίες παραδόξως (κάτι που δεν μπορώ να εξηγήσω με τίποτα όμως) δεν μαζεύουν σχεδόν ποτέ τα πλεονεκτήματα σε ένα προϊόν. Δεν ξέρω γιατί, πάντως δεν το κάνουν. Γι' αυτό και δεν έχουμε τον τέλειο browser ή το τέλειο λειτουργικό σύστημα. Δηλαδή ήταν τόσο δύσκολο το Safari να έχει την επιλογή "εκκίνηση αναζήτησης κατά την πληκτρολόγηση"; Ή ήταν τόσο δύσκολο να μπορώ να αναθέσω εγώ συντόμευση; Ή ήταν τόσο δύσκολο να αντιγράψει ο internet explorer την λειτουργία δυναμικής αναζήτησης που υπήρχε για πόσα χρόνια στο Safari και στον IE ακόμα έπρεπε να γράψεις όλη τη λέξη και μετά να ψάξεις; Ή είναι τόσο δύσκολο οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας να βγάλουν τηλέφωνα που να έχουν όλα τα θετικά μαζεμένα; Ήταν τόσο δύσκολο για την Apple να έχει ξεκλείδωτο το iPhone; Και τα λοιπόν, και τα λοιπά. Άγνωται αι βουλαί των εταιριών. Χαζές μάλλον δεν είναι, αλλά για κάποιο λόγο... Το θέμα του θόρυβου δεν είναι σημαντικό για τον περισσότερο κόσμο πιστεύεις; Κι αυτό παραξενιά των 50-100 ανθρώπων που έχω γύρω μου είναι;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.