lobit Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Καλησπέρα σε όλους, Σκέφτομαι να πάρω έναν νέο φορητό καθώς παλιός έχει φτάσει ήδη τα 4 χρόνια λειτουργίας και πεθαίνει σιγά σιγά. Έχω καταλήξει μάλλον στον Acer Timeline με την 14αρα οθόνη http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.906692, ωστόσο υπάρχουν κάποια πράγματα που με προβληματίζουν και λειτουργούν αποτρεπτικά στην επιλογή του. Αρχικά με φοβίζει η acer όχι σαν εταιρία αυτή καθ' αυτή αλλά κυρίως το service της στην Ελλάδα(Αθήνα συγκεκριμένα) καθώς έχω ακούσει πολλά κατά καιρούς και όχι τόσο θετικά σχόλια. Επίσης με προβληματίζει ο επεξεργαστής του μηχανηματος κυρίως γιατί δεν έχω δει άλλον φορητό να "φοράει" κάτι αντίστοιχο εκτός της σειράς timeline της συγκεκριμένης εταιρίας. Να τονίσω ότι δεν παίζω παιχνίδια και ότι ένα από τα πιο βαριά προγράμματα που θα τρέχει ο φορητός θα είναι το matlab. Περιμένω τις προτάσεις σας και τις εμπειρίες σας!!! Ευχαριστώ εκ των προτέρων...
leukonas Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Εγώ θα έλεγα να μην πάρεις Acer.Πάρε κάτι σε toshiba,hp,dell.Και με τις 3 έχω συναντήσει άψογο service (ειδικά σε φορητούς)
psalias Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Μετά από 1 χρόνο κάτοχος ενός acer 5920g έχω να πω ότι είμαι υπέρ ευχαριστημένος με το μηχάνημα, πάντα σε σχέση απόδοση-τιμή. Δεν έχω ακόμα εμπειρία από service και εύχομαι να μην έχω. Βεβαια περνώντας σε hp toshiba κλπ κλπ πληρώνεις αυτό που λέμε "ποιότητα κατασκευής". Προσωπικά δεν θα επέλεγα έναν επεξεργαστή που δεν τον φοράει σχεδόν κανεις.
johnny21a Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Φιλε μου το μοντελο που θες εχει το θετικο οτι εχει μεγαλη διαρκεια μπαταριας, αλλα απο εκει και περα ειναι σχετικα πολυ αδυναμο μηχανημα, ειδικα με το matlab, αναλογα και τις εργασιες που κανεις βεβαια, χρειαζεσαι εναν πιο δυνατο επεξεργαστη...
kirimis Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Ελάτε τωρα που εγινε ο Core 2 Solo αδυναμος... μην γινόμαστε υπερβολικοι! Ολά τα κάνει μια χαρά! Σιγουρα δεν ειναι powerhouse... αλλωστε σκοπος αυτου του μηχανηματος ειναι να ειναι πραγματικος φορητος. Εδω οι ATOM καταφέρνουν και παιζουν HD... ένα απαιτητικο forma... Και θα κολλησει ο Core2Solo με πολλαπλασια ισχυ? Το οτι επισης δεν τον ξερετε δεν λεει και τιποτα! Οσοι ασχολουνται με πραγματικους φορητους, οχι μονο ξερουν τους CULV, αλλα σε λιγο καιρο περιμενουν πλημμυρα φορητων με τους εν λογω επεξεργαστες οι οποιοι ειναι οι πλεον ιδανικοι για ενα laptop. Η σειρα Timeline οσονουπω έρχετε με Core2Duo ULV... και θα ελεγα να περιμενεις αυτο το μοντελο μιας και ειναι λιγο ποιο πληρη στα χαρακτηριστικα τους. Αν το βιαζεσε... και με τον Core2Solo δεν θα το μετανοιωσεις... αλλωστε κυριο στοιχειο καθυστερησης σε ενα PC πλεον πρωτα ειναι ο σκληρος και πολυ μετα η CPU.
TechnoState Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Εγώ θα έλεγα να μην πάρεις Acer.Πάρε κάτι σε toshiba,hp,dell.Και με τις 3 έχω συναντήσει άψογο service (ειδικά σε φορητούς) +100000000000
arkas2004 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Ελάτε τωρα που εγινε ο Core 2 Solo αδυναμος... μην γινόμαστε υπερβολικοι! Ολά τα κάνει μια χαρά! Σιγουρα δεν ειναι powerhouse... αλλωστε σκοπος αυτου του μηχανηματος ειναι να ειναι πραγματικος φορητος. Εδω οι ATOM καταφέρνουν και παιζουν HD... ένα απαιτητικο forma... Και θα κολλησει ο Core2Solo με πολλαπλασια ισχυ? Το οτι επισης δεν τον ξερετε δεν λεει και τιποτα! Οσοι ασχολουνται με πραγματικους φορητους, οχι μονο ξερουν τους CULV, αλλα σε λιγο καιρο περιμενουν πλημμυρα φορητων με τους εν λογω επεξεργαστες οι οποιοι ειναι οι πλεον ιδανικοι για ενα laptop. Η σειρα Timeline οσονουπω έρχετε με Core2Duo ULV... και θα ελεγα να περιμενεις αυτο το μοντελο μιας και ειναι λιγο ποιο πληρη στα χαρακτηριστικα τους. Αν το βιαζεσε... και με τον Core2Solo δεν θα το μετανοιωσεις... αλλωστε κυριο στοιχειο καθυστερησης σε ενα PC πλεον πρωτα ειναι ο σκληρος και πολυ μετα η CPU. συμφωνω απολυτα...απο μετρησεις που βρηκα στο νετ ειναι μια χαρα.μονο και μονο να δειτε την cache του ειναι 3ΜΒ πολυ παραπανω απο πολυ core2duo που κυκλοφορουν.επισης εχει και το θετικο οτι εχει 4GB DDR3 RAM.μια χαρα θα μπορεις να δουλεψεις ρε φιλε.για αυτα που το θες θα πηγαινει σφαιρα
lobit Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2009 Ευχαριστώ πολύ παιδες για τις απαντήσεις σας!!! Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι επιτακτική ανάγκη να τον αγοράσω τώρα, αλλά μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα πρέπει να τον έχω στα χέρια μου. @ kirimis: Μήπως γνωρίζεις πότε αναμένεται στην Ελληνική αγορά η σειρα Timeline με Core2Duo ULV?? Πάντως με ενθαρρύνατε αρκετά με αυτά που λέτε για τον επεξεργαστή γιατί είχα αρχίσει να απογοητεύομαι λίγο και έλεγα να ψάξω για κάτι άλλο...
kirimis Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 Ευχαριστώ πολύ παιδες για τις απαντήσεις σας!!! Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι επιτακτική ανάγκη να τον αγοράσω τώρα, αλλά μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα πρέπει να τον έχω στα χέρια μου. @ kirimis: Μήπως γνωρίζεις πότε αναμένεται στην Ελληνική αγορά η σειρα Timeline με Core2Duo ULV?? Πάντως με ενθαρρύνατε αρκετά με αυτά που λέτε για τον επεξεργαστή γιατί είχα αρχίσει να απογοητεύομαι λίγο και έλεγα να ψάξω για κάτι άλλο... Οι επεξεργαστες CULV ειναι νεο φρουτο και τωρα ξεκινησε η διαθεσιμοτητα τους. Ως Αυγουστο-Σεπτεμβριο θα υπάρχουν δεκαδες επιλογες! Για την ωρα ειναι μετρημενα στα δαχτυλα του ενος χεριου. Ο duo ULV μολις ξεκινησε σε καποιες χωρες του εξωτερικου να γινεται διαθεσιμος! Υπομονη... πιστευω μεσα στον Ιουλιο θα τον δουμε...
Draculina Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 Φίλε μου δες εδώ κάποια benchmarks του επεξεργαστή: http://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.2436.0.html Είναι στη θέση 208. Σαφώς για συνήθη χρήση (internet, office, multimedia) είναι επαρκέστατος αλλά αν σκοπεύεις να κάνεις βαριά πράγματα στο matlab θα γονατίσει με τη μία....Χρησιμοποιώ matlab εδώ και 5 χρόνια για optimization κυρίως και γραμμική άλγεβρα και πλέον τα μεγάλα προβλήματα λύνονται σε 8core workstation. Επίσης φορητότητα+επιδόσεις+χαμηλό budget + ποιότητα/αξιοπιστία δεν πάνε μαζί. Κάπου θα γίνει σκόντο ή θα τα σκάσεις. Αν θες 14αρι οπωσδήποτε και το budget ειναι αυτό δεν έχεις και άλλες επιλογές. Εγώ θα σκεφτόμουν τα εξής: 1) Θα δουλεύεις σε αυτό το μηχάνημα ή το θέλεις συμπληρωματικό για σαββατοκύριακα κτλ , να κάνεις λίγο coding και τα βαριά να τρέχουν αλλού??Αν είναι το κυρίως μηχάνημα σου ζορίζουν τα πράγματα, θέλεις κατι αξιόπιστο και με επιδόσεις. 2) Σου είναι τόσο απαραίτητη η φορητότητα και η διάρκεια μπαταρίας?? Μήπως προτιμάς 15αρι και καλύτερες επιδόσεις και αξιοπιστία? Τα βασικά + του acer είναι η φορητότητα/μπαταρία σε πολύ καλή τιμή. Αλλά αν πάθει κάτι θα είναι ένα μήνα στο σερβις.... Σε αυτά τα λεφτά πάντως δες και το lenovo R61 http://www.skroutz.gr/search?keyphrase=lenovo+r61&cat_id= Ούτε αυτό είναι κτήνος επιδόσεων, αλλά είναι σαφώς ισχυρότερο και πολύ πιο αξιόπιστο. Αλλά και βαρύτερο με μικρότερη αυτονομία. Εχει και ματ οθόνη να κάνεις coding ξεκούραστα. Ή το toshiba u400 σε 13αρι (ακριβότερο όμως) http://www.skroutz.gr/s/79197/Toshiba-Satellite-U400-22N.html
blacksuede Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 η acer είναι η huyndai των υπολογιστών, όλοι έχουν μείνει με την παλιά άσχημη εικόνα και δεν βλέπουν ούτε τις αλλαγές στην ποιότητα ούτε στην αξιοπιστία... απο κει και πέρα εγώ γενικά δεν θα έπαιρνα μονοπύρηνο...
arkas2004 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 Φίλε μου δες εδώ κάποια benchmarks του επεξεργαστή: http://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.2436.0.html Είναι στη θέση 208. Σαφώς για συνήθη χρήση (internet, office, multimedia) είναι επαρκέστατος αλλά αν σκοπεύεις να κάνεις βαριά πράγματα στο matlab θα γονατίσει με τη μία....Χρησιμοποιώ matlab εδώ και 5 χρόνια για optimization κυρίως και γραμμική άλγεβρα και πλέον τα μεγάλα προβλήματα λύνονται σε 8core workstation. Επίσης φορητότητα+επιδόσεις+χαμηλό budget + ποιότητα/αξιοπιστία δεν πάνε μαζί. Κάπου θα γίνει σκόντο ή θα τα σκάσεις. Αν θες 14αρι οπωσδήποτε και το budget ειναι αυτό δεν έχεις και άλλες επιλογές. Εγώ θα σκεφτόμουν τα εξής: 1) Θα δουλεύεις σε αυτό το μηχάνημα ή το θέλεις συμπληρωματικό για σαββατοκύριακα κτλ , να κάνεις λίγο coding και τα βαριά να τρέχουν αλλού??Αν είναι το κυρίως μηχάνημα σου ζορίζουν τα πράγματα, θέλεις κατι αξιόπιστο και με επιδόσεις. 2) Σου είναι τόσο απαραίτητη η φορητότητα και η διάρκεια μπαταρίας?? Μήπως προτιμάς 15αρι και καλύτερες επιδόσεις και αξιοπιστία? Τα βασικά + του acer είναι η φορητότητα/μπαταρία σε πολύ καλή τιμή. Αλλά αν πάθει κάτι θα είναι ένα μήνα στο σερβις.... Σε αυτά τα λεφτά πάντως δες και το lenovo R61 http://www.skroutz.gr/search?keyphrase=lenovo+r61&cat_id= Ούτε αυτό είναι κτήνος επιδόσεων, αλλά είναι σαφώς ισχυρότερο και πολύ πιο αξιόπιστο. Αλλά και βαρύτερο με μικρότερη αυτονομία. Εχει και ματ οθόνη να κάνεις coding ξεκούραστα. Ή το toshiba u400 σε 13αρι (ακριβότερο όμως) http://www.skroutz.gr/s/79197/Toshiba-Satellite-U400-22N.html 8α διαφωνησω μαζι σου γιατι πολυ απλα εχω δουλεψει το μηχανημα λογω δουλειας και εχω κανει και μετρησεις.λοιπον ο συγκεκριμενος επεξεργαστης εχει σχεδον ιδια επεξεργαστικη δυναμη με εναν διπυρινο στα 1,6-1,8GHz.εχει επισης 4GB DDR3 RAM που ειναι πολυ καλο και εχει και απο τα καλυτερα chipset της intel GM45.ειναι πολυ δροσερο λογο των υλικων που εχει και και το συστημα εξαερισμου 31.8 °C 31.7 °C 27.6 °C θερμοκρασιες στο τμημα του πληκτρολογιου 31.4 °C 30.9 °C 27.3 °C 25.4 °C 25.6 °C 23.8 °C 27.9 °C 33.8 °C 37.4 °C θερμοκρασιες στην βαση του λαπτοπ 27.1 °C 34.3 °C 37.1 °C 26.4 °C 30.4 °C 30.8 °C με θερμοκρασια δωματιου στους 21βαθμους οσο για την επεξεργαστικη ισχυη πηρα αυτες τις μετρησεις στο pcmark05 Asus Eee PC 701 4G 855 Sony TZ11XN 2094 Acer Aspire 4810T 2033 βαθμολογια στα WINDOWS VISTA Processor 5.5 Points Memory 5.9 Points Graphics 5.6 Points Gaming graphics 5.4 Points Primary hard disk 5.4 Points
Draculina Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 .......................................... Δεν διαφωνούμε πουθενά. Δεν είπα ότι το μηχάνημα εχει κακές επιδόσεις, είπα ότι είναι ανεπαρκές για βαριές εφαρμογές matlab + ότι προορίζεται για ανθρώπους που τους νοιάζει πρωτα η φορητότητα και η μπαταρία και μετά οι επιδόσεις. Τώρα για την acer υπάρχουν γνώμες και γνώμες...Το θέμα είναι ότι αν καείς μία φορά μετά δεν ξαναπαίρνεις εύκολα. Το sony tz φοράει τον U7600 στα 1.2, θα το πάρεις για φορητότητα και αυτό, όχι για επιδόσεις. (και θα το πληρώσεις χρυσό) Ο core2solo έχει 5 w TDP και το μηχάνημα είναι 14αρι (οχι και ότι πιο μικρό), οι θερμκρασίες είναι οκ αλλά όχι εντυπωσιακές. Εγώ με τον SP9400 με 25 TDP σε 13αρι laptop εχω 38 βαθμούς CPU τώρα το καλοκαίρι χωρίς κλιματισμό ενώ το χειμώνα (21-22 βαθμοί στο δωμάτιο) είχε 33-34 περίπου. Το παιδί ξέρει τι χρήση ακριβώς θα κάνει και πόσο τον ενδιαφέρει η φορητότητα. Αν φορητότητα/μπαταρία είναι πρώτη προτεραιότητα τότε του ταιριάζει η αγορά (αν και πάλι εγώ θα έπαιρνα κατι με 2ετή εγγύηση τουλ., είπαμε, αν καείς...). Αν όχι γιατί να μην δει και άλλες επιλογές? Επίσης το θέμα με τη μνήμη λύνεται εύκολα και με μικρό κόστος. Ο επεξεργαστής όμως και η αξιοπιστία/σερβις σου μένουν...
Chris_85 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 Γενικα για την acer, εχω το 5920g 2 χρονια και δεν εχει παρουσιασει τπτ..δε μπορω να πω το ιδιο για ενα σονυ βαιο που εχω.. Οσο για το σερβις..καπου ακουσα οτι το πηρε το Πλαισιο..τσεκαρε το
lobit Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 Ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις σας. Τον υπολογιστή τον θέλω για τις περιόδους του Πασχα, των Χριστουγένων και κάνα μήνα το καλοκαίρι για να κάνω καμιά εργασία για την σχολή(οταν λέω εργασία εννοώ με κάπως πιο απαιτητικά προγράμματα από το office). Το matlab το ανέφερα ενδεικτικά ως ένα από τα πιο βαριά προγράμματα που θα εγκαταστήσω απλά για να έχετε υπόψιν την τάξη μεγέθους. Για πιο βαρία και απαιτητικά έχω τον σταθερό. Δεν με ενδιαφέρει πάρα πολύ το αν θα κρατάει 9 ώρες η μπαταρία ή 5. Αυτό που με νοιάζει είναι να μην είναι βαρύ το μηχανημα γιατί πολλές φορές με την μεταφορά σου βγαίνει ο ώμος. Επίσης προτιμώ κάτι σε 13.3 η 14 ιντσες καθώς από 15αρι είχα εμπειρία και τον θεωρώ κάπως μεγάλο για την δουλεία που τον θέλω δηλαδή μόνο για περιστασιακή χρήση. Βλέπω και τα άλλα μοντέλα που προτέινατε και λέω να περιμένω μέχρι τα μέσα Ιουλίου!!! Ως τότε κάθε γνώμη σας καλοδεχούμενη!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.