vag3d Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Παιδιά, μετά απο πολλάαα χρόνια χρήσης Η/Υ, είμαι κοντά στην απόφαση να μεταβώ απο PC σε Mac. Γενικότερα χρειάζομαι ένα Mac για 3D Modeling και για γραφικά (ισχυρό μηχάνημα δηλαδή με δυνατό CPU, και αρκετή μνήμη RAM, καθώς και δυνατή κάρτα γραφικών, κλπ). Ένας απο τους λόγους που σκέφτομαι να αγοράσω mac είναι οτι έχω ακούσει τα καλύτερα λόγια για αυτούς και οτι έχω κουραστεί να ασχολούμαι με το λειτουργικό σύστημα και να χάνω τον χρόνο μου με αυτό (είται αυτό λέγεται windows, είται λέγεται Linux) και οτι κάποια στιγμή αργότερα θέλω να επενδύσω αρκετά λεφτά στην αγορά κάποιων προγραμμάτων. Συλλογιζόμενος τις τσουχτερές τιμές (για Mac Pro - τον μεγάλο με 2 x Nehalem CPU και τα περίπου 6.000 euro+), σκέφτομαι να αγοράσω για αρχή έναν Macbook Pro (σαν πιό φθηνή λύση - όχι οτι δέν είναι πολύ ακριβός και αυτός) προκειμένου να δω απο πρώτο χέρι την μαγεία των mac. Συγκεκριμένα σκέφτομαι να αγοράσω αυτόν εδώ. http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1235109 Τα ερωτήματά μου είναι τα εξής: 1. Μέχρι τι μέγεθος χωρητικότητας HDD παίρνει? (επειδή είναι πανάκριβα να πάρω κάποιο επόμενο μοντέλο του mac book pro, σκέφτομαι να του βάλω μόνος μου έναν HDD για laptop αντι για τα 250 GB που έχει, να του βάλω κανέναν 500 GB ή και παραπάνω αν υπάρχει/αν τον δέχεται). 2. Τι μάρκα HDD φοράνε οι Mac (ιδιως οι macbook pro) και πιο μοντέλο (αν ξέρετε)??? 3. Τι μάρκα και τί μοντέλο μνήμες RAM παίρνει? Πόση είναι η μέγιστη μνήμη που δέχεται? Επίσης πόσα Slots έχει διαθέσιμα για να "κουμπώσουμε" μνήμες επάνω? (δύο??) (Σκέφτομαι να του πετάξω επάνω 4 GB μόνος μου ή και 8 GB - εάν τα δέχεται). Επίσης μνήμες των ποσων Mhz δέχεται μέγιστο? 4. Αξίζει να του κάνω αυτά τα upgrades μόνος μου? Η ανοίγει δύσκολα το κουτί του - θα τον χαλάσω? (κανένα σοβαρό βιντεάκι με το άνοιγμα/ξεβίδωμα του MacBook pro, σχετικό με την αλλαγή δίσκου και την προσθήκη μνήμης? 5. Πόσο θα κόστιζε αν πήγαινα τον ολοκαίνουριο macbook pro μου (ακόμα δεν τον αγόρασα βέβαια) στην αντιπροσωπία για να μου βάλουν εκείνοι έναν δίσκο πχ. 1 Terabyte ή όσο παραπάνω δέχεται? 6. Πόσο θα κόστιζε εάν πήγαινα τον ολοκαίνουριο macbook pro μου (ακόμα δεν τον αγόρασα) στην αντιπροσωπία για να μου βάλουν εκείνοι παραπάνω μνήμη RAM ( όσο παραπάνω δέχεται)? 7. Οι macbook pro βγαίνουν σε έκδοση με mat (όχι glossy) οθόνη? Πόσο επιπλέον κόστος θα είχε αυτό? 8. Παίρνει έναν ή δυο HDDs μέσα? (χωρίς την αφαίρεση του DVD Rom μιλάω). 9. Το Combo drive που διαθέτει είναι εκτός απο CD/DVD και Blueray? 10. Πόσα GB δεδομένων πιάνει το λειτουργικό σύστημα στην αρχική του μορφή (χωρίς extra προσθήκες προγραμμάτων)? (θέλω να δω τι διαθέσιμος χώρος θα μου περισσέψει απο τα 250 GB, για να σκεφτώ εαν θα χρησιμοποιήσω τον external USB HDD μου ή θα κάνω αλλαγή-πατέντα στον υπάρχων HDD) 11. Αξίζουν τελικά τα Mac? (το macbook pro έχει διπλάσια τιμή απο ένα άλλο laptop με τα ιδια hardware χαρακτηριστικά). Θα με βολέψουν οι mac για 3D Modeling για για γραφικά??? Οκ, ο macbook pro έχει Intel Core Duo και όχι Quad Core όπως ο μεγάλος αδελφός του, αλλα μιλάω τωρα γενικώς για τους Mac). 12. Δεν μου έρχεται κάτι άλλο σαν απορία. Οποιαδήποτε πληροφορία δεκτή και απόλυτα χρήσιμη. Τον macbook pro, δεν τον έχω πάρει ακόμη, αλλά ήθελα να ρωτήσω όλα αυτά σαν σημαντική πληροφόρηση προκειμένου να προβώ στην αγορά του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
charoui Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 ερωτηματολόγιο κανονικό... αλλα με χαρά να απαντήσω όσα γνωρίζω, να καλωσορίσεις στον κόσμο του mac και δεν θα μετανιώσεις λοιπόν: 1.λογικά δεν έχει περιορισμό στα gb ο δίσκος που μπορείς να βάλεις φτάνει να είναι το ίδιο μέγεθος και τύπος hdd (Serial ΑΤΑ) 3.δεν γνωρίζω μάρκα και μοντέλο αλλα νομίζω παίρνει μέχρι 4gb και έχει 2 slots (1066MHz DDR3 SDRAM) 4.είναι πανεύκολο να του αλλάξεις μνήμη και δίσκο , 7. μονο οι 17" βγαίνουν με option για mat display 8. μονο 1 hdd 9. δεν είναι combo αλλα super drive (ευτυχώς), όχι δεν έχει blue ray κανένα mac 10. ο χορός που παίρνει το λειτουργικό εξαρτάται από το installation (μπορείς να αφαιρέσεις γλώσσες, printer drivers, μουσικa loop κτλ) 11. το αν τελικά αξίζει θα το καταλάβεις μονος σου μετά από λίγο καιρό μαζί του,κανένας δεν μπορεί να το απαντήσει αυτό, είναι κάτι υποκειμενικό ότι άλλες απορίες exeis για specs μπορείς να τις λύσεις στο link Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Αν πραγματικα σε νοιαζουν οι επιδοσεις σε 3d modelling , τοτε ξεχνας τους macbook pro. Σκεψου οτι ενα εξισου ποιοτικο λαπτοπ που ειναι κ λιγο φθηνοτερο μπορεις να εχεις διπλασιες επιδοσεις σε 3d modelling λογω καρτας γραφικων. Στα υπολοιπα δεν θα εχεις προβλημα.. (ελεγξες φυσικα οτι το software που χρησιμοποιεις βγαινει κ για mac os x?) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vag3d Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Καταρχάς, ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα απαντήσεις σας. Για 3D χρησιμοποιώ Blender οπότε δεν θα έχω πρόβλημα πιστεύω (εκτός και αν το stability του Blender στους Mac δεν ειναι τοσο καλό). Για τα Renderings, γενικά τα Laptops δεν είναι ό,τι καλύτερο. Εκεί πραγματικά χρειάζομαι Nehalem CPU (i7) και κατα προτίμηση διπλο-επεξεργασία. (όσο παραπάνω, τόσο καλύτερα ..χιχι), συνεπώς ένας (πανάκριβος) mac pro μου ταιριάζει καλύτερα... Γενικά πάντως ο λόγος που σκέφτομαι να κάνω τη μετάβαση (και γι'αυτό ψάχνομαι) απο pc σε mac είναι οτι έχω κουραστεί με τα άλλα λειτουργικά συστήματα. Θέλω να ξενοιάσω με το OS. Θέλω το λειτουργικό σύστημα να κάνει την δουλειά του και εγώ την δική μου.., καθώς και να μήν χρειάζεται "κάθε τρεις και λίγο" εγκατάσταση απο την αρχή για να είναι γρήγορο *(βλεπε windows)...!!! (οκ, καταννοώ οτι δεν υπάρχει το "Τέλειο", και ούτε έχω τα απίστευτα λεφτά για να το πληρώσω, απλώς άκουσα πολύ καλά λόγια για τους Mac). Επίσης θεωρώ σημαντική την πλήρη υποστήριξη πολών GB Ram απο το λειτουργικό. Το μόνο αρνητικό που βρίσκω στους Mac μέχρι στιγμής είναι η τιμή τους. Τα γραφικά τους κολπα είναι ναι μεν εντυπωσιακά και ευπρόσδεκτα, αλλα δεν είναι ο κύριος λόγος που θέλω να αγοράσω Mac. Στους Mac Pro, απο κάρτες γραφικών τι παίζει? Θα πρέπει να αγοράζω αυτές που δίνει η Apple? Η μπορώ να αγοράσω όποια θέλω και να την περάσω μέσα όπως στα PC?? Drivers υπάρχουν? Μήπως έχω περιορισμένες επιλογές? Τι θέλω να πω με την παραπάνω ερώτηση--> Θα ηταν καλύτερο σενάριο οικονομικά, να αγόραζα πχ. έναν Mac Pro με 1 GB ram (εί δυνατόν) και με 60 GB HDD (εί δυνατόν), και με μία κάρτα γραφικών - την πιό άχρηστη που έχει η apple, με 1 CPU Nehalem και στην συνέχεια να πάω να αγοράσω σε "λογικές τιμές" τον αντίστοιχο εξοπλισμό αλλα σε "pc version"...και να μειώσω το κόστος αγοράς (εφόσον υπάρχουν οι drivers βέβαια) και να τον κάνω απο απλό Mac Pro --> Super Mac Pro..xιχιχι. Είμαι σίγουρος οτι θα γλύτωνα αρκετά χιλιάδες ευρώ έτσι.... Αλλη ερώτηση τώρα--> το Mac OSX είναι βασισμένο σε UNIX, συνεπώς το εμπιστευόμαστε...!!! Με τους ιούς τι παίζει? θα πρέπει να έχω και αντιβιωτικό? Πόσο ασφαλές είναι τελικά? Εχουμε εφάμιλη ασφάλεια όπως στο Linux ή καμία σχέση? Πόσο σταθερό είναι σε σχέση με το Linux ή τα Windows? (πχ. αφήνω ανοικτό να κάνει Rendering τον Mac για κάνα μήνα μέρα-νύχτα...!!! Θα αρχίσει να σέρνεται μετά απο ένα μήνα και θα θέλει restart ή θα είναι σε "καλή κατάσταση" όπως περίπου μετά απο Reboot???? Το OSX Leopard σεταρισμένο με τις Default ρυθμίσεις και με όλα όσα ένας "εμπειρος χρήστης Mac" θα μπορούσε να έχει εγκατεστημένα μέσα τελικά πόσο περίπου χώρο πιάνει? (αν με ρωτούσατε πχ για τα windows XP, θα σας έλεγα οτι πιάνουν περίπου 6-8 GB και θα σας πρότεινα για να είστε καλυμένοι να φτιάξετε ένα Partition 30-60GB ετσι ώστε να έχετε και τις εγκατεστημένες εφαρμογές σας στο ίδιο partition (πλήν των παιχνιδιών πάντα) - θα σας έφτανε μια χαρά ο χώρος. Στο Mac OSX πως έχουν τα πράγματα (στο περίπου)? Αληθεύει οτι είναι πολύυυ αθόρυβοι οι Mac? (α, ξέχασα να σας πω, έχω σιχαθεί να ακούω το ρημάδι το ανεμηστηράκι απο τα PC μου...!!! Ε, μετά απο καμιά 20αριά με 25αριά χρόνια δίπλα σε ανεμιστηράκια απο Computer...νομίζω οτι ήρθε ο καιρός να ησυχάσουν και λίγο τα αυτάκια μου...!!!! (άκου να δείς τώρα κριτήρια επιλογής για computer που απέκτησα...!!!Πάει γέρασα μου φαίνεται.....χιχιχι) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Για τα Renderings, γενικά τα Laptops δεν είναι ό,τι καλύτερο. Εκεί πραγματικά χρειάζομαι Nehalem CPU (i7) και κατα προτίμηση διπλο-επεξεργασία. (όσο παραπάνω, τόσο καλύτερα ..χιχι), συνεπώς ένας (πανάκριβος) mac pro μου ταιριάζει καλύτερα... Αν θελεις τετραπυρηνο φορητο, μπορεις να βρεις για κατω απο 2000 ευρω κ με δυνατη σχετικα καρτα γραφικων. Στους Mac Pro, απο κάρτες γραφικών τι παίζει? Θα πρέπει να αγοράζω αυτές που δίνει η Apple? Η μπορώ να αγοράσω όποια θέλω και να την περάσω μέσα όπως στα PC?? Drivers υπάρχουν? Μήπως έχω περιορισμένες επιλογές? Επισημα μονο της apple με διπλασια τιμη απο οτι εχουν κανονικα στην αγορα.. Με κατι κολπα κ αλλαγες bios της καρτας γραφικων υπαρχει η περιπτωση να κανεις κ τις απλες του εμποριου να δουλεψουν στον mac pro για να μην πληρωνεις κερατιατικα στην apple. Τι θέλω να πω με την παραπάνω ερώτηση--> Θα ηταν καλύτερο σενάριο οικονομικά, να αγόραζα πχ. έναν Mac Pro με 1 GB ram (εί δυνατόν) και με 60 GB HDD (εί δυνατόν), και με μία κάρτα γραφικών - την πιό άχρηστη που έχει η apple, με 1 CPU Nehalem και στην συνέχεια να πάω να αγοράσω σε "λογικές τιμές" τον αντίστοιχο εξοπλισμό αλλα σε "pc version"...και να μειώσω το κόστος αγοράς (εφόσον υπάρχουν οι drivers βέβαια) και να τον κάνω απο απλό Mac Pro --> Super Mac Pro..xιχιχι. Είμαι σίγουρος οτι θα γλύτωνα αρκετά χιλιάδες ευρώ έτσι... Ετσι κι αλλιως απο 2500+ ευρω θα αρχισεις χωρις οθονη... Επειδη σε ενδιαφερουν απο οτι φαινεται οι επιδοσεις, τοτε να ξερεις λογω καρτων γραφικων, 64bit λειτουργικου κ εφαρμογων, φθηνοτερου hardware σε ενα pc των 1500-2000 ευρω θα βρεις καλυτερες επιδοσεις.. Αν δεν σε ενδιαφερουν οι επιδοσεις ,τοτε αλλαζει το θεμα. Αλλη ερώτηση τώρα--> το Mac OSX είναι βασισμένο σε UNIX, συνεπώς το εμπιστευόμαστε...!!! Με τους ιούς τι παίζει? θα πρέπει να έχω και αντιβιωτικό? Πόσο ασφαλές είναι τελικά? Εχουμε εφάμιλη ασφάλεια όπως στο Linux ή καμία σχέση? Πόσο σταθερό είναι σε σχέση με το Linux ή τα Windows? (πχ. αφήνω ανοικτό να κάνει Rendering τον Mac για κάνα μήνα μέρα-νύχτα...!!! Θα αρχίσει να σέρνεται μετά απο ένα μήνα και θα θέλει restart ή θα είναι σε "καλή κατάσταση" όπως περίπου μετά απο Reboot???? Απο ιους κλπ δεν θα εχεις προβλημα! Το OSX Leopard σεταρισμένο με τις Default ρυθμίσεις και με όλα όσα ένας "εμπειρος χρήστης Mac" θα μπορούσε να έχει εγκατεστημένα μέσα τελικά πόσο περίπου χώρο πιάνει? (αν με ρωτούσατε πχ για τα windows XP, θα σας έλεγα οτι πιάνουν περίπου 6-8 GB και θα σας πρότεινα για να είστε καλυμένοι να φτιάξετε ένα Partition 30-60GB ετσι ώστε να έχετε και τις εγκατεστημένες εφαρμογές σας στο ίδιο partition (πλήν των παιχνιδιών πάντα) - θα σας έφτανε μια χαρά ο χώρος. Στο Mac OSX πως έχουν τα πράγματα (στο περίπου)? Γιατι σε νοιαζει τοσο αυτο? Πιανει απο default απο 4 ως 8-9GB αναλογως αν θα εχει κ αλλες γλωσσες μεσα κλπ. Γενικοτερα παρομοιο χωρο θα χρειαστεις.. Ετσι κι αλλιως με τους σημερινους σκληρους, το προβλημα στην χωρητικοτητα δεν τον κανει το λειτουργικο, αλλα τα προσωπικα μας αρχεια. (μουσικη, φωτο κλπ) Αληθεύει οτι είναι πολύυυ αθόρυβοι οι Mac? (α, ξέχασα να σας πω, έχω σιχαθεί να ακούω το ρημάδι το ανεμηστηράκι απο τα PC μου...!!! Ε, μετά απο καμιά 20αριά με 25αριά χρόνια δίπλα σε ανεμιστηράκια απο Computer...νομίζω οτι ήρθε ο καιρός να ησυχάσουν και λίγο τα αυτάκια μου...!!!! (άκου να δείς τώρα κριτήρια επιλογής για computer που απέκτησα...!!!Πάει γέρασα μου φαίνεται.....χιχιχι) Οι Mac ειναι σιγουρα πιο αθορυβοι απο τα παμφθηνα pc της σειρας.. Αλλα σιγουρα ειναι λιγο πιο θορυβωδεις απο ενα ποιοτικο pc που εχεις δωσει πχ λιγη προσοχη κ λιγα χρηματα παραπανω για να μην κανει θορυβο. Οσο για την Ram: σε windows λογω 64bit λειτουργικου κ αρκετων 64bit εφαρμογων μπορεις να χρησιμοποιεις/αξιοποιησεις περισσοτερη ram απο οτι σε εναν mac. Για παραδειγμα ενας mac pro με 8gb ram ειναι πολυ πιο γρηγορος στο photoshop σε windows απο οτι σε mac os x. http://arstechnica.com/apple/news/2008/10/adobe-cs4-review.ars/5 The advantages of 64-bit become clearer, because the Windows version doesn't have to page out to deal with the larger file. There are still some anomalies, like the watercolor filter where the Mac version is faster, but it is definitely a win for the 64-bit Windows version http://arstechnica.com/staff/fatbits/2008/04/rhapsody-and-blues.ars The lack of a 64-bit Photoshop on the Mac doesn't just affect those who work with huge files. It represents a blanket 8-12% speed hit for Mac users when compared with Windows users running Photoshop on the same hardware. http://blogs.adobe.com/jnack/2008/04/photoshop_lr_64.html The development is frankly bittersweet for us: On the one hand we're delighted to be breaking new ground with Photoshop, and when processing very large files on a suitably equipped machine, Photoshop x64 realizes some big performance gains. (For example, opening a 3.75 gigapixel image on a 4-core machine with 32GB RAM is about 10x faster.) Adobe after effects http://creativemac.digitalmedianet.com/articles/viewarticle.jsp?id=589477 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vag3d Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Aha...!!! Άρα το Leopard είναι 32bit (είχα την αίσθηση οτι ειναι 64bit)..!!! Αυτο με τον Mac pro και τα Windows + Photoshop δεν είμαι σίγουρος οτι το κατάλαβα σωστά, εννοεις οτι εαν πάρουμε έναν Mac pro με 8GB Ram και του βάλουμε μέσω bootcamp (σε dualboot δηλαδη-όχι σε εξομείωση) και winXP 64bit και δοκιμάσουμε το Photoshop σε version για Mac και σε Version για windows, θα πάει πιό γρήγορα στα windws επειδή θα είναι 64bitα (εν συγκριση με το 32bit OSX) και θα εκμεταλεύονται καλύτερα την αρχιτεκτονική των Qcore - Nehalem??? Η οτι γενικά στα windows θα είναι πιό γρήγορο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Αυτο με τον Mac pro και τα Windows + Photoshop δεν είμαι σίγουρος οτι το κατάλαβα σωστά, εννοεις οτι εαν πάρουμε έναν Mac pro με 8GB Ram και του βάλουμε μέσω bootcamp (σε dualboot δηλαδη-όχι σε εξομείωση) και winXP 64bit και δοκιμάσουμε το Photoshop σε version για Mac και σε Version για windows, θα πάει πιό γρήγορα στα windws επειδή θα είναι 64bitα (εν συγκριση με το 32bit OSX) και θα εκμεταλεύονται καλύτερα την αρχιτεκτονική των Qcore - Nehalem??? Ακριβως αυτο! (bootcamp) Λογω 64bit λειτουργικου κ 64bit λογισμικου (Photoshop 64bit σε windows ή πχ στην περιπτωση σου το Blender αν βγαινει σε 64bit εκδοση), θα ειναι πιο γρηγορο σε windows λογω οτι θα εκμεταλλευεται πληρως την ram σε μεγαλα αρχεια.. Αν μιλαμε για μικρα αρχεια κ για μνημη κατω απο 4gb, δεν θα δεις διαφορα.. Ιδιες επιδοσεις θα εχουν τα 2 λειτουργικα. Συμπληρωσα το ποστ μου, δες τα αρθρα απο το εξαιρετικο arstechnica. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vag3d Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Συμπληρωσα το ποστ μου, δες τα αρθρα απο το εξαιρετικο arstechnica. Ναι, αυτό διαβάζω τώρα..!!! Edit: Από όσα είδα νομίζω οτι για εξαιρετικές επιδόσεις θα πρέπει να παραμείνω στα PC....(μέχρι να γίνουν μερικές ακόμη καλές αλλαγές στους Mac). Ουσιαστικά θα χάσω λεφτά σε πανάκριβο Hardware, αλλα δεν θα βελτιώσω κάτι σχετικά με τις επιδόσεις. (βέβαια θα έχω ένα εκπληκτικό λειτουργικό σύστημα)...!!! (μήπως να βάλω Hackindosh? ) :P Όσον αφορά το 32bit Vs 64bit, πιστεύω οτι ενώ υπάρχει τεχνολογική ωριμότητα, ακόμη δεν είμαστε σε καλό στάδιο ωριμότητας (κυρίως διαθέσιμων προγραμμάτων και εφαρμογών) γενικώς για μετάβαση απο 32bit σε 64bit (παρότι πραγματικά αξίζει). Χμμ....!!! Αρα απλώς για να δοκιμάσω τους mac, θα έπρεπε να πάρω ή ένα mac mini (500-700 euro) ή ενα mac book (απλό) της τάξεως των 1000 euro..........(αλλά τι λέω....., εδώ με 1200 παίρνω πολύ καλό laptop σε pc έκδοση)....!!! (α, εκείνο που ανέφερες για 4πύρηνο laptop, πρώτη φορά το ακούω...!!! Έχω την αίσθηση οτι η Intel δεν εχει βγάλει ακόμη 4πυρηνους mobile CPU) Το "πόσο χώρο πιάνει το OSX" ήθελα να το ξέρω για να σκεφτώ τυχόν χωρητικότητες δίσκου για το Laptop και το "τι partition θα κόψω" αν αγόραζα ένα Mac Book Pro...!!! (OSX, Linux, Windows + Data Personal) ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 03:01 ---------- Δηλαδή ουσιαστικά όσον αφορά τους Mac, μιλάμε απλώς για ομορφιά λειτουργικού συστήματος και ομορφιά μηχανημάτων....τίποτα παραπάνω...?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 ... Όσον αφορά το 32bit Vs 64bit, πιστεύω οτι ενώ υπάρχει τεχνολογική ωριμότητα, ακόμη δεν είμαστε σε καλό στάδιο ωριμότητας (κυρίως διαθέσιμων προγραμμάτων και εφαρμογών) γενικώς για μετάβαση απο 32bit σε 64bit (παρότι πραγματικά αξίζει).... Δεν υπαρχει κανενας λογος να μην βαλει καποιος 64bit λειτουργικο σε καινουριο συστημα. Τρεχει τοσο 32bit οσο κ 64bit εφαρμογες.. Οι απαιτητικες εφαρμογες εχουν βγει πια σε 64bit, οποτε εχεις καλυτερες επιδοσεις. (α, εκείνο που ανέφερες για 4πύρηνο laptop, πρώτη φορά το ακούω...!!! Έχω την αίσθηση οτι η Intel δεν εχει βγάλει ακόμη 4πυρηνους mobile CPU) Ενδεικτικα: http://www.hardshop.gr/shop/item.asp?itemid=13495&catid=77 κ εδω μια λιστα με 4πυρηνους mobile CPU: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Intel_Core_2_microprocessors#Quad-Core_Notebook_processors Δηλαδή ουσιαστικά όσον αφορά τους Mac, μιλάμε απλώς για ομορφιά λειτουργικού συστήματος και ομορφιά μηχανημάτων....τίποτα παραπάνω...?? Κ χιλια αλλα.. Πχ λειτουργικοτητα-ευχρηστια, απουσια ιων , καινουρια φιλοσοφια κλπ.. Αλλα μικροτερες επιδοσεις, μικροτερη αντοχη στο χρονο, μικροτερη εγγυηση, ακριβοτερη τιμη κ καποιοι χαζοι περιορισμοι στο hardware. Τα ζυγιζεις κ αποφασιζεις! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ixthy Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Θα μου επιτρέψετε να προσθέσω ότι όποιος θέλει μπορεί σε mac να εγκαταστήσει τα windows απ' ευθείας ως το μοναδικό λειτουργικό, δηλαδή χωρίς dual boot. Αυτό που λέω γίνεται σίγουρα σε macbook, οπότε υποθέτω ότι θα γίνεται και στα άλλα mac. Σε πρώτη φάση μπορούν να μπουν οι drivers του bootcamp, αλλά εγώ έχω δοκιμάσει και τους drivers του κατασκευαστή στην κάρτα γραφικών και δουλεύουν μια χαρά. Όσον αφορά τα 64 bit περίμενε να βγει το snow leopard και τότε θα δούμε αν τα vista 64 θα είναι καλύτερα σε ταχύτητα. Από κει και πέρα υπάρχει λόγος που τα mac pro είναι ακριβά. Δες λίγο τα χαρακτηριστικά του case και και θα καταλάβεις. Το leopard είναι 32 bit λειτουργικό, αλλά διαχειρίζεται τη μνήμη ως 64 bit λειτουργικό γι' αυτό και δεν έχει πολλούς από τους περιορισμούς των 32 bit λειτουργικών. Από κει και μετά αν πας σε pc δε θα έχεις τη δυνατότητα να εγκαταστήσεις snow leopard εκτός αν πας σε λύσεις όπως το osx86, που όμως έχει τα προβλήματά του με ασυμβατότητες με το hardware, και δεν είναι νόμιμο, οπότε δεν ξέρω κατά πόσο θα σου είναι εύκολο να κάνεις updates και να είναι πλήρως λειτουργικό. Τώρα αν αποφάσισες να μείνεις μόνο με τα windows πάρε pc. Πάντως αν πας σε pc προσπάθησε να σου είναι όσο πιο συμβατό γίνεται με κάποια διανομή osx86 για snow leopard. Ίσως ο haHa να ξέρει περισσότερα εδώ. Αν αποφασίσεις να τρέξεις εφαρμογές cuda ίσως με τα mac να έχεις πρόβλημα διότι μάλλον είναι δύσκολο να βάλεις από μόνος σου καλή κάρτα nvidia. Ίσως να μη σε βοηθήσει, αλλά δες εδώ: http://www.barefeats.com/harper19.html και εδώ : http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=501272 Δυστυχώς η Apple πρέπει να κάνει κάτι με το θέμα των gpus γιατί το τοπίο είναι πολύ θολό. Πάντως αν έπαιρνα mac pro, θα αγόραζα ένα που να έχει την ati 4870. Από κει και μετά μνήμη και σκληρούς μπορείς να βάλεις ό,τι θες χωρίς κανένα πρόβλημα και πάμφθηνα. Η Apple χρεώνει υπερβολικά τη μνήμη. Εγώ στο mbp που έχω έβγαλα τη μαμίσια RAM και έβαλα μόνος μου 4 GB με 45 ευρώ τη στιγμή που η Apple για 4 GB ήθελε 200 ευρώ περισσότερα και για λιγότερο ποιοτική μνήμη από αυτή που έβαλα μόνος μου. Γι' αυτό πάρε όσο λιγότερη μαμίσια μνήμη και σκληρούς μπορείς και μετά βάλε μόνος ό,τι θες. Μακάρι να γινόταν αυτό και με τις gpu, αλλά... haHa αν ξέρεις κάτι περισσότερο για τις gpus γίνε πιο συγκεκριμένος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Whiteyez Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 ....μικροτερη αντοχη στο χρονο.... Δεν θα το έλεγα...ίσα ίσα θα έλεγα μεγάλη αντοχή στο χρόνο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexzzz Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 μισό να φέρω τις σημειώσεις μου... αφού πιάνουμε πάλι το θέμα "αντοχή στο χρόνο"... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kebinB Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 μισό να φέρω τις σημειώσεις μου... αφού πιάνουμε πάλι το θέμα "αντοχή στο χρόνο"... απίστευτος. τραυματικές εμπειρίες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexzzz Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 μπερδεύεσαι... δεν είχα κάνει εγώ διατριβή σε αυτό το θέμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
deus Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 το ανέκδοτο της ημέρα μικρότερη αντοχή στο χρόνο τα mac? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.