alexzzz Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 αυτό να το αναλύσουμε λίγο σε κάνα τόπικ μιας και έχουμε και τον νομικό μας αδακά;;; βασικά δεν καταλαβαίνω πως κάτι που αγοράζω και του κάνω αλλαγές είναι παράνομο; εκτός και αν μιλάμε για τον διαμερισμό αρχείων/ προγραμμάτων...
Super Moderators paredwse Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Super Moderators Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 αυτό να το αναλύσουμε λίγο σε κάνα τόπικ μιας και έχουμε και τον νομικό μας αδακά;;; βασικά δεν καταλαβαίνω πως κάτι που αγοράζω και του κάνω αλλαγές είναι παράνομο; εκτός και αν μιλάμε για τον διαμερισμό αρχείων/ προγραμμάτων... Την συσκευή (οποιαδήποτε συσκευή, είτε αυτή είναι iPhone είτε Playstation) την αγοράζεις και σου ανήκει. Μπορείς να της κάνεις ό,τι θέλεις: να την ανοίξεις, να την κλείσεις, να τη σπάσεις, να τη βάλεις στο φούρνο μικροκυμάτων, ό,τι γουστάρεις. Το software, το οποίο εμπεριέχεται στη συσκευή, σου παραχωρείται υπό τους όρους του Software License και δεν σου ανήκει. Απλώς σου παραχωρείται η χρήση του και η παραχώρηση αυτή διέπεται από το Software License (ή το EULA όπως το λέει η Microsoft). Δεν μπορείς να το εξαγάγεις και να το μεταπωλήσεις. Δεν μπορείς να το αλλάξεις ή να το δώσεις αλλού. Και η χρήση του περιορίζεται από το Software License. Όλα αυτά εάν θέλεις να κινείσαι εντός των ορίων της νομιμότητας....
alexzzz Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Μάλιστα.. θενκς α λοτ... αφού δεν είμαστε νόμιμοι, τουλάχιστον ας αμπελοφιλοσοφίσουμε νόμιμα
ixthy Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Μην θεωρείτε τη συζήτηση αυτή άσκοπη, γιατί αν κάποιος θέλει να εκδόσει την εργασία του θα πρέπει όλο το software που έχει χρησιμοποιήσει να το έχει χρησιμποποιήσει νόμιμα. Γι' αυτό και στα πανεπιστήμια χρησιμοποιούν κυρίως open source λογισμικό. Πέρα από τα όποια mods μπορούν να δεχτούν, έχουν και το πλεονέκτημα ότι τα χρησιμοποιείς νόμιμα χωρίς να έχεις πληρώσει δεκάρα. Εγώ ας πούμε αν θέλω να δημοσιεύσω δουλειά γραμμένη στο pages, θα πρέπει να χρησιμοποιώ νόμιμα και το leopard και το iWork.
Cygnus Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Σωστός ο ixthy και πολύ ξεκάθαρο το Software Licence της Apple που παρέθεσε ο paredwse..You agree not to install, use or run the Apple Software on any non-Apple-labeled computer και πολύ λογικό μου ακούγεται. Έστω και αν έχω hackintosh, δεν σημαίνει ότι θα ερμηνεύουμε την άδεια κατά πώς μας βολεύει. Είναι πολύ σαφές τι λέει η Apple για τη νομιμότητα χρήσης του λειτουργικού της, περισσότερο δε όταν πρόκειται για πειραγμένη έκδοσή του.
telegamesvg Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Άλλωστε, δεν αγοράζεις το λογισμικό αυτό καθ' εαυτό, αγοράζεις άδεια χρήσης του λογισμικού. Για αυτο δεν θα επρεπε οταν π.χ χαλαει καποιο δισκακι η εταιρεια να στο αλλαζει με αντιτιμο ενα συμβολικο ποσο για το υλικο αποθηκευσης ?
haHa Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Για αυτο δεν θα επρεπε οταν π.χ χαλαει καποιο δισκακι η εταιρεια να στο αλλαζει με αντιτιμο ενα συμβολικο ποσο για το υλικο αποθηκευσης ? Ετσι νομιζω οτι κανει.. Σιγουρα παντως αυτο συμβαινει με την ms κ πχ τους σοβαρους κατασκευαστες φορητων κ τα προεγκατεστημενα windows, αλλα το ιδιο νομιζω συμβαινει κ με το mac os x. (αν μπορεις να αποδειξεις οτι εχεις την αδεια χρησης)
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Lol :lol:Φανταζομαι το 90% των χρηστων υπολογιστων που χρησιμοποιει windows δεν τα εχει μονο για παιχνιδια κ υποτιτλους... Ναι, το έγραψα λάθος. Βασικά εννοούσα ότι η χρήση των windows (για κάποιον που έχει Mac) είναι πολύ περιορισμένη.
vag3d Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Και δεν μου λέτε ρε παιδιά..? Μιας και θίξαμε το θέμα Licence, κλπ... Αν αγοράσει κάποιος Mac, και του βάλει μνήμες Ram (Non-Apple), τι παίζει? Θεωρείται "πείραγμα" του Mac, αρα υπάρχει πρόβλημα? (καλά, τωρα αυτή η ερώτηση είναι λίγο χαζή, αλλά αφού μπήκαμε που μπήκαμε σε τέτοιες λεπτομέριες, γιατι όχι? Ας θέσω το ερώτημα)
haHa Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Και δεν μου λέτε ρε παιδιά..? Μιας και θίξαμε το θέμα Licence, κλπ...Αν αγοράσει κάποιος Mac, και του βάλει μνήμες Ram (Non-Apple), τι παίζει? Θεωρείται "πείραγμα" του Mac, αρα υπάρχει πρόβλημα? (καλά, τωρα αυτή η ερώτηση είναι λίγο χαζή, αλλά αφού μπήκαμε που μπήκαμε σε τέτοιες λεπτομέριες, γιατι όχι? Ας θέσω το ερώτημα) Οχι βεβαια!
doctorm Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 αξιζει αναλογα το πορτοφολι σου και τι χρηση που θα κανεις, εαν πχ εισαι developer αξιζει με 1000, εαν εισαι gamer και κανεις student χρηση οχι τοσο. Αλλα και παλι ολα ειναι σχετικα παντως, το σιγουρο ειναι οτι ειναι αξιοπιστα μηχανημτα,αυτο ειναι σιγουρο
domal Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 τελικα ενω στην αρχη ενθουσιαστηκα με το leopard γρηγορα το σιχαθηκα 1.-Αμα θελεις να κανεις cut paste αρχεια απο σκλειρο σε σκληρο , ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ, πρεπει να τα κανεις copy1a, meta paste , meta delete αυτα που θελεις να σβησεις , ΑΙΣΧΟΣ 2.- Οταν κανεις close ενα προγραμμα , ναι αυτο δεν σβηνει τελειως , για να το σβησεις τελειως πρπει να πας στο dock εκει που εχει φωτακι και να κανεις κλικ και μετα close 3.- mpk αρχεια full hd τα παιζει με σπασιματα 4.- 2 και πλεον προγραμματα για να ξεζιπαρεις 5.- συμβατοτητα με το ntfs ΜΟΝΟ ΜΕ EXTRA PROGRAMMA Ενταξει ειναι απλα ενα ομορφο interface που μπορεις ομως να το κανεις και στο pc ανετα αυτο Δεν ξερω αν τα κανονικα mac ειναι καλλιτερα , ειναι ομως ΑΙΣΧΡΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ !!!!! κριμα Τωρα δε με τα windows 7 που ειναι 40% ταχυτερα απο τα vista ........ macosx πηγε , για μενα τουλαχιστον στα σκουπιδια Ισως αν εδινα σαν μα%%^&&ας 1800Ε για imac ισως να εψαχνα να βρω δικαιολογιες , ενα εχω να πω ευτυχως που δεν την πατησα
coolworm Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 τελικα ενω στην αρχη ενθουσιαστηκα με το leopard γρηγορα το σιχαθηκα 1.-Αμα θελεις να κανεις cut paste αρχεια απο σκλειρο σε σκληρο , ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ, πρεπει να τα κανεις copy1a, meta paste , meta delete αυτα που θελεις να σβησεις , ΑΙΣΧΟΣ 2.- Οταν κανεις close ενα προγραμμα , ναι αυτο δεν σβηνει τελειως , για να το σβησεις τελειως πρπει να πας στο dock εκει που εχει φωτακι και να κανεις κλικ και μετα close 3.- mpk αρχεια full hd τα παιζει με σπασιματα 4.- 2 και πλεον προγραμματα για να ξεζιπαρεις 5.- συμβατοτητα με το ntfs ΜΟΝΟ ΜΕ EXTRA PROGRAMMA Ενταξει ειναι απλα ενα ομορφο interface που μπορεις ομως να το κανεις και στο pc ανετα αυτο Δεν ξερω αν τα κανονικα mac ειναι καλλιτερα , ειναι ομως ΑΙΣΧΡΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ !!!!! κριμα Τωρα δε με τα windows 7 που ειναι 40% ταχυτερα απο τα vista ........ macosx πηγε , για μενα τουλαχιστον στα σκουπιδια Ισως αν εδινα σαν μα%%^&&ας 1800Ε για imac ισως να εψαχνα να βρω δικαιολογιες , ενα εχω να πω ευτυχως που δεν την πατησα 1. Cut δεν έχει , κάνεις drag&drop 2. Κρατάει ένα μικρό κομμάτι ανοιχτό για να ανοιγή σφέρα μετά. 3. Με τον Vlc πρέπει να κάνεις μια μικρή αλλαγή στο μενύ με τα Codecs και είναι ΟΚ. * 4. το BetterZip είναι από τα καλύτερα και είναι αντίστοιχο του WinRAR. 5. Λογικό δεν είναι δικό τους σύστημα!έχει Read όμως. Στα Windows δεν βλέπει καθόλου Mac OS Extended ούτε καν Read! ****** Γία VLC- MKV # Open up Preferences # Click the Advanced checkbox in the lower left corner # “Input / Codecs”, “Other codecs”, ‘FFmpeg’ # Under “Skip the loop filter for H.264 decoding”, select “All”. By default “None” is selected. Τα Windows ούτε στο ποιό τρελό όνειρο τους δεν θα γίνουν 40% ταχύτερα! Μετά από σοβαρά Benchmarks είναι 4% ποιο γρήγορα από Vista!
x_vagos_x Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 τελικα ενω στην αρχη ενθουσιαστηκα με το leopard γρηγορα το σιχαθηκα 1.-Αμα θελεις να κανεις cut paste αρχεια απο σκλειρο σε σκληρο , ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ, πρεπει να τα κανεις copy1a, meta paste , meta delete αυτα που θελεις να σβησεις , ΑΙΣΧΟΣ 2.- Οταν κανεις close ενα προγραμμα , ναι αυτο δεν σβηνει τελειως , για να το σβησεις τελειως πρπει να πας στο dock εκει που εχει φωτακι και να κανεις κλικ και μετα close 3.- mpk αρχεια full hd τα παιζει με σπασιματα 4.- 2 και πλεον προγραμματα για να ξεζιπαρεις 5.- συμβατοτητα με το ntfs ΜΟΝΟ ΜΕ EXTRA PROGRAMMA Ενταξει ειναι απλα ενα ομορφο interface που μπορεις ομως να το κανεις και στο pc ανετα αυτο Δεν ξερω αν τα κανονικα mac ειναι καλλιτερα , ειναι ομως ΑΙΣΧΡΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ !!!!! κριμα Τωρα δε με τα windows 7 που ειναι 40% ταχυτερα απο τα vista ........ macosx πηγε , για μενα τουλαχιστον στα σκουπιδια Ισως αν εδινα σαν μα%%^&&ας 1800Ε για imac ισως να εψαχνα να βρω δικαιολογιες , ενα εχω να πω ευτυχως που δεν την πατησα Πάμε : 1. Όχι και ΑΙΣΧΟΣ ... Συν ότι η διαγραφή γίνεται και πιο γρήγορα από ότι σε Windows! 2. Ή απλά κρατάς πατημένο ένα απλό Cmd+Q [σε Mac] ή WinKey+Q [σε Hackintosh] 3. Ότι είπε ο προλαλήσαντας. Δεν είναι κατάλληλα προγραμματισμένο σαν λειτουργικό να υποστηρίζει την κάρτα γραφικών σου, άρα λογικό είναι να έχει σπασίματα... 4. Βασικά, όχι... Και ειδικά για να ξεZIPάρεις, έχει από μονο του μια χαρά προγραμματάκι που είναι σαφώς καλύτερο από των Windows... 5. Ότι είναι δωρεάν αυτό το "πρόγραμμα", δεν το λέμε, έτσι; Ως δεινός skinner, δεν θα έλεγα ότι είναι ακριβώς το ίδιο λειτουργικά. Είναι απλά η ίδια εμφάνιση... Άνετα. Γι αυτό υπάρχουν τα Hackintosh της Psystar. To 40% είναι προσωπική εμπειρία; Σε εμένα είναι σίγουρα καλύτερα από Vista, αλλά όχι σε τέτοια επίπεδα... To 40% θα έλεγα ότι είναι η μείωση στο χρόνο εγκατάστασης και μόνο. Δόξα τω Θεώ, υπάρχουν αμέτρητες διαφορές που τις βαφτίζουν μειονεκτήματα δεινοί gamers με triple-sli στο dream machine τους. Γνώμη δεν παίζει να σου άλλαξα, αλλά τουλάχιστον έχω λύση σε ότι με προβλημάτιζε κι εμένα πριν αγοράσω iMac. Είχα ακριβώς τις ίδιες ανυσηχίες στο δικό μου Hacintosh, απλά τα έσκασα και το χαίρομαι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.