Προς το περιεχόμενο

Dual Shock 3 { VS }360 pad

6xXx6

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

98050.jpg vs tgs-2005-our-love-affair-with-the-xbox-360-controller-20050918005748647-000.jpg

Πολύς λόγος έχει γίνει τα τελευταία χρόνια για τα χειριστήρια. (Ναι, η Nintendo τα άλλαξε όλα με το Wiimote, αλλά δεν αναφέρομαι σε αυτό). Αναφέρομαι στα «παραδοσιακά» Dual Shock 3 και X360 pad. Kαι τα δύο αποτελούν την λογική εξέλιξη των προκατόχων τους, οι οποίοι με την σειρά τους ήταν η εξέλιξη των προηγουμένων. Πολλοί fans του PS3 πιστεύουν ότι το DS3 είναι το ιδανικό joypad, ενώ την ίδια γνώμη έχουν και πολλοί fans του Xbox 360 για το χειριστήριο της κονσόλας της Microsoft.

εγω προτιμω το wired Xbox 360 joypad, καθώς πέρα από τον γενικότερο σχεδιασμό του, θεωρώ πολύ σημαντική και την άμεση συμβατότητα που έχει με τα Windows-based PCs. Δύο σε ένα δηλαδή.

Εσείς πιο προτιμάτε απο τα 2? Και γιατι

Δημοσ.

Το θέμα έχει ήδη αναλυθεί και στο PS3 vs XBOX 360 θαρρώ, αλλά δε βαριέσαι..

>
[b]Υφή[/b]
Το Xbox 360 pad «κολλάει» καλύτερα στο χέρι λόγω της ιδιαίτερης επιφάνειάς του. Αντίθετα, η επιφάνεια του Dual Shock 3 είναι εντελώς λεία, με συνέπεια να γλιστρά από το χέρι, ειδικά όταν αυτό είναι ιδρωμένο.

[b]Τοποθεσία μοχλών[/b]
Oι αναλογικοί μοχλοί του Dual Shock 3 βρίσκονται στο «κέντρο» του χειριστηρίου, συμμετρικά απέναντι ο ένας από τον άλλο. Κατ’ εμέ αυτό είναι το ιδανικό γιατί προσφέρει καλύτερη αίσθηση του ελέγχου, αντίθετα με το layout του Xbox 360 pad.

[b]Κίνηση μοχλών[/b]
Και εδώ το Dual Shock 3 έχει το πάνω χέρι. Οι αναλογικοί μοχλοί του είναι πιο χαλαροί, έχουν μεγαλύτερη ακτίνα δράσης, ενώ κολλάνε καλύτερα στα δάκτυλα. Τα sticks του 360 pad είναι ενοχλητικά σκληρά και έτσι κινούνται πιο δύσκολα.

[b]Τriggers[/b]
Όπως το Controller-S, έτσι και το χειριστήριο του Χ360 έχει πραγματικές σκανδάλες που δουλεύουν χωρίς πρόβλημα. Τα R2 και L2 στο Dual Shock 3, είναι triggers μόνο κατ’ όνομα, με περίεργο σχήμα και απογοητευτική απόκριση. Ενδεικτική του λάθος σχεδιασμού που έγινε εδώ, είναι η κυκλοφορία κάποιων add-on triggers από third party εταιρείες, τα οποία τοποθετούνται πάνω στα δύο κουμπιά, ώστε να τα κάνουν πιο εργονομικά.

[b]D-Pad[/b]
To D-Pad αποτελεί ίσως το σοβαρότερο πρόβλημα του Xbox 360 pad, καθώς είναι απλά προχειροφτιαγμένο. Έχει τραγική απόκριση, ενώ το δακτυλίδι γύρω από τον σταυρό κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα. Πολλοί gamers έχουν φτάσει στο σημείο να αφαιρούν το δακτυλίδι αφαιρούν με κατσαβίδι, μήπως και δουν προκοπή. Το D-Pad του Dual Shock 3 αν και δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, τουλάχιστον λειτουργεί σωστά.

[b]Face buttons[/b]
Αν και εδώ δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο παράπονο, προτιμώ λίγο περισσότερο τα face buttons του Dual Shock 3, επειδή είναι πιο μαλακά και πιο ευαίσθητα από τα αντίστοιχα του Xbox 360 pad.

[b]Βάρος
[/b]Το Dual Shock 3 αποτελεί μεγάλη βελτίωση σε σχέση με το «πούπουλο» που άκουγε στο όνομα SIXAXIS. To wireless Xbox 360 pad είναι ενοχλητικά βαρύ, και γι αυτό προτιμώ το ενσύρματο, το οποίο διαθέτει το ιδανικό βάρος που πρέπει να έχει ένα χειριστήριο.

Όπως βλέπετε, και τα δύο controllers κάθε άλλο παρά τέλεια είναι. Αν πρέπει να διαλέξω ένα ως καλύτερο, θα προτιμήσω το wired Xbox 360 joypad, καθώς πέρα από τον γενικότερο σχεδιασμό του, θεωρώ πολύ σημαντική και την συμβατότητα που έχει με τα Windows-based PCs. Δύο σε ένα δηλαδή. Πάντως, και η Sony και η Microsoft επιβάλλεται να κάνουν αλλαγές στα χειριστήρια του PS4 και του επομένου Xbox αντίστοιχα.

Ο τυπάς που έγραψε αυτό το άρθρο κάθε άλλο παρά αντικειμενικός δεν είναι.. Δεν +φωνώ με αρκετά από αυτά που λέει με μεγαλύτερη ΠΑΤΑΤΑ η παράγραφος που μιλάει για τη τοποθεσία μοχλών (Στην οποία υπερέχει το XBOX Controller μιας και εξυπηρετεί ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ στα ποδοσφαιράκια, στα racing και κυρίως στα FPS εφόσον τα D-pad γίνονται secondary. Τα 2 Gaming genres αποτελούν βασικότατα στοιχεία για τις κονσόλες ενώ τα FPS γίνανε μόδα και αυτά.)

Μετά από λίγο Googling, θα καταλάβει ο καθένας πως είναι ομόφωνο το ότι το XBOX 360 Controller έχει περισσότερα Pros (User/Site reviews and other).. ενώ το μοναδικό con που όλοι βρίσκουν πάνω του είναι το D-pad.

/Koritsi_Gia_PC

Δημοσ.

Επειδή δεν συμφωνείς μαζί του,δεν είναι αντικειμενικός?Είναι λίγο πώς βολεύει τον καθένα.Εγώ συμφωνώ με αυτό που λέει για τη συμμετρία των αναλογικών.

Το πιο μεγάλο - του ds3 είναι το ότι δεν βολεύει αυτούς που έχουν μεγάλα χέρια.Κι εκεί αντίστοιχα είναι το μεγάλο + του 360 controller.

Δημοσ.

θα σας πω τα αρνητικά των δυο χειριστηρίων

xbox: σκατα σταυρός, τα κουμπια xyab δεν βολεύουν σε beat em up παιχνιδια και αλλα που πρεπει να τα "βαρας" συνέχεια (του ds3 ειναι πολυ καλύτερα), τις μπαταριες τις καταπίνει μπαμ μπαμ (απλες αλκαλικες επανα..) αναγκάστηκα να παρω eneloop για να τελειώνουμε μια και καλή

ps3: εντελώς σκατά σκανδάλες, οι μεγαλοχειρες ζοριζονται καπως, θελει καποιο ογκο.

γενικα: του xbox με κανα δυο αλλαγες ειναι απλα τελειο,

το ds3 θελει ενα καλο facelift γιατι καλα μας εφτασε ως σημερα αλλα τα καινούργια games( fps, 3ps) που ειναι και η πλειοψηφια που βγαινουν, ελεγχονται καλύτερα με του xbox λογο θέσης του μοχλου.

Δημοσ.
θα σας πω τα αρνητικά των δυο χειριστηρίων

xbox: σκατα σταυρός, τα κουμπια xyab δεν βολεύουν σε beat em up παιχνιδια και αλλα που πρεπει να τα "βαρας" συνέχεια (του ds3 ειναι πολυ καλύτερα), τις μπαταριες τις καταπίνει μπαμ μπαμ (απλες αλκαλικες επανα..) αναγκάστηκα να παρω eneloop για να τελειώνουμε μια και καλή

ps3: εντελώς σκατά σκανδάλες, οι μεγαλοχειρες ζοριζονται καπως, θελει καποιο ογκο.

γενικα: του xbox με κανα δυο αλλαγες ειναι απλα τελειο,

το ds3 θελει ενα καλο facelift γιατι καλα μας εφτασε ως σημερα αλλα τα καινούργια games( fps, 3ps) που ειναι και η πλειοψηφια που βγαινουν, ελεγχονται καλύτερα με του xbox λογο θέσης του μοχλου.

μα φυσικα καλυτερο ειναι της σονυ.το γεγονος αποδεικνυεται απο το οτι εχει μεινει ουσιαστικα ανεπαφο εδω και 3 γενιες κονσολων (και στις 2 πρωτες ηταν σαφως κερδισμενη κατα κρατος η σονυ) συν οτι εκτοτε πολλοι τρεξαν να το μιμηθουν.

θεωρω του ΧΒΟΧ χωρις να εχω ομως ασςχοληθει ιδιαιτερα μαζι του πολυ χοντρο και αβολο,αλλα αυτα ειναι και λιγο υποκειμενικα

ο καθενας εχει την γνωμη του

οσον αφορα τα L2-R2 εχουν οντως προβλημα αλλα εγω προσωπικα το εχω λυσει

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=310267

Δημοσ.
μα φυσικα καλυτερο ειναι της σονυ.το γεγονος αποδεικνυεται απο το οτι εχει μεινει ουσιαστικα ανεπαφο εδω και 3 γενιες κονσολων (και στις 2 πρωτες ηταν σαφως κερδισμενη κατα κρατος η σονυ) συν οτι εκτοτε πολλοι τρεξαν να το μιμηθουν.

θεωρω του ΧΒΟΧ χωρις να εχω ομως ασςχοληθει ιδιαιτερα μαζι του πολυ χοντρο και αβολο,αλλα αυτα ειναι και λιγο υποκειμενικα

ο καθενας εχει την γνωμη του

οσον αφορα τα L2-R2 εχουν οντως προβλημα αλλα εγω προσωπικα το εχω λυσει

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=310267

εχω βαλει και εγω στο ds3 τα giotech, ειναι καλύτερα αλλα τις σκανδαλες του xbox δεν τις φτάνει, γενικός μεγαλη πατατα καναν εκει. Aυτο που προσπαθώ να σου πω ειναι οτι οντως μας εφτασε εδω αυτο το χειριστήριο αλλα για το παρόν και για το μέλλον δεν κανει, θελει αλλαγές δεν πρεπει να το αφησουν στασιμο.

Του xbox το pad οντως ετσι φαινεται με την πρωτη επαφη (και εγω ετσι ένιωσα) αλλα σε κανα 2 μερες.... ειναι win.

Δημοσ.

Αν βγάλουν το χειρηστήριο του xbox με σταυρό σαν του PS3 τότε θα μιλάγαμε για το καλύτερο χειρηστήριο.Είναι τόσο χάλια ο σταυρός που αναγκάζομαι και παίζω το προ 2009 στο PC (το Φιφα 2009 δεν το αγγίζω καν στο xbox360 για τον ίδιο λόγο).Τα ποδοσφαιράκια είναι τα μόνα παιχνίδια που παίζω με σταυρό.Για όλα τα άλλα είναι απλά άψογο το χειρηστήριο του xbox360 και το έχω βολευτεί.

Δημοσ.

Mε σταυρό στο 360 δε μπορώ να πάιξω τίποτα!Με τους αναλογικούς μοχλούς κάτι γίνεται..παρόλα αυτά το μοχλο του ps3 δε τον αλλάζω με τίποτα!Γούστα είναι αυτά όμως...!!Σε beat'em up πχ στο street fighter οι ειδικές κινήσεις με παιδεύουν πολύ,κάτι δε πάει καλά...

Δημοσ.

θεωρω το 360pad κατα 30% καλυτερο, μιας κ εχει "δανειστει" αρκετα στοιχεια απ το καλυτερο κ πιο βολικο gamepad ever, το Wavebird της Nintendo (GC).

Σωμα αρκετα μεγαλο που βολευει κ κουμπωνει σχεδον σε καθε χερι, τοποθεσια αναλογικων ιδανικη (οπως του wavebird), φοβερες σκανδαλες, κ γενικα αξιοπιστο κ σκυλι. αχ να χε τα βαθουλωματα για τα δαχτυλα, (σαν του wavebird) στα LB/RB.. :cry:

ατιμη microsoft, μια σωστη αντιγραφη δε ξερεις να κανεις! ημιτελη παντα κανεις... :devil:

οσο για το dual shock, δε με χαλαει κατι συγκεκριμενο, (μιας κ παιζω παντα με αναλογικα σε ολα τα παιχνιδια) απλα θελει πιο πολυ συνηθεια, κ να σας πω την αμαρτια μου, ξενερωσα που εμεινε ανεπαφο το design του 1996 (πρωτη του εμφανιση). Ηθελα αυτο που παρουσιαζαν με το ps3 κ εμοιαζε σαν εξωγηινο.. (κ με πιο πολλες καμπυλες). αραγε πως θα ταν η αισθηση του?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...