xolloth Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 δεν εχει προβλημα το οτι ειναι συνεχως ανοιχτος με το pc ,εαν δεν τον χρησιμοποιεις,"πεφτει σε ληθαργο".
Cloud_7 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις. Οι περισσότεροι δυστυχώς με αποθαρρύνατε από την αγορά του seagate, αν και 2 παιδιά που ήταν κάτοχοι δεν ανέφεραν κάποιο πρόβλημα. επισης υπαρχει η εναλακτική WD elements Εγω παλι εχω τον http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303502 σε καλυτερη τιμη, παει σφαιρα και ειμαι πολυ ευχαριστημενος, ειναι και μικροτερος σε μεγεθος.. Φαίνεται αρκετά ανθεκτικός δίσκος αυτός. Τον είχα ξεχάσει γιατί το Πλαίσιο απ'όπου συνήθως κάνω τις παραγγελίες δεν τον φέρνει (δε θυμάμαι αν τον είχε παλιότερα...) Έχει κουμπάκι on-off? (αν ήταν λίγο καλύτερος στο design θα ήταν τέλειος.) Εμφανισιακά πάντως φαίνεται στο γραφείο πολύ καλύτερα από τον γκουτσουμοειδές WD. Οι περισσότεροι τον περνάνε για router και μερικοί δεν καταλαβαίνουν τι είναι Όντως, πιο πολύ σαν router φαίνεται. Εμφανισιακά μου αρέσει και μένα (και τα φωτάκια στο μπροστινό μέρος όταν ανάβει) και στο σημείο όπου θέλω να τον τοποθετήσω θα ταίριαζε γάντι. Βέβαια τι να την κάνεις την εμφάνιση (και την εγγύηση) αν σου κλατάρει σύντομα και χάσεις τα δεδομένα (για οποιονδήποτε δίσκο μιλάω).... Τον εξωτερικό τον παίρνεις και για να μεταφέρεται εύκολα...Αν είναι να πάρεις τις κουμούτσες του αρχικού πόστ για να "κάθονται" στο γραφείο σου..πας εδώ...και αυτός μια χαρά θα "κάθεται" μέσα στο pc σου και θα είναι και πιο γρήγορος..Αν και δεν ξέρω κατά πόσο χρήσιμος είναι ένας εξωτερικός τόσο μεγάλος..Και με 500gb μια χαρά είσαι..εκτός και αν έχεις Laptop Δε τους μεταφέρω πουθενά. Οι εξωτερικοί για μένα προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία κι άνεση, απλά δεν είναι γρήγοροι. 500άρι έχω ήδη έναν maxtor στον οποίο έχω τις ταινίες και στον wd τον 300άρι τη μουσική. Στον 1000άρη που θα αγοράσω σκοπεύω να βάλω μόνο σειρές και hd ταινίες, εφόσον όλα τα αρχεία είναι απλά προς αποθήκευση (& που και που αναπαραγωγή) μια χαρά είναι & οι εξωτερικοί, εκτός αν υπάρχει πρόβλημα χώρου στο δωμάτιο. Πλέον με όσα μου είπατε είμαι ανάμεσα στον wd elements και τον seagate. Μάλλον θα πάω για τον πρώτο...
xolloth Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 oi εξωτ.της seagate ειναι μικροι στο μεγεθος και πανεμορφοι,μιλαμε οτι πιανουν χωρο οσο ενα ρουτερ,μπορεις να εχεις 4-5 και να χωρανε παντου.
alex89 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 Έχω τον 500άρη seagate μία σειρά πριν από αυτή που έχει το site. Ένα χρόνο έχει φάει αρκετό σκίσιμο και δεν έχει παρουσιάσει πρόβλημα. Αθόρυβος, γρήγορος και μέχρι στιγμής αξιόπιστος.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 Έχω τον 500άρη seagate μία σειρά πριν από αυτή που έχει το site. Ένα χρόνο έχει φάει αρκετό σκίσιμο και δεν έχει παρουσιάσει πρόβλημα. Αθόρυβος, γρήγορος και μέχρι στιγμής αξιόπιστος. αν είναι από την σειρά 7200.11 αργά ή γρήγορα θα brickάρει...
alex89 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 αν είναι από την σειρά 7200.11 αργά ή γρήγορα θα brickάρει... Δεν ξέρω thresh. Πριν ένα χρόνο κοντά στους 500άρηδες είχε πρόβλημα με το firmware η seagate; Tότε τον είχα πάρει. Αν θυμάμαι καλά μετά βγήκαν οι σκληροί με το προβληματικό firmware αλλά δεν είμαι σίγουρος.
JIMBOAthens Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 Λογικά θα φοράει από την σειρά 7200.10 που δεν παρουσίασαν το παραμικρό...
Cloud_7 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Παιδιά, τελικά πήρα τον WD Elements, τον παρήγγειλα από το e-shop και μου ήρθε χτες. Σε γενικές γραμμές έμεινα αρκετά ικανοποιημένος, τόσο από την απόδοση, όσο κι από το μέγεθος/design. Την πρώτη φορά που τον αντικρίζεις/αγγίζεις μόλις τον βγάζεις απ΄το κουτί σκέφτεσαι ότι είναι φτιαγμένος από πέτρα, δίνει την εντύπωση ότι κι από ουρανοξύστη να τον πετάξεις δε θα πάθει τπτ. Μετέφερα σε αυτόν καμιά 200αριά giga που αναζητούσαν εναγωνίως μια στέγη μήνες τώρα και τα υπόλοιπα 700κάτι λογικά θα με κρατήσουν για τα επόμενα 2 χρόνια. Μέχρι τότε ελπίζω να έχουν πέσει αρκετά οι τιμές για να πάρω κι έναν με 2 terra. υγ1. αρκετά γρήγορος (αλλά τον περίμενα γρηγορότερο). υγ2. πολύ καλή συσκευασία και περιτύλιγμα. υγ3. δεν έχει κουμπάκι on-off (αλλά έτσι κι αλλιώς συνήθισα χωρίς αυτό στους άλλους 2 σκληρούς). υγ4. μικρότερος απ'ότι φαίνεται στις foto στο net και σε διάφορα βίντεο παρουσίασης. Τα φαινόμενα απατούν. υγ5. έχει μόνο ένα μικροσκοπικό μπλε λαμπάκι στο πίσω μέρος που αναβοσβήνει κατά τη μεταφορά δεδομένων κι έτσι δε σου σπάει να νεύρα εφόσον από μπροστά δε βλέπεις τπτ. Το κατατάσσω στα θετικά. Πάντως η εμφάνιση του seagate θα μου μείνει απωθημένο, αλλά αυτή τη φορά προτίμησα την ποιότητα παρά το ελκυστικό design.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Ιουνίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 25 Ιουνίου 2009 είναι usb2.0...όσο και να τον περίμενες πάνω από 33-35mb/sec δεν πρόκειται να πιάσει... αν θες παραπάνω παίρνεις e-SATA
nikos21aek Δημοσ. 25 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2009 Σε γενικές γραμμές έμεινα αρκετά ικανοποιημένος, τόσο από την απόδοση, όσο κι από το μέγεθος/design. Την πρώτη φορά που τον αντικρίζεις/αγγίζεις μόλις τον βγάζεις απ΄το κουτί σκέφτεσαι ότι είναι φτιαγμένος από πέτρα, δίνει την εντύπωση ότι κι από ουρανοξύστη να τον πετάξεις δε θα πάθει τπτ. υγ2. πολύ καλή συσκευασία και περιτύλιγμα. υγ3. δεν έχει κουμπάκι on-off (αλλά έτσι κι αλλιώς συνήθισα χωρίς αυτό στους άλλους 2 σκληρούς). υγ4. μικρότερος απ'ότι φαίνεται στις foto στο net και σε διάφορα βίντεο παρουσίασης. Τα φαινόμενα απατούν. υγ5. έχει μόνο ένα μικροσκοπικό μπλε λαμπάκι στο πίσω μέρος που αναβοσβήνει κατά τη μεταφορά δεδομένων κι έτσι δε σου σπάει να νεύρα εφόσον από μπροστά δε βλέπεις τπτ. Το κατατάσσω στα θετικά. Το ρητό μια εικόνα ίσοδυναμεί με χίλιες λέξεις το ξέρεις; Καμία φώτο δεν βλάπτει..
Cloud_7 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2009 Το ρητό μια εικόνα ίσοδυναμεί με χίλιες λέξεις το ξέρεις;Καμία φώτο δεν βλάπτει.. Κι εδώ το σημείο όπου τον έχω τοποθετήσει κάτω από το γραφείο. Δε φαίνεται σχεδόν καθόλου ενώ οι άλλες οι κουμούτσες ο παλιός western κι ο maxtor κάνουν μπαμ και μου πιάνουν και χώρο. Αυτά τα λαστιχοειδή προστατευτικά που είναι τοποθετημένα μπρος και πίσω (είναι σα μίγμα καουτσούκ και υφάσματος) πρέπει να αφαιρούνται, αλλά δε το δοκίμασα ακόμα (μη τον γεμίσω και με δαχτυλιές ακόμα δεν τον πήρα ). Πάντως είναι πολύ γερός δίσκος κι ελπίζω να αποδειχτεί ανθεκτικός & στον χρόνο, μην τον ματιάσω κι' όλας
gtsamour Δημοσ. 25 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2009 Είχα πάρει έναν elements πρίν κάτι μήνες. Μου άρεσε και μετέφερα πολλά δεδομένα σε αυτόν. Το μόνο κακό είναι ότι πολύ σύντομα τα τίναξε το τροφοδοτικό του το οποίο και είναι τελείως της πλάκας. Για να μην αναγκαστώ να τον τρέχω πίσω, τροποποίησα ένα τροφοδοτικό από μια παλιά θήκη σκληρού δίσκου και τώρα χρησιμοποιώ αυτό χωρίς πρόβλημα.
Cloud_7 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Είχα πάρει έναν elements πρίν κάτι μήνες. Μου άρεσε και μετέφερα πολλά δεδομένα σε αυτόν. Το μόνο κακό είναι ότι πολύ σύντομα τα τίναξε το τροφοδοτικό του το οποίο και είναι τελείως της πλάκας. Για να μην αναγκαστώ να τον τρέχω πίσω, τροποποίησα ένα τροφοδοτικό από μια παλιά θήκη σκληρού δίσκου και τώρα χρησιμοποιώ αυτό χωρίς πρόβλημα. Εγώ στη θέση σου θα τον πήγαινα πίσω, ίσως είναι επικίνδυνο αυτό που έκανες. Anyway, με αυτόν τον δίσκο συμβαίνει κάτι παράξενο και θα ήθελα να ρωτήσω κάτι προς τους κατόχους του (σε περίπτωση που έκαναν το ίδιο με μένα). Κάθε φορά που αφαιρώ το εικονίδιο μαζί με το scriptάκι του autorun [autorun] ICON=AUTORUN\WDLOGO.ICO] ο δίσκος δε μπορεί να αδρανοποιηθεί όπως θα έπρεπε μετά από 10-15 λεπτά inactivity. Συγκεκριμένα, αντί να πέσει σε λήθαργο ακούγεται από μέσα ένα συνεχές δυνατό τρίξιμο που σταματάει μόνο όταν ανοίξω κάποιο αρχείο του. Στην αρχή ούτε που μου πήγε το μυαλό εκεί και δεινοπάθησα μέχρι να βρω λύση, ώσπου πήγα στο site της wd και κατέβασα από εκεί το script με το .ico, τα μετέφερα στον σκληρό και το spindown έγινε κανονικά χωρίς να ακουστεί αυτό το τρίξιμο. Τι σχέση όμως μπορεί να έχει αυτό με την αδρανοποίηση?
xolloth Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 ο seagate ειναι σαν την γκομενα που εισαι ερωτευμενος χρονια χωρις αυτη να το ξερει. θα τοχεις παντα απωθημενο .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.