alexzzz Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 οι διαφημίσεις τους συνεχίζουν να είναι εριστικές, υπερβολικές και τουλάχιστον βλακώδεις... σαν να διαβάζεις οπαδική εφημερίδα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
telegamesvg Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 θα το θεωρούσα λίγο ανευθηνο να προτείνω έναν Mac σε άτομο που προφανώς δεν έχει εξικοίωση με υπολογιστές, γιατί είτε Mac, είτε PC με windows/linux σε κάποια στιγμή θα έχεις πρόβλημα και τότε άντε να βρεις κάποιον από το 5% χρειστών υπολογιστών που έχουν mac γιανα σε βοηθήσει Εγω ο πρωτος υπολογιστης που θα προτεινα σε ενα ατομο που δεν εχει εξικοιωθει με τους υπολογιστες θα ηταν Μac .. Το ποσοστο των χρηστων Mac ειναι πλεον αρκετα ικανο (το διπλασιο απο αυτο που αναφερεις ) για να βρισκεις σχετικα ευκολα βοηθεια και το ποσοστο εκεινων που χρησιμοποιουν Mac OS X , ακομη μεγαλυτερο . Αν τωρα λαβεις και καποια "προληπτικα" μετρα οπως το Time Machine η πιθανοτητα να χρειαστεις καποια βοηθεια ,μειωνετε αισθητα . Το μονο που θεωρω ως επιχειρημα για να ΜΗΝ παρει καποιος Mac ειναι η αργοποριες στο θεμα service , αν και αυτη η κατασταση εχει βελτιωθει αρκετα και ευελπιστουμε να βελτιωθει ακομη στο μελλον . Φυσικα και οι τιμες παιζουν τον σημαντικοτατο ρολο τους ,ειδικα σε αγορες οπως η δικη μας με 19% ΦΠΑ ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:19 ---------- οι διαφημίσεις τους συνεχίζουν να είναι εριστικές, υπερβολικές και τουλάχιστον βλακώδεις... σαν να διαβάζεις οπαδική εφημερίδα Εριστικες και βλακωδεις γιατι ? Μια διαφημιση που δεν ειναι υπερβολικη ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gkabas Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Βασικα σταματησα να παιζω games στο PC μ (που εχει XP) γιατι αγορασα XBOX... Και εχτος του οτι θελω να μαθω τα mac (και το οτι ειναι πολυ μουρατα )... οι βασικοι λογοι π θελω ενα τετοιο μηχανημα ειναι: - Να σερφαρω στο net ( Εδω βαζω και τα downloads/uploads) - Να ακουω μουσικη - Να βλεπω ταινιες - Να φτιαχνω photo alboums - Να φτιαχνω video - Να κανω edit την μουσικη/video/εικονες - Nα κανω chat - Να κανω backup τα αρχεια μουσικης, video και τα παιχνιδια μ - Και ισως το πιο σημαντικο.. Να φτιαχνω ιστοσελιδες Σας παρακαλω βοηθηστε και προτεινετε μου!!! Δεν ψαχνω για κατι τρελο οπως ειναι τα pro... Απλη χρηση!! Υ.Γ.: Εγω κοιταζα αυτο (MacBook) και αυτο (iMac) (δεν κανω διαφημιση στο μαγαζι.. ετσι κι αλλιως.. απο Αμερικη θα παρω το μηχανημα.. αν το παρω.. ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
disqualified Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 αν εχεις καμερα με firewire μην παρεις macbook γιατι δεν εχει θυρα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Εγω ο πρωτος υπολογιστης που θα προτεινα σε ενα ατομο που δεν εχει εξικοιωθει με τους υπολογιστες θα ηταν Μac .. +1 Ειδικα για ατομα που πρωτοασχολουνται με υπολογιστες, οι mac ειναι οτι πρεπει.. Αρκει βεβαια να υπαρχει το μαρουλι.. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:28 ---------- ....Υ.Γ.: Εγω κοιταζα αυτο (MacBook) και αυτο (iMac) (δεν κανω διαφημιση στο μαγαζι.. ετσι κι αλλιως.. απο Αμερικη θα παρω το μηχανημα.. αν το παρω.. ) Το πρωτο που θα πρεπει να αποφασισεις ειναι αν θελεις σταθερο ή φορητο.. Αν τωρα αποφασισεις για φορητο, θα πρεπει να σκεφτεις αν θελεις καποιον με 13.3" . Μηπως ειναι πολυ μικρη η οθονη(κ μετριοτατη ως προς τα χρωματα κλπ) για κυριο μηχανημα κ για τις δουλειες που το θελεις? Αν σου αρκει, τοτε παρε καποιο απο αυτα τα 2 μοντελα: APPLE MACBOOK MB466ZH 13.3'' 2.0GHZ 160GB ALUMINUM APPLE MACBOOK MB467GR 13.3'' 2.4GHZ 250GB ALUMINUM Παντως κ με εναν φορητο των 400-600 ευρω κανεις τα παραπανω... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gkabas Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 αν εχεις καμερα με firewire μην παρεις macbook γιατι δεν εχει θυρα με usb δουλευει (2.0)... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:58 ---------- δουλευω XP (και γενικα MS) λιγα χρονια... αλλα τωρα που πηρα την αποφαση να παρω mac... πιστευω πως αυτοματα πηρα την αποφαση να μαθω υπολογηστες... καιρος ηταν! Σε ευχαριστω! ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:00 ---------- Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vag3d Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Εγώ πάντως παιδιά όσο το ψάχνω όλο και πιό πολύ αντιλαμβάνομαι τους Mac σαν πολυ δελεαστικά computer. Φανταστείτε για παράδειγμα ένα PC με Linux (όσοι τουλάχιστον εχετε εμπειρία με Linux). Αν το Linux (πχ. το Ubuntu) το φορέσουμε σε ένα μηχάνημα, πετάει σε σχέση με τα Windows...!!! Βασισμένο στο Unix το Linux είναι ασφαλέστατο και δεν κολλάει ιούς (τουλάχιστον δεν έχουν φτιαχτεί αρκετοί ιοί για το Linux σε σχέση με τα Windows, αλλα και να φτιαχτούν, το Security system που διαθέτουν και γενικότερα ο "τρόπος που είναι χτισμένο το λειτουργικό με τα permissions" δυσκολεύει πολύ τους κατασκευαστές ιών να φτιάξουν ιούς που θα καταφέρουν να προσβάλουν το σύστημα). Ας προσπαθήσουμε τώρα να εγκαταστήσουμε στο PC μας με το Linux μας μία νέα και ισχυρότατη κάρτα γραφικών ATI/AMD...!!!! Αισχος...!!! Ταλαιπώρια....non user friendly...χάσιμο χρόνου...και πιθανά Bugs...!!! Αν κάποιος είναι Guru στο Linux, οκ...!!! (πιθανότατα αυτός ο "κάποιος" θα είναι προγραμματιστής...or something..., ή θα έχει αρκετό ελεύθερο χρόνο....). Αποτέλεσμα? Ενα δυνατότατο λειτουργικό, ασφαλέστατο...που όμως για να το κάνεις το λεγόμενο "Customization" (και να το κανεις τελικά ο,τι θέλεις, ελευθερία, κλπ...) πρέπει να καταναλώσεις απίστευτες εργατοώρες εκμάθησης....!!! Και θέτω αυτό που έχω διαβάσει για το linux και που κατα κάποιον τρόπο συμφωνώ---> "Πως γίνεται να μπορέσει να κάνει κάποιος Customization σε κάτι που δεν το γνωρίζει πολύ καλά η και καθόλου"??? Παρά τις όποιες δυσκολίες όμως σχετικά με το Linux, το λειτουργικό αξίζει....!!!! Ελα μου όμως που δεν υπάρχουν αρκετές σημαντικές εφαρμογές (για τις commercial μιλάω τώρα όπως είναι το Photoshop, κλπ) για Linux..!!! Και το Wine .,..και αυτό δεν είναι η λύση...!!! Η αίσθηση όμως οτι για όλα τα προγράμματα έρχονται τα updates απο μόνα τους με ένα κλίκ, είναι φανταστική. Η αίσθηση οτι κατεβάζεις όποια (διαθέσιμη στα repositories) εφαρμογή θέλεις με την κονσόλα, είναι επίσης φανταστική (η δύναμη της κονσόλας)...!!! ;P Η αίσθηση οτι ακόμα και αν έχεις εγκατεστημένο το linux εδώ και 5 χρόνια, δουλεύει το ίδιο καλά όπως όταν το πρωτοεγκατέστησες είναι απίστευτη. (καθιστά το Linux ενα πραγματικό "εργαλείο" / Workstation και η σταθερότητά του καθώς και η διαχείριση μνήμης είναι φανταστική). και θα μου πείτε τώρα---> Μα εδώ είναι ένα Thread για Mac...!!! Τι σχέση έχει το Linux....είσαι Offtopic...!!! ΟΧΙ...!!! Είναι απόλυτα σχετικό το Linux με τους Mac και το OSX διότι το OSX είναι βασισμένο στο Unix όπως και παρά το γεγονός οτι το OSX έχει ακολουθήσει πολύ διαφορετικό δρόμο εξέλιξης σε σχέση με το Linux, εξακολουθεί να έχει καρδιά Unix που σημαίνει οτι έχει όλα τα θετικά του Linux + πολυυυυυ λιγότερο πονοκέφαλο...και αντίστοιχο "Compiz Fussion" (που όμως δουλεύει άψογα και δεν σκάει) (απο τους mac το αντέγραψαν το γραφικό σκηνικό και τα κολπάκια οι linux-άδες ίσως) και πολύυυυυ περισσότερη ευκολία και πολύυυυ προσεγμένους Drivers και καλής ποιότητας Hardware συν ένα πολύ σημαντικό πράγμα ακόμη, σε σχέση με το Linux---> οτι πολλές εταιρίες με εξαιρετικής ποιότητας επαγγελματικά εργαλεία, έχουν βγάλει τα προγράμματα τους για MAC. Οκ, δεν έχουν βγεί όλα τα προγράμματα που υπάρχουν για PC, για MAC, αλλα πραγματικά όλα όσα χρειάζεται κάποιος "Επαγγελματίας" που χρειάζεται το Computer του ως εργαλείο υπάρχουν (μουσικοί, γραφίστες, κλπ). Και για τους απλούς χρήστες υπάρχουν εργαλεία βέβαια. Είναι σημαντικό οτι ο χρήστης ....αφιερώνει πολύ λιγότερο χρόνο για την "Διαχείριση και Συντήριση του Λειτουργικού" σε σχέση με τα windows, και αυτό με πιό απλά λόγια σημαίνει οτι του μένει περισσότερος χρόνος για να την αφιερώσει πραγματικά εκεί που χρειάζεται ---> Στην παραγωγή έργου / Δουλειά. Δεν ανησυχεί για ιούς, όλα δουλεύουν, δεν σου πρήζει τα @@#@ το λειτουργικό με άσκοπα γκλίνγκ - ντουπ νταπ μηνύματα... Αν δούμε τον iMac...το μόνο που του λείπει είναι πιό δυνατός επεξεργαστης (Qcore ή Nehalem...κλπ). Το Design του είναι απίστευτο, η οθόνη είναι τεράστια και το πληκτρολόγιο συμμαζεμένο...!!! Λίγα καλώδια ...μινιμαλισμός...ομορφιά ...(και μη ξεχνάτε οτι το μοναδικό λειτουργικό για χρηστες επαγγελματίες και απλούς χρήστες που Πραγματικά υποστηρίζει πολύ μνήμη...είναι το OSX....και άς είναι 32bit ακόμα...!!! Απο άποψη τιμής? Με 1500 euro, παίρνει κανείς ένα αξιοπρεπές συμαζεμένο μηχάνημα (και του κοτσάρει πχ. 8GB Ram και είναι αρχηγός)...!!!! Τεσπά, επειδή μακρυγόρησα και ίσως σας κούρασα με το τεράστιο post μου, αυτό που θέλω να πω, είναι οτι ακόμα δεν εχω αγοράσει Mac. Είμαι απλώς ένας αρκετά έμπειρος PC User, που πραγματικά σκέφτεται να κάνει την μετάβαση.....!!! Όσο περισσότερα διαβάζω για τους Mac...τόσο περισσότερο πείθομαι...!!! Απομένει μόνο η δοκιμή μου φαίνεται...!!! (αλλα αν κρίνω απο το Linux, τότε πραγματικά πιστεύω θα μείνω ικανοποιημένος στο έπακρο - χωρίς αυτό να σημαίνει οτι δεν θα χρειαστώ ποτέ τα Windows βέβαια. Μην ξεχνάτε οτι ζούμε σε εποχές που το Multi Boot είναι κάπως συνηθισμένο....) (και γιατί όχι άλλωστε..??) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Loser Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 @vag3d πάνω κάτω έτσι είναι τα πράγματα απλά πρόσεξε πως διατυπώνεις κάποια πράγματα γιατί πας φυρί φυρί για τσακωμό: - καλό hardware, που είναι ο haha να φωνάξει για την οθόνη που υποστιρίζει 1000000χρώματα ενώ οι υπόλοιπες οθόνες υποστηρίζουν 1500000 χρώματα - απο τους mac το αντέγραψαν το γραφικό σκηνικό, θα βγουν οι linux-άδες και θα σε πάρουν στο κυνήγι, ποιός έκλεψε από ποιόν, θυμάσε τότε.... - σιγά την φασαρία για να κρατάς σε φόρμα τα windows, αρκεί μόνο να έχει antivirus-antispyware-tune Up-CCleaner-και 2-3 άλλα και να τα τρέχεις 1-2 φορές το μήνα, σιγά - δεν υπάρχουν εμπορικές εφαρμογές, ε και? ξέρεις πόσες αντίστοιχες freeware υπάρχουν και κάνουν καλά την δουλειά τους -----and so on Γενικά είναι διαμάχες που δεν βγάζεις ποτέ άκρη. Άποψή μου, δοκίμασε όλα τα συστήματα και κάτσε με αυτό που σε βολεύει περισσότερο, εμένα μου έκατσε το OSX και άσε τους άλλους να τσακώνονται Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gkabas Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 @vag3dπάνω κάτω έτσι είναι τα πράγματα απλά πρόσεξε πως διατυπώνεις κάποια πράγματα γιατί πας φυρί φυρί για τσακωμό: - καλό hardware, που είναι ο haha να φωνάξει για την οθόνη που υποστιρίζει 1000000χρώματα ενώ οι υπόλοιπες οθόνες υποστηρίζουν 1500000 χρώματα - απο τους mac το αντέγραψαν το γραφικό σκηνικό, θα βγουν οι linux-άδες και θα σε πάρουν στο κυνήγι, ποιός έκλεψε από ποιόν, θυμάσε τότε.... - σιγά την φασαρία για να κρατάς σε φόρμα τα windows, αρκεί μόνο να έχει antivirus-antispyware-tune Up-CCleaner-και 2-3 άλλα και να τα τρέχεις 1-2 φορές το μήνα, σιγά - δεν υπάρχουν εμπορικές εφαρμογές, ε και? ξέρεις πόσες αντίστοιχες freeware υπάρχουν και κάνουν καλά την δουλειά τους -----and so on Γενικά είναι διαμάχες που δεν βγάζεις ποτέ άκρη. Άποψή μου, δοκίμασε όλα τα συστήματα και κάτσε με αυτό που σε βολεύει περισσότερο, εμένα μου έκατσε το OSX και άσε τους άλλους να τσακώνονται Και οι 2 εχετε δικιο σε ενα πραγμα... Linux + Mac ειναι χιλιαδες χρονια μπροστα απο Windows!!! Δεν θα κατσω να ασχοληθω με το ποιος εκλεψε τι κτλ... Απλα θα συμφωνησω στο οπου σ αρεσει και σε βολευει κατσε! Χρησιμοποιω τα XP πολυ καιρο και εχω απογοητευτει! Τα Linux ειναι τρομερα αλλα θελουν πολυ στησιμο στην αρχη.. μετα ειναι ολα καλα!! τα mac.. ειναι απλα και το κυριοτερο ειναι Unix.. αρα ειναι σταθερα! Εγω αλλο ρωτησα... αξιζει να παρω ενα μηχανημα mac για τις χρησεις π προανεφερα (παραπανω post)?? Ευχαριστω για ολες τις χρησιμες πληροφοριες που μου δωσατε!!! :-):-):-D:-D:-D:-D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vag3d Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Loooll...!!! Loser, σωστόν, έχεις δίκειο. Θα μπορούσα να το εκφράσω καλύτερα το ζήτημα. Σίγουρα ο στόχος μου δεν είναι να δημιουργήσω διαμάχη Linux Users κλπ, μιας και, και εγώ είμαι ενας απο τους υποστηρικτές του Linux. Το θέμα δεν ειναι να κάνουμε διαμάχη, και φυσικά αν κάπως δεν εξέφρασα σωστά κάτι, παρακαλώ μη δώσετε σημασία διότι ο στόχος μου ηταν να δώσω κάποια (κατα την γνώμη μου) σημαντικά θετικά και αρνητικά που ίσως διαθέτουν τα λειτουργικά. Δεν τα ξέρουμε και όλα τέλεια και δεν είναι εκεί το "ζουμί". Τον imac τον ανέφερα σαν κάτι βολικό για τους περισσότερους χρήστες, που..δεν είναι και εντελώς "πανάκριβος". Φτάνεται πιό εύκολα. Η οθόνες τους ναι έχω διαβάσει οτι δεν είναι και οι καλύτερες. (Προσωπικά προτιμώ να έδινα 300-400 euro για να πάρω την καλύτερη LG που κυκλοφορεί (μια χαρά οθονίτσες οι LG - έχω μια Flatron Slim 19" που την είχα πάρει 350 ευρώ κάποτε και μου βγήκε αστέρι...) Τα Mac Book (+pro) είναι πανάκριβα. O Mac Pro, διάβασα οτι είναι και καλα πιό φθηνός απο τους εφάμιλλους της Del, αλλα αν δεν κάτσω να "ψάξω υλικά" και να στήσω ενα PC σύστημα μόνος μου (virtually) για να δω πόσο θα έβγαινε και καλά, δεν μπορώ να εκφέρω δυναμική άποψη ακόμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Street-Fighter Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Εγώ πάντως παιδιά όσο το ψάχνω όλο και πιό πολύ αντιλαμβάνομαι τους Mac σαν πολυ δελεαστικά computer.Φανταστείτε για παράδειγμα ένα PC με Linux (όσοι τουλάχιστον εχετε εμπειρία με Linux). Αν το Linux (πχ. το Ubuntu) το φορέσουμε σε ένα μηχάνημα, πετάει σε σχέση με τα Windows...!!! Βασισμένο στο Unix το Linux είναι ασφαλέστατο και δεν κολλάει ιούς (τουλάχιστον δεν έχουν φτιαχτεί αρκετοί ιοί για το Linux σε σχέση με τα Windows, αλλα και να φτιαχτούν, το Security system που διαθέτουν και γενικότερα ο "τρόπος που είναι χτισμένο το λειτουργικό με τα permissions" δυσκολεύει πολύ τους κατασκευαστές ιών να φτιάξουν ιούς που θα καταφέρουν να προσβάλουν το σύστημα). Ας προσπαθήσουμε τώρα να εγκαταστήσουμε στο PC μας με το Linux μας μία νέα και ισχυρότατη κάρτα γραφικών ATI/AMD...!!!! Αισχος...!!! Ταλαιπώρια....non user friendly...χάσιμο χρόνου...και πιθανά Bugs...!!! Αν κάποιος είναι Guru στο Linux, οκ...!!! (πιθανότατα αυτός ο "κάποιος" θα είναι προγραμματιστής...or something..., ή θα έχει αρκετό ελεύθερο χρόνο....). Αποτέλεσμα? Ενα δυνατότατο λειτουργικό, ασφαλέστατο...που όμως για να το κάνεις το λεγόμενο "Customization" (και να το κανεις τελικά ο,τι θέλεις, ελευθερία, κλπ...) πρέπει να καταναλώσεις απίστευτες εργατοώρες εκμάθησης....!!! Και θέτω αυτό που έχω διαβάσει για το linux και που κατα κάποιον τρόπο συμφωνώ---> "Πως γίνεται να μπορέσει να κάνει κάποιος Customization σε κάτι που δεν το γνωρίζει πολύ καλά η και καθόλου"??? Παρά τις όποιες δυσκολίες όμως σχετικά με το Linux, το λειτουργικό αξίζει....!!!! Ελα μου όμως που δεν υπάρχουν αρκετές σημαντικές εφαρμογές (για τις commercial μιλάω τώρα όπως είναι το Photoshop, κλπ) για Linux..!!! Και το Wine .,..και αυτό δεν είναι η λύση...!!! Η αίσθηση όμως οτι για όλα τα προγράμματα έρχονται τα updates απο μόνα τους με ένα κλίκ, είναι φανταστική. Η αίσθηση οτι κατεβάζεις όποια (διαθέσιμη στα repositories) εφαρμογή θέλεις με την κονσόλα, είναι επίσης φανταστική (η δύναμη της κονσόλας)...!!! ;P Η αίσθηση οτι ακόμα και αν έχεις εγκατεστημένο το linux εδώ και 5 χρόνια, δουλεύει το ίδιο καλά όπως όταν το πρωτοεγκατέστησες είναι απίστευτη. (καθιστά το Linux ενα πραγματικό "εργαλείο" / Workstation και η σταθερότητά του καθώς και η διαχείριση μνήμης είναι φανταστική). και θα μου πείτε τώρα---> Μα εδώ είναι ένα Thread για Mac...!!! Τι σχέση έχει το Linux....είσαι Offtopic...!!! ΟΧΙ...!!! Είναι απόλυτα σχετικό το Linux με τους Mac και το OSX διότι το OSX είναι βασισμένο στο Unix όπως και παρά το γεγονός οτι το OSX έχει ακολουθήσει πολύ διαφορετικό δρόμο εξέλιξης σε σχέση με το Linux, εξακολουθεί να έχει καρδιά Unix που σημαίνει οτι έχει όλα τα θετικά του Linux + πολυυυυυ λιγότερο πονοκέφαλο...και αντίστοιχο "Compiz Fussion" (που όμως δουλεύει άψογα και δεν σκάει) (απο τους mac το αντέγραψαν το γραφικό σκηνικό και τα κολπάκια οι linux-άδες ίσως) και πολύυυυυ περισσότερη ευκολία και πολύυυυ προσεγμένους Drivers και καλής ποιότητας Hardware συν ένα πολύ σημαντικό πράγμα ακόμη, σε σχέση με το Linux---> οτι πολλές εταιρίες με εξαιρετικής ποιότητας επαγγελματικά εργαλεία, έχουν βγάλει τα προγράμματα τους για MAC. Οκ, δεν έχουν βγεί όλα τα προγράμματα που υπάρχουν για PC, για MAC, αλλα πραγματικά όλα όσα χρειάζεται κάποιος "Επαγγελματίας" που χρειάζεται το Computer του ως εργαλείο υπάρχουν (μουσικοί, γραφίστες, κλπ). Και για τους απλούς χρήστες υπάρχουν εργαλεία βέβαια. Είναι σημαντικό οτι ο χρήστης ....αφιερώνει πολύ λιγότερο χρόνο για την "Διαχείριση και Συντήριση του Λειτουργικού" σε σχέση με τα windows, και αυτό με πιό απλά λόγια σημαίνει οτι του μένει περισσότερος χρόνος για να την αφιερώσει πραγματικά εκεί που χρειάζεται ---> Στην παραγωγή έργου / Δουλειά. Δεν ανησυχεί για ιούς, όλα δουλεύουν, δεν σου πρήζει τα @@#@ το λειτουργικό με άσκοπα γκλίνγκ - ντουπ νταπ μηνύματα... Αν δούμε τον iMac...το μόνο που του λείπει είναι πιό δυνατός επεξεργαστης (Qcore ή Nehalem...κλπ). Το Design του είναι απίστευτο, η οθόνη είναι τεράστια και το πληκτρολόγιο συμμαζεμένο...!!! Λίγα καλώδια ...μινιμαλισμός...ομορφιά ...(και μη ξεχνάτε οτι το μοναδικό λειτουργικό για χρηστες επαγγελματίες και απλούς χρήστες που Πραγματικά υποστηρίζει πολύ μνήμη...είναι το OSX....και άς είναι 32bit ακόμα...!!! Απο άποψη τιμής? Με 1500 euro, παίρνει κανείς ένα αξιοπρεπές συμαζεμένο μηχάνημα (και του κοτσάρει πχ. 8GB Ram και είναι αρχηγός)...!!!! Τεσπά, επειδή μακρυγόρησα και ίσως σας κούρασα με το τεράστιο post μου, αυτό που θέλω να πω, είναι οτι ακόμα δεν εχω αγοράσει Mac. Είμαι απλώς ένας αρκετά έμπειρος PC User, που πραγματικά σκέφτεται να κάνει την μετάβαση.....!!! Όσο περισσότερα διαβάζω για τους Mac...τόσο περισσότερο πείθομαι...!!! Απομένει μόνο η δοκιμή μου φαίνεται...!!! (αλλα αν κρίνω απο το Linux, τότε πραγματικά πιστεύω θα μείνω ικανοποιημένος στο έπακρο - χωρίς αυτό να σημαίνει οτι δεν θα χρειαστώ ποτέ τα Windows βέβαια. Μην ξεχνάτε οτι ζούμε σε εποχές που το Multi Boot είναι κάπως συνηθισμένο....) (και γιατί όχι άλλωστε..??) Γιαυτό οποίος ειναι γνώστης λειτουργικών κλπ δεν θα πάει σήμερα να πάρει Mac αλλά ενα PC συμβατό με Mac. Γενικά ομως το τοπικ και κάθε τέτοιο τοπικ το βρίσκω γελοίο. Άκου εκει μετάβαση από pc σε mac αν αξίζει. Τι είναι μπανάνες? Ο καθένας χρησιμοποιεί ότι τον βολευει και οτι του αρέσει η οτι κάνει καλύτερα την δουλειά του. Κανένα os δεν είναι τέλειο και αυτό το αποδεικνύει η ιστορία όχι πολύ πίσω αν κοιτάξεις αλλά την πρόσφατη. Βλέπεις η pcαδες κάνουν οτι μπορούν για να περάσουν το Leopard στο PC τους το ίδιο γίνεται και με τους Mac απο την ίδια την apple δίνει πλέον την δυνατότητα να περάσουμε windows & linux σε mac αρα... Και τα 2 έστω εμπορικά λειτουργικά έχουν τα αδύνατα τους σημεία. Και τα 2 λειτουργικά πάσχουν από κάτι. Και τα 2 λειτουργικά έχουν ανάγκη το άλλο για να κάνει κάποιος την δουλειά του. Και κάποια στιγμή το λειτουργικό στο μέλλον θα γίνει όπως η εφαρμογές. Πως ανοίγεις τον Firefox η το Safari? Ετσι ακριβός στο μέλλον θα ανοίγει και το λειτουργικό εκεί δείχνει έστω οτι πάει το πράγμα όσο περίεργο και αν φαίνεται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vag3d Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Εγω πάντως, σαν δημιουργός του θέματος που διαβάζουμε, θεωρώ οτι το ερώτημά μου στέκει και οτι το Thread δεν είναι γελοίο (καταλαβαίνω πως το εννοείς βέβαια αυτό που λες). Δεν είναι και λίγα λεφτά τα 3.500 - 6.000 ευρώ για ένα mac pro 8 πύρηνο και με την λογική οτι + τον χρόνο θα αγοραστούν και κάποιες εξίσου ακριβές εφαρμογές (ολο το Adobe Suite το καινούριο, και αρκετά άλλα), πίστεψέ με το thread κάθε άλλο παρά γελοίο είναι...!!! Και σαν 3D Modeler, επειδή αναζητώ την μέγιστη ισχύ απο το σύστημά μου αλλα και ταυτόχρονα συλλογίζομαι και τα λεφτά που δεν είναι για πέταμα, αυτό καθιστά το thread για άλλη μία φορά κάθε άλλο παρά γελοίο. Εαν οι Mac όντως είναι καλύτεροι, δεν θα έπρεπε να "επιλέξω πλατφόρμα" για αυτά? Η μήπως να αγοράσω 2 X φορές τις εφαρμογές και για mac και για PC. Πάντως θα συμφωνήσω οτι πλέον έχουν ένα multi-boot συστημα οι περισσότεροι. Οσον αφορά το MacOSX σε PC, γνωρίζω πολύ καλά την ύπαρξή του, αλλα δεν γνωρίζω αν είναι νόμιμο κάτι τέτοιο (μιλάμε για το να έχεις πληρώσει και αγοράσει το Mac OSX πάντα). (αλήθεια το δέχεται η apple αυτό? Το να αγοράσω μόνο το Mac OSX και να το βάλω στο PC μου???) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators paredwse Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Super Moderators Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 [...] δεν γνωρίζω αν είναι νόμιμο κάτι τέτοιο (μιλάμε για το να έχεις πληρώσει και αγοράσει το Mac OSX πάντα). (αλήθεια το δέχεται η apple αυτό? Το να αγοράσω μόνο το Mac OSX και να το βάλω στο PC μου???) Όχι, δεν είναι νόμιμη η εγκατάσταση του MacOS X σε υπολογιστή που δεν είναι Macintosh. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vag3d Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Όχι, δεν είναι νόμιμη η εγκατάσταση του MacOS X σε υπολογιστή που δεν είναι Macintosh. Ε, άρα δεν υπάρχει άλλη λύση. (άλλωστε τίθεται και το θέμα των drivers και της εξαρτώμενης σταθερότητας απο αυτούς του λειτουργικού συστήματος). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Qaara Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Εριστικες και βλακωδεις γιατι ? Μια διαφημιση που δεν ειναι υπερβολικη ? εκτός από το ότι θεωρουν πως ο υποψηφιος αγοραστής είναι ένας βλάκας που έπεσε από άλλο πλανήτη, είναι μια χαρά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.