haHa Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Άσχετο, αλλά γιατί το πρώτο "h" μικρό και το δεύτερο "H" κεφαλαίο? Μακαρι να ηξερα!! Ειναι πολλα χρονια πισω.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexzzz Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 στο πρώτο παίρνει φόρα ακόμα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Εσυ ισχυριζεσαι οτι το προβλημα λυθηκε επειδη το λειτουργικο σου ειπε να κανεις ρεσταρτ το ρουτερ.Εγω αδυνατω να πιστεψω οτι το λειτουργικο θα εδινε μια τοσο επικινδυνη "εντολη". Ελπιζω να μην επιμενεις σε κατι τετοιο. Μα γιατί δεν το κοιτάς να μου πεις; Αφού χρησιμοποιείς MacOSX. Πιθανώς το λάθος να είναι στη λέξη "router", όπως είπα δεν ξέρω ακριβώς τι θα πει απλά βλέπω ότι συχνά έτσι το αναφέρουν στο internet. Την εντολή πάντως, την δίνει το σύστημα αφού με ρωτήσει με ποιον τρόπο συνδέομαι στο ίντερνετ. Αν δεν μπορείς να το κοιτάξεις, πες το μου, να βγάλω screenshots. Τι νόημα έχει να μιλάμε υποθετικά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Μα γιατί δεν το κοιτάς να μου πεις; Αφού χρησιμοποιείς MacOSX. Πιθανώς το λάθος να είναι στη λέξη "router", όπως είπα δεν ξέρω ακριβώς τι θα πει απλά βλέπω ότι συχνά έτσι το αναφέρουν στο internet. Την εντολή πάντως, την δίνει το σύστημα αφού με ρωτήσει με ποιον τρόπο συνδέομαι στο ίντερνετ. Αν δεν μπορείς να το κοιτάξεις, πες το μου, να βγάλω screenshots. Τι νόημα έχει να μιλάμε υποθετικά; Δεν μπορω να αναπαραγω αυτην την "εντολη".. Αν θελεις , βγαλε εσυ screenshot(μιας κ εσυ ξερεις τι εκανες ακριβως) οπου το λειτουργικο σου προτεινει να κανεις ρεσταρτ στο ρουτερ (που οπως ειπες εκανες κ διορθωθηκε). Πολυ αμφιβαλλω οτι ενα λειτουργικο θα εδινε μια τετοια επικινδυνη εντολη.. Αλλα και να την εδινε, δεν ειναι στα συν! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
disqualified Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 haHa προφανως οποιαδηποτε βοηθεια τετοιου ειδους υπηρχε, ηταν να γινει reboot το router μεσα απο το interface. Αυτο μπορω να φανταστω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 haHa προφανως οποιαδηποτε βοηθεια τετοιου ειδους υπηρχε, ηταν να γινει reboot το router μεσα απο το interface. Αυτο μπορω να φανταστω Κατι που προυποθετει το λειτουργικο να ξερει τον κωδικο του ρουτερ(αν το εκανε αυτοματα) ή ο χρηστης να ξερει να μπαινει στην σελιδα ,να ξερεις κωδικους κλπ.. Ο Manule εγραψε αυτο: ...Μου λέει "κλείστε το router και ξανανοίξτε το". Το έκανα, και λειτούργησε. Βρήκε τους κωδικούς, τις IP, έκανε τις κατάλληλες ρυθμίσεις κτλ. Αλλα κ παλι αποκλειεται ενα λειτουργικο να εδινε μια τοσο επικινδυνη εντολη.Αδυνατω να το πιστεψω οτι το mac os x θα προτεινε κατι τοσο χαζο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Καλά, μόνο εγώ έχω χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη βοήθεια; Αυτό σημαίνει πως πράγματι υπήρχε κάποιο πρόβλημα. Προσπαθώντας να χαλάσω λίγο τη σύνδεσή μου (δεν τα κατάφερα παρά για λίγα δευτερόλεπτα), τράβηξα αυτά τα ss, στο network diagnostics. Δε ξέρω τι πρόβλημα υπήρχε τότε, δε θυμάμαι, δεν τις καταλαβαίνω αυτές τις ιστορίες με τα δίκτυα. Πάντως το μήνυμα είναι μέσα στις ss. Αυτό που δεν μπόρεσα να κάνω, είναι να σας δείξω το πως στο βασικό παράθυρο "Network" βλέπε ss αριθμός 1, υπήρχαν κενά τα περισσότερα πεδία , το Router, το DNS Server, το Search Domains, πιθανώς και άλλα (δε θυμάμαι) και άρχισαν να γεμίζουν από την επανεκκίνηση που έγινε μέσα στη διαδικασία Network Diagnostics. Σημειωτέον ότι το speedtouch 530, δούλευε σωστά (αναμμένα τα πράσινα λαμπάκια) και πριν την επανεκκίνηση. Δηλαδή δεν ήταν η επανεκκίνηση που κάνουμε για να διορθωθεί κάτι πάνω στο modem/router, όπως όταν πχ αναβοσβήνει ένα φωτάκι (από όσο ξέρω αυτό σημαίνει ότι δεν συγχρονίζεται / δεν παίρνει ip από τον πάροχο και η επανεκκίνηση είναι για να αποφορτιστεί... κάτι). Ήταν μια επανεκκίνηση μέσα από την οποία διάβασε πράγματα ο Η/Υ. Αυτά. Όποιος βγάζει άκρη... Να και τα screenshots. Για την 2η ss έχω μια επιφύλαξη όσον αφορά το πότε ακριβώς μου την εμφάνισε (όπως είπα, δυσκολεύτηκα να "χαλάσω" τη σύνδεση). http://img20.imageshack.us/gal.php?g=picture1ckp.png Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
disqualified Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 γινεται αυτο ακριβως που σου περιγραφει ο haHa. Λειτουργει το DHCP του router . Δεν κανει το OSX καποιο μαγικο. ΕΙναι η στανταρ διαδικασια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Φιλε manuel η εντολη για restart device ηταν για την καρτα δικτυου σου(ethernet or airport) , οχι για το modem/router. Αυτο που σου λεω τοση ωρα: http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=2730097#post2730097 Γιατι αυτο που λες απο την μια φαινεται λογικο (να προσπαθησε το λειτουργικο να κανει troubleshooting, οπως πχ να εκανε "restart" την καρτα δικτυου), http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=2730154#post2730154 ...Σε περιπτωσεις που δεν παιρνει ip η καρτα δικτυου, το λειτουργικο συνηθως προτεινει και αναλαμβανει να γινει "ρεσταρτ" η καρτα δικτυου ωστε να ξαναζητησει ip... Αυτο προτεινει κ η βοηθεια των windows... http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=2728955#post2728955 Σου επαναλαμβανω οτι το ιδιο ακριβως συμβαινει με ολα τα λειτουργικα.Αν δεν παρει κατευθειαν ip, σου προτεινει να ανοιγοκλεισεις την καρτα δικτυου (το αναλαμβανει το λειτουργικο αυτο)... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Ωραία, κατάλαβα. Δεν είχα ιδέα ότι είχα να κάνω με κάρτα δικτύου. Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cue Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Τελικά η μετάβαση από PC σε Mac αξίζει? haHa, συχνά πυκνά έχεις το respect από μένα, αλλά πραγματικά ώρες ώρες (όπως τις τελευταίες 108) μου ακούγεσαι πολύ biased με αυτά που λες! Ο Manuel περιέγραψε μία κατάσταση που το help του λειτουργικού τον βοήθησε να λύσει το πρόβλημά του και εδώ καθόμαστε και αναλύουμε αν ήταν επικίνδυνο αυτό για την υγεία του. Φυσικά και το ερώτημα τίθεται ως φιλοσοφικό και μόνο. Για να πάω on topic πάλι, προσωπικά όσους έχω γνωρίσει που πήγανε σε mac δεν γύρισαν πίσω. Σε τέτοιο βαθμό που έγιναν τρελά mac zealots μετά. Και μιλάω για τον hard core developer στην δουλειά, την γραφίστρια, τον ανίδεο ξάδερφό μου και άλλους πολλούς. Εξαίρεση ο μοναδικός ιερόσυλος που όχι μόνο έβαλε Ubuntu στο MBP αλλά κάλυψε και το μηλαράκι με το αυτοκόλλητο του Ubuntu. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 ... Ο Manuel περιέγραψε μία κατάσταση που το help του λειτουργικού τον βοήθησε να λύσει το πρόβλημά του και εδώ καθόμαστε και αναλύουμε αν ήταν επικίνδυνο αυτό για την υγεία του.... Δεν διαφωνω! Απλα η ενσταση μου ηταν στην εκπληξη που ειχε ο Manuel για την βοηθεια του λειτουργικου (οταν πχ ακριβως το ιδιο συμβαινει κ σε win) , οπως κ επισης ηθελα να του δειξω οτι το λειτουργικο ποτε δεν του προτεινε να κανει ρεσταρτ το ρουτερ(κατι εξαιρετικα επικινδυνο) οπως νομιζε, αλλα την καρτα δικτυου.. (ακριβως αυτο που προτεινουν κ τα win οπως ειπαμε) Οπως κ γενικοτερα(δεν μιλαω για εσενα manuel) ειναι αστειο να ακουμε για καλυτερη υποστηριξη συσκευων στο mac os x απο οτι στα win.. Τεσπα, το θεμα το εχουμε κουρασει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexzzz Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Εξαίρεση ο μοναδικός ιερόσυλος που όχι μόνο έβαλε Ubuntu στο MBP αλλά κάλυψε και το μηλαράκι με το αυτοκόλλητο του Ubuntu. που είναι το παιδί αυτό να το κεράσω ένα ούζο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
domal Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Ερχομαι να αναθεωρησω αυτα που ειπα μερικες μερες πριν 1.- τα mac ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με τα hacindows !!! Και οταν λεμε καμια εννοοθμε καμια , μονο αμα το δεις το πιστευεις , ετυχε χτες και πηγα σε ενα φιλο μου που ειχε imac 24 με την 9400 καρτα και 4gb , ΜΙΛΑΜΕ ΕΜΕΙΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Εγω με τον hacindows που ειχα φτιαξει (nvidia 8800 gts 320gb , 4 gb ,κλπ) και τρεχοντας το leopard (θεωρητικα καλλιτερο μηχανημα απο τον imac ) ουτε sto 50% εφτανε τον mac Αν εχετε συμβατο hardware με mac στο pc σας , δοκιμαστε το leopard , αν σας αρεσει , τοτε οκ , ΑΛΛΑ μη φανταστειτε οτι οπως τρεχει στο pc τρεχει και στο mac (οπως ΚΑΚΩΣ νομιζα) απλα δειτε τα χαρακτηριστικα του ..... αν σας αρεσει , κλειστε στο pc και παρτε ενα real mac 2.- Ειναι πανεμορφα τα ατιμα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ , σημερα εκλεισα το pc και πηγα και πηρα και εγω imac 24 (1470E ) απο eshop ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΕΡΜΑ ΤΑ WINDOWS (ισως μεσω parralers desktop να βαλω τα win7 ) Απο αυριο θα σας γραφω απο ενα πραγματικο mac Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
disqualified Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 δεν μας λες ομως τι μπορουσε να κανει και τι σε εντυπωσιασε τοσο? Λογικο ειναι να συμπεριφερεται καλυτερα ο imac απο το hacintosh, δεν ειναι καθολου περιεργο. Στο ενα το λειτουργικο ειναι ραμμενο πανω στο μηχανημα και στο αλλο ειναι τρεχα γυρευε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.