Προς το περιεχόμενο

Μετάβαση απο PC σε Mac (Τελικά Αξίζει ? )

vag3d

Προτεινόμενες αναρτήσεις

εκτός από το ότι θεωρουν πως ο υποψηφιος αγοραστής είναι ένας βλάκας που έπεσε από άλλο πλανήτη, είναι μια χαρά

Παντος τα ads της Apple σκιζουν! Τη λενε γερα στην MS!!! Κοιταχτε

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 608
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Βρείτε το παλιό τόπικ για τις διαφημίσεις ή ανοίξτε καινούριο να τα πούμε... εδώ είμαστε off...

να αναλύσουμε εκεί πόσο φτιάχνεστε και ηδονίζεστε με τον άνετο και χαλαρό Αμερικανό

Βρείτε το παλιό τόπικ για τις διαφημίσεις ή ανοίξτε καινούριο να τα πούμε... εδώ είμαστε off...

να αναλύσουμε εκεί πόσο φτιάχνεστε και ηδονίζεστε με τον άνετο και χαλαρό Αμερικανό

κοιτα.. για καλο τις εβαλα τις διαφημισεις... να γελασουμε λιγο.... απλα ειπα πως εχουν κανει εξυπνη δουλεια... και μια ερωτηση.. γιατι να ηδονιζομαι? μπραβο του που ειναι χαλαρος...!!! ετσι πρεπει! δες το και συ λιγο πιο χαλαρα ;)

εγινε! απλα εχω ακομα μια απορια... αν μπορεις να μου την λυσεις... εδω στην ελλαδα υπαρχει τεχνικο τμημα? για επισκευες κτλ... ή ειναι μονο η rainbow που αφου τα αποχαλασει τα στελνει στην Αμερικη?

• Super Moderators
ουτε παράνομο δεν είναι όμως.

Eίναι καράπαράνομο.

Διαβάζω στο MacOS X 10.5 Software License:

"2. Permitted License Uses and Restrictions.

A. Single Use. This License allows you to install, use and run one (1) copy of the Apple Software on a single Apple-labeled computer at a time. You agree not to install, use or run the Apple Software on any non-Apple-labeled computer, or to enable others to do so. This License does not allow the Apple Software to exist on more than one computer at a time, and you may not make the Apple Software available over a network where it could be used by multiple computers at the same time."

Πηγή: http://www.apple.com/legal/sla/

οκ, απλά στην διαδικασία του να μπει κάποιος στο σκεπτικό αν αξίζει η μετάβαση απο PC σε Mac, παίζει και πόσο θα τον επιρεάσουν παραπλανητικοι (στην ουσία) παραγοντες όπως οι διαφημησεις τους, η "φιλοσοφία" της εταιρίας, η αισθητικη και το "design" τον προιόντων τους etc etc

Eίναι καράπαράνομο.

Διαβάζω στο MacOS X 10.5 Software License:

"2. Permitted License Uses and Restrictions.

A. Single Use. This License allows you to install, use and run one (1) copy of the Apple Software on a single Apple-labeled computer at a time. You agree not to install, use or run the Apple Software on any non-Apple-labeled computer, or to enable others to do so. This License does not allow the Apple Software to exist on more than one computer at a time, and you may not make the Apple Software available over a network where it could be used by multiple computers at the same time."

Πηγή: http://www.apple.com/legal/sla/

Σορρυ και ολας αλλά γράφει κατι τέτοιο όταν πας να αγοράσεις το leopard ας πούμε?

Όχι.

Δεν είναι παράνομο δεν μπορεί να σε τρέξει η κάθε apple επειδή πέρασες το λογισμικό της στο pc σου.

Το να βγάλεις συστήματα και να τα πουλάς αυτό ναι.

Αμα ήταν ετσι το παράνομο τωρα η Apple θα ειχε πλουτίσει μόνο και μόνο απο κάθε forum που ειναι αφιερωμένο σε hackintosh και σίγουρα θα τα ειχαν κατεβάσει.

Νομίζω ότι το license είναι πολύ ξεκάθαρο σε αυτά που λέει. Τα υπόλοιπα που λες είναι απλώς προσωπική σου εκτίμηση.

Εμένα πάντως το παλιό mbp που έχω (σε λίγο κλείνει χρόνο) με έχει σώσει μόνο και μόνο για τη δυνατότητα που έχω να εκτυπώνω σε ότι εκτυπωτή θέλω χωρίς να βάζω drivers. Στη δουλειά μου βάζω οποιονδήποτε εκτυπωτή από οποιοδήποτε εργαστήριο στη usb μου και εκτυπώνω αμέσως. Πραγματικό plug 'n' play!

• Super Moderators
Σορρυ και ολας αλλά γράφει κατι τέτοιο όταν πας να αγοράσεις το leopard ας πούμε?

Όχι.

Δεν είναι παράνομο δεν μπορεί να σε τρέξει η κάθε apple επειδή πέρασες το λογισμικό της στο pc σου.

Το να βγάλεις συστήματα και να τα πουλάς αυτό ναι.

Αμα ήταν ετσι το παράνομο τωρα η Apple θα ειχε πλουτίσει μόνο και μόνο απο κάθε forum που ειναι αφιερωμένο σε hackintosh και σίγουρα θα τα ειχαν κατεβάσει.

Δυστυχώς από αυτά που γράφεις γίνεται αντιληπτό ότι δεν γνωρίζεις πώς λειτουργεί η άδεια χρήσης λογισμικού (το software license δηλαδή). Δεν είναι κακό αλλά μην γράφεις τέτοιες ανακρίβειες, δεν ισχύουν.

Η Apple και η ΚΑΘΕ εταιρεία που πουλάει λογισμικό δικαιούται να βάλει ό,τι όρους θέλει. Άλλωστε, δεν αγοράζεις το λογισμικό αυτό καθ' εαυτό, αγοράζεις άδεια χρήσης του λογισμικού. Όταν λοιπόν αγοράζεις ένα αντίγραφο του MacOS X, διαβάζεις το software license και, εάν δεν συμφωνείς με αυτό δικαιούσαι να το επιστρέψεις αμέσως και να πάρεις τα χρήματά σου πίσω στο ακέραιο. Παρεμπιπτόντως, μη μου πεις ότι εσύ αγόρασες το αυθεντικό MacOS X. Αντίγραφο κρακαρισμένο έχεις. Οπότε τα όρια της νομιμότητας τα'χεις περάσει προ πολλού...

Είναι ζήτημα marketing και στρατηγικής της Apple να μην κηνυγάει το κάθε forum και τον κάθε χρήστη που ασχολείται με hacintosh. Εάν το σκεφτείς λιγάκι, την συμφέρει να υφίστανται και χρήστες σαν κι εσένα που ασχολούνται με 'γιαλαντζί' Macintosh.

Είναι ζήτημα marketing και στρατηγικής της Apple να μην κηνυγάει το κάθε forum και τον κάθε χρήστη που ασχολείται με hacintosh. Εάν το σκεφτείς λιγάκι, την συμφέρει να υφίστανται και χρήστες σαν κι εσένα που ασχολούνται με 'γιαλαντζί' Macintosh.

Έρχεσαι στην λογική μου.

Αφού δεν θα σε κυνηγήσει ποτε η Apple για ενα hacintosh γιατί να παω να σκάσω 4000ευρα για να πάρω το mac pro ενω με 1500 ευρα το πολυ εχω το ιδιο πράγμα σε επιδόσεις?

Τεσπα το πήγαμε off topic.

Εγω προσωπικά δεν πρόκειται να σκάσω χρήματα σε σύστημα apple εφόσον μπορώ να τα βάζω σε pcακια και να κάνω την δουλειά μου οικονομικά.

• Super Moderators
Έρχεσαι στην λογική μου.

Αφού δεν θα σε κυνηγήσει ποτε η Apple για ενα hacintosh γιατί να παω να σκάσω 4000ευρα για να πάρω το mac pro ενω με 1500 ευρα το πολυ εχω το ιδιο πράγμα σε επιδόσεις?

Τεσπα το πήγαμε off topic.

Εγω προσωπικά δεν πρόκειται να σκάσω χρήματα σε σύστημα apple εφόσον μπορώ να τα βάζω σε pcακια και να κάνω την δουλειά μου οικονομικά.

Δεν "έρχομαι στη λογική σου". Υποστήριξες ότι το να βάλεις MacOS X σε σύστημα που δεν έχει κατασκευαστεί από την Apple είναι νόμιμο και σου απέδειξα ότι, αντιθέτως, είναι παράνομο.

Τώρα πώς το παραπάνω το εκλαμβάνεις ως σύμπλευση με τη "λογική σου", δεν μπορώ να γνωρίζω.

Εάν νομίζεις ότι το μόνο που σου δίνει η Apple είναι το MacOS X, τότε μπορείς να συνεχίσεις να κάνεις ό,τι θέλεις με το PC σου.

Απλώς μην έχεις την αυταπάτη ότι είναι νόμιμο. ;)

Καπως offtopic:

καποτε(επι εποχης tiger) ηταν νομιμο να βαλεις mac os x σε pc αν ησουν apple developer.

Τωρα πια δεν ειναι νομιμο, ειναι παρανομο.

Οπως πχ ειναι παρανομο να κανεις jailbreak στο iPhone.

• Super Moderators
Καπως offtopic:

καποτε(επι εποχης tiger) ηταν νομιμο να βαλεις mac os x σε pc αν ησουν apple developer.

Όντως, αλλά τότε έπαιρνες ειδική έκδοση του MacOS X που είχε γίνει compile για συστήματα x86.

Τωρα πια δεν ειναι νομιμο, ειναι παρανομο.

Οπως πχ ειναι παρανομο να κανεις jailbreak στο iPhone.

Ακριβώς. :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...