Προς το περιεχόμενο

Μετάβαση απο PC σε Mac (Τελικά Αξίζει ? )

vag3d

Προτεινόμενες αναρτήσεις

http://gizmodo.com/386178/7-reasons-why-you-shouldnt-buy-a-psystar-computer-right-now

ε αυτο ειπα και εγω αμα τα σκας τα χρηματα 1800Ε για προηγουμενης γενιας υλικα τι θα πεις μετα , ψαχνεις να βρεις δικαιολογιες

Δες πχ το ΝΕΟ MACMINI , ΚΟΙΤΑ ΠΟΣΟ ΕΧΕΙ !!! me karta grafikvn 9500 !!!! εχεις δει ποσο εχει η 9500 ???

http://www.plaisio.gr/productlist.aspx?HYKARTAGRAFIKONTYPOSCHIPSET=NVIDIA&category=69977735&catalog=20

50E mono !!!!!

ΑΥΤΟ ΛΕΩ , δεν ειμαι υπερμαχος των windows αλλα ΔΥΣΤΥΧΩΣ τα mac ειναι πολυ λιγα σε δυνατοτητες πλεον φιλε μου

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 608
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Μα το MacMini είναι ακριβό λόγω διαστάσεων! Έλεος! Το έχεις δει από μέσα;

Κανείς δεν είπε ότι είναι καλύτερο ή πιο σύγχρονο το hardware της Apple.

Και, τέλος, τα ερωτήματα/μειονεκτήματα που παρέθεσες πιο πάνω, αφορούσαν καθαρά και ξάστερα μόνο το software! [copy+paste, quit application, αναπαραγωγή Full HD, unzipping utilities και NTFS support εν ολίγοις]

ΔΕΝ ΛΕΣ ΑΥΤΟ.

Δεν είμαι υπέρμαχος των Mac, αλλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ τα windows είναι πολύ δύσκολα σε δυνατότητες πλέον...

Μόνος σου παρέθεσες άλλο ένα πλεονέκτημα ενός iMac. Χωρίς υδρόψυξη, και καταφέρνει και κρατιέται αθόρυβος και κρύος! Μόνο που το πλήρωσες €1800 [εντωμεταξύ €1800 κάνει μόνο ο ακριβότερος. Από 1200 ξεκινάνε όλοι...]

καλαααααάαάάάάά αλλα των άλλων!!!

καμμία σχέση το mac Mini!!!

στα mac πληρώνεις άλλα πράγματα!! που αν δεν το πάρεις και το απολάυσεις δεν το καταλαβαίνεις!!! και εγώ είμουν windows user!! στα mac δεν πληρώνεις μόνο το λειτουργικό που η windows users νομίζουν!!!!

Άσε όταν το imac δίνει μια απλή π.χ ΑΤΙ πιστεψέ με την δίνει γιατί κάνει τέλεια την δουλειά τις!

ααα και είναι γεγονός ότι με pc και Windows στο τέλος δίνεις πολύ περισσότερα λεφτά από ότι θα έπαιρνες έναν mac!!

Φαντάζομαι μιλάς για service και αναβαθμίσεις -τελικώς, άσκοπες...

Το hardware είναι ξεπερασμένο, αλλά είναι τεσταρισμένο ώστε να λειτουργεί στο μέγιστο, και ίσως καλύτερα απ' ότι ένα πιο "beta" και νέο προϊόν.

Λογικά έρχεται ένα "Δικαιολογίες" από το φίλο μας, αφού δεν έχει κάποιο επιχείρημα.

Ταιριάζει απόλυτα το "Όσα δεν φτάνει η αλεπού...". Ακόμη κι εγώ, την εποχή που ήταν ακόμα εξωφρενικά ακριβότερα τα iMac [1998-1999] έλεγα τα ίδια πράγματα. Ότι δεν αξίζει να δώσεις τόσα λεφτά κ.λπ.

Τελικά, όμως, ακόμη και τότε (!) ήταν ακόμα καλύτερα σε επιδόσεις τα μηχανήματά τους.

τελικα ενω στην αρχη ενθουσιαστηκα με το leopard γρηγορα το σιχαθηκα

1.-Αμα θελεις να κανεις cut paste αρχεια απο σκλειρο σε σκληρο , ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ, πρεπει να τα κανεις copy1a, meta paste , meta delete αυτα που θελεις να σβησεις , ΑΙΣΧΟΣ

2.- Οταν κανεις close ενα προγραμμα , ναι αυτο δεν σβηνει τελειως , για να το σβησεις τελειως πρπει να πας στο dock εκει που εχει φωτακι και να κανεις κλικ και μετα close

3.- mpk αρχεια full hd τα παιζει με σπασιματα

4.- 2 και πλεον προγραμματα για να ξεζιπαρεις

5.- συμβατοτητα με το ntfs ΜΟΝΟ ΜΕ EXTRA PROGRAMMA

Ενταξει ειναι απλα ενα ομορφο interface που μπορεις ομως να το κανεις και στο pc ανετα αυτο

Δεν ξερω αν τα κανονικα mac ειναι καλλιτερα , ειναι ομως ΑΙΣΧΡΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ !!!!!

κριμα

Τωρα δε με τα windows 7 που ειναι 40% ταχυτερα απο τα vista ........ macosx πηγε , για μενα τουλαχιστον στα σκουπιδια

Ισως αν εδινα σαν μα%%^&&ας 1800Ε για imac ισως να εψαχνα να βρω δικαιολογιες , ενα εχω να πω ευτυχως που δεν την πατησα

Mαλλον εσυ δεν ξερεις τι εστι λειτουργκο!

Κατσε με τα windows εσυ και καλα κρασαρισματα!

καλα ρε παιδια την γνωμη μου ειπα , και καλα λες να κατσω με τα windows ,μολις εβαλα windows 7 και πανε σφαιρα !!!!!! σιγα μη ξαναβαλω macosx

Δεν έχω παρακολουθήσει το θέμα απ' την αρχή, αλλά ρε παιδιά τα Mac είναι μανούλες για developing (εννοείται όχι .NET). Τι Java προγραμματιστές βλέπω, τι web developers, τι web designers, όλοι σε Mac πάνε. Κάτι λέει αυτό.

Άσε που ό,τι πρόγραμμα και να εγκαταστήσεις, απλά παίζει (Unix power!!!) χωρίς χαζές ρυθμίσεις.

Αν όντως καταφέρω να πιάσω δουλειά ως προγραμματιστής, το switch το έχω σχεδόν σίγουρο... Θα σκάσω ένα σωρό λεφτά για ένα 24άρη iMac, αλλά θα είμαι καλυμμένος για χρόνια.

• Super Moderators
τελικα ενω στην αρχη ενθουσιαστηκα με το leopard γρηγορα το σιχαθηκα

1.-Αμα θελεις να κανεις cut paste αρχεια απο σκλειρο σε σκληρο , ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ, πρεπει να τα κανεις copy1a, meta paste , meta delete αυτα που θελεις να σβησεις , ΑΙΣΧΟΣ

2.- Οταν κανεις close ενα προγραμμα , ναι αυτο δεν σβηνει τελειως , για να το σβησεις τελειως πρπει να πας στο dock εκει που εχει φωτακι και να κανεις κλικ και μετα close

3.- mpk αρχεια full hd τα παιζει με σπασιματα

4.- 2 και πλεον προγραμματα για να ξεζιπαρεις

5.- συμβατοτητα με το ntfs ΜΟΝΟ ΜΕ EXTRA PROGRAMMA

Ενταξει ειναι απλα ενα ομορφο interface που μπορεις ομως να το κανεις και στο pc ανετα αυτο

Δεν ξερω αν τα κανονικα mac ειναι καλλιτερα , ειναι ομως ΑΙΣΧΡΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ !!!!!

κριμα

Τωρα δε με τα windows 7 που ειναι 40% ταχυτερα απο τα vista ........ macosx πηγε , για μενα τουλαχιστον στα σκουπιδια

Ισως αν εδινα σαν μα%%^&&ας 1800Ε για imac ισως να εψαχνα να βρω δικαιολογιες , ενα εχω να πω ευτυχως που δεν την πατησα

Αν και δεν πρέπει, μιας και δεν έχω κάτι άλλο σοβαρό να κάνω, πάμε:

1. Ξέρεις αν κάνεις drag n drop ένα file από μια θέση σε άλλη, μετακινείται το αρχείο από δώθε -> παρακείθε! (και για να σε προλάβω που θα ρωτήσεις για το πως θα το κάνεις αν δεν μπορείς να έχεις τα παράθυρα δίπλα-δίπλα, θα σου πω πως πρέπει να είχες ανακαλύψει το expose!) wow!

2. Ή απλά να πατήσεις cmd+q :whistle:

3. .mkv αρχεία σε full hd παίζουν μια χαρά σε tv 42"! Το ότι σου έκανε σπασίματα δεν είναι θέμα leopard αλλά hardware κλπ κλπ

4. UnrarX :whistle:

5. Ε ναι άμα έχεις και Windows είναι ένα θέμα (γιατί τα Windows βλέπουν το OSX???). Γι'αυτό βάζεις αν θέλεις τα Windows σε ένα virtual machine και ξενιάζεις (εκτός αν θέλεις games οπότε δεν υπάρχει λόγος να πάρεις mac...)

B)

Τα πάντα λοιπόν είναι σχετικά και έχουν να κάνουν με τις προσωπικές ανάγκες του καθένα!

B)

Αν όντως καταφέρω να πιάσω δουλειά ως προγραμματιστής, το switch το έχω σχεδόν σίγουρο... Θα σκάσω ένα σωρό λεφτά για ένα 24άρη iMac, αλλά θα είμαι καλυμμένος για χρόνια.

Εσυ που είσαι και προγραμματιστής, δεν σε ενδιαφέρει πχ. να έχεις τουλάχιστον Qcore για να κάνεις πιό γρήγορα Compile? Πως και θα σε βολέψει ο imac με έναν απλό core 2 Duo?

Δεν έχω παρακολουθήσει το θέμα απ' την αρχή, αλλά ρε παιδιά τα Mac είναι μανούλες για developing (εννοείται όχι .NET). Τι Java προγραμματιστές βλέπω, τι web developers, τι web designers, όλοι σε Mac πάνε. Κάτι λέει αυτό.

Άσε που ό,τι πρόγραμμα και να εγκαταστήσεις, απλά παίζει (Unix power!!!) χωρίς χαζές ρυθμίσεις.

Και σε Linux μια χαρά δε τη κάνεις τι δουλειά σου;Επειδή και εγώ έχω αρχίσει σιγά σιγά να ασχολούμαι με προγραμματισμό σκεφτόμουν να πάρω Mac αλλά δοκίμασα πρώτα Linux και είμαι υπερευχαριστημένος προς το παρόν.

Εσυ που είσαι και προγραμματιστής, δεν σε ενδιαφέρει πχ. να έχεις τουλάχιστον Qcore για να κάνεις πιό γρήγορα Compile? Πως και θα σε βολέψει ο imac με έναν απλό core 2 Duo?

Συγχώρεσέ με αλλά δε μπορώ να σου απαντήσω με σιγουριά... Φοιτητής είμαι ακόμα και τα περαιτέρω "επαγγελματικά" δε τα γνωρίζω. Σίγουρα έχεις δίκιο, άλλωστε αυτό λέει κι η λογική, πάντως ειλικρινά έχω διαβάσει για πολλούς developers που δουλεύουν σε Mac. Φαντάζομαι πως η γενικότερη διαχείριση των πόρων είναι που κάνει τη διαφορά. Τί να πώ...

Και σε Linux μια χαρά δε τη κάνεις τι δουλειά σου;Επειδή και εγώ έχω αρχίσει σιγά σιγά να ασχολούμαι με προγραμματισμό σκεφτόμουν να πάρω Mac αλλά δοκίμασα πρώτα Linux και είμαι υπερευχαριστημένος προς το παρόν.

Αυτό είναι αλήθεια. Κι έτυχε να το συζητήσουμε μ' ένα φίλο σήμερα στη σχολή. Για τα χαζοπρογραμματάκια που κάνω σε NetBeans, μια χαρά μου είναι το Ubuntu, δεν πρόκειται να το αρνηθώ. Οπότε εκεί είναι το "μπέρδεμα", γιατί να πάρεις Mac ενώ μπορείς πανεύκολα κι ανέξοδα να δουλέψεις σε Linux. Θέμα πιο επαγγελματικής υποστήριξης (για Mac) ίσως;

Επιτρέψτε μου να παραθέσω ένα άρθρο που βρήκα στο dzone, ακριβώς γι' αυτό το θέμα: Γιατί οι developers κάνουν το switch σε Mac. Ίσως εξηγεί κάποια πράγματα, δε ξέρω.

Συγγνώμη που θα πω τα ίδια, αλλά θα τα πω! Όλα τα λειτουργικά που χρησιμοποιούν μητρώο είναι σχεδιασμένα να αργούν με το χρόνο χρήσης (συγκεκριμένα με τα βάλε - βγάλε διαφόρων προγραμμάτων). Το μητρώο εξυπηρετεί πολύ καλά όποιον θέλει να υποκλέψει στοιχεία για το τι γίνεται στον υπολογιστή των διαφόρων χρηστών. Επίσης εξυπηρετεί διάφορα DRMs και λοιπά κλειδώματα. Γι' αυτό ακόμα κι αν απεγκαταστήσεις κάτι, αυτό αφήνει καταχωρήσεις στο μητρώο που δηλώνουν την ύπαρξή του στο παρελθόν. Έτσι το μητρώο όλο μεγαλώνει και μεγαλώνει και μεγαλώνει... και γίνεται όλο και πιο χρονοβόρο να διαβαστεί και να υποστεί διαχείρηση. Επίσης είναι σχεδιασμένα να κολλούν όλους τους νέους τύπους ενοχλητικών ιών που από το μητρώο δεν σβήνονται καθόλου εύκολα. Τες πα! Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Ο καθένας μπορεί να διαφωνεί, αλλά πιστεύω ότι εκφράζω γενικές αλήθειες. Όποιος διαφωνεί ας δώσει επιχειρήματα και να κόψει τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για άλλους ανθρώπους που γράφουν εδώ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...