neovdr Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 Εχω armor Jr και χωραει ανετα η 4870x2. Οι drivers εχουν καλυτερεψει αρκετα και δε θα εχεις προβλημα. Αν και ακομα στο Warhammer Online δεν μπορεσα να παιξω με τα 2 gpu. Να τονισω οτι αν εχεις προβλημα με τον θορυβο απο τα cooler να παρεις μια non R700 καρτα. Εκτος αν νιωθεις ανετα να εχεις 85C desktop idle με GPU cooler στο auto. Ή βέβαια να κάνεις custom auto fan settings μέσω bios. Στη δικιά μου ο ζεστός πυρήνας είναι idle στους 51 βαθμούς. Ενώ η μέγιστη θερμοκρασία που έχω δει ήταν στο Crysis Warhead φούλ όλα και ήταν 82 βαθμούς ο ζεστός 71 ο κρύος. Θα χρειαστείτε RBE 1.21 ATIFlash DOS BOOTISK tutorial: http://www.techpowerup.com/articles/overclocking/vidcard/154
Tenshi Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 Για υποψήφιους αγοραστές και κατόχους της 4870x2 που δέν θέλουν να παίξουν με bios και τα συναφή...υπομονή.Η Arctic Cooling Accelero 4870X2 θα κυκλοφορήσει μέσα στον μήνα.
TrObAs Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 Εγω πιστεύω ότι θα πρέπει να περιμένεις να κυκλοφορήσουν οι DirectX 11 κάρτες και μέτα να κάνεις την επιλογή σου μιας και οι παλαιότερες βλέπε 4870 ,4890 ,4870Χ2 , 280, 285 κλπ... θα έχουν λογικά κάποια πτώση τιμής σαν πιο παλιά μοντέλα εκτός και αν επιλέξεις κάτι σε DirectX 11 αν κατά εμένα πρέπει να πας σε κάρτα της τάξης της 4890 (250 ευρώ το πολύ) γιατί μετά το κόστος ξεφεύγει αρκέτα αν σκεφτέις ότι με την αγορά μιας 4870Χ2 παίρνεις ένα xbox 360 και ένα Wii τα οποία θα έχει εξίσου καλά γραφικά!
BaNcU Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 ...δεν νομίζω το xbox 360 και το PS3 θα μπορούν να έχουν γραφικά DX11, και ούτε θα έχουν για πολύ καιρό.
TrObAs Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 ...δεν νομίζω το xbox 360 και το PS3 θα μπορούν να έχουν γραφικά DX11, και ούτε θα έχουν για πολύ καιρό. πιθανώς να έχεις δίκιο αλλά τα παιχνίδια που βγαίνουν πλέον στις κονσόλες είναι πολύ καλά και σε αρκετές περιπτώσεις καλύτερα σε γραφικά από οτι στον υπολογιστή και σκέψου και το γεγονός ότι πάντα παίζουν στρώτά σε σχέση με τους υπολογιστές που τα frames εκεί που είναι 60 πέφτουν....(συμβαίνει και στις κονσόλες αλλά όχι τόσο συχνά) στην τελική να πιστεύεις ότι με μια κάρτα γραφικών θα αντέχει το pc να παίζει DX11 παιχνίδια αφού μετά θα θελει cpu ,ram ... είναι το γνωστό παιχνίδι των εταιριών με τις απαιτήσεις.
outlaw star Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 ...δεν νομίζω το xbox 360 και το PS3 θα μπορούν να έχουν γραφικά DX11, και ούτε θα έχουν για πολύ καιρό. μα πως να έχουν όταν το ίδιο το hardware δεν υποστηρίζει dx11?όσο για τη σύγκριση γραφικών pc-κονσόλας απλά η μέρα με τη νύχτα
BaNcU Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 πιθανώς να έχεις δίκιο αλλά τα παιχνίδια που βγαίνουν πλέον στις κονσόλες είναι πολύ καλά και σε αρκετές περιπτώσεις καλύτερα σε γραφικά από οτι στον υπολογιστή και σκέψου και το γεγονός ότι πάντα παίζουν στρώτά σε σχέση με τους υπολογιστές που τα frames εκεί που είναι 60 πέφτουν....(συμβαίνει και στις κονσόλες αλλά όχι τόσο συχνά) στην τελική να πιστεύεις ότι με μια κάρτα γραφικών θα αντέχει το pc να παίζει DX11 παιχνίδια αφού μετά θα θελει cpu ,ram ... είναι το γνωστό παιχνίδι των εταιριών με τις απαιτήσεις. Άμα αναφέρεσαι στα ports Consoles - Pc's, τότε ο λόγος που είναι για τον ..., είναι ότι οι developers είναι άχρηστοι, και αντί να παίζει στα πισί καλύτερα παίζει στις consoles .
skyhawk Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 Ή βέβαια να κάνεις custom auto fan settings μέσω bios. Στη δικιά μου ο ζεστός πυρήνας είναι idle στους 51 βαθμούς. Ενώ η μέγιστη θερμοκρασία που έχω δει ήταν στο Crysis Warhead φούλ όλα και ήταν 82 βαθμούς ο ζεστός 71 ο κρύος. Θα χρειαστείτε RBE 1.21 ATIFlash DOS BOOTISK tutorial: http://www.techpowerup.com/articles/overclocking/vidcard/154 Το κανεις και πιο easy απο το CCC panel. Bios or CCC panel παντως το θορυβο δεν τον γλιτωνεις με το default cooler. Για να εχεις idle με 4870x2 51C ποσο το εχεις βαλει το fan speed 50%+ ?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 με την αγορά μιας 4870Χ2 παίρνεις ένα xbox 360 και ένα Wii τα οποία θα έχει εξίσου καλά γραφικά! η κάρτα γραφικών του xbox360 που έχει καλύτερη κάρτα γραφικών από το PS3 είναι ουσιαστικά χειρότερη από μια 8800 GT ευτυχώς που υπάρχει το optimization πάντως, αλλά σίγουρα δεν είναι εξίσου καλά τα γραφικά...οι διαφορές ειδικά με την 4870Χ2 κάνουν ΜΠΑΜ...
TrObAs Δημοσ. 10 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2009 Εντάξει δεν λέω ότι δεν ειναι σωστα αυτά που λέτε αλλά τα λεφτά είναι πολλά για την 4870χ2 καλή κάρτα καλή απόδοση αλλά πόσα είναι τα καλά παιχνίδια που κυκλοφορουν κάθε χρόνο στο pc και είναι αξιόλογα 10 το χρόνο όπως δλδ crysis , far cry 2 , gta 4..... ενώ επαιρνες ενα xbox 360 με 200 ευρώ και είχες (αν όχι το ίδιο καλό αποτέλεσμα ενα πολύ καλό αποτέλεσμα) . Η ουσιά για εμένα είναι ότι σαν fan των pc είχα και εγώ τρέλα να αγοράζω για ένα διαστημα κάρτες γραφικων αλλά μετά κατάλαβα οτι είναι πολλά τα λεφτά για να αντέξει μια κάρτα γραφικών 6-9 μήνες και όλα αυτά αφόσον έχεις και ένα πολύ δυνατό pc για να ευχαριστηθείς τα γραφικά που θα έχει ένα καλό παιχνίδι , γι αυτό και πλέον κοιτάω σε λύσεις όπως οι κονσόλες σταθερό hardware , σταθερά framerates , και καλά παιχνίδια! Τέλος το pc εγώ πλέον το χρησιμοποιώ για κανενα adventure , strategy και κανενα fps αν το αντέχει για τον λόγο οτι δεν μπορώ τα gamepads των κονσολών! Πιστεύω τώρα καταλάβατε το σκεπτικό μου!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Ιουλίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 10 Ιουλίου 2009 αν δεν μιλάμε για pc exclusive τότε σίγουρα πάνω από 10... ναι ασφαλώς προτιμήσεις είναι, απλά όχι ίσια και όμοια
neovdr Δημοσ. 12 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2009 Το κανεις και πιο easy απο το CCC panel. Bios or CCC panel παντως το θορυβο δεν τον γλιτωνεις με το default cooler. Για να εχεις idle με 4870x2 51C ποσο το εχεις βαλει το fan speed 50%+ ? 35% Minimum Fan Speed 71 βαθμούς max temp. Το case μου ΔΕΝ είναι και ακριβό. Απλώς έχει δύο 12cm slow turning fans μπρός πίσω και η GPU κάθισε τέλεια μέσα στο κουτί! Να φανταστείς ότι έτσι όπως κάθησε βελτίωσε από σπόντα και το airflow στον επεξεργαστή.(έπεσε 3 βαθμούς η θερμοκρασία στο idle). Επιπλέον το μεγαλύτερο fan speed που έχει φτάσει η κάρτα είναι 58% στο Crysis Warhead με όλα στο μέγιστο εκτός από Shadows. Απλώς το κλειδί είναι η τιμή που θα επιλέξεις για max temp στο bios. Αν την βάλεις αρκετά μικρή τότε ο controller για την ψύξη αντιδρά πολύ πιο γρήγορα στην αύξηση θερμοκρασίας και οι ταχύτητες των ανεμιστήρων δεν ανεβαίνουν τόσο. Με στοκ ρυθμίσεις η κάρτα ήταν εκνευριστική: Αρχικά όταν έπαιζες ούτε που ακουγόταν. Έλα όμως που η θερμοκρασία ανέβαινε στους 80 βαθμούς στον "ζεστό" πυρήνα και δεν γινόταν τίποτα. Και στο ξαφνικό ανέβαζε ρυθμούς το ανεμιστήρι και ακουγόταν σαν αεροπλάνο για λίγο μέχρι να πέσουν οι θερμοκρασίες. Και μετά πάλι απο την αρχή. Απλά η ATI για να κρατήσει την κάρτα αθόρυβη στα Windows την άφησε να κάνει idle ψηλά και μείωσε την ταχύτητα αντίδρασης του controller για τα ανεμιστήρια.
skyhawk Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 35% Minimum Fan Speed 71 βαθμούς max temp. Το case μου ΔΕΝ είναι και ακριβό. Απλώς έχει δύο 12cm slow turning fans μπρός πίσω και η GPU κάθισε τέλεια μέσα στο κουτί! Να φανταστείς ότι έτσι όπως κάθησε βελτίωσε από σπόντα και το airflow στον επεξεργαστή.(έπεσε 3 βαθμούς η θερμοκρασία στο idle). Επιπλέον το μεγαλύτερο fan speed που έχει φτάσει η κάρτα είναι 58% στο Crysis Warhead με όλα στο μέγιστο εκτός από Shadows. Απλώς το κλειδί είναι η τιμή που θα επιλέξεις για max temp στο bios. Αν την βάλεις αρκετά μικρή τότε ο controller για την ψύξη αντιδρά πολύ πιο γρήγορα στην αύξηση θερμοκρασίας και οι ταχύτητες των ανεμιστήρων δεν ανεβαίνουν τόσο. Με στοκ ρυθμίσεις η κάρτα ήταν εκνευριστική: Αρχικά όταν έπαιζες ούτε που ακουγόταν. Έλα όμως που η θερμοκρασία ανέβαινε στους 80 βαθμούς στον "ζεστό" πυρήνα και δεν γινόταν τίποτα. Και στο ξαφνικό ανέβαζε ρυθμούς το ανεμιστήρι και ακουγόταν σαν αεροπλάνο για λίγο μέχρι να πέσουν οι θερμοκρασίες. Και μετά πάλι απο την αρχή. Απλά η ATI για να κρατήσει την κάρτα αθόρυβη στα Windows την άφησε να κάνει idle ψηλά και μείωσε την ταχύτητα αντίδρασης του controller για τα ανεμιστήρια. Μια χαρα σε βλεπω. Εγω με room temp κανα 30αρι, εχω idle me 45% fan speed 55C.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.