Προς το περιεχόμενο

Μετάβαση απο PC σε Mac (Τελικά Αξίζει ? )

vag3d

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 608
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καλο λοιπον θα ειναι να μαθεις να διαβαζεις σωστα κ να μην βαζεις λογια στο στομα των αλλων..

Ισως η απουσια επιχειρηματων σου να σε αναγκαζει σε τετοιες "φθηνες" πρακτικες. Κριμα!

Δεν έβαλα λόγια σε κανενός το στόμα απλώς έγραψα την ουσία της πρακτικής σου και των γραφόμενών σου.

Ουτε φυσικα στο mac os x, γιατι δεν υπαρχει καν η εννοια αυτοματης εγκαταστασης drivers απο internet χωρις την παρεμβαση του χρηστη! (ειπαμε ειναι επιστημονικη φαντασια κατι τετοιο στο mac os x)

Ειπαμε, στα windows εχεις πολυ περισσοτερες πιθανοτητες να σου δουλεψει ενα κανουριο περιφερειακο, πολλες φορες μαλιστα(σε vista ή 7) χωρις καν την παρεμβαση σου..

Ξαναγράψτο. Κάτσε να το γράψω και εγω να το εμπεδώσουμε:

Ουτε φυσικα στο mac os x, γιατι δεν υπαρχει καν η εννοια αυτοματης εγκαταστασης drivers απο internet χωρις την παρεμβαση του χρηστη! :lol: (ειπαμε ειναι επιστημονικη φαντασια κατι τετοιο στο mac os x)

στα windows εχεις πολυ περισσοτερες πιθανοτητες να σου δουλεψει ενα κανουριο περιφερειακο, πολλες φορες μαλιστα(σε vista ή 7) χωρις καν την παρεμβαση σου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άρα με το "Ένα σωρό λόγια προσπαθώντας να ανατρέψεις το αυτονόητο" ήταν λάθος σου...

Λάθος το 'αυτονόητο΄. Απλώς οι περισσότεροι που έχουν δοκιμάσει και τα δύο βρίσκουν πιο εύχρηστο το macos.

Τα vista ειναι το καλυτερο λειτουργικο συστημα που φτιαχτηκε ποτε.Τα σπαει ολα..

Κατεβαζει αυτοματα drivers,δεν κολαει ιους, και αλα συγκλονιστικα πραγματα.

Επισης σε μια μονοπωλιακη αγορα μιας εταιριας στην οποια προσπαθησε με ολα τα θεμητα και αθεμητα μεσα να επικρατησει καταφερε να παρει το 20% απο το μεριδιο που ειχε ηδη, παροτι ανγκασε ολο το κοσμο να αγοραζει σκουπιδια laptop με vista και επεξεργαστες που δε μπορουνε να τα τρεξουν.Επισης ειναι το προϊον που που καταφερε να δημιουργησει τον ορο downgrade για στη αγορα λαπτοπ με ενσωματωμενο λειτουργικο,ετσι αφου αγοραζεις ενα vista laptop μπορεις πλεον να κανεις (με καποια προσθετα λεφτα) downgrade σε windows xp.

Αυτο το παραμυθι γινεται εδω και 3 χρονια και η microsoft καταφερε να εδραιωσει το προιον της μονο στο 20% της αγορας της και καταφερε με υπεροχο προιον να αναδειξει και αλλα λειτουργικα οπως linux και mac os x.

Ειναι φοβερα τα vista

...Ειναι φοβερα τα vista...

haha!! Όπως ακριβώς τα λέει ο φίλος reload13 είναι τα πράγματα. Έθεσε νέα πρότυπα στον τομέα του marketing και των λειτουργικών συστημάτων. Μπράβο μικρομαλακή... :lol:

Επισκέπτης

Ρε haHa προσπαθώ απεγνωσμένα να κάνω όμορφη την κουβέντα, προσπάθησε να μιλάς λίγο πιο ευγενικά ρε συ. Δεν είμαι επιθετικός πουθενά*, ούτε έχω υποστηρίξει ότι ξέρω τα χίλια μύρια και έχω τις ολόσωστες απόψεις. Αντίθετα, πολύ συχνά σε ρωτάω πράγματα με σεβασμό γιατί καταλαβαίνω ότι ξέρεις περισσότερα από μένα, με σκοπό να λύσω τις απορίες μου και να μάθω περισσότερα.

Όταν, όμως, με αντιμετωπίζεις συνεχώς με σαρκασμό, ειρωνία και υποτίμηση, ε, δυσκολεύεις την κουβέντα.

*τουλάχιστον τις τελευταίους μήνες, γιατί παραδέχομαι ότι παλιότερα είχαμε πιο έντονες διαμάχες, στις οποίες συμμετείχα κι εγώ.

Να πω απλά ένα πράγμα, και απάντα μου σε όποιον τόνο θέλεις:

Εγώ να μην πω σε κανένα ότι η χρήση του wifi είναι πιο εύκολη από του ethernet (ανάθεση IP και τέτοιες ιστορίες δεν πρόκειται να πω, γιατί δεν τα ξέρω αυτά καλά). Σε όλους όσους μου έχουν ζητήσει κατά καιρούς βοήθεια με το ethernet, τι να τους πω; Γιατί μέχρι στιγμής δε μου έχει τύχει να μου πει κανείς "ξέρεις, είχα πρόβλημα με τη wifi σύνδεση".

Τέλος, από τη στιγμή που αυτό που κάνει το MacOSX είναι τόσο αυτονόητο και το κάνουν όλοι οι Η/Υ του κόσμου, γιατί σε όσους το έχω πει μένουν με το στόμα ανοιχτό; Δε θα έπρεπε να φαίνεται και σε αυτούς που έχουν windows το ίδιο αυτονόητο;

Δηλαδή, αν εγώ βγω και πιάσω 10 ανθρώπους και τους πω "έχω 5 δάχτυλα σε κάθε χέρι", δε νομίζω να εντυπωσιαστεί κανένας. Άρα αυτό που τους λέω, είναι κάτι που δεν έχουν ξαναδεί να γίνεται.

Για το wifi, κρίνοντας καθαρά απο το iphone μου, έχω πάθει την πλάκα μου με το πόσο εύκολα συνδέομαι σε ένα ασύρματο δίκτυο. Ακόμα και σε ξενοδοχείο που πρέπει και καλά να δώσεις κωδικούς για να μπείς στο net μέσω του wifi του, και εκεί ήταν piece of cake.

Όσον αφορά τους drivers, Ναι είναι μεγάλη ευκολία να κατεβαίνουν αυτόματα οι Drivers κλπ, αλλα η ουσια είναι

1. Να υπάρχουν Drivers

2. Να δουλεύουν χωρίς προβλήματα οι Drivers (χαρίζει σταθερότητα αυτό γενικότερα)

(πχ. κάποτε είχα ένα παλιο μόντεμ usb στα windows που με τους χάλια drivers του, ανάγκαζε το σύστημά μου να κάνει restart απο μόνο του. Είναι λίγο ακραίο το παράδειγμα αλλα δίνει να καταλάβει ο κόσμος τι εννοώ)

Πάντως παιδιά αυτο το θέμα με το εάν "εγκαθιστάνε αυτόματα τους drivers" και το "πόσο εύκολα βρίσκει το Wifi απο τον router" ναι μεν κάνουν την ζωή μας πιό εύκολη αλλα δεν είναι εκεί η ουσία. Η ουσία είναι αλλού...!!! Η ουσία είναι στην καθημερινότητα της χρήσης του λειτουργικού. Και το ποσο "αντέχει" το λειτουργικό χωρίς format κλπ...!!! Εκεί τα windows χάνουν και μάλιστα γερά.

Οσον αφορά επιδόσεις, αναφορικά με windows vs Linux (διότι δεν εχω mac "ακόμα"), Rendering στο blender της τάξεως των 5 λεπτών, είχε διαφορά στο ίδιο σύστημα κάπου 5 seconds. Στο linux (unix based επίσης όπως και το OSX) πήγαινε πιό γρήγορα. Αρα το OSX λογικά θα έχει μεγαλύτερες επιδόσεις και σταθερότητα και λόγω των drivers και λόγω του "unix based" της υποθέσεως. Αν αφαιρέσουμε και τους ιούς (και τα unvirus) που τρώνε resources απο το σύστημα και μας αναγκαζουν σε Format κλπ...τότε δεν συγκρίνεται το θέμα. Το OSX πρέπει να είναι καλύτερο.

Το ζήτημα είναι---> "Καλύπτουν οι εφαρμογές"???

Παράδειγμα: Κάποτε ήθελα να κάνω με δωρεάν εργαλεία (να αποφύγω να αγοράσω - να μπω στα έξοδα) High Definition Video Editing για τα αρχεία (*.Mts) την HD Canon HG21 Camcorder μου. Στο Linux τζίφος η δουλειά...!!! Μεγάλη ταλαιπώρια. Στα windows την βρήκα την άκρη. Στο OSX / Mac??? Τι παίζει?

Άλλο παράδειγμα: το Blender πάει μιά χαρά στο Linux και λιγότερο καλά στα Windows. Στο OSX τι παίζει? Το Gimp? aMSN? Τα υπόλοιπα? Μπορεί κανείς να βρεί διάφορες αξιόλογες δωρεάν εφαρμογές που του λύνουν τα χέρια για Mac ή πρέπει πάντα να είναι με το χέρι στην τσέπη?

Η αγορά ενός Mac, συνεπάγεται μεγάλα έξοδα. Το ίδιο ισχύει και για τα διάφορα Software? (θελω να πω οτι αναγκαστικά πχ για επεξεργασία βίντεο θα πρέπει να έχω το πανάκριβο Final Cut ή μήπως τρέχει και το Virtual Dub στο OSX (και οι εφαμιλλες φοβερες εφαρμογές που συνήθως είναι Open Source και σχεδόν πάντα είναι δωρεάν - οι ψαγμένοι καταλαβαίνουν τι εννοώ φαντάζομαι.,...)?

Οκ. Αρκετές απο τις σημαντικές commercial εφαρμογές (η τουλάχιστον αρκετές απο τις commercial) υποστηρίζονται. Γενικοτερα θα είμαστε άνετοι με την αγορά ενός Mac? Η μήπως παγιδευόμαστε σε ένα φοβερό λειτουργικό και στην έλειψη Software οπότε αναγκαστικά βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη?

Κάπως έτσι νομίζω έχουν τα πράγματα.,..!!!

...

Τέλος, από τη στιγμή που αυτό που κάνει το MacOSX είναι τόσο αυτονόητο και το κάνουν όλοι οι Η/Υ του κόσμου, γιατί σε όσους το έχω πει μένουν με το στόμα ανοιχτό; Δε θα έπρεπε να φαίνεται και σε αυτούς που έχουν windows το ίδιο αυτονόητο;...

Αν κ ειπα οτι δεν θα συνεχισω, ας γραψω κατι για αυτο μιας κ το εχω απορια κ δεν σχετιζεται ακριβως με το thread.

Θελεις να μας περιγραψεις με ακριβεια αυτο που εγινε? (αν πχ ειχες το ρουτερ απο πριν, αν ειχε ιντερνετ το ρουτερ, δηλαδη ειχε παρει ip απο τον provider σου, αν απο αλλον υπολογιστη εμπαινες στο ιντερνετ κλπ)

Γιατι αυτο που λες απο την μια φαινεται λογικο (να προσπαθησε το λειτουργικο να κανει troubleshooting, οπως πχ να εκανε "restart" την καρτα δικτυου), αλλα αδυνατω να πιστεψω οτι το λειτουργικο σου ειπε αυτο :

...

... Μου λέει "κλείστε το router και ξανανοίξτε το". ...

κατι που ειναι εξαιρετικα επικινδυνο!

Δεν παιζει τετοιο πραγμα κ αν επαιξε ειναι καιστη πρακτικη! Σκεψου να ησουν σε δικτυο της δουλειας κ να σου ελεγε κατι τετοιο.. (κ να το εκανες κ να επεφτε το ιντερνετ σε ολο το δικτυο της δουλειας)

Ή που ξερει το λειτουργικο οτι ειχες φυσικη προσβαση στο ρουτερ ή οτι εσυ ξερεις τι ειναι το ρουτερ..

Αδυνατω λοιπον να πιστεψω οτι ενα λειτουργικο θα εδινε μια τοσο χαζη κ επικινδυνη "εντολη" .

και αποτι καταλαβαίνω με τα λεγόμενα σου θα κανεις αλλα τοσα για να καταλήξεις σε τι σε εξυπηρετεί το mac os και σε τι οχι :-)

Ξανα πες μας λίγο τι εχει κάνει με τα printers γιατι ακόμα δεν καταλάβαμε...

1. Άσε γιατί το mac το ερωτεύτηκα από το πρώτο λεπτό. Δεν καταδέχομαι να ξανανοίξω σκέτο pc! Δεν το μπορώ! Άντε ίσως να φτιάξω κάνα hackintosh κάποτε έτσι για το κέφι! Το μόνο που θα ήθελα να σε παρακαλέσω είναι να διαβάζεις πιο προσεκτικά. Άλλο το 17 χρόνια βάσανο και άλλο το να καταλάβω σε τι με εξυπηρετεί κάτι που λειτουργεί χωρίς πρόβλημα!

2. Ξαναδιάβασέ το τότε. Ήμουν πολύ σαφής και το έχει εξηγήσει και ο haHa. Γιατί να το ξαναγράψω; Άλλωστε τα γραπτά είναι για να μένουν κι όχι για να ξαναγράφονται επειδή χάνονται σαν τα λόγια. :-)

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 02:37 ----------

Τα vista ειναι το καλυτερο λειτουργικο συστημα που φτιαχτηκε ποτε.Τα σπαει ολα..

Κατεβαζει αυτοματα drivers,δεν κολαει ιους, και αλα συγκλονιστικα πραγματα.

Επισης σε μια μονοπωλιακη αγορα μιας εταιριας στην οποια προσπαθησε με ολα τα θεμητα και αθεμητα μεσα να επικρατησει καταφερε να παρει το 20% απο το μεριδιο που ειχε ηδη, παροτι ανγκασε ολο το κοσμο να αγοραζει σκουπιδια laptop με vista και επεξεργαστες που δε μπορουνε να τα τρεξουν.Επισης ειναι το προϊον που που καταφερε να δημιουργησει τον ορο downgrade για στη αγορα λαπτοπ με ενσωματωμενο λειτουργικο,ετσι αφου αγοραζεις ενα vista laptop μπορεις πλεον να κανεις (με καποια προσθετα λεφτα) downgrade σε windows xp.

Αυτο το παραμυθι γινεται εδω και 3 χρονια και η microsoft καταφερε να εδραιωσει το προιον της μονο στο 20% της αγορας της και καταφερε με υπεροχο προιον να αναδειξει και αλλα λειτουργικα οπως linux και mac os x.

Ειναι φοβερα τα vista

Σωστός! Το μόνο κακό είναι ότι αντί τώρα σαν εξέλιξη να είχαμε ένα φιλικό unix που να τα σπάει όλα, έχουμε τα $%$#%@#$^ windows. Αλλά εκεί παραδέχομαι τον Bill. Κατάλαβε τι σημαίνει άνοιγμα στην αγορά και να τα αποτελέσματα! Το χειρότερο λειτουργικό όλων των εποχών να κυριαρχεί και το καλύτερο (unix) να είναι κάτι το άγνωστο!

Επισκέπτης
αλλα αδυνατω να πιστεψω οτι το λειτουργικο σου ειπε αυτο :

κατι που ειναι εξαιρετικα επικινδυνο!

Δεν παιζει τετοιο πραγμα κ αν επαιξε ειναι καιστη πρακτικη! Σκεψου να ησουν σε δικτυο της δουλειας κ να σου ελεγε κατι τετοιο.. (κ να το εκανες κ να επεφτε το ιντερνετ σε ολο το δικτυο της δουλειας)

Ή που ξερει το λειτουργικο οτι ειχες φυσικη προσβαση στο ρουτερ ή οτι εσυ ξερεις τι ειναι το ρουτερ..

Αδυνατω λοιπον να πιστεψω οτι ενα λειτουργικο θα εδινε μια τοσο χαζη κ επικινδυνη "εντολη" .

Πράγματι δεν ξέρω τι ακριβώς είναι το router (πχ εγώ έχω το speedtouch 530 που έχω δει να αναφέρεται και ως router σε ορισμένα site αλλά και ως modem) και δε θυμάμαι τι ακριβώς μου είπε να κάνω restart. Γιατί απλά δεν πατάς το Assist me στο Network Preferences, να δεις τι ακριβώς κάνει αυτή η διαδικασία, να μου πεις κι εμένα; Γιατί δεν είναι μόνο το restart. Βλέπω ότι και πχ την διεύθυνση 10.0.0.138 (η γνωστή του speedtouch 530) δεν την ήξερε, ούτε την βρήκε απλά από μια επανεκκίνηση. Έπρεπε να μπω στο Assist me και να κάνω την επανεκκίνηση την ώρα που μου το ζήτησε, και κάτι ψάχνει (δεν ξέρω τι).

Άσχετα με όλα αυτά και για να το ξεκαθαρίσω (για 3η φορά), εμένα αυτό που μου έκανε εντύπωση δεν είναι ότι δούλεψε το modem/router ή το ότι δούλεψε με μόνο μια επανεκκίνηση ή τίποτα τέτοιο.

Με εντυπωσίασε το ότι είχα ένα πρόβλημα (όποιο κι αν ήταν αυτό, έστω και αν στα windows δε θα υπήρχε καν σαν πρόβλημα) και μου λύθηκε πατώντας τη βοήθεια.

Και επαναλαμβάνω: από τα προβλήματα που δημιουργούνται στα windows, γιατί υπάρχουν προβλήματα, (το να μην έχεις βάλει drivers δεν είναι πρόβλημα, το να βάλεις και να μην δουλεύει για άγνωστους λόγους είναι πρόβλημα), πότε λύθηκε κάποιο από αυτά πατώντας και ακολουθώντας τις οδηγίες από τη βοήθεια των windows; Που συνήθως είναι του επιπέδου "κοιτάξτε αν το καλώδιο είναι στην πρίζα";

...

Με εντυπωσίασε το ότι είχα ένα πρόβλημα (όποιο κι αν ήταν αυτό, έστω και αν στα windows δε θα υπήρχε καν σαν πρόβλημα) και μου λύθηκε πατώντας τη βοήθεια...

Εσυ ισχυριζεσαι οτι το προβλημα λυθηκε επειδη το λειτουργικο σου ειπε να κανεις ρεσταρτ το ρουτερ.

Εγω αδυνατω να πιστεψω οτι το λειτουργικο θα εδινε μια τοσο επικινδυνη "εντολη". Ελπιζω να μην επιμενεις σε κατι τετοιο.

Σε περιπτωσεις που δεν παιρνει ip η καρτα δικτυου, το λειτουργικο συνηθως προτεινει και αναλαμβανει να γινει "ρεσταρτ" η καρτα δικτυου ωστε να ξαναζητησει ip...

Αυτο προτεινει κ η βοηθεια των windows.

(αν ειναι ενεργοποιημενη η αυτοματη αναθεση ip, τοτε η καρτα δικτυου θα παρει αυτοματα ip , θα βρει αυτοματα subnet mask , θα βρει αυτοματα την διεθυνση του router/gateaway, θα βρει αυτοματα τους dns κλπ)

haha!! Όπως ακριβώς τα λέει ο φίλος reload13 είναι τα πράγματα. Έθεσε νέα πρότυπα στον τομέα του marketing και των λειτουργικών συστημάτων. Μπράβο μικρομαλακή... :lol:

Δεν μπορω να καταλαβω πως δικαιολογειται η ειρωνια σε μια εταιρεια που εχει δημιουργησει μια αυτοκρατορια και οι ανθρωποι που τη δηκιουργησαν εχουν πλουτισει χαρη σε αυτη. Ακομα και οταν βγαζει κακιστα προιοντα συμφωνα με μερικους...

Δε μιλαω για κριτικη, μιλαω για ειρωνια...ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Manuel, ετσι οπως περιεγραψες αυτο που λες και γω στην αρχη εμεινα με το στομα ανοιχτο γιατι νομιζα οτι μπηκαν αυτοματα στο router τα username σου και τα password απο τον ISP. Μετα καταλαβα οτι δεν εγινε κατι τετοιο και απλα συνδεσες ενα ρυθμισμενο router σε ενα PC και αυτο απλα και φυσιολογικα πηρε μονο του IP και μπηκε στο internet οπως οφειλε να κανει

Φιλε Mercyful_Fate, οπως λες κ εσυ, αυτος μπορει να ειναι ο βασικος λογος..

Αυτο δεν αναιρει οτι ενας ακομη λογος ειναι το μικρο ποσοστο διεισδυσης..

Μαζί δεν πάνε αυτά?

Για να το θέσω αλλιώς. "Λειτουργικό περισσότερο vulnerable σε ιους και πιο διαδεδομένα" vs. "Λειτουργικό αρκετά λιγότερο vulnerable σε ιούς και λιγότερο διαδεδομένο". Με ποιο θα ασχολιόταν ο επίδοξος συγγραφέας ιών? :rolleyes:

Απλώς επειδή η προγραμματιστική δουλιά μου έχει σχέση με διάφορα interfaces προς unix-οειδές σύστημα, θεωρώ ότι η φύση και η λογική του Unix στη διαχείριση αρχείων και δικαιωμάτων χρηστών/αρχείων είναι τέτοια που βάζει πολύ περισσότερα εμπόδια στο hacking απ' οτι ένα Windows σύστημα.

/offtopic/

Ειναι τοσοι πολλοι το μολις 10%?

Αυτο σημαινει οτι συνολο οι οικιακοι υπολογιστες που λειτουργουν ειναι μερικα δισεκατομμυρια (10*μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια)..

Πολλοι μου φαινονται!

/offtopic/

Έχεις δίκιο, χαζομάρα είπα. Μάλλον κάτι 10-αδες εκατομμύρια είναι.

Oσο για τους servers,πολυ πιο σημαντικο για αυτους ειναι η ασφαλεια(κατι που πχ υστερει το mac os x σε σχεση με windows vista) κ οχι τοσο οι ιοι..

Πχ, οποιος ειχε ορεξη μπορει καλλιστα να φτιαξει "ιο" εδω κ τωρα που αποκτα δικαιωματα administrator λογω της τρυπας ασφαλειας στην java(που υπαρχει εδω κ κανα 6μηνο, αλλα λογικα συντομα θα την κλεισουν ) στο mac os x.

Το αν το Mac OS Server είναι περισσότερο/λγότερο ασφαλές είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να προκύψει από ένα/δύο/δέκα ποστ των 5-10 γραμμων, αλλά δεν είναι καν το θέμα μας.

Όσο για το παραπάνω exploit, είναι ουσιαστικά vulnerability της Java που εμφανίζεται στο Mac OS X, μέσω κάποιου web browser. Απ'οτι λέει το λινκ που έδωσες, μέσω της τρύπας αυτής μπορεί ένα java applet να ξεφύγει από τα πλαίσια του sandbox ("κάψουλα" όπου εκτελούνται όλα τα Java applets με περιορισμούς αφαλείας). Ωστόσο κάτω κάτω γράφει ότι ακόμα και αν γίνει αυτό, το applet εκτελείται με τα current user permissions, τα οποία στο X είναι by default δικαιώματα απλού χρήστη.

Anyway, μην μπούμε στο infinite loop που μπαίνουμε συχνά πυκνά σχετικά με το ποιο είναι το πιο ασφαλές/γρήγορο/καλό/σέξυ λειτουργικό.

Άσχετο, αλλά γιατί το πρώτο "h" μικρό και το δεύτερο "H" κεφαλαίο? :-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...