Επισκέπτης Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 Νόμιζα ότι μιλούσαμε μόνο για την αυτόματη εγκατάσταση μέσω ίντερνετ. Όχι για τα αυτονόητα (τα οποία φυσικά γίνονται και στους Mac). Επίσης, αυτά που είπα για τα xp δεν αφορούν το σήμερα (άλλωστε εδώ και 1+ χρόνο δεν χρησιμοποιώ windows), αλλά γενικά ποια ήταν η εμπειρία μου με τα windows. Τέλος πάντων, μακάρι να είναι όπως τα λες και να έχουν διορθωθεί αυτά τα προβλήματα και μάλιστα να έχει πάει και ένα βήμα παραπέρα η Microsoft και να σου εγκαθιστά συσκευές με τη μια. Δυστυχώς οι πιο πολλοί που γνωρίζω εγώ, όμως, εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τα xp γιατί δεν αντέχουν τα Vista. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ixthy Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 1 σωστά.2 ουδέν σχόλιο. 3Μοτορολα a1200,Camera logitech mp3 Transcend.Οχι καθόλου η ms φταίει και σε αυτό. 4 Δηλαδή εσυ οταν είχες windows περναγες κάθε μερα τους drivers οταν εκτύπωνες με τον εκτυπωτή.Γιατι αναφέρεσαι παρα πολυ στο plug n play ρε παιδί μου.... 5.Ποσο ετών είσαι είπαμε? Υ.Γ. ποιος εκτυπωτής ειναι plug n play?Θα τρελαθούμε τελικά.. 2. Μπορούσες να μην αναφερθείς καθόλου. Πες αν συμφωνείς ή αν διαφωνείς τουλάχιστον. 3. Αν πληρώνει τους κατασκευαστές ώστε να μην βγάζουν drivers για άλλα λειτουργικά για να τρώμε για πάντα στη μάπα τα windows, τότε ναι! Αλλιώς φταίνε οι ίδιοι οι κατασκευαστές. Ας δώσουν τα δικαιώματα στην Apple να βγάζει drivers από μόνη της. 4. Άμα άλλαζα εκτυπωτή ναι! Αλλιώς πώς θα γίνει; 5. Εεεεε; Τι εννοείς; Τι σχέση έχει τώρα αυτό που λες με το αστειάκι που κάνω εγώ; Ίσα ίσα που η πλάκα που κάνω είναι εναντίον της Apple και όχι υπέρ της! Τα lol δεν τα είδες; ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:13 ---------- Το συμπέρασμα είναι ότι με τα windows δουλεύουν σχεδόν τα πάντα, αλλά πρέπει να βάλεις drivers και να κάνεις ρυθμίσεις. Στα mac δουλεύουν αρκετά λιγότερα περιφερειακά, αλλά για όσα υποστηρίζονται ο χρήστης δε χρειάζεται να κουνήσει ούτε το δακτυλάκι του. Ειδικά για τους εκτυπωτές, τα scanner και τα πολυμηχανήματα το mac os x σκίζει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 haHa εδώ μιλάμε για λειτουργικά και συ μου μιλάς για αντάπτορες. Στο δικό μου mbp πάντως αντάπτορες δε χρειάζομαι. Θα πάρω ένα καλώδιο DVI σε HDMI και τέλος. Τώρα ότι έκανε μεγάλη βλακεία η apple ακόμα και στο θέμα του firewire (εγώ έχω ευτυχώς) συμφωνούμε. Όμως αυτά δεν αφορούν το λειτουργικό. Πρωτον μιλαμε για την μεταβαση σε mac, οποτε παει πακετο κ το hardware.. Αλλα οπως κ να εχει (ακομα κ αν βγαλεις εξω τους πανακριβους ανταπτορες ,που φανταζομαι καποιος θα τους χρειαστει κ θα τρεχει να τους αγορασει ν και να τους πληρωσει , αλλα για παρηγορια για τα τσαμπα χρηματα που εδωσε θα εχει την εγκατασταση printer χωρις ιντερνετ, ουαου!), δεν μιλησα οπως ειδες μονο για ανταπτορες, αλλα και για το ιδιο το λειτουργικο κ την μη αυτοματη εγκατασταση συσκευων-drivers.. Tα windows ειναι πιο plug n play απο οτι το mac os x. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:16 ---------- ... 3. Αν πληρώνει τους κατασκευαστές ώστε να μην βγάζουν drivers για άλλα λειτουργικά για να τρώμε για πάντα στη μάπα τα windows, τότε ναι! Αλλιώς φταίνε οι ίδιοι οι κατασκευαστές. Ας δώσουν τα δικαιώματα στην Apple να βγάζει drivers από μόνη της. ... Πρεπει να κανεις πλακα! Δεν μπορουμε να κανουμε σοβαρη συζητηση οταν ακουγονται τετοιες αποψεις.. Κριμα.. Επισης η apple δεν μπορει να βγαλει μονη της drivers για ολες τις συσκευες.. ....Το συμπέρασμα είναι ότι με τα windows δουλεύουν σχεδόν τα πάντα, αλλά πρέπει να βάλεις drivers και να κάνεις ρυθμίσεις. Ειπαμε, αυτοματα γινεται στις περισσοτερες περιπτωσεις.. Στα mac δουλεύουν αρκετά λιγότερα περιφερειακά, αλλά για όσα υποστηρίζονται ο χρήστης δε χρειάζεται να κουνήσει ούτε το δακτυλάκι του. Καποιος λαθος κανεις.. Σε mac συχνα πρεπει να ψαξεις για drivers κ να τους βαλεις μονος σου (αν τελικως υπαρχουν). Αντιθετα, τα windows ψαχνουν αυτα για εσενα χωρις να απαιτουν την παρεμβαση του χρηστη.. Εξαιρεση αποτελουν οι printers, οπου το mac os x τους προσφερει προεγκατεστημενους με κοστος σε χωρο στον σκληρο δισκο.(ρωτηστε αυτους με macbook air!) Στα windows κατεβαινουν αυτοματα οταν τους χρειαστει ο χρηστης.. Για την πλειονοτητα του υπολοιπου hardware, τα windows ειναι πιο plug n play (ψαχνουν μονα τους, αντι να ψαχνεις εσυ), ενω σιγουρα προσφερουν κ μεγαλυτερη υποστηριξη συμβατοτητα, μιας κ υπαρχουν συσκευες που δεν υποστηριζονται καν σε mac os x ή υποστηριζονται μερικως. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:17 ---------- Νόμιζα ότι μιλούσαμε μόνο για την αυτόματη εγκατάσταση μέσω ίντερνετ. Όχι για τα αυτονόητα (τα οποία φυσικά γίνονται και στους Mac). Οπως ειπαμε, η αυτοματη εγκατασταση μεσω ιντερνετ δουλευει απροσκοπτα σε vista ή 7. (εσυ αναφεροσουν σε λειτουργικο 8 χρονων) Θεωρειται πια αυτονοητο, απλα λογω συνηθειας μερικοι ψαχνουν απο τον κατασκευαστη drivers. Δεν χρειαζεται ομως, φροντιζει για αυτα τα "αυτονοητα" το λειτουργικο . (κατι το οποιο ειναι επιστημονικη φαντασια στο mac os x) ... Τέλος πάντων, μακάρι να είναι όπως τα λες και να έχουν διορθωθεί αυτά τα προβλήματα και μάλιστα να έχει πάει και ένα βήμα παραπέρα η Microsoft και να σου εγκαθιστά συσκευές με τη μια. .. Εχει παει... Μακαρι να παει φθασει κ η apple σε αυτο το επιπεδο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Street-Fighter Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 π.χ ενας εγχρωμος ΗP laser που εβαλα εγω τον βρηκε και τον εκανε εγκατασταση μεσω WiFi συνδεσης , χρησιμοποιωντας ομως καποιον αλλον ποιο generic driver,δουλευωντας ομως μια χαρα ..Απο εκει και περα για να εχω ολες τις λειτουργιες π.χ διαχειριση toner κ.λ.π χρειαστηκε να κανω κ εγκατασταση τους drivers της HP για τον συγκεκριμενο εκτυπωτη. πχ αν βαλεις αυτον τον εκτυπωτη μεσω wifi δεν θα δουλεψει στα windows?λεω εγω τωρα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
telegamesvg Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 πχ αν βαλεις αυτον τον εκτυπωτη μεσω wifi δεν θα δουλεψει στα windows?λεω εγω τωρα.. Πιστευω οτι θα δουλεψει , δεν ειπα κατι αντιθετο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Street-Fighter Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 αρα μην το παρουσιάζεται σαν προτέρημα τον mac os. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Οπως ειπαμε, η αυτοματη εγκατασταση μεσω ιντερνετ δουλευει απροσκοπτα σε vista ή 7. (εσυ αναφεροσουν σε λειτουργικο 8 χρονων)Θεωρειται πια αυτονοητο, απλα λογω συνηθειας μερικοι ψαχνουν απο τον κατασκευαστη drivers. Δεν χρειαζεται ομως, φροντιζει για αυτα τα "αυτονοητα" το λειτουργικο . (κατι το οποιο ειναι επιστημονικη φαντασια στο mac os x) Τι εννοείς; Εκεί που τα λες καλά, με μπερδεύεις ξαφνικά. Τα αυτονόητα φυσικά και τα βρίσκει κατευθείαν το MacOSX και γενικά κάθε λειτουργικό που σέβεται τον εαυτό του. Μου λες ότι αν κοιτάξω στα device manager θα βρω συσκευές που έχουν drivers χωρίς να τους έχω περάσει εγώ, αλλά έχουν περαστεί αυτόματα. Φαντάστηκα ότι εννοούσες τα αυτονόητα, δηλαδή πχ drivers για τις θύρες USB ή κάποια εξαρτήματα της motherboard (δεν υπάρχει κάτι άλλο στο device manager), κάτι που βέβαια εγκαθιστά κάθε σοβαρό λειτουργικό. Δηλαδή τι άλλο μπορεί να έβρισκα; Το tv tuner μου; Εγώ στα Windows XP, δε θυμάμαι ποτέ να συνέδεσα συσκευή, και όταν μου έβγαλε το γνωστό από πού θέλω να εγκαταστήσω drivers, να του πω "Αυτόματη εγκατάσταση από το ίντερνετ" και να την κάνει χωρίς προβλήματα. Πάντα ήταν χαμένος χρόνος αυτή η επιλογή. Εχει παει...Μακαρι να παει φθασει κ η apple σε αυτο το επιπεδο. Αμήν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeascona Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Εγώ στα Windows XP, δε θυμάμαι ποτέ να συνέδεσα συσκευή, και όταν μου έβγαλε το γνωστό από πού θέλω να εγκαταστήσω drivers, να του πω "Αυτόματη εγκατάσταση από το ίντερνετ" και να την κάνει χωρίς προβλήματα. Πάντα ήταν χαμένος χρόνος αυτή η επιλογή. Πραγματικά, το να μην ψάχνεις drivers, utilities, compatible software, ή όπως αλλιώς μπορεί να το ονομάζουν μου είναι ακόμα ασυνήθιστο. Μπορεί να πρόκειται για μια απλή αναζήτηση στο google (για τα windows), αλλά και πάλι, γιατί να την κάνεις; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Τι εννοείς; Εκεί που τα λες καλά, με μπερδεύεις ξαφνικά. Τα αυτονόητα φυσικά και τα βρίσκει κατευθείαν το MacOSX και γενικά κάθε λειτουργικό που σέβεται τον εαυτό του.. Για αυτο εβαλα το "αυτονοητο" σε εισαγωγικα.. Γιατι τωρα πια με vista και 7 τεινει να γινει κ αυτο(το αυτοματο κατεβασμα drivers χωρις ψαξιμο κ παρεμβαση του χρηστη) αυτονοητο.. Και πραγματικα θα πρεπει να γινει αυτονοητο για την πλειονοτητα των συσκευων σε ολα τα λειτουργικα, γιατι μονο προς οφελος του χρηστη ειναι αυτο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Street-Fighter Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Για αυτο εβαλα το "αυτονοητο" σε εισαγωγικα..Γιατι τωρα πια με vista και 7 τεινει να γινει κ αυτο(το αυτοματο κατεβασμα drivers χωρις ψαξιμο κ παρεμβαση του χρηστη) αυτονοητο.. Και πραγματικα θα πρεπει να γινει αυτονοητο για την πλειονοτητα των συσκευων σε ολα τα λειτουργικα, γιατι μονο προς οφελος του χρηστη ειναι αυτο. οντως στις μέρες μας πρεπει να σπουδάσει καποιος για να περάσει εναν driver Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 οντως στις μέρες μας πρεπει να σπουδάσει καποιος για να περάσει εναν driver Για αυτο ειπαμε, η ms εχει φροντισει να μην χρειαζεται καν η επεμβαση του χρηστη.. Μακαρι αυτο σιγα-σιγα να γινει κ στο mac os x . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Street-Fighter Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Για αυτο ειπαμε, η ms εχει φροντισει να μην χρειαζεται καν η επεμβαση του χρηστη..Μακαρι αυτο σιγα-σιγα να γινει κ στο mac os x . :cry: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ixthy Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Ρε συ haHa προφανώς και αστειευόμουν! Αμάν πια ό,τι λέω πρέπει να το λέω σοβαρά; Χαχαχα haHa!!! :lol: Όμως πέρα από την πλάκα οι drivers είναι κάτι που αφορά αποκλειστικά και μόνο τον κατασκευαστή και όχι το mac os. Σιγά μη σοβαρολογώ που λέω να τους φτιάξει η Apple η οποία και να μπορούσε να το κάνει θα ήθελε τα blueprints αυτών των συσκευών από τις κατασκευάστριες. Ποιος μοιράζεται σχέδια με άλλες εταιρίες; Κανείς!!! Όμως το ερώτημα είναι απλό αν θες να πάμε σοβαρά. Για ποιο λόγο οι κατασκευάστριες των διαφόρων gadgets σνομπάρουν όλα τα λειτουργικά εκτός από τα windows? Γιατί και το Mac Os να μην έχει παρόμοια αντιμετώπιση ως το δεύτερο πιο δημοφιλές εμπορικό λειτουργικό; Τόσο πολύ χασούρα θα έχουν; Θα ταν τόσο τσάμπα έξοδο; Δηλαδή οι mac users είναι τόσο λίγοι; Επίσης να σου θυμίσω ότι εδώ μιλάμε αποκλειστικά για mac os. Όχι για hardware! Κοίτα λίγο να δεις ότι το thread αυτό ανήκει στη συζήτηση για το mac os. Αυτό που λες άλλωστε για τους adaptors δεν ισχύει για όλα τα mac. Δηλαδή αν κάποιος τώρα ήθελε mac pro εσύ θα του έλεγες ότι χρειάζεται adaptor για να το συνδέσει με την τηλεόρασή του; Πάντως αυτό που έχει κάνει η Apple με τα printers εγώ το έχω καραβολευτεί και τώρα τι μου λέτε για χώρο στο σκληρό και για macbook air δε με νοιάζει. Εγώ το μόνο που ξέρω είναι ότι δίπλα μου έχω το pc και δεν καταδέχομαι να το ακουμπήσω απ' την ώρα που πήρα το mbp. Πάντως ωραία τα λένε πολλοί εδώ μέσα γενικώς, αλλά στην πράξη τα 17 χρόνια μαρτυρίου πάνω στα windows μου έχουν προκαλέσει ψυχολογικό τραύμα. Παρόλα αυτά δογματικός δεν είμαι! Μακάρι τα Win7 να είναι μια χαρά όπως λέτε! Θα τα βάλω αμέσως στο bootcamp μου χαχαχα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Street-Fighter Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 17 χρόνια μαρτυρίου και αποτι καταλαβαίνω με τα λεγόμενα σου θα κανεις αλλα τοσα για να καταλήξεις σε τι σε εξυπηρετεί το mac os και σε τι οχι Πάντως αυτό που έχει κάνει η Apple με τα printers εγώ το έχω καραβολευτεί και τώρα τι μου λέτε για χώρο στο σκληρό και για macbook air δε με νοιάζει. Ξανα πες μας λίγο τι εχει κάνει με τα printers γιατι ακόμα δεν καταλάβαμε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Street Fighter, όταν ξεκίνησα τον Mac μου για πρώτη φορά μου ζήτησε μέσα στη διαδικασία της εγκατάστασης να τυπώσω ένα document. Σκέφτομαι ως windowsάκιας "τι λένε ρε οι άνθρωποι, αφού ακόμα δεν έχω εγκαταστήσει εκτυπωτή". Παρόλα αυτά, σκέφτομαι ποτέ δεν ξέρεις, γίνονται και θαύματα. Συνδέω τον εκτυπωτή και πατάω print. Και τύπωσε. Λεπτομέρεια: από τη στιγμή που συνέδεσα τον εκτυπωτή, μέχρι τη στιγμή που άρχισε να εκτυπώνει, πρέπει να πέρασαν μόλις 5 δευτερόλεπτα (δεν περίμενα καθόλου, με το που μπήκε η USB πάτησα το Print, γιατί θεωρούσα ότι έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει). Η δεύτερη μεγάλη αντίστοιχη έκπληξη, ήταν όταν συνέδεσα το router μου και προσπαθούσα να συνδεθώ στο ίντερνετ χωρίς να έχω σημειώσεις ή να θυμάμαι τι πρέπει να κάνω και είχα την φαεινή ιδέα να πατήσω ένα κουμπί που έλεγε Assist me, φυσικά με αντίστοιχα χαμηλές προσδοκίες γιατί ξέρω πως η βοήθεια των windows δε βοηθάει ποτέ και σε τίποτα. Μου λέει "κλείστε το router και ξανανοίξτε το". Το έκανα, και λειτούργησε. Βρήκε τους κωδικούς, τις IP, έκανε τις κατάλληλες ρυθμίσεις κτλ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.