Προς το περιεχόμενο

Μετάβαση απο PC σε Mac (Τελικά Αξίζει ? )

vag3d

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Alexzzz Αν δεις το θέμα του thread θα δεις ότι τίποτα από αυτά που λέμε δεν είναι τζάμπα! Ίσα - ίσα που εγώ μαθαίνω και πράγματα για τα windows και τα mac που δεν τα ήξερα.

haHa επιχειρήματα pls! Σαφώς και ξέρεις πολλά και σε σέβομαι. Γι' αυτό και έχω ζητήσει και τη βοήθειά σου σε pm. Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι δε θεωρείς σοβαρό από αυτά που λέω. Βλέπεις να έχω αντίρρηση στο γεγονός ότι τα windows είναι το πιο συμβατό λειτουργικό απ' όλα; Εγώ άλλο λέω γι' αυτό και το κάνω συγκεκριμένο για τους εκτυπωτές. Αν βρω εκτυπωτή ή άλλο μεμονωμένο περιφερειακό που δε θα δουλέψει και δε θα βρω drivers από το internet για mac θα στο πω! Δηλαδή τι άλλο να σου πω! Στην πράξη όμως έγω άλλα βλέπω να με βολεύουν.

Κινητό και κάμερα εμενα πάντως δεν μου δούλεψαν ποτέ στο mac os.

• Απαντ. 608
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
.... Στην πράξη όμως έγω άλλα βλέπω να με βολεύουν.

Mα το θεμα δεν ειναι μονο τι γινεται για εσενα..

Μπορει κ καποιος να θελει να τρεχει ενα προγραμμα που υπαρχει μονο σε linux. Θα βγει κ θα πει οτι το linux εχει μεγαλυτερη ποικιλια προγραμματων, επειδη τυγχανει να βολευει αυτον?

Αυτο που ισχυει ειναι το εξης:

αγοραζοντας ενα περιφερειακο εχεις πολλες περισσοτερες πιθανοτητες να δουλεψει κατευθειαν (εστω κατεβαζοντας αυτοματα drivers χωρις την παρεμβαση σου) στα windows απο οτι στο mac os x ..

Τοσο απλο!

Δημοσ.

και να προσθέσω οτι υπάρχει πολυ μεγαλύτερη ποικιλία απο hardware και software για windows.

Αυτο λεει πολλά για ποιο ειναι plug n play.

Δεν θελω να φέρω παραδείγματα τα οποια είναι 10δες απο προσωπική μου εμπειρία.

Να λεμε το κάλο να λέμε και το κακό.

Ολοι εκει τα windows το ενα τα windows το αλλο!

Αν δεν ήταν τα windows δεν θα ξέραμε τι εστι υπολογιστής και ιντερνετ οι περισσότεροι.

Δημοσ.

1. Άλλο συμβατότητα και άλλο plug 'n' play. Plug 'n' play σημαίνει το συνδέω και παίζει αμέσως. Και αμάν πια με αυτό το internet. Σου λέω δεν έχω mobile internet και δε σκοπεύω να πάρω! Πόσες φορές θα το πω; Αν είναι να μιλάμε για τα σπίτια μας το κατάλαβα!

2. Αν δεν υπήρχε το unix και οι ερευνητές του CERN σήμερα δε θα ξέραμε το internet. Όλοι οι servers του ίντερνετ unix έτρεχαν παλιά. Τα windows είναι απλώς το δημοφιλές λειτουργικό και ας συνεχίσει να είναι.

3. Τι μάρκα είναι οι συσκευές που δε σου δουλεύουν; Το κινητό σου τρέχει windows mobile; Και στο κάτω κάτω το λειτουργικό φταίει που για κάποιες συσκευές δε βγάζουν drivers;

4. Ρε συ haHa πότε είπα εγώ ότι το mac έχει τη μεγαλύτερη ποικιλία περιφερειακών; Θα με τρελάνεις; Εγώ περιγράφω μια καθημερινή εμπειρία που στην πράξη μου έχει λύσει τα χέρια και που αν είχα μείνει σε pc δε θα τη βίωνα ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα.

5. Ξέρω όμως και γω περιφερειακά που δε δουλεύουν στα pc! Ας πούμε οι νέες οθόνες της Apple! :lol::lol::lol::lol::lol: Λέτε να φταίνε τα windows για αυτό; :lol::lol::lol:

Δημοσ.
1. Άλλο συμβατότητα και άλλο plug 'n' play. Plug 'n' play σημαίνει το συνδέω και παίζει αμέσως.

2. Αν δεν υπήρχε το unix και οι ερευνητές του CERN σήμερα δε θα ξέραμε το internet. Όλοι οι servers του ίντερνετ unix έτρεχαν παλιά. Τα windows είναι απλώς το δημοφιλές λειτουργικό και ας συνεχίσει να είναι.

3. Τι μάρκα είναι οι συσκευές που δε σου δουλεύουν; Το κινητό σου τρέχει windows mobile; Και στο κάτω κάτω το λειτουργικό φταίει που για κάποιες συσκευές δε βγάζουν drivers;

4. Ρε συ haHa πότε είπα εγώ ότι το mac έχει τη μεγαλύτερη ποικιλία περιφερειακών; Θα με τρελάνεις; Εγώ περιγράφω μια καθημερινή εμπειρία που στην πράξη μου έχει λύσει τα χέρια και που αν είχα μείνει σε pc δε θα τη βίωνα ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα.

5. Ξέρω όμως και γω περιφερειακά που δε δουλεύουν στα pc! Ας πούμε οι νέες οθόνες της Apple! :lol::lol::lol::lol::lol: Λέτε να φταίνε τα windows για αυτό; :lol::lol::lol:

1 σωστά.

2 ουδέν σχόλιο.

3Μοτορολα a1200,Camera logitech mp3 Transcend.Οχι καθόλου η ms φταίει και σε αυτό.

4 Δηλαδή εσυ οταν είχες windows περναγες κάθε μερα τους drivers οταν εκτύπωνες με τον εκτυπωτή.Γιατι αναφέρεσαι παρα πολυ στο plug n play ρε παιδί μου....

5.Ποσο ετών είσαι είπαμε? :whistle:

Υ.Γ. ποιος εκτυπωτής ειναι plug n play?Θα τρελαθούμε τελικά..

Δημοσ.
1. Άλλο συμβατότητα και άλλο plug 'n' play. Plug 'n' play σημαίνει το συνδέω και παίζει αμέσως. Και αμάν πια με αυτό το internet. Σου λέω δεν έχω mobile internet και δε σκοπεύω να πάρω! Πόσες φορές θα το πω; Αν είναι να μιλάμε για τα σπίτια μας το κατάλαβα!

1. Μα ακομα κ ετσι, τα windows συνδεονται κατευθειαν με περισσοτερες συσκευες..

Αλλα οπως σου ειπα αυτο δεν ειναι παντα θεμιτο.

Ειναι συνηθως προτιμοτερο να υπαρχουν οι drivers οχι προεγκατεστημενοι στο λειτουργικο(κ ετσι γεμιζει ο χωρος χωρις λογο), αλλα καπου που να κατεβουν ευκολα ακομα κ χωρις την παρεμαση του χρηστη (καλα, αυτο ουτε στα πιο τρελα ονειρα του mac os x δεν γινεται, ενω στα windows ειναι μια καθημερινοτητα)

3.Διαφορες μαρκες.. Τι μιλαμε για κινητα (πχ nokia που δεν εχουν πληρη υποστηριξη για να περασω χαρτες), τι μιλαμε για καμερες, τι μιλαμε για dsl modems,τι μιλαμε για καρτες ηχου , tv tuners κλπ .

4.Αυτη η καθημερινη εμπειρια σου (αληθεια ποιος συνδεεται καθημερινα σε διαφορετικο εκτυπωτη και μαλιστα οχι δικτυακο?) προκυπτει απο το γεγονος οτι η apple εχει επιλεξει να βαζει απο default ολους τους drivers για εκτυπωτες στο λειτουργικο, κατι που πιανει αν θυμαμαι καλα 3gb χωρο..(ρωτα κ τους χρηστες του macbook air που κανουν ταρζανιες για να μπορεσουν να εχουν λιγο ακομα χωρο )

Εγω πχ οταν εγκαθιστω το mac os x, δεν τους εγκαθιστω.

Τελος, εχεις κολλησει με τους εκτυπωτες. Η ms επελεξε να μην τους προεγκαταστησει για να υπαρχει περισσοτερος χωρος. Εχει ομως φροντισει να υπαρχουν αμεσα διαθεσιμοι στο internet χωρις την παρεμβαση του χρηστη (ουτε λογος να γινει αυτο σε mac os x)

Ξεχνας ομως οτι πχ με apple φορητο δεν μπορεις να συνδεθεις κατευθειαν(plug n play που λεγαμε) σε τηλεοραση χωρις την αγορα πανακριβων ανταπτορων, οτι διαφορα dsl modems δεν δουλευουν και οι χρηστες αναγκαζονται να αγορασουν επιπλεον εξοπλισμο για να ειναι συμβατοι, το ιδιο ισχυει κ για καμερες/tv tuners ή και κινητα.

Οποτε ,για να μην παραπληροφορουμε, ισχυει το εξης:

αγοραζοντας ενα περιφερειακο εχεις πολλες περισσοτερες πιθανοτητες να δουλεψει κατευθειαν (εστω κατεβαζοντας αυτοματα drivers χωρις την παρεμβαση σου) στα windows απο οτι στο mac os x ..

Δημοσ.

Υ.Γ. ποιος εκτυπωτής ειναι plug n play?Θα τρελαθούμε τελικά..

π.χ ενας εγχρωμος ΗP laser που εβαλα εγω τον βρηκε και τον εκανε εγκατασταση μεσω WiFi συνδεσης , χρησιμοποιωντας ομως καποιον αλλον ποιο generic driver,δουλευωντας ομως μια χαρα ..

Απο εκει και περα για να εχω ολες τις λειτουργιες π.χ διαχειριση toner κ.λ.π χρειαστηκε να κανω κ εγκατασταση τους drivers της HP για τον συγκεκριμενο εκτυπωτη.

Δημοσ.
π.χ ενας εγχρωμος ΗP laser που εβαλα εγω τον βρηκε και τον εκανε εγκατασταση μεσω WiFi συνδεσης , χρησιμοποιωντας ομως καποιον αλλον ποιο generic driver,δουλευωντας ομως μια χαρα ..

Απο εκει και περα για να εχω ολες τις λειτουργιες π.χ διαχειριση toner κ.λ.π χρειαστηκε να κανω κ εγκατασταση τους drivers της HP για τον συγκεκριμενο εκτυπωτη.

Σωστος..

Και ερχεται εδω το ερωτημα:

ποσο σημαντικο ειναι για τους περισσοτερους χρηστες οτι μπορουν να εχουν καποια λειτουργικοτητα για εναν εκτυπωτη (αλλωστε φανταζομαι ενα μηχανημα δεν θα συνδεθει με πανω απο 2-3 εκτυπωτες(κ πολλους λεω!) στη ζωη του) χωρις να βαλουν ενα cd (μεγαλος κοπος!) ή να κατεβουν οι drivers αυτοματα απο το internet(αυτο ειπαμε ειναι επιστημονικη φαντασια για το mac os x) και με κοστος σε χωρο σκληρου δισκου λογω των παραπανισιων drivers? (4gb περιπου παρακαλω, με 1.4gb να ειναι μονο για epson printers!! )

Και αν ειναι τοσο σημαντικο , ειναι πιο σημαντικο απο το γεγονος οτι πολυ αλλο hardware δεν προκειται καν να δουλεψει (πχ dsl modems, web cams, tv tuners, καρτες ηχου , για να μην αναφερθουμε σε εσωτερικες καρτες που μπαινουν στον mac pro, πχ καρτες γραφικων, raid) ή απο το γεγονος οτι απλα για να δεις μια ταινια σε τηλεοραση ή να κανεις μια παρουσιαση σε εναν projector με εναν apple φορητο δεν μπορεις να το κανεις κατευθειαν (δηλαδη πηγε περιπατος το plug n play για το πιο απλο κ καθημερινο πραγμα), αλλα πρεπει να αγοραζεις εξτρα πανακριβους ανταπτορες, που δεν κανουν κ σωστα την δουλεια τους(πχ δεν περνανε και ηχο)?

Και ειναι κ τοσο αλλα τα παραδειγματα...

Επισκέπτης
Δημοσ.

Σου έχει δουλέψει ποτέ στα windows η αυτόματη εγκατάσταση drivers;! Εμένα ούτε μια φορά...

Δημοσ.
Σου έχει δουλέψει ποτέ στα windows η αυτόματη εγκατάσταση drivers;! Εμένα ούτε μια φορά...

Δεν υπαρχει φορα που να μην μου εχει δουλεψει σε vista ή σε 7.

Τα xp ειχαν πολυ μικροτερη βαση drivers απο την ιδια την ms(και για αυτο δεν δουλευε παντα) και επρεπε να κοιτας στον κατασκευαστη. Χωρια που ειχαν βγει πριν 8 χρονια κ οταν προσπαθουσε καποιος να συνδεσει πιο καινουριο hardware ηταν καπως λογικο να μην το αναγνωριζει.

Τωρα πια σε vista ή σε 7 , εμπιστευομαι περισσοτερο τους drivers που δινει η ms(και μιλαμε για πουυυλυ μεγααααλη βαση με υποστηριξη σχεδον για καθε λογης hardware), παρα αυτους του κατασκευαστη.

Μαλιστα η ms τωρα πια στην βαση της ανεβαζει drivers και για μεταγενεστερο του λειτουργικου hardware.

Πχ τα vista που βγηκαν πριν 2 χρονια, αν συνδεσεις ενα ολοκαινουριο tv tuner ή μια ολοκαινουρια καρτα γραφικων(που βγηκαν πιο μετα απο τα vista), θα συνδεθει με την ms κ θα κατεβασει αυτοματα τους ολοκαινουριους drivers χωρις να χρειαστει καθολου η επεμβαση του χρηστη κατα πασα πιθανοτητα.Αν οχι, τοτε πολυ απλα βαζεις το cd του κατασκευαστη.

Κατι τετοιο ειναι επιστημονικη φαντασια για το mac os x!

Υ.Γ.: Φυσικα και σου ειχε δουλεψει η αυτοματη εγκατασταση των drivers,απλα δεν το καταλαβες καν.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Δεν χρησιμοποίησα ποτέ vista.

Να μου είχε δουλέψει χωρίς να το καταλάβω, το πολύ πολύ σε κανένα ποντίκι. Σε άλλη συσκευή, nope...

Δημοσ.

ποντίκια και άλλα τέτοια ανάλογα δουλεύουν πραγματικά plug n' play... ούτε καν να ψάξει στην βάση δεν χρειάζεται.

Ειδικά στα 7 όμως δουλεύει τέλεια.

Δημοσ.
Δεν χρησιμοποίησα ποτέ vista.

Να μου είχε δουλέψει χωρίς να το καταλάβω, το πολύ πολύ σε κανένα ποντίκι. Σε άλλη συσκευή, nope...

Μπες στο device manager και δες ποσες συσκευες υπαρχουν. Προσθεσες για ολες αυτες drivers? Οχι..Αυτοματα εγκατασταθηκαν.

Ειπες δεν χρησιμοποιησες vista ή 7. Αρα μιλαγες φανταζομαι για xp, δηλαδη για λειτουργικο 8 χρονων.... Χμμ...

Δεν μπορουμε να περιμενουμε απο λειτουργικο 8 χρονων που δεν διατηρει μεγαλη βαση για μεταγενεστερες συσκευες να βρισκει drivers για πιο καινουριο hardware.

Αυτο γινεται ομως σε vista , ακομα κ για μεταγενεστερες του λειτουργικου συσκευες. Στα windows 7 ειναι ακομα καλυτερο νομιζω..

Αυτο φυσικα ειναι επιστημονικη φαντασια για το mac os x. (να κατεβαινουν αυτοματα χωρις την παρεμβαση του χρηστη οι drivers για σχεδον καθε λογης hardware, ακομα και για ολοκαινουριο)

Δημοσ.

haHa εδώ μιλάμε για λειτουργικά και συ μου μιλάς για αντάπτορες. Στο δικό μου mbp πάντως αντάπτορες δε χρειάζομαι. Θα πάρω ένα καλώδιο DVI σε HDMI και τέλος. Τώρα ότι έκανε μεγάλη βλακεία η apple ακόμα και στο θέμα του firewire (εγώ έχω ευτυχώς) συμφωνούμε. Όμως αυτά δεν αφορούν το λειτουργικό.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...