Street-Fighter Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Street Fighter, όταν ξεκίνησα τον Mac μου για πρώτη φορά μου ζήτησε μέσα στη διαδικασία της εγκατάστασης να τυπώσω ένα document. Σκέφτομαι ως windowsάκιας "τι λένε ρε οι άνθρωποι, αφού ακόμα δεν έχω εγκαταστήσει εκτυπωτή". Παρόλα αυτά, σκέφτομαι ποτέ δεν ξέρεις, γίνονται και θαύματα. Συνδέω τον εκτυπωτή και πατάω print. Και τύπωσε. Λεπτομέρεια: από τη στιγμή που συνέδεσα τον εκτυπωτή, μέχρι τη στιγμή που άρχισε να εκτυπώνει, πρέπει να πέρασαν μόλις 5 δευτερόλεπτα (δεν περίμενα καθόλου, με το που μπήκε η USB πάτησα το Print, γιατί θεωρούσα ότι έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει). Η δεύτερη μεγάλη αντίστοιχη έκπληξη, ήταν όταν συνέδεσα το router μου και προσπαθούσα να συνδεθώ στο ίντερνετ χωρίς να έχω σημειώσεις ή να θυμάμαι τι πρέπει να κάνω και είχα την φαεινή ιδέα να πατήσω ένα κουμπί που έλεγε Assist me, φυσικά με αντίστοιχα χαμηλές προσδοκίες γιατί ξέρω πως η βοήθεια των windows δε βοηθάει ποτέ και σε τίποτα. Μου λέει "κλείστε το router και ξανανοίξτε το". Το έκανα, και λειτούργησε. Βρήκε τους κωδικούς, τις IP, έκανε τις κατάλληλες ρυθμίσεις κτλ. τι ακούω ρε παιδιά? Τι διαβάζω? Οεο? Σου ζήτησε να εκτυπώσεις κατα την διαδικασία εγκατάστασης? Σε ποιο os ακριβώς? Και αν δεν ειχες εκτυπωτή? Και ποιον εκτυπωτή εβαλες? Η 2η μεγαλη αποτυχία που μας λες ειναι οτι το adsl με adsl router δεν χρειάζονται ρυθμίσεις το βαζεις το διαλέγεις και παίζεις και στα windows. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 ... Όμως το ερώτημα είναι απλό αν θες να πάμε σοβαρά. Για ποιο λόγο οι κατασκευάστριες των διαφόρων gadgets σνομπάρουν όλα τα λειτουργικά εκτός από τα windows? Γιατί και το Mac Os να μην έχει παρόμοια αντιμετώπιση ως το δεύτερο πιο δημοφιλές εμπορικό λειτουργικό; Τόσο πολύ χασούρα θα έχουν; Θα ταν τόσο τσάμπα έξοδο; Δηλαδή οι mac users είναι τόσο λίγοι;... Για τον ιδιο περιπου λογο που δεν βγαινουν ιοι! Γιατι το mac os x κατεχει μονο γυρω στο 7% market share, οποτε δεν τρελαινονται ολες οι εταιριες να ξοδεψουν χρηματα για να φτιαξουν drivers . Προτιμουν να ξοδευουν χρηματα για να φτιαξουν drivers και να αφησουν ικανοποιημενους αυτους με τα windows που εχουν 90% market share, δηλαδη ειναι πανω απο δεκαπλασιοι.. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 09:38 ---------- Street Fighter, όταν ξεκίνησα τον Mac μου για πρώτη φορά μου ζήτησε μέσα στη διαδικασία της εγκατάστασης να τυπώσω ένα document. Σκέφτομαι ως windowsάκιας "τι λένε ρε οι άνθρωποι, αφού ακόμα δεν έχω εγκαταστήσει εκτυπωτή". Ειχε ομως εγκαταστησει το mac os x drivers για παρα πολλους εκτυπωτες, με κοστος στο σκληρο δισκο γυρω στα 4GB.. Και ερχεται εδω το ερωτημα: ποσο σημαντικο ειναι για τους περισσοτερους χρηστες οτι μπορουν να εχουν καποια λειτουργικοτητα για εναν εκτυπωτη (αλλωστε φανταζομαι ενα μηχανημα δεν θα συνδεθει με πανω απο 2-3 εκτυπωτες(κ πολλους λεω!) στη ζωη του) χωρις να βαλουν ενα cd (μεγαλος κοπος!) ή να κατεβουν οι drivers αυτοματα απο το internet(αυτο ειπαμε ειναι επιστημονικη φαντασια για το mac os x) και με κοστος σε χωρο σκληρου δισκου λογω των παραπανισιων drivers? (4gb περιπου παρακαλω, με 1.4gb να ειναι μονο για epson printers!! ) Και αν ειναι τοσο σημαντικο , ειναι πιο σημαντικο απο το γεγονος οτι πολυ αλλο hardware δεν προκειται καν να δουλεψει (πχ dsl modems, web cams, tv tuners, καρτες ηχου , για να μην αναφερθουμε σε εσωτερικες καρτες που μπαινουν στον mac pro, πχ καρτες γραφικων, raid) ή απο το γεγονος οτι απλα για να δεις μια ταινια σε τηλεοραση ή να κανεις μια παρουσιαση σε εναν projector με εναν apple φορητο δεν μπορεις να το κανεις κατευθειαν (δηλαδη πηγε περιπατος το plug n play για το πιο απλο κ καθημερινο πραγμα), αλλα πρεπει να αγοραζεις εξτρα πανακριβους ανταπτορες, που δεν κανουν κ σωστα την δουλεια τους(πχ δεν περνανε και ηχο)? Και ειναι κ τοσο αλλα τα παραδειγματα... .Η δεύτερη μεγάλη αντίστοιχη έκπληξη, ήταν όταν συνέδεσα το router μου και προσπαθούσα να συνδεθώ στο ίντερνετ χωρίς να έχω σημειώσεις ή να θυμάμαι τι πρέπει να κάνω και είχα την φαεινή ιδέα να πατήσω ένα κουμπί που έλεγε Assist me, φυσικά με αντίστοιχα χαμηλές προσδοκίες γιατί ξέρω πως η βοήθεια των windows δε βοηθάει ποτέ και σε τίποτα. Μου λέει "κλείστε το router και ξανανοίξτε το". Το έκανα, και λειτούργησε. Βρήκε τους κωδικούς, τις IP, έκανε τις κατάλληλες ρυθμίσεις κτλ. DHCP λεγεται και ισχυει σε ολα τα λειτουργικα.. Για παραδειγμα οταν συνδεεσε με το ipod touch ή με εναν φορητο σε ενα ελευθερο wifi spot δεν χρειαζεται να κανεις καμμια ρυθμιση. Σε ολα τα λειτουργικα ειναι το ιδιο. Φανταζομαι αυτο εννοεις κ οχι οτι με το που πηρες το router το εβαλες στην πριζα, το συνεδεσες με τον σταθερο σου κ μπηκε κανονικα στο ιντερνετ χωρις να κανεις καποια ρυθμιση μεσα στο router.. Αυτοματη ρυθμιση εκανε ο σταθερος, οχι το ρουτερ. Το ρουτερ ειχε κ απο πιο πριν ιντερνετ κ περασμενες ρυθμισεις. Ασε γιατι ειναι κ πονεμενενη η ιστορια με τα dsl modems(οχι routers) στο mac os x , μιας κ δεν δουλευουν ολα λογω απουσιας drivers και ετσι ειναι σχεδον επιβεβλημενη η αγορα router. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mercyful_Fate Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Για τον ιδιο περιπου λογο που δεν βγαινουν ιοι!Γιατι το mac os x κατεχει μονο γυρω στο 7% market share, οποτε δεν τρελαινονται ολες οι εταιριες να ξοδεψουν χρηματα για να φτιαξουν drivers . Δεν είναι αυτός ο λόγος που δεν βγαίνουν ιοι για Mac OS X. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Δεν είναι αυτός ο λόγος που δεν βγαίνουν ιοι για Mac OS X. Κι ομως, ειναι κ αυτος ενας λογος.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexzzz Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι με το που ξεπετάχτηκε η μηλόπιτα λίγο βγήκαν 2 μαζεμένοι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mercyful_Fate Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Κι ομως, ειναι κ αυτος ενας λογος.. Είναι θέμα πρακτικότητας και λειτουργικού συστήματος. Από προγραμματιστική άποψη, η διαχείριση αρχείων και δικαιωμάτων εγγραφής/εκτέλεσης στα unix-οειδή κάνει πολύ δυσκολότερη την συγγραφή ιών απ' οτι στα Windows. Αυτός είναι ο βασικός λόγος, κατά τη γνώμη μου, που δεν υπάρχουν πολλοί (κανένας??) ιοί για Linux/Mac OS, και όχι το μικρό ποσοστό διείσδυσης στην αγορά (που έτσι κι αλλιώς μεταφράζεται σε μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια οικιακούς υπολογιστές, για να μην συνυπολογίσουμε το ποσοστό εξυπηρετητών (server) που τρέχουν διανομές Linux, το οποίο είναι τεράστιο και άμεσα συγκρίσιμο με του Windows Servers). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Φιλε Mercyful_Fate, οπως λες κ εσυ, αυτος μπορει να ειναι ο βασικος λογος.. Αυτο δεν αναιρει οτι ενας ακομη λογος ειναι το μικρο ποσοστο διεισδυσης.. ... μεταφράζεται σε μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια οικιακούς υπολογιστές, ... /offtopic/ Ειναι τοσοι πολλοι το μολις 10%? Αυτο σημαινει οτι συνολο οι οικιακοι υπολογιστες που λειτουργουν ειναι μερικα δισεκατομμυρια (10*μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια).. Πολλοι μου φαινονται! /offtopic/ Oσο για τους servers,πολυ πιο σημαντικο για αυτους ειναι η ασφαλεια(κατι που πχ υστερει το mac os x σε σχεση με windows vista) κ οχι τοσο οι ιοι.. Πχ, οποιος ειχε ορεξη μπορει καλλιστα να φτιαξει "ιο" εδω κ τωρα που αποκτα δικαιωματα administrator λογω της τρυπας ασφαλειας στην java(που υπαρχει εδω κ κανα 6μηνο, αλλα λογικα συντομα θα την κλεισουν ) στο mac os x. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 DHCP λεγεται και ισχυει σε ολα τα λειτουργικα..Για παραδειγμα οταν συνδεεσε με το ipod touch ή με εναν φορητο σε ενα ελευθερο wifi spot δεν χρειαζεται να κανεις καμμια ρυθμιση. Σε ολα τα λειτουργικα ειναι το ιδιο. Τι λέγεται DHCP; Η βοήθεια του MacOSX; Εγώ δε σχολιάζω το γεγονός πως τα router γίνεται να λειτουργήσουν σχεδόν (ΠΡΟΣΟΧΗ στο σχεδόν) χωρίς ρυθμίσεις και δε με ενδιαφέρουν ποιες είναι οι τεχνικές τους ιδιότητες και ρυθμίσεις (αν και έχω αρχίσει να τις καταλαβαίνω). Σχολιάζω το γεγονός πως τη στιγμή που άνοιξα τον υπολογιστή μου και βρέθηκα σε ένα νέο περιβάλλον όπου δεν ήξερα τίποτα για αυτό, από τη στιγμή που το ίντερνετ δε λειτούργησε κατευθείαν, ανέλαβε το σύστημα να κάνει τις απαραίτητες ρυθμίσεις μόνο του. Έχει συνδέσει κανείς συσκευή στα windows, να μην του λειτουργήσει, και πατώντας το κουμπί της βοήθειας, όχι να του δώσει οδηγίες, αλλά να λύσει μόνο του το πρόβλημα; Έστω και στα ρούτερ, που όπως λες είναι αυτόματα. Έστω κι αν χρειάζεται απλά μια επανεκκίνηση (αν και εγώ δεν είδα μόνο επανεκκίνηση, μου φάνηκε ότι έψαξε και ρύθμισε πράγματα, βρήκε κάτι subnet mask, κατάλαβε ότι πρόκειται για DHCP και όχι για κάτι άλλο, βρήκε την ip του router κ.α.). Γιατί εγώ μπορεί να έτρωγα και 3 ώρες μέχρι να το καταλάβω. Και αυτό το τελευταίο είναι που μου αρέσει στους Mac και δεν καταλαβαίνω στα Windows. Για κάποιον που ξέρει, όλα αυτά είναι άχρηστα ή μπορεί να έχει παραπάνω για το χώρο που πιάνουν οι drivers του εκτυπωτή, αλλά για αυτόν που δε θέλει να ξέρει, είναι βάλσαμο να σου λέει ο υπολογιστής κάτι που για τον έμπειρο μπορεί να είναι αυτονόητο, για τον άπειρο, όμως, θα γλιτώσει πάρα πολύ χρόνο όσο απλό κι αν είναι το θέμα, και να μη σου βγάζει κρυπτογραφημένα μηνύματα του τύπου error 404 κτλ. Θα συμφωνήσω πάντως ΑΠΟΛΥΤΑ στο θέμα του ειδικού καλώδιου για να συνδέσει projectorα. Εκεί πραγματικά δημιουργήθηκε πρόβλημα. Πρακτικό και αντικειμενικό, όχι φιλοσοφικό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Τι λέγεται DHCP; Η βοήθεια του MacOSX; Εγώ δε σχολιάζω το γεγονός πως τα router γίνεται να λειτουργήσουν σχεδόν (ΠΡΟΣΟΧΗ στο σχεδόν) χωρίς ρυθμίσεις και δε με ενδιαφέρουν ποιες είναι οι τεχνικές τους ιδιότητες και ρυθμίσεις (αν και έχω αρχίσει να τις καταλαβαίνω). Σχολιάζω το γεγονός πως τη στιγμή που άνοιξα τον υπολογιστή μου και βρέθηκα σε ένα νέο περιβάλλον όπου δεν ήξερα τίποτα για αυτό, από τη στιγμή που το ίντερνετ δε λειτούργησε κατευθείαν, ανέλαβε το σύστημα να κάνει τις απαραίτητες ρυθμίσεις μόνο του. Έχει συνδέσει κανείς συσκευή στα windows, να μην του λειτουργήσει, και πατώντας το κουμπί της βοήθειας, όχι να του δώσει οδηγίες, αλλά να λύσει μόνο του το πρόβλημα; Έστω και στα ρούτερ, που όπως λες είναι αυτόματα. Έστω κι αν χρειάζεται απλά μια επανεκκίνηση (αν και εγώ δεν είδα μόνο επανεκκίνηση, μου φάνηκε ότι έψαξε και ρύθμισε πράγματα, βρήκε κάτι subnet mask, κατάλαβε ότι πρόκειται για DHCP και όχι για κάτι άλλο, βρήκε την ip του router κ.α.). Γιατί εγώ μπορεί να έτρωγα και 3 ώρες μέχρι να το καταλάβω. Σου επαναλαμβανω οτι αυτο που περιγραφεις δεν ειναι τιποτα το σπουδαιο.. Σε ολα τα λειτουργικα ετσι γινεται: βρισκει αυτοματα το subnet mask, την ip του gateway/router, τον dns κ δινει αυτοματα κ μια ip. DHCP λεγεται αυτη η "υπηρεσια". Πηγαινε με ενα ολοκαινουριο λαπτοπ(με windows, mac os x ή linux) που δεν εχεις κανει καμμια ρυθμιση να συνδεθεις σε ενα ελευθερο wifi spot ή σε ενα ρουτερ με καλωδιο. Θα συνδεθει αυτοματα ,παιρνοντας αυτοματα ip, dns κλπ.. Το ιδιο ακριβως συμβαινει κ με το iphone/ipod touch. Βαζεις εκει ip, subnet mask κλπ ? Οχι, τα παιρνει/βρισκει μονο του,λογω dhcp . Ελπιζω τοση ωρα να εχεις καταλαβει οτι αυτο που περιγραφεις(αν κ μας τα λες λιγο μπερδεμενα) γινεται ακριβως ιδιο παντου. Αλλωστε δεν προσθεσες κανενα καινουριο hardware. Συνεδεσες υπολογιστη με ρουτερ, που ειναι το πιο απλο πραγμα ... Αν ηταν απλο usb dsl modem(που τοτε θα ηταν προσθηκη νεου hardware) ,πιθανον σε mac os x να ειχες προβλημα. Σε windows πολυ πιο δυσκολα! Ειναι αυτο που λεμε τοση ωρα.. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:47 ---------- ..Έχει συνδέσει κανείς συσκευή στα windows, να μην του λειτουργήσει, και πατώντας το κουμπί της βοήθειας, όχι να του δώσει οδηγίες, αλλά να λύσει μόνο του το πρόβλημα;.. Ναι.. Εκτος απο τις ασυρματες καρτες δικτυου, το ιδιο εχει συμβει και με το tv tuner μου. Δεν το αναγνωρισε αρχικα, αλλα ανελαβε μονο του να βρει drivers για να το αναγνωρισει, τους βρηκε (δεν χρειαστηκε η παρεμβαση μου) κ ειχε κ προγραμμα κατευθειαν για θεαση κ εγγραφη προγραμματων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Σου επαναλαμβανω οτι αυτο που περιγραφεις δεν ειναι τιποτα το σπουδαιο..Σε ολα τα λειτουργικα ετσι γινεται: ρισκει αυτοματα το subnet mask, την ip του gateway/router, τον dns κ δινει αυτοματα κ μια ip. DHCP λεγεται Πρόσεξε λίγο καλύτερα τι σου γράφω ρε συ, γιατί μου λες τα ίδια και τα ίδια και δεν προχωράμε την κουβέντα: σου λέω ότι δεν λειτουργούσε και πατώντας το κουμπί της βοήθειας, λύθηκε το πρόβλημα. Αυτό δε γίνεται σε όλα τα λειτουργικά, ακόμα κι αν το πρόβλημα είναι κάτι πάρα πολύ απλό. Λογικό είναι βέβαια εσύ να μην εκτιμάς τέτοια πράγματα, γιατί δε σου χρειάζονται. Πηγαινε με ενα λαπτοπ(με windows, mac os x ή linux) να συνδεθεις σε ενα ελευθερο wifi spot ή σε ενα ρουτερ με καλωδιο.Θα συνδεθει αυτοματα ,παιρνοντας αυτοματα ip, dns κλπ.. Δε νομίζω ότι είναι το ίδιο με το wifi, γιατί αυτό και μένα πάντα μου δούλευε χωρίς πρόβλημα παντού και πάντα (windows, mac), και δεν ασχολήθηκα ποτέ μαζί του, άρα είναι κάτι που εμπειρικά αναγνωρίζω ότι γίνεται με τη μια και πανεύκολα σε οποιοδήποτε λειτουργικό. Με το router μου έχω ασχοληθεί όμως στα windows. Το θέμα είναι τελικά τι σου μένει από την εμπειρία σου με τα δύο λειτουργικά. Εμένα (και στους περισσότερους) δε μου λέει κάτι ακόμα κι αν μου αποδείξεις ότι "α, ξέρεις, αυτό είναι κάτι πολύ απλό και γίνεται παντού", γιατί για μένα η εμπειρία που είχα δεν ήταν έτσι. Λύσε μου την απορία: αν πάρω αυτή τη στιγμή δηλαδή ένα παλιό μου PC που έχει μέσα τα xp κτλ, τον ανοίξω και συνδέσω πάνω του το router μου, θα έχω ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ internet; Χωρίς να κάνω τίποτα; Συνδέω στη θύρα, ανοίγω τον explorer και βλέπω σελίδες; Αν έχει Vista; Ναι..Εκτος απο τις ασυρματες καρτες δικτυου, το ιδιο εχει συμβει και με το tv tuner μου. Δεν το αναγνωρισε, αλλα ανελαβε μονο του να βρει drivers για να το αναγνωρισει κ ειχε κ προγραμμα κατευθειαν για θεαση κ εγγραφη προγραμματων. Μα... πού είναι το πρόβλημα που λες ότι λύθηκε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Πρόσεξε λίγο καλύτερα τι σου γράφω ρε συ, γιατί μου λες τα ίδια και τα ίδια και δεν προχωράμε την κουβέντα: σου λέω ότι δεν λειτουργούσε και πατώντας το κουμπί της βοήθειας, λύθηκε το πρόβλημα. Αυτό δε γίνεται σε όλα τα λειτουργικά, ακόμα κι αν το πρόβλημα είναι κάτι πάρα πολύ απλό. Λογικό είναι βέβαια εσύ να μην εκτιμάς τέτοια πράγματα, γιατί δε σου χρειάζονται. Σου επαναλαμβανω οτι το ιδιο ακριβως συμβαινει με ολα τα λειτουργικα. Αν δεν παρει κατευθειαν ip, σου προτεινει να ανοιγοκλεισεις την καρτα δικτυου (το αναλαμβανει το λειτουργικο αυτο) ή να κοιταξεις το ρουτερ σου*..(που πχ αν ειχες λαθος ρυθμισεις ή κλεισμενο το dhcp δεν σε εσωνε τιποτα) Οπως κ να εχει , δουλευει κατευθειαν. Εχεις κανει θεμα το πιο απλο πραγμα που γινεται παντου σε ολα τα λειτουργικα. *Το οτι μας λες οτι το mac os x σου ειπε "κλείστε το router και ξανανοίξτε το" , κατι το οποιο ειναι πολυ επικινδυνο, αδυνατο σχεδον να το πιστεψω.. Σκεψου αυτο το προβλημα που ειχες με την καρτα δικτυου σου κ το mac os x (ενω επρεπε να δουλεψει κατευθειαν), να το ειχες στην δουλεια σου κ να σου ελεγε να κλεισεις το ρουτερ. Πανικος! Θα εμενε ολος ο οροφος χωρις ιντερνετ , επειδη το mac os x δεν τα καταφερε να κανει το πιο απλο πραγμα, να συνδεθει με ενα ρουτερ. Δε νομίζω ότι είναι το ίδιο με το wifi, γιατί αυτό και μένα πάντα μου δούλευε χωρίς πρόβλημα παντού και πάντα (windows, mac), και δεν ασχολήθηκα ποτέ μαζί του, άρα είναι κάτι που εμπειρικά αναγνωρίζω ότι γίνεται με τη μια και πανεύκολα σε οποιοδήποτε λειτουργικό. Με το router μου έχω ασχοληθεί όμως στα windows. Ακριβως το ιδιο ειναι για το θεμα που περιγραφεις (αυτοματη αποδοση ip) το wifi με το ethernet. Δεν εχουν καμμια μα καμμια διαφορα. Οταν συνδεεις το καλωδιο στην ενσυρματη καρτα δικτυου ειναι σαν να επιλεγεις ασυρματο δικτυο απο την λιστα που σου εμφανιζει.. Θα παρει κατευθειαν ip αν ειναι ενεργοποιημενη η υπηρεσια dhcp στο ρουτερ. Συμβουλη: Μην πεις παραεξω οτι το wifi ειναι πιο απροβληματιστο στην αρχικη συνδεση απο οτι η ενσυρματη συνδεση με ethernet. Το ethernet δουλευει παντου κ παντα κ πιο ευκολα απο το wifi. (κ δεν αναφερομαι στα προβληματα εμβελειας κλπ του wifi, αλλα στις διαφορες ασφαλειες που εχει που δεν υποστηριζονται παντα απο ολες τις ασυρματες καρτες δικτυου κλπ) Λύσε μου την απορία: αν πάρω αυτή τη στιγμή δηλαδή ένα παλιό μου PC που έχει μέσα τα xp κτλ, τον ανοίξω και συνδέσω πάνω του το router μου, θα έχω ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ internet; Χωρίς να κάνω τίποτα; Συνδέω στη θύρα, ανοίγω τον explorer και βλέπω σελίδες; Αν έχει Vista; ΝΑΙ!!!!* Αυτο σου λεω τοση ωρα.. Οπως ακριβως κ με το wifi, οπως ακριβως γινεται κ με το iphone.. *αν δεν εχεις πειραξει τις ρυθμισεις της καρτας δικτου. Αν τις εχεις πειραξει κ εχεις βαλει δικιες σου αυθαιρετες ip, τοτε κανενα λειτουργικο δεν σε σωζει. Οπως δεν σε σωζει, αν ειναι κλειστο το dhcp στο ρουτερ. Μα... πού είναι το πρόβλημα που λες ότι λύθηκε; Οτι δεν την αναγνωριζε .. Αλλα εψαξε μονο του drivers και βρηκε τη λυση χωρις να κανω τιποτα.. Σε mac os x , αυτο φυσικα δεν μπορουσε να γινει. Τελος απο εμενα, γιατι δεν βγαινει νοημα . Μπορει ο καθενας να συνεχιζει να λεει τα δικα του, οπως οτι ειναι κατορθωμα που λειτουργησε το ιντερνετ με το που συνεδεσε τον υπολογιστη με το ρουτερ (οπως συμβαινει σε ολα τα λειτουργικα), να αγνοει οτι στα windows εχεις πολυ περισσοτερες πιθανοτητες να δουλεψει καινουριο hardware, να λεει οτι η ms μπορει να πληρωνει τους κατασκευαστες για να μην βγαζουν drivers για αλλα λειτουργικα , να λεει οτι η αυτοματη αποδοση ip διαφερει/ειναι πιο δυσκολη στο ethernet απο το wifi, να λεει οτι το wifi (ναι αυτο με τα τοσα κλειδωματα που δεν υποστηριζονται απο ολες τις καρτες δικτυου) ειναι πιο αποβληματιστο στην αρχικη συνδεση κλπ κλπ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
equalizer43 Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Ένα σωρό λόγια προσπαθώντας να ανατρέψεις το αυτονόητο: ότι το macos είναι πιο εύχρηστο λειτουργικό από τα windows. Και αυτό το λένε τωρινοί macos χρήστες που έχουν ασχοληθεί πολλά χρόνια με τα windows... Όλοι εμείς... Λες για την αυτόματη εγκατάσταση drivers και ότι γίνεται καλά σε vista και win7... Αγνοείς προφανώς ότι η πλειοψηφία των windows χρηστών (πάνω από 60%) ΔΕΝ έχει vista αλλά xp. Στα xp (για τα vista δεν ξέρω) λοιπόν δεν μου έχει δουλέψει ΠΟΤΕ η αυτόματη εγκατάσταση driver. Όπως και τόσα άλλα πράγματα και λειτουργίες που υπάρχουν στα windows απλά για να φαίνεται ότι υπάρχουν, αλλά δεν δουλεύουν ποτέ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexzzz Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Ένα σωρό λόγια προσπαθώντας να ανατρέψεις το αυτονόητο: ότι το macos είναι πιο εύχρηστο λειτουργικό από τα windows. Και αυτό το λένε τωρινοί macos χρήστες που έχουν ασχοληθεί πολλά χρόνια με τα windows... Όλοι εμείς... και γιατί πρέπει να ακούσουμε όλους εσάς; Εγώ πχ δεν το βρήκα πιο εύχρηστα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Ένα σωρό λόγια προσπαθώντας να ανατρέψεις το αυτονόητο: ότι το macos είναι πιο εύχρηστο λειτουργικό από τα windows. Και αυτό το λένε τωρινοί macos χρήστες που έχουν ασχοληθεί πολλά χρόνια με τα windows... Όλοι εμείς... Φιλε μου αν δεν ξερεις να διαβαζεις , δεν σου φταιω εγω.. Δεν μπηκα καν στον κοπο να πω πιο ειναι πιο ευχρηστο λειτουργικο, γιατι αυτο ειναι αλλωστε καπως υποκειμενικο.(ασχετα αν εχω γραψει οτι για καινουριους χρηστες υπολογιστων θεωρω το mac os x πιο "καταλληλο") Ειδικα για ατομα που πρωτοασχολουνται με υπολογιστες, οι mac ειναι οτι πρεπει.. Αρκει βεβαια να υπαρχει το μαρουλι.. Αυτο ομως που μπηκα στο κοπο να πω κ ειναι καπως πιο αντικειμενικο ειναι οτι στα windows εχεις πολυ περισσοτερες πιθανοτητες να δουλεψει ενα περιφερειακο απο οτι στο mac os x. Καλο λοιπον θα ειναι να μαθεις να διαβαζεις σωστα κ να μην βαζεις λογια στο στομα των αλλων.. Ισως η απουσια επιχειρηματων σου να σε αναγκαζει σε τετοιες "φθηνες" πρακτικες. Κριμα! Λες για την αυτόματη εγκατάσταση drivers και ότι γίνεται καλά σε vista και win7... Αγνοείς προφανώς ότι η πλειοψηφία των windows χρηστών (πάνω από 60%) ΔΕΝ έχει vista αλλά xp. Και τι σχεση εχει αυτο? Κ εσυ αγνοεις οτι πανω απο το το 60% των καινουριων υπολογιστων ερχονται με vista. Στα xp (για τα vista δεν ξέρω) λοιπόν δεν μου έχει δουλέψει ΠΟΤΕ η αυτόματη εγκατάσταση driver. Ουτε φυσικα στο mac os x, γιατι δεν υπαρχει καν η εννοια αυτοματης εγκαταστασης drivers απο internet χωρις την παρεμβαση του χρηστη! (ειπαμε ειναι επιστημονικη φαντασια κατι τετοιο στο mac os x) Ειπαμε, στα windows εχεις πολυ περισσοτερες πιθανοτητες να σου δουλεψει ενα κανουριο περιφερειακο, πολλες φορες μαλιστα(σε vista ή 7) χωρις καν την παρεμβαση σου.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Street-Fighter Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Έμενα πάντως δεν μου αρέσουν τα υπερβολικά λογια και εδώ μεσα οσο διαβάζω μεχρι τώρα μονο υπερβολικά λόγια τα χαρακτηρίζω. Βγάλαμε άχρηστα τα windows παντελώς ομως. Βγάλαμε το mac os ος αυτόματο διαχειριστή συσκευών που δια μαγιας γνωρίζει οτι έχεις εκτυπωτή οταν τους κάνεις εγκατάσταση χωρίς καν να τον έχεις βάλει και στην usb έτσι? Μάθαμε οτι τα mac δεν κολλάνε ιους επειδή δεν το εχει αρκετός κόσμος. Επίσης μάθαμε την ασχετοσύνη αρκετών εδώ μεσα από αυτα που λενε και προτείνουν σαν καλά για το mac os. Μπράβο μας όλοι γίναμε τεχνικοί όλοι γνωρίζουμε απο operating systems και όλοι εκφράζουμε το μακρύ και το κοντό μας... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.